zorlayan fan fazlaelektrik harcarbant olayı kolay gelsede doğrusu dirençte deyildir psu nun içinde 3 ad volt alternafimiz mevcuttur 5-7-12 kırmızı - siyah 5 v / sarı - kırmızı 7 v / sarı - siyah 12 v fanın kanatlarına bant sarana kadar bu kablolara bağlar bant sararım daha iyi ayrıca fizik kurallarınada dikkat etmeli dairesel dönen her nesnenin merkez kaç kuvveti vardır 1000 rpm de 1 gram hata fanın çabuk bozulmasına neden olur hiç kızmayın ama fizik kanunları inatçıdır.
Fanın fiziki yapısına zarar verirseniz, fanın aerodinağinede zarar verirsiniz buda performansta çok büyük kayıplar demek. (bknz. kaş yaparken göz çıkarmak) Eğer fanınız çok sesliyse voltajın değerlerini değiştirin.
(.....) Artık hayat bulmak için, hali iyileştirmek için, insan olmak için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yürütmek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler açılım buldu. Hâlbuki hangi bağımsızlık vardır ki, yabancıların nasihatleriyle, yabancıların planlarıyla yükselebilsin. Tarih böyle bir hadise kaydetmemiştir. Mustafa Kemal Atatürk (6 Mart 1922)
fan kanatlarını bantlayarak fanı zorlamış olursun buda fanın ömrünü azaltır ve güç kaynağına extra yük demektir. örneğin standart fan 200 ma çekiyorsa kanatlarını batlarsan 400ma gibi bi akım çekicektir.haliyle fan bobinleri zamanla zarar görecektir. en iyisi voltaj kontrolle kontrol etmektir...
Eğer bulunan yöntem bizi yüksek ücretler harcamaktan kurtarsa idi üzerinde düşünülmeye geliştirilmeye değer derdim. Gerçi bu haliyle de üzerinde düşünmemizi sağladığı için arkadaşa teşekkür ederim. Lakin güç kaynağı fanının sesinden rahatsız isem, güç kanağını açmış ve fana ulaşmışken, o fanı sessiz bir fan ile değiştirmeyi tercih ederim.