Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
İlk PC modifiye denemem

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Sergi >> İlk PC modifiye denemem Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
zombi_80

3 Aralık 2007; 10:29:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar cumartesi günü saat 13:00 da başlayıp pazar akşamı saat 20:00 de bitirdiğim ve bilgisayar başında oturmaktan daha çok zevk alıcağım bi çalışma yaptım.baya bi yoruldum hatta cumartesi gecesi dışarda soukta uğraşırken hastalandım..ve bu halde bu işi bitirdim..hafta içine sarkmamalıydu çünkü malum hafta içi iş var.

yan kapağı açmak için taşmotoru kullandım..kıvrımları verebilmek için baya uğraştım dremelim olmadığı için bu yüzdende matkap ucu zımparası kullandım..önce köşeleri çapraz kesip yuvarlatmam gerekti..pleksideki delikleri açmak için ise önce fan boyutunda yuvarlak çizip yuvarlağa belirli aralıklarla matkapla deldim...ve bu delik aralarını matkapla aşındırarak çıkardım..daha sonrada tekrar matkap ucu zımpara ile zımparaladım... yan taraftaki fan 8cm tam olara RAM'lerin üzerine denk geliyor..ön tarafta ise bilgisayarı açma düğmesinini arkasında birtane daha fan var 8cm .. işlemci üzerindeki fanda 8cm ile büyütüldü...arka egzoz fanı 12cm.. işlemci üzerindeki dışarıdan taze hava alma aparatını yine kullandımki işlemci dışarıdan taze ve soğuk havayı daha etkili kullanabilsin diye .. bu şekilde 3 saatlik bir oyundan sonra (Crysis + NFS Pro Street ve Call of Duty 4 ) test ettim ve işlemci sıcaklığı 41derecede kaldı (daha önce 58 dereceye kadar çıkıyordu) kasanın içindeki ortam sıcaklığı ise 34 dercede kaldı(daha önce 46 derecelerdeydi) ....son olarak yan kapakta KS108B GLCD LCD ekledim ... KOU Üni.elektronik mezunu olduğum için bu işi yapmam kolay oldu...internette bir iki forumu okuyup 1 saatte hazırladım.. sadece yapamadığım birşey var bu LCD Studioda CPU sıcaklıklarını ekliyemiyorum bende o değerler sıfır gözüküyor..ayrıca bir pluginmi eklemem lazımy oksa yazılımlamı oynamalıyım ? bu konuda bilgisi olanda yardımcı olursa sevinirim arkadaşlar

birkaç eksik var şimdilik ışıa duyarlı olan kablolardan isimlerini bilmiyorum kusuruma bakmayın.. genelde Model araç ve 1/1 aracımın modifiyesiyle uğraşıyorum ama elimden gelmeyen iş yoktur..

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar (Resimler Cep telefonuyla çekildi kusuruma bakmayın)

Saygılar...

Ön kapağa aldığım bi öneri ile fan deliği açmayı düşünüyordum ve bunu gerçekleştirdim..

şuan işyerinde olduğum için elimde fazla resim yok bu akşam yapım aşamasında çektiğim resimleride paylaşıcam son halinin resimleri

Alttaki ızgarayı ve üzerindeki düğmeleri yukarıya taşıyıp uydurmak biraz zahmetli olsada sanırım bunu başardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi_80 -- 2 Ocak 2008; 15:13:04 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
aton1981

3 Aralık 2007; 21:21:27 

Dostum çok hoş görünüyor mavisi. böyle tek rengin tonlarını kullanıp yapılan mod lar hoş oluyor gerçekten. yeni revizyonlarını görmek isterim. bendede malzeme ( takım çantası olacaktı ki bişiler yapabileyim ama kaportacı kesmişti yan kapağı! şahsen çok başarılı yaptı.

modun çok güzel....

Herkeze saygılar dilerim.
zombi_80

4 Aralık 2007; 8:39:51 

Teşekkür ederim arkadaşım yorumun için zaten senden başka yorum yapanda yok

dün akşam kapaktaki pleksi glasa ufak bi çalışma yaptım bakalım nasıl olmuş

orjinal resim :

Pleksi üzerine çizdiğim resim : (Pleksiye yandan matkapla delik açıp içine iki adet kırmızı led yerleştirdim)

kapaktaki pleksi üzerinde resmi çizdiğim alan :

Kapağı PC üzerine takamadım pleksi üzerine resmi çizmem 2 3 saat kadar bi vakit aldı ve PC ye montaj için eve geldiğimde kardeşim PC nin olduğu odada uyumuştu ve bende rahatsız etmek iztemedim...nasıl yaptın diye soranlara ise 12V luk bir elektrik motoru ile bakır plaket delmek için küçük matkap ucu seti ile aşındırarak yaptım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi_80 -- 4 Aralık 2007; 9:45:46 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
AMFİBİ

4 Aralık 2007; 9:16:22 

quote:

Orjinalden alıntı: zombi_80

Teşekkür ederim arkadaşım yorumun için zaten senden başka yorum yapanda yok

Ufak bir serzeniş hissettim bu cümlede ama... Sevgili kardeşim, herkesin bir anda bu konuya kilitlenip yorum yağmuruna tutmasını bekleme..Yavaş yavaş olur bu işler. Hatta yavaş olması daha güzel çünkü, gelen fikirlere göre birşeyler eklersin yaptığun işe..

