Hocam oncelikle gece cekimlerinde FZ50 ile yapilmis bu gune degin gordugum en iyi fotolara imza atmissin tebrikler!!
Bu kareler ile fz50 gece cekimlerinde yuksek iso degerlerinde acikcasi "beklemedigim" bir perfonmansa imza atmis! Gece cekimlerinde ortalama 10- 30sn arasi pozlama + yuksek diyafram + iso 100-200 degerleri cogu durumda bu makinede ideal ayarlari sunarken yapmis oldugun iso 400 ve ustu cekimlerindeki basarim kesinlikle takdire şayan!
FZ50 yuksek iso gece cekimlerinde kesinlikle çogu fuji'nin papucunu dama atacak bir sensore sahip-MİŞ!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 31 Ocak 2008; 22:45:53 >
Arkadaşlar fotoğraf makinesinin merceklerinin ucunda yazan değerler nedir?? Ne anlama gelir??
Mesela benim makinem FZ30 ve Leica - DC Vario Elmarit lensler var.. Yanında 1:2.8-3.7/7.4-88.8 ASPH yazıyor.. bunun anlamını anlaşılır biçimde açıklayacak arkadaşların yardımlarını bekliyorum...
Teşekkürler @pininfirina, Gerçekte gece veya karanlık ortam çekimlerinde bu makinenin en büyük avantajı 60 sn. lik uzun enstantane değerinde sensörün kesinlikle su koyvermemesi. Yarın öğleden sonra aynı koşullarda s6000fd' yi deneyeceğim. Yine de illet olduğum konu NR' nin menüden devre dışı edilememesi. Ve bunu ancak gereğinden fazla + stop kullanarak aşabiliyorum. Diğer fotograflardan da özellikle max zoom değerlerinde de aynı taktik geçerli. Bu şekilde hem noise' nin ortaya çıkmasını engelleniyor ve NR' in etkisi bunu ölçebilecek imkanım yok ama 3mpx de artık hiç hissedilmiyor. Ve gerçekten süper keskin fotografları elde edebildim. Çok enteresan bir makineymiş.
quote:
Orjinalden alıntı: pininfarina
Sevgili, @ bipekkan
Hocam oncelikle gece cekimlerinde FZ50 ile yapilmis bu gune degin gordugum en iyi fotolara imza atmissin tebrikler!!
Bu kareler ile fz50 gece cekimlerinde yuksek iso degerlerinde acikcasi "beklemedigim" bir perfonmansa imza atmis! Gece cekimlerinde ortalama 10- 30sn arasi pozlama + yuksek diyafram + iso 100-200 degerleri cogu durumda bu makinede ideal ayarlari sunarken yapmis oldugun iso 400 ve ustu cekimlerindeki basarim kesinlikle takdire şayan!
FZ50 yuksek iso gece cekimlerinde kesinlikle çogu fuji'nin papucunu dama atacak bir sensore sahip-MİŞ!
İlk önce ASPH den başlayalım. ASPHerical lens :Küresel olmayan lens anlamına gelmektedir. Bu teknoloji sayesinde lensin orta kısmından gelen ışık ile kenarlarından gelen ışık aynı yerde odaklanabilmektedir, Bu da daha keskin bir odaklama demektir. Bu lenslerin bir özelliği daha vardır. Yapısı itibariyle mercek içi oluşan yansımaları engeller. Böylece fotograflarda ışık dağılımları daha gerçekçi olur. Üretimi zordur. Çünkü işçiliği mikrometre boyutunda hassasiyet ister. Bu yüzden piyasadaki amator objektiflerde kullanılmaz. Bu mercek genellikle geniş açı çekimlerde kenarlarda bulunan dikey nesnelerin deformasyonunu engeller. (Cami minareleri duvar vb.. gibi) 1:2.8 -3.7 = f yani maximum diyafram değerlerini verir. İlk rakkam geniş açıdaki değerdir, ikincisi ise Max. zoomda ki (en dar açıda)açabildiği en büyük diyafram değeridir. 7.4/88.8 mm.=İlk rakkam Objektifin geniş açıdaki başladığı mm değeri, 2. ise en dar açıdaki yani max. zoomdaki aldığı mm değeridir. Bu 2 rakkamı bölerseniz size X değerini yani büyütme, yani zoom değerini verir. Kısacası FZ 30=FZ50' nin objektif zoom (12X) değerini verecektir. Umarım yardımcı olmuşumdur....
quote:
Orjinalden alıntı: brainuser
Arkadaşlar fotoğraf makinesinin merceklerinin ucunda yazan değerler nedir?? Ne anlama gelir??
