Şimdi Ara

## Jetway'den 790FX Yonga Setli Yeni Anakart ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Jetway'den 790FX Yonga Setli Yeni Anakart ##


    Aynı Abit gibi Jetway de bu aralar yeni model duyurma konusunda hareketli günler yaşıyor. Firmanın son olarak AMD'nin yeni nesil Phenom işlemcilerine yönelik olarak hazırladığı 790FX yonga setini kullanan ve kullandığı yonga seti itibariyle yüksek performans segmentine dahil olan HA04 kod adlı yeni anakartı ortaya çıktı. AMD'nin Phenom işlemcileri için geliştirdiği 7 serisi yonga seti ailesinin en iddialı modeli olan 790FX ve SB600 yonga seti paketini kullanan anakart AMD'nin soket AM2+ formundaki Phenom işlemcilerinin yanı sıra geriye dönük olarak soket AM2 formundaki tek ve çift çekirdekli Athlon64 işlemcileri ile de sorunsuz olarak çalışaiblmekte.

    4 adet DIMM slotu üzerinden 16GB'a kadar DDR2-1066/800/667MHz bellek desteği veren anakart üzerinde aynı DFI ve Sapphire'in 790FX yonga setli anakartlarında da olduğu gibi 3 adet PCIe X16 slotu yer alıyor. Yani anlayacağını anakart AMD'nin 790FX yonga seti ile birlikte kullanıma sunduğu iddialı teknolojisi Quad-Crossfire'a destek vermiyor ama kullanıcıların büyük bir çoğunluğu için bu önemli bir sorun yaratacak bir eksiklik değil zira bugün 4 adet ekran kartı alabilme potansiyeline sahip kullanıcılar zaten anakart seçimi konusunda bu hususa dikkat edeceklerdir.

    Jetway'in 790FX yonga setli yeni anakartı aynı yonga setini kullanan rakip firmaların benzer çözümlerine nazaran daha basite indirgenmiş pasif soğutma kullanıyor. Açıkçası bu durum fiyata da olumlu olarak yanısyabilir. Zira AMD'nin 790FX yonga setinin son derece düşük bir güç tüketimine sahip olduğu ve paralelinde daha az ısındığını da biliyoruz ki bu sebeple Jetway daha komplike bir soğutma kullanmamış olabilir. Quad-Crossfire desteğine sahip olmayan ama destek verdiği Crossfire-X teknolojisi ekseninde 3'lü kart kullanıma olanak tanıyan anakart üzerinde 6 adet SATA-II konnektörü de yer almakta. Gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses desteği de bulunan Jetway'in yeni güzeli renkli tasarımı ile de dikkat çekiyor.

    Jetway'in CPU V-core 7-Shift / BIOS BACK / Debug Port adını verdiği firmaya özgü ek özelliklere de sahip olan anakartın fiyatı hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor.







  • Baştaki o sata girişi ne için açaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    Baştaki o sata girişi ne için açaba?

    asrock taki gibi e-sata bağlantısı için galiba eğer ki öyle ise çok saçma birşey olur
  • anakart hakkında ekleme yaptım

    HA04

    AMD 790FX Chipset and AMD SB600 Chipset
    Support Socket AM2+ AMD Phenom
    Socket AM2 64-bit dual core AMD Athlon 64 X2 processor
    Support HTT 2000MHz
    1 PCI Express x16@16-lane
    2 PCI Express x16@8-lane ¡]For ATI Cross Fire X Technology¡^
    Dual Channel DDR2 1066 Memory DIMMs Supported
    Support 6 Serial ATA Devices with RAID 0, 1, 10, JOBD
    Ready for Windows Vista
    PCI Express Gigabit LAN Supported
    8-Channel HD Audio CODEC
    CPU V-core 7-Shift / BIOS BACK / Debug Port
    ATX Form Factor
  • Haber için teşekkürler fx57. Diğer firmalara oranla uygun fiyatlı bir alternatif olacağa benziyor. Alıcısına şimdiden hayırlı olsun.
  • 2 ide olması da güzel olan özelliklerinden
  • Günümüzde bir cok anakart üreticileri soğutucuları ile dikkat cekerken kullanıcılara azda olsa göze hitab edecek kartlar üretiyorlar ama bazı firmalarda böyle jetway gibi firmalarda hep boyle soğutmaları kullanmaya devam ediyorlar maliyette bir yere kadar artık bi yerden sonra etreme kullanıcılar icin perfformans cok onemli bence daha iyi soğutmalar kullanılmalı...
  • Jetway piyasada ucuz ve performansli anakart ve ekran kartlari ile taninan bir firma.. ozellikle AMD islemcilere yonelik basarisi cok uzun suredir bilinmekte.. Eger Jetway gibi bir firma, anakart firmasina bu kadar az sogutucu ile 790FX anakart yapti ise, buyuk olasilikla anakartin boyle bir gereksinim duymamasindan dolayi, boyle bir adim atmistir.. Bu biraz ureticinin, tasarim ve arastirma bilgisinin iyiliginden kaynaklanabilir.. biliyorsunuz ki AMD-ATI 7X0 chipseti dengi Intel ve Nvidia chipsetlerine gore daha az watt tuketimine sahiptir..

    Jetway buyuk bakir sogutuculari gerekli gormediyse, gerek olmadigindandir..

    Saygilar sevgiler.
  • KÖPRÜLERDEKİ SOĞUTUCULAR TABİİ Kİ YETERLİDİR, YOKSA HANGİ FİRMA 2 GRAM ALÜMİNYUM İÇİN ÜRETTİĞİ ANAKARTIN ISINIP RESETLEMESİNİ, STABİLİTESİNİN BOZULMASIN İSTER. HEM OVERCLOCK YAPAN SOĞUTUCUSUNU YANINDA TAŞIR DEĞİL Mİ.

    STOK SOĞUTUCULARIN HANGİSİYLE DOĞRU DÜZGÜN OVERCLOCK OLUYORMUŞ Kİ, İLLE DE KALİTELİ VE BAKIRDAN OLAN YA DA SU SOĞUTMA KİTLERİYLE YAPILIR BU İŞ. 80-90 DOLARLIK ANAKART OLSUN AMA FULL OVERCLOCK DONANIMI DA ÜZERİNDE OLSUN............ ŞOFÖR ARKASI OLSUN CAM KENARI OLSUN VS.VS..............
  • Bende bu jetwayin ekran kartı var. google a yazıyorum bir türlü link bulamadım x1650pro gddr3. Anakartın bios , driver ... vs için herhalde bir linki sitesi filan vardır Hatta ekran kartını everest sapphire olarak tanıyor, yoksa kazıklandım mı Sapphire mı aldım diyeceğim ama Jetwayden iyidir herhalde Sapphire
  • YAN SANAYİ - YERLİ MALI YA DA ÇİN İŞİ JAPON İŞİ FALAN OLMASIN O KART, EVERESTİ BİLE KANDIRABİLDİĞİNE GÖRE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 7 Aralık 2007; 1:34:56 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kurs@tz

    YAN SANAYİ - YERLİ MALI YA DA ÇİN İŞİ JAPON İŞİ FALAN OLMASIN O KART, EVERESTİ BİLE KANDIRABİLDİĞİNE GÖRE


    Yok hocam bu kandırma işini yapsa yapsa Türkler yani biz yaparız aaa bak nası da everesti dumur ettim felan şeklinde yuppiler vs
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.