Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Lian-Li Kullananlar ve Görüşleri +V2000B PlusII Eklendi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> Cevap: Lian-Li Kullananlar ve Görüşleri +V2000B PlusII Eklendi Sayfa: <<   < önceki  8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Cehennemmarşı

Sisteme Gözat

21 Ocak 2008; 9:11:21 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: 307_Aslan

kasanın siparişini verdim.1-2 gün içinde elimde olur.ancak kafama birşey takıldı.aldıgım thermalright ultra 120 extreme buna sıgarmı?

Sığar mı ne demek hocam Antonov motoru soktuk biz bunun için soğutma yapsın deyu.

Eqoulaiser

21 Ocak 2008; 11:10:53 

hiteknoloji pm mesaj atamıyorum size havaleyi yaptım kasa + psu için.. gelen kutunuz dolu imiş sanırsam öyle bir uyarı veriyor.

DnzD7

21 Ocak 2008; 11:13:13 

quote:

Orjinalden alıntı: Buzmavisi

Ben müthiş sessiz ve çok iyi soğutan bir sistem kurmaya çalışıyorum. İşlemci için thermalright ultra extreme ve ekran kartı için de ther. hr03 vga soğutucu alıyorum. PSU ise aldım çoktan bequiet 600W. Tek sorunum şimdi sessiz ve soğutan bir kasa bulmak. Para şu an sorun değil.

Bu pc-007 kasanın ses düzeyi nasıl yani kendi fanlarıyla? Ben soğutma+sessizlik arıyorum, biri olmadı mı diğeri de olmaz benim için. Şimdi herkes diyor çok sessiz falan ama gerçekten öyle mi? Şimdi ucuz diye alırım gelir istemeyeceğim kadar ses çıkarır. Mesela ben enermax chakranın video incelemesini izledim. O da ucuz diye seçilen bir ürün: videosunu izleyin ingilizce ama biraz ileri alın, çalışırken ses düzeyine bakın. Eğer lian li' de aynı sesi veriyorsa benim için fazladır:

Video incelemesi chakra: http://www.3dgameman.com/content/view/3192/48/

Ucuz ve 25 cm lik fanı var diye insanlar hemen atlıyor, ama ses düzeyi nedir gerçekte? Ucuz olduğu ve iyi soğuttuğu için insanlar ses düzeyini umursamıyor mu? Yani diğer ucuz kasalara göre ses düzeyi daha iyi ama ondan daha pahalı kasalardan daha yüksek mi ses çıkarıyor?

Bende bu kasanın kullanıcılarındanım ve sessizliğe en az senin kadar önem vermekteyim. Kasanın 25lik fanı son derece sessiz,fakat 12lik fanları aşırı sesli olmamasına ragmen, çok da sessiz değiller.. ben bunu fan kontrol uygulayarak çözdüm.. 25-35 ytl ye bulabileceğin bir fan kontrolcüyle olayı rahatlıkla çözebilirsin..

ayrıca fiyatı belirttiğin kadar ucuz da değil,öyle bir ucuz demişsinki sanki 50 ytl sanacak bilmeyen biri.. Bu kasa çok kaliteli bir kasadır ve şöyle dersek daha doğru olur.. Kalitesine göre fiyatı çok uygun yada fiyat/performans oranı çok yuksek bir kasa

Tekrar belirteyim sessizlik+sogutma arıyorsan bu kasayı rahatlıkla tavsiye edebilirim..
linkini verdiğim bu fan kontrolcüyü de alarak,hem kasanın işlevini artırabilir hemde müthiş bir sessizlik sağlayabilirsin,stoklarda tükenmeden alın
http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SST-FP33B

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzD7 -- 21 Ocak 2008; 11:14:18 >

ASUS P5K-E WIFI - INTEL 8400 @ 3.74 GHZ - MSI 8800GT OC / V117 - 4*1 GB CORSAIR XMS2 @ 1064 MHZ - SEAGATE 250 GB*2 RAIDO (410AS) - LIAN LI PC 007 - THERMALTAKE 420 WATT - PHILIPS 220XW8 LCD - VISTA 64 BIT ULTIMATE
GALATASARAY
archieduke

21 Ocak 2008; 13:30:44 

sanalmarketimden aldım kasayı. cok guzel bir kasa herkese tavsiye ederim.

| CORE2DUO E6750@3600 MHZ | MSI P35 PLATINIUM |2*1GB CORSAIR DDR2 675@ 900 MHZ | 2*320GB SAMSUNG SATA2 RAID 0 | PALIT 8800GT HDMI (700*2000) | 20X SAMSUNG DVDRW |16X ASUS DVD | NETGEAR DG-834GT| HP W2207 22" | LOGITECH WAVE + G5 | LOGITECH X540 | AOPEN H600B SILVERSTONE DECATHLON 650W
307_Aslan

