Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
FAN SESİNİ KISMANIN FARKLI BİR YOLUNU BULDUM...HER FAN İÇİN UYGULANABİLİR...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme >> FAN SESİNİ KISMANIN FARKLI BİR YOLUNU BULDUM...HER FAN İÇİN UYGULANABİLİR... Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
S_A_H

2 Aralık 2007; 9:27:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

herkes gibi bende sesten şikayetçiydim...aşırı gürültü yapan bir kasam wardı ama şimdi bilgisayardan hiç ses gelmiyor...hatta alışık olmadığım için bazen çalıştığını unutuyorum...

şimdi gelelim neler yaptığıma...sırasıyla anlatalım...

öncelikle şu meşhur speedfan programına bi başvuralım bakalım...işlemci fanı genellikle en çok ses yapan fandır....kısalım işlemci fanımızın sesini...%65 den daha fazla kısmaya gerek kalmıyor genelde...çünkü %65 de işlemci fanının sesi neredeyse 0 db oluyor...(açıkcası ben hiçbirşey duymuyorum)

şimdi diğer fanlara geçelim...işlemci fanını hallettik ama diğer kasa fanlarının sesini speed fandan kısamıyoruz...

diğer kasa fanlarının sesini de voltaj değiştirme(forumda açıklamasını yapan çok olduğu için yazmıyorum) yöntemi ile yaptık...FAKAT O DA NE?!

güç kaynağında öyle bir şansımız yok...işte ben de bu noktada ilk başta tıkanmıştım ama sonra düğümü çözdüm...güç kaynağındaki fanın sesini de yok edebiliriz...evet resmen YOK edicez...

öncelikle kullandığım yöntemi daha önce duymadım duyan olabilir(yada yapan)...anahtar kelimemiz AĞIRLIK....

biraz fizik bilen herkez bilir ki ağır cisimlerin dönmesi daha zordur...ne kadar ağırlık warsa döndürmek için o kadar fazla kuvvet gerekir...biz de güç kaynağında ağırlıktan yararlanıcaz...

YÖNTEM

öncelikle güç kaynağındaki fanı sökün çıkarın...fanın kanatçıklarına kat kat bant yapıştırarak ağırlığı arttırın...her kanatçığa aynı sayıda ban yapıştırın ki denge bozulmasın...bantları yapıştırırken de dikkatli olun...asla bant boyutu kanatçığın boyunu geçmesin, kanatçıktan dışarı taşmasın...

resimde gördüğünüz gibi bir alana kat kat bant yapıtırmak sorunu çözecektir....ancak unutmayın her kanatçığa aynı işlemi uygulamalısınız...

böylece ağırlık artacaktır....artan ağırlık fanın daha düşük devirli çalışmasını sağlayacaktır..bu da daha az ses demektir...

ve SSPC (süper sessiz pc) niz hazır...

tarafımca denenip hiç bir negatif sonuç görülmemiştir...dikkatli yapmanızı öneririm...ayrıca sorumluluk kabul etmiyorum(zaten zararı olabilcek bir uygulama değil)...

hepinize sessiz sakin günler...

edit: ooo bissürü imla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_A_H -- 4 Aralık 2007; 23:35:24 >

...THE CAKE IS A LIE...
@yKuN

2 Aralık 2007; 10:03:03 

güzel düşünmüşsün cidden de zaten psu nun genelde artık fanları molexli oldu küçük molexler var. onlara direnci çaktınmı iş bitiyo zaten

Yinede tebrikler güzel noktadan yakalamışsın fanı

Yağmurlu bir günde görmüştüm seni, üstünde çubuklu formalar vardı, bir anda tutuldum aşık oldum ben, hayatın anlamı SİYAH BEYAZdı...

ylpc

Sisteme Gözat

2 Aralık 2007; 12:42:30 

quote:

Orjinalden alıntı: @yKuN

güzel düşünmüşsün cidden de zaten psu nun genelde artık fanları molexli oldu küçük molexler var. onlara direnci çaktınmı iş bitiyo zaten

Herşey Güzelde Psu Fanını Yavaşlatmak İçin Bant Kullanman Çok İlginç Olmuş Hava Almasına Kötü Etki Etmesin Fanın Bencede Direnc Takmak Daha Mantıklı Ben İyice Temizleyip Direnc Taktım Biraz Isınıyo Ama Sorun Çıkarmadı

Dh_ylpc@hotmail.com
@yKuN

2 Aralık 2007; 14:14:35 

quote:

Orjinalden alıntı: ylpc

quote:

