Şimdi Ara

Lian-Li Kullananlar ve Görüşleri +V2000B PlusII Eklendi (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
991
Cevap
1
Favori
60.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 307_Aslan

kasanın siparişini verdim.1-2 gün içinde elimde olur.ancak kafama birşey takıldı.aldıgım thermalright ultra 120 extreme buna sıgarmı?

Sığar mı ne demek hocam Antonov motoru soktuk biz bunun için soğutma yapsın deyu.

Orjinalden alıntı: Buzmavisi

Ben müthiş sessiz ve çok iyi soğutan bir sistem kurmaya çalışıyorum. İşlemci için thermalright ultra extreme ve ekran kartı için de ther. hr03 vga soğutucu alıyorum. PSU ise aldım çoktan bequiet 600W. Tek sorunum şimdi sessiz ve soğutan bir kasa bulmak. Para şu an sorun değil.

Bu pc-007 kasanın ses düzeyi nasıl yani kendi fanlarıyla? Ben soğutma+sessizlik arıyorum, biri olmadı mı diğeri de olmaz benim için. Şimdi herkes diyor çok sessiz falan ama gerçekten öyle mi? Şimdi ucuz diye alırım gelir istemeyeceğim kadar ses çıkarır. Mesela ben enermax chakranın video incelemesini izledim. O da ucuz diye seçilen bir ürün: videosunu izleyin ingilizce ama biraz ileri alın, çalışırken ses düzeyine bakın. Eğer lian li' de aynı sesi veriyorsa benim için fazladır:

Video incelemesi chakra:http://www.3dgameman.com/content/view/3192/48/

Ucuz ve 25 cm lik fanı var diye insanlar hemen atlıyor, ama ses düzeyi nedir gerçekte? Ucuz olduğu ve iyi soğuttuğu için insanlar ses düzeyini umursamıyor mu? Yani diğer ucuz kasalara göre ses düzeyi daha iyi ama ondan daha pahalı kasalardan daha yüksek mi ses çıkarıyor?

Bende bu kasanın kullanıcılarındanım ve sessizliğe en az senin kadar önem vermekteyim. Kasanın 25lik fanı son derece sessiz,fakat 12lik fanları aşırı sesli olmamasına ragmen, çok da sessiz değiller.. ben bunu fan kontrol uygulayarak çözdüm.. 25-35 ytl ye bulabileceğin bir fan kontrolcüyle olayı rahatlıkla çözebilirsin..

ayrıca fiyatı belirttiğin kadar ucuz da değil,öyle bir ucuz demişsinki sanki 50 ytl sanacak bilmeyen biri.. Bu kasa çok kaliteli bir kasadır ve şöyle dersek