Sisteme Gözat

21 Ocak 2008; 13:57:39 

quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa*

quote:

Orjinalden alıntı: 307_Aslan

kasanın siparişini verdim.1-2 gün içinde elimde olur.ancak kafama birşey takıldı.aldıgım thermalright ultra 120 extreme buna sıgarmı?

bende aynen senin aldıklarını aldım kesinlikle sığar kasayı geldiğinde görürsün ne kadar hacimli olduğunu

incelemeyi yapan arkadaş 1.5 santim kadar chakradan geniş oldugunu yazmış,resimlerdende normalden geniş oldugu görülüyor ama yinede

kafamda sogutucu-25 cm fan teması olabilir diye bir fikir oluştu.sayende kurtuldum.teşekkürler

ESKİ SİSTEM----O ARTIK LAN PARTY ADAMI----AMD OPTERON 170 2000@2700(FREEZER 64 PRO),ASUS A8N5X ,ZOTAC 8800GT AMP,3 GB TWİNMOS 400 MHZ,SEAGATE 250 GB 410AS+WD 80 GB SATA,AOPEN H600-B28,ASPİRE 550 WATT PSU,ZYXEL 661HW,SAMSUNG 931C LCD @SWORDSMAN---21 ŞUBAT 2008 DE HATIRLATIRIM DEDİ...Q6600 GELECEGE YATIRIMMI?...TEST SÜRESİ
2 SENE...
Mustafa*

Sisteme Gözat

21 Ocak 2008; 14:04:45 

sistemi toparlamadım ama sığmama gibi bir sorun olacağını zannetmiyorum sistemi toparlayınca bakacağız artık

CoolRhYMe31

21 Ocak 2008; 22:15:02 

Benmde Lian Li'im geliyor Çarşamba Günü 2. Bir incelemede Benden ;)

Gigabyte X38-DQ6 - INTEL C2Q Q6600 2.4gHz @3.7 gHz > Zalman 9700LED - Palit 8800GT Sonic+ @ 710/1775/2000

2*250GB Seagate HDD 16MB NCQ Raid0 - 4*1GB Kingston 800mHz DDR2 Ram - Lian Li PC007FB - Lc-Power 560W Taurus

Logitech X540 70W 5+1 - Plantronics DSP550 - Revoltec Gamepad Predision Basic - A4-Tech XL-750BF-3
Eqoulaiser

22 Ocak 2008; 17:02:54 

evet sonunda muradıma erdim.. gayet hızlı bir biçimde kasam elime ulaştı.. gerçekten çok güzel bir kasa.. çok şekil duruyo tereddütü olanlar bence beklemesin

apemen

22 Ocak 2008; 22:59:50 

Sonunda kasama kavuştum, aranıza katıldım

Öncelikle arkadaşlar, fotolar tam yansıtmıyor, ayrıntılar kaybolmuş, malzeme çok kaliteli.
Ayrıntılar harika, yan taraf çok güzel, "mesh" tabir edilen metalden.

İçi ferah, çalışması nispeten kolay.

Hafif, kutusunu tek elle taşıyıp eve götürdüm, artık alüminyum olmayan kasa almam heralde.

Buzmavisi, sessizlik ve soğutma sormuştu.
25lik fan sessiz, bir şeyler duymaya başlamak için 30cm yaklaşmak gerekiyor, kulağınızı dayarsanız fan sesi duyuyorsunuz.
Chakra nınki gibi değil, Chakra tek fanla geldiğinden devrini yüksek tutmuş olabilirler?

Ön ve arka fanlar sessiz değil, çok rahatsız edici olmasa da rüzgar sesi var.
Öndekinden ziyade arkadaki fanın metal ızgaraya verdiği hava yüzünden.

Amaaa, Akasa Fan Kontrol gelince işler değişiyor.
Ön ve arka fanlar ile CPU fanını fan kontrole taktım. Yan fan normal hızında dönüyor.
Fan kontrol 12V dan 6V a kadar düşürüyor Yani %50-100 diyelim.
Ön-arka fanı %80 e çekince bile rahatsız edici ses gidiyor.
%50 de en sessiz hali, doğal olarak, ancak yine bir miktar fan sesi duyuluyor.

Fanlar en azdayken hiç duymadığım sesler duydum. HDD nin tıkır tıkır okuma sesinden başka
tiz bir ses vardı, açtım kasayı her fana kulağımı yaklaştırıyorum,
fanları tek tek çıkarıyorum, bulamadım :)
Meğer harddiskin sesiymiş. Traktör sesi değil, power takılıyken, idle durumundaki dönme sesi.
Meğer HDD im sessiz değilmiş, yeni anladım :)

Arkadaşım odaya girince, niye kapattın bilgisayarı diyecek oldu, ışıkları gördü bilg. çalışıyor :)
Bence o kadar da iyi değil, yani dinlerseniz ses var tabi
ama sessizlik "müthiş, harika" değil ; iyi, çok iyi ama mükemmel değil.