Herşey Güzelde Psu Fanını Yavaşlatmak İçin Bant Kullanman Çok İlginç Olmuş Hava Almasına Kötü Etki Etmesin Fanın Bencede Direnc Takmak Daha Mantıklı Ben İyice Temizleyip Direnc Taktım Biraz Isınıyo Ama Sorun Çıkarmadı

sen yaptıysan doğrudur hocam Teşekkür ederim direnç takma fikrimi onayladığın için. Eminmisin sende taktığına

Yağmurlu bir günde görmüştüm seni, üstünde çubuklu formalar vardı, bir anda tutuldum aşık oldum ben, hayatın anlamı SİYAH BEYAZdı...

ylpc

Sisteme Gözat

2 Aralık 2007; 14:19:04 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ylpc

quote:

sen yaptıysan doğrudur hocam Teşekkür ederim direnç takma fikrimi onayladığın için. Eminmisin sende taktığına

Çok İstiyosan Psu Yu Senin İçin Söküp Resim Koyuyum Ne Onaylaması İyice

Hocam Yani Yeminde Ettiriyosunya Pes Yemin Ederim
Nesini Onaylayım Direnc Voltajı Düşürerek Fanı Yavaşlatır Ve Ses Azalır

Çok Gülceksin Ama Direnci Kafadan Taktım Kaç Ohm Olduğunu Bilmiyorum Fan Yarı Hızından Biraz Daha Yavaş Dönüyor Hala Sağlam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylpc -- 5 Aralık 2007; 16:56:59 >

Dh_ylpc@hotmail.com
ylpc

Sisteme Gözat

2 Aralık 2007; 14:22:45 

Hocam Amma Yaptın Elim Havya Silikon Tabancası Tutar Ekran Kartına Pencıl Mod Bile Yaptım
Vmod Yapcam Sonra Yazık Gariban Gpu Voltajı Yiyip Duruyor Mem De

Dh_ylpc@hotmail.com
S_A_H

4 Aralık 2007; 23:33:25 

uğraşmayın lehimle dirençle....

bi paketcik bant alın işte....

...THE CAKE IS A LIE...
AMFİBİ

5 Aralık 2007; 0:22:03 

Bence pek mantıklı bir yöntem değil. Çünkü ne yapsak ta ağırlığı tam olarak dengeliyemeyiz ve bu da pervaneye balans yaptırır. Bu durumda fanın ömrü tez zamanda biter.
Ylpc üstadıma hak veriyorum. Bence de en iyi yöntem, direnç yöntemi..

DOST, ÜÇ TÜRLÜDÜR..
BİRİ, İLÂÇ GİBİDİR. GEREKTİĞİNDE ARARSIN..
BİRİ , GIDA GİBİDİR. DEVAMLI ARARSIN..
VE BİRİ, HASTALIK GİBİDİR. O GELİR SENİ BULUR... İMAMI GAZALÎ (R.A.)
Cdmpf

Sisteme Gözat

5 Aralık 2007; 19:49:01 

olay budur hocam S_A_H

Futbol Bağımlısı
Xoßi

7 Aralık 2007; 16:44:59 

Hemen Pc i Söküp Deniyorum Deli Olmus Durumdayim

σ ѕιм∂ι Άsker «3
BuGrAx

Sisteme Gözat

7 Aralık 2007; 18:37:20 

Yanlıs bu durunda fanlar kendilerini zorlamak zorunda kalabilirler.Ömürleri Kısalabilir

..| İntel E6750 2,66 @ 3,65 Gunluk @ 4,00*max|| GigaByte P35C-DS3R Motherboard || Geil 2x1Gb DRR2 800Mhz @ 1066Mhz*max || XFX 8600GTS XXX ED || SEAGATE 320 GB SATA2 16 MB NCQ || RaidmaX SMILODON Black Kasa || FSP EPSILON 600W || ASUS - 1814BLT SATA || Sycthe Ninja Plus+ || Toshiba 32'' LCD Regza || SonyEricsson Walkman W910i |..
Kullanıcısı !
Bugra Durust
Marriott Hotels Asia

ylpc

Sisteme Gözat

7 Aralık 2007; 20:15:23 

Valla Direnci Taktıktan Sonra Fan Sesi Değilde Cizir Cizir İnce Sesler Geliyor
Fana 3 Volt Filan Gidio Heralde Ama Isı Problemi Yok Bide Benim Psu Isıya Göre Fanı Yavaşlatıyodu Yani
Eski Psu'm Dan Çok Sessizdi Ama Yİnede Direnc Taktım

Dh_ylpc@hotmail.com
Xoßi

8 Aralık 2007; 3:00:05 

Tesekkurler S_A_H Fikir Super Sonuc Super Emegine Saglik.

σ ѕιм∂ι Άsker «3
DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git