Şimdi Ara

## Palit GeForce 8800GT Sonic Modelini Duyurdu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Palit GeForce 8800GT Sonic Modelini Duyurdu ##


    Vakti zamanında hazırladığı GeForce 7600GS Sonic modeli ile ekran kartı pazarına adeta damga vuran Palit'in Sonic modelleri ilgi uyandırmaya devam ediyor. Nvidia'nın fiyat/performans canavarı olduğu kullanıcıları ve uzmanlar tarafından dile getirilen GeForce 8800GT çözümü için Palit'in ne zaman Sonic modelini anons edeceği bekleniyordu. Sonunda beklenen oldu ve Palit, GeForce 8800GT Sonic modelini duyurdu. İsterseniz hemen detaylara geçelim.

    Palit'in GeForce 8800GT modeli, kullanılan soğutması, 3 fazlı güç ünitesi ve HDMI odaklı çoklu ortam yetenekleri ile öne çıkarken saat hızı anlamında ise malesef sınıfının en hızlısı değil. Zira diğer bazı üreticilerin daha yüksek saat hızlarına sahip modellerini piyasada bulabilmek te mümkün. Detaylara girersek eğer Palit'in GeForce 8800GT Sonic modeli 650MHz gpu, 1650MHz shader ve 1900MHz bellek saat hızlarına sahip. Bilindiği gibi GeForce 8800GT tarafında 700/1700/2000MHz gibi daha yüksek saat hızlarına sahip olan modeller piyasada satılmakta.

    Peki Palit'in GeForce 8800GT Sonic modelini farklı kılan özellikleri neler? Öncelikle görüldüğü üzere Palit, çift slot kaplayan özel ve gelişmiş bir soğutma ünitesi kullanmış ki bu ünite gpu'nun yanı sıra bellek modüllerini ve güç ünitesini de kapsıyor ve 29.5dB'lik gürültü oranına sahip. Bellekleri de kapsaması ile daha yüksek saat hızları için overclock potansiyeli olduğunun sinyallerini veren kart yine daha iddialı hız aşırtma potansiyeli ve stabilite için 2 faz yerine 3 fazlı güç ünitesi kullanıyor. Soğutması ve güç ünitesi ile Palit'in kartı limitlerinde tutmak yerine eğlencenin kalan kısmını kullanıcılara bırakmak istemiş olabileceğini söyleyebilmek te mümkün.

    Tabi kartın DVI-HDMI adaptörü aracılığı ile HDMI desteği sunduğunu ve S/PDIF kablosu üzerinden ses akatarımı yaptığını da belirtelim.

    512MB GDDR3 bellek ile gelen, DirectX 10, PCIe 2.0 ve SLI destekli ekran kartının ülkemiz satış tarihi ve fiyatı hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 29 Kasım 2007; 5:43:58 >







  • palit birazda o-c hakkını kullanıcılara bırakmış bu sefer sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 29 Kasım 2007; 5:35:02 >
  • fiyatı uygun olursa alınabilir aradaki farkıda rahatlıkla kapatabiliriz diye düşünüyorum
  • Palitin Kartları Hep uygun oluyor zaten.
    Çift Slot kapladığına göre bişeyler sunması gerek ortaya.
    Bakalım bekleyeceğiz ve göreceğiz.
    Edit: Bu arada Dikkat Ettimde hala aynı kurbağanın resmi var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeFFreY.JeY -- 29 Kasım 2007; 6:10:17 >
  • palit kartı öle bi yapmış ki sanki 8800 ultra alıyoruz çok ihtişamlı olmuş kartinş. performansıda çok ii olur palit ekran kartı piyasasında f/p kralı bana görenede olsa 7600 gs si bende şuan mevcut yani gt
  • Bu saatte de haber olur mu
  • veeee beklenennn ..."sonic"... modeli geldi diyebilirim:D
  • şükür kavuşturana...
  • Madem OC keyfini bize bırakacaklardı o zaman soğutması olmayan bir kartı çok daha ucuza satsalarmış, biz kendi soğutucumuzu takar kendi kendimize OC yapar takılırdık, Sonic'e de gerek olmazdı. Palit gibi bir firmanın 650'de kalması ilginç, büyük ihtimalle 8800'de riske girmek istemediler, diğer birçok firma gibi.
  • İyi de arkadaşlar palit bunu hep yapıyor. Hepinizin de farkında olduğu gibi default olarak o.c.'lu gelen kartlar muadillerine nazaran çok daha yüksek fiyatla satılmaktalar.
    Palit sonic kartlar düşük hızlarla fakat çok yüksek overclock imkanları ile gelirler. İlk hızı düşük olduğu için de fiyatlar çok uygun olmuştur.

    Kişisel deneyimim 7600gs sonic iledir. Kart 450/500 default hızlarda gelir lakin 600/800 de kullanan birçok arkadaş var. (Ben 550/800 kullanabiliyorum).

    Overclockun genel manası, yapılmasının nedeni, düşük fiyata ürün alıp kendi çabanızla çok daha yüksek fiyatlı ürünle aynı performansı almaktır. Yoksa piyasadaki en yüksek en pahalı ürünü alıp sıvı azot vs soğutması yapıp 3d mark rekorları kırmak benim gözümde overclock değildir. Overclocku firma yapacaksa da bir manası yoktur zira zaten o o.c.'nin parasını sizden alıyor. Gidip üst model kart alıp o.c. yapmak daha mantıklı.

    100 dolarlık işlemciyi alıp 200 dolarlık işlemci performansı almak overclocktur.
    200 dolarlık işlemci alıp 500 dolarlık soğutma sistemi takmak ise tamamen show amaçlıdır. Araçlar amacı aşmıştır çünkü bu durumda.

    Elbette bu görüşlerim tartışmaya açıktır lakin şahsi kanaatim bu yöndedir. Bu yüzdendir ki palit sonic serisi benim için en güzel kart serisidir. Saygılar.




  • sanırım zotac 8800GT nin en iyi modelini amp ile üretecek
  • Palit'in GeForce 8800GT Sonic eskiden rekabet azlığıdan üstündür belki ama şimdi sıkı rekabette ne yapar bilemem!!!
  • saçma bence
    güzel kart yapıyosun uygun fiayt alacağı söyleniyor o/c potonsayeli var deniyo
    yani şimdi bu kartı alan herkes o/c içinmi alacak her bunu yapmak zorundamı....
    madem iyi bir sogutma koydun saat hzılarınıda ayarla ona göre
  • quote:

    fx57
    Soğutması ve güç ünitesi ile Palit'in kartı limitlerinde tutmak yerine eğlencenin kalan kısmını kullanıcılara bırakmak istemiş olabileceğini söyleyebilmek te mümkün


    quote:

    Kumandan
    palit birazda o-c hakkını kullanıcılara bırakmış bu sefer sanırım.


    Sen söyleyene kadar biz anlamamıştık Kumandan. İyi oldu söylediğin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ste_ganos -- 29 Kasım 2007; 9:42:12 >
  • saol haber için fx umarım kısa bi zmnda gelir ülkemizede şu 8800gt kıtlığı biter..
  • 8800gt ülkemizde bulunabilirliği artarsa sonic modeli uygun bir fiyata gelebilir ama şu an için fiyatı biraz pahalı olabilir. yalnız burada küçük bir nokta var. zotac ında acaba uygun fiyatlı bir 8800gt si olabilirmi? yada ati burada bir alicengiz oyunu yapıp 8800gt gelmeden hd3870 ve hd3850 yi piyasaya sürebilirmi?piyasaya sürerse eğer çok pahalıya satar ama 8800gt bulunabilirliği artınca fiyatları düşürür diye tahmin ediyorum.
  • Benim anlamadığım PALIT SONIC serilerinde, PCB üzerinde hiç bileşen olmuyor, gözle görünen bi gpu bi de ramlar, başka doğru dürüst bileşen yok bomboş PCB. Acaba diğer firmaların koydukları şeyler gereksiz mi yoksa palit bişeylerimi kısıyor? (Elektronikten anlamam)
  • iyi güzle kartta şu palit birazda standart fanlarını şekil olarak değiştirse iyi olur. yani bazı kullanıcılar şekle önem verir(alınabilirliği artırmak bakımından)
  • Harika bir haber. Fİyatı da uygun olursa neden düşünmeyelim :)
  • Bu sefer yapamamış 8600gt+ da yapmıştı da bu sefer olmamış ısınıo 8800 serileri ondandır
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.