Şimdi Ara

Anti Freeze Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracıma geçen sene Ocak ayında Anti freeze (shell'den) koydurmuştum. Bunu her sene koydurmak gerekir mi güvenilir sıklık nedir? Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

alparslanseven@hotmail.com
  • Arkadaşlar aracınıza saf antifiriz koyun derdim ben ama donma için riskli miş. Saf antifiriz -12 den sonra donarmış Yarı yarıya su olması daha etkiliymiş. -40 lara kadar donmazmış. Bu konuda Vezir arkadaşımız teknik bilgi vermişti. Ben de sayesinde öğrendim.. Ama koruma olarak saf antifiriz daha ii tabii..DOnma olarak yarı yarıya su en iyisi...
    siz siz olun kesinlikle saf antifriz koymayım aracınıza. antifriz suyla temas ettiği zaman etkilidir ve şu kadar zamandan sonra değişir diye bir zamanı da yok. özelliğini uzun süre koruyabilir. kışa girmeden ölçtürüp donma noktasını öğrenmeniz gerekiyor.

iyi günler...
    quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

Arkadaşlar aracınıza saf antifiriz koyun derdim ben ama donma için riskli miş. Saf antifiriz -12 den sonra donarmış Yarı yarıya su olması daha etkiliymiş. -40 lara kadar donmazmış. Bu konuda Vezir arkadaşımız teknik bilgi vermişti. Ben de sayesinde öğrendim.. Ama koruma olarak saf antifiriz daha ii tabii..DOnma olarak yarı yarıya su en iyisi...
  • piyasada bir çok yerde yapılıyor. benzinlikler, yağcılar, servisler, özel tamirhaneler istediğinize gidebilirsiniz

iyi günler
    -70 di yanılmıyosam bi gerifiği vardı. EN İYİSİ ÖLÇTÜRMEK ...
  • hiçbir şey bilmeyen birisi için ilk yapılması gerekn şey ölçtürmektir.Zaten elinizde bir hidrometre olduktan sonra alırsınız antifirizi azar azar katmaya başlarsınız eğer donma derecesi eksilere iniyorsa devam edersiniz , eğer artı değere doğru yükselmeye başlarsa yumuşak su ilave edersiniz olur biter.

Yanlız daha önce uzun uzun anlattım, marka değil ama antifirizn tipi önmelidir.Bunun da en iyi ayırımı renk tir.Aynı renk antifiriz konulması gereklidir.Yeşil ise yesil koyacaksınız , kırmızısı var ,turuncusu var var da var.

• wikipediadan alıntıdır..

OAT (organik asit teknolojisi) ile üretilen antifrizler içeriğindeki katıkların kimyasal özellikleri sayesinde hem daha uzun ömürlüdürler hem de aşınmaya karşı daha iyi koruma sağlarlar. Genel maksatlı antifrizler normalde yılda bir defa, ekleme yapılmadan değiştirilir. Gelişmiş antifrizler ise daha uzun ömürlü olduklarından 3 yıla kadar kullanılabilmektedir.

benim de kafamda ? vardı. bunu ve bir kaç siteyi okuyunca ? leri gitti gibi, 2004 model aracımın ilk kez antifirizini bu aralar tamamen değiştireceğim. araçta turuncu renklisi var ve gelişmiş antifiriz diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldumlord -- 7 Aralık 2007; 23:30:55 >

http://www.valvoline.com/zerex/pdf/Zerex_CoolantChart.pdf?coaid=1B5D1AEA1AFC

quote:

Orjinalden alıntı: oldumlord

wikipediadan alıntıdır..

OAT (organik asit teknolojisi) ile üretilen antifrizler içeriğindeki katıkların kimyasal özellikleri sayesinde hem daha uzun ömürlüdürler hem de aşınmaya karşı daha iyi koruma sağlarlar. Genel maksatlı antifrizler normalde yılda bir defa, ekleme yapılmadan değiştirilir. Gelişmiş antifrizler ise daha uzun ömürlü olduklarından 3 yıla kadar kullanılabilmektedir.

benim de kafamda ? vardı. bunu ve bir kaç siteyi okuyunca ? leri gitti gibi, 2004 model aracımın ilk kez antifirizini bu aralar tamamen değiştireceğim. araçta turuncu renklisi var ve gelişmiş antifiriz diye biliyorum.
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.