Gelelim modifiyene..Yaptığın kesim, çok düzgün olmuş. Ayrıca değişik bir çalışma. Ama bana sorarsan, plexy üzerine yapılan resimleri hiç sevmiyorum. Keşke o resmi yapmasaydın hiç..
Sağlıcakla kal...

DOST, ÜÇ TÜRLÜDÜR..
BİRİ, İLÂÇ GİBİDİR. GEREKTİĞİNDE ARARSIN..
BİRİ , GIDA GİBİDİR. DEVAMLI ARARSIN..
VE BİRİ, HASTALIK GİBİDİR. O GELİR SENİ BULUR... İMAMI GAZALÎ (R.A.)
zombi_80

4 Aralık 2007; 9:49:52 

quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Ufak bir serzeniş hissettim bu cümlede ama... Sevgili kardeşim, herkesin bir anda bu konuya kilitlenip yorum yağmuruna tutmasını bekleme..Yavaş yavaş olur bu işler. Hatta yavaş olması daha güzel çünkü, gelen fikirlere göre birşeyler eklersin yaptığun işe..

Gelelim modifiyene..Yaptığın kesim, çok düzgün olmuş. Ayrıca değişik bir çalışma. Ama bana sorarsan, plexy üzerine yapılan resimleri hiç sevmiyorum. Keşke o resmi yapmasaydın hiç..
Sağlıcakla kal...

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.mesajımdaki serzeniş olayına gelince kimsenin bu konuya kitlenmesini beklemedim açıkçası ama 60 kişi konuyu okumuş ve birtek yorum vardı 3 5 tane olmuştur diye bekliyordum

pleksiglas üzerindeki işleme gelince zevkler ve renkler tartışılmaz derlerya..kimi insana bu güzel kimi insana itici gelkebilir..benim şahsen hoşuma gitti ama birgün sıkılırsam pleksi alıp kesmek çokta zor bir işlem değil..

Saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi_80 -- 4 Aralık 2007; 9:51:40 >

AzadArda

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

4 Aralık 2007; 17:36:05 

Güzel Olmuş Ellerine Sağlık

'' Uçuşun tadını bir kez aldıktan sonra yürürken bile, daha önce orada olduğunuz ve oraya geri dönmek istediğiniz için gözleriniz daima gökyünüze dönük olacaktır.''
necoinside

4 Aralık 2007; 17:46:36 

yan kapak kesimi gerçekten hoş plexy işleme de güzel + kişisel mesajını aldım ve yanıtladım everest ve eklenti olayını kısaca..
moda başlangıç için çok iyi bi çıkış ama tabiiki ekstralar olmalı ki yeterince farklı olsun..
plexy e işlediğin resme gelince katılıyorum zevk ve renk meselesi ve tabiiki kasayı milletin zevkine göre değil kendi zevkine göre tasarlmalasın.. tartışılması gereken konu teknik ve uygunluk..
bunlar dışında eğer becerebiliyorsan öndek fanın, önden bakınca görünlebilecek tüm çevresini kesmen ama ortadaki anahtarı yerinde bırakman hoş gösterebilir.. hatta anahtar tam fanın ortasında kalması biras daha hoş olur..
başarıların dewamını dilerim..

Güncel DH Modifiyeli Kasa Sergisi.. (katılım: 7 proje)

Yaptığın işi önce kendin beğenmelisin..
DR.KDRR

4 Aralık 2007; 19:38:43 

hocam çok güzel olmus ellerine sağlıkk

necoinside

4 Aralık 2007; 19:45:48 

quote:

Orjinalden alıntı: Azad__Arda

quote:

Orjinalden alıntı: DR.KDRR

bunlar yorum mudur yaws??
bu mudur yani yapabildiğiniz??
helal olsun ne diyeyim..
boş post kasmaktan başka bi işiniz yokmuş gibi düşünmeye başladım..
insan bi der neden kırmızı yaptın öndeki blur kısım nedir felan diye yahu..

Güncel DH Modifiyeli Kasa Sergisi.. (katılım: 7 proje)

Yaptığın işi önce kendin beğenmelisin..
BuGrAx

Sisteme Gözat

4 Aralık 2007; 20:05:47 

quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DR.KDRR

bunlar yorum mudur yaws??
bu mudur yani yapabildiğiniz??
helal olsun ne diyeyim..
boş post kasmaktan başka bi işiniz yokmuş gibi düşünmeye başladım..
insan bi der neden kırmızı yaptın öndeki blur kısım nedir felan diye yahu..

Neco Abi katılıyorm Sana Hepde aynı kişiler farkındaysan.

Bu arada çalışma temiz olmuş.Lcd nin duruğu yerde hoş bi yer Bakması kolay

Bu arada Plexiye çizmek istediğin resim Güzel hoşda durucağına eminim

..| İntel E6750 2,66 @ 3,65 Gunluk @ 4,00*max|| GigaByte P35C-DS3R Motherboard || Geil 2x1Gb DRR2 800Mhz @ 1066Mhz*max || XFX 8600GTS XXX ED || SEAGATE 320 GB SATA2 16 MB NCQ || RaidmaX SMILODON Black Kasa || FSP EPSILON 600W || ASUS - 1814BLT SATA || Sycthe Ninja Plus+ || Toshiba 32'' LCD Regza || SonyEricsson Walkman W910i |..
Kullanıcısı !
Bugra Durust
Marriott Hotels Asia

zombi_80

4 Aralık 2007; 20:35:16 

quote:

Yorum için teşekkür ederim arkadaşım

quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

yan kapak kesimi gerçekten hoş plexy işleme de güzel + kişisel mes