Mesela benim makinem FZ30 ve Leica - DC Vario Elmarit lensler var.. Yanında 1:2.8-3.7/7.4-88.8 ASPH yazıyor.. bunun anlamını anlaşılır biçimde açıklayacak arkadaşların yardımlarını bekliyorum...
Teşekkür ederim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Şubat 2008; 13:02:37 >
@naykose, Çok güzel ve biraz daha ışık verseymişiniz gündüz fotografı gibi olacakmış. Artık sizden de fotograflar bekleyelim. Şu topik canlı kalsın.....
@naykose, Çok güzel ve biraz daha ışık verseymişiniz gündüz fotografı gibi olacakmış. Artık sizden de fotograflar bekleyelim. Şu topik canlı kalsın.....
İlk önce ASPH den başlayalım. ASPHerical lens :Küresel olmayan lens anlamına gelmektedir. Bu teknoloji sayesinde lensin orta kısmından gelen ışık ile kenarlarından gelen ışık aynı yerde odaklanabilmektedir, Bu da daha keskin bir odaklama demektir. Bu lenslerin bir özelliği daha vardır. Yapısı itibariyle mercek içi oluşan yansımaları engeller. Böylece fotograflarda ışık dağılımları daha gerçekçi olur. Üretimi zordur. Çünkü işçiliği mikrometre boyutunda hassasiyet ister. Bu yüzden piyasadaki amator objektiflerde kullanılmaz. Bu mercek genellikle geniş açı çekimlerde kenarlarda bulunan dikey nesnelerin deformasyonunu engeller. (Cami minareleri duvar vb.. gibi) 1:2.8 -3.7 = f yani maximum diyafram değerlerini verir. İlk rakkam geniş açıdaki değerdir, ikincisi ise Max. zoomda ki (en dar açıda)açabildiği en büyük diyafram değeridir. 7.4/88.8 mm.=İlk rakkam Objektifin geniş açıdaki başladığı mm değeri, 2. ise en dar açıdaki yani max. zoomdaki aldığı mm değeridir. Bu 2 rakkamı bölerseniz size X değerini yani büyütme, yani zoom değerini verir. Kısacası FZ 30=FZ50' nin objektif zoom (12X) değerini verecektir. Umarım yardımcı olmuşumdur....
quote:
Orjinalden alıntı: brainuser
Teşekkür ederim..
bipekkan.. Çok çok teşekkür ederim.. Bu bilgi benim için altın değerinde.. sağolun..
üzgün ve süzgün yeni foto makinama ısınamamış günler geçer iken güneş çıkması biraz umutlandım...bipekkan mutfak çekimleri bende biraz daha aydınlatıcı etki yaptı ..çektiğim tüm fotoğraflarda ordaki iso1600 da oluşan pastelleşme etkisi yaşıyordum ..foto çekme bilgi ve tecrübem yeterli olmadığından auto foksiyonuna fazla güveniyordum sanırım...ve nedense nasıl bir önyargı ise bendeki flaş kullanmayı şimdiye dek akıl erdiremedim ve ilk çektiğim flaşlı fotoğraflarda oldukça net bir sonuç görerek mutlu oldum...cumartsei güzel güneşli gün ile dışarı açıldım ve umuyordumki çektiğim fotoğrafların hepsi net ve güzel olacaktı (sanatsal açıyı tamamen dışarıda bırakarak tabi) yarın ümid ediyorum 50mb kadar fotoğrafı rapite atacağım ve başarısızlıklarımı sergileyeceğim...
istanbuli arkadaşım biraz sabır bol ışık ile sende güzel fotolar çekiceksin eminim birde dijital zoom a fazla girme hatta kapat ben öyle yapıyorum son foto sliet olabilirdi güneşe karşı o hariç diğerleri güzel... beyaz ayarınıda manuel girebilirsin yada beyaz kağıt koyarak ta yapabirsin ...hatta dış manzara veya gökyüzünün girdiği zaman bir polarize filtre edin , lensi korumak içinse uv...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 4 Şubat 2008; 15:28:24 >
Güzel fotograflar. bana bu fotografların hangi modda ve manuel beyaz ayarında çekildiklerini de verebilirmisin. Özellikle 2-3-4. fotograflarda beyaz ayarı farklı tepkiler göstermiş.
quote:
Orjinalden alıntı: naykose
beyaz ayarı manuel ,acdsde küçültüldü başka işlem yoktur.