Daha sessiz olabilir mi? Onu ancak revoltec, silverstone, vb. 20€ luk fanlarını deneyenler söyleyebilir.

Odada fanları en yavaşa alıp rahatsız olmadan uyuyabilirsiniz. Benim amacım da buydu, şu haliyle memnunum diyebilirim.

Bir de benim sistem eski,
işlemci fanı AMD için Thermaltake Silent Boost ama hiç de Silent değil. Hatta eski kasada tüm sesi yapan oymuş, max devirde.
Radeon 9800Pro, fanı temiz bile değil.
HDD sesinden bahsettim.
O yüzden soğutmadan bahsetmem yanıltıcı olabilir. CPU zaten boşta 50 derece falan oluyor.

45nm Intel bekliyorum, soğutma hikayesi tamamen farklı olacaktır bu işlemcilerle.
eğer -dolar fırlamayıp- bu ara alırsam bu konuyu da yazarım.

CPU için pasif soğutucu gerekir mi emin değilim? Pasif soğutma deyip fanları açınca bu sefer sessizlik kaybolabilir?
Gerçi yanda 25lik fan varken ön-arka fanı çok açmaya gerek kalmayabilir, bilmiyorum...
Sessiz fanlı ve performansı soğutucular var, Akasa EVO-92 dikkat çekici.

Sessizlik isteyen arkadaşlar HDD yi de listeye alsınlar,
fanlar sessizken arkada hiç de az olmayan tiz bir ses duymak hiç iyi olmuyor,
sonra komple pasif soğutucu alıp, HDD ötünce "ulan bu hesapta yoktu" demesinler :)

Şimdilik bu kadar.
Şu ara vaktim yok ama haftasonu foto ve belki ses için video eklemeye çalışırım.

Lian Li sahibi olan arkadaşlar
mavi fanlar çok güzel, ama yan panele bir de yeşil neon güzel olmaz mı ne dersiniz?

Mustafa*

Sisteme Gözat

22 Ocak 2008; 23:17:24 

apemen hayırlı olsun kardeşim gerçekten güzel bu bilgiler teşekkürler artık senin bu yorumundan sonra bende fan kontrolü kesin almayı düşünüyorum

apemen

22 Ocak 2008; 23:23:53 

teşekkürler Mustafa*,

fan kontrol gerçekten çok güzel, ama 6V-12V yerine ;
0V-12V yapabilen yani fanı tamamen durdurabilen fan kontrol olsa daha mı iyi olur diye düşünüyorum.
Xilence ın öyle bir modeli vardı ama her zaman olduğu gibi "stokta yok"tu.

Benim Akasa da gayet iyi ama
http://www.sanalmarketim.com/urun/c16afca5b12ddd9c227f8f737c661033/?liste&ref=%2Ckeywords%3Aakasa%2Csxbia%3A81&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

Eqoulaiser

22 Ocak 2008; 23:43:36 

dediğim gibi arkadaşlar kasa elime geçti elimde olsa gece kasayla yatacam walla

bu arada ürünü bana çok hızlı ulaştıran hiteknoloji' ye çok teşekkür ederim.

hiteknoloji

23 Ocak 2008; 0:37:11 

quote:

Orjinalden alıntı: Eqoulaiser

dediğim gibi arkadaşlar kasa elime geçti elimde olsa gece kasayla yatacam walla

bu arada ürünü bana çok hızlı ulaştıran hiteknoloji' ye çok teşekkür ederim.

Rica ederim ne demek Güle güle kullanın ... Gönül isterdiki apemen e de ben tedarik edeyim ama olmadı ...Hayırlı olsun herkese..

Bu arada Firebal ve bizi takip etmeye devam edin sürprizler ile gelebiliriz

hitech_bilisim@hotmail.com
Mustafa*

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008; 11:28:38 

quote:

Orjinalden alıntı: apemen

teşekkürler Mustafa*,

fan kontrol gerçekten çok güzel, ama 6V-12V yerine ;
0V-12V yapabilen yani fanı tamamen durdurabilen fan kontrol olsa daha mı iyi olur diye düşünüyorum.
Xilence ın öyle bir modeli vardı ama her zaman olduğu gibi "stokta yok"tu.

Benim Akasa da gayet iyi ama
http://www.sanalmarketim.com/urun/c16afca5b12ddd9c227f8f737c661033/?liste&ref=%2Ckeywords%3Aakasa%2Csxbia%3A81&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

fan kontrol olarak SilverStone 3.5" Fan Kontrol 3 lü almayı düşünüyorum ama beklemedeyim bakalım

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SST-FP33B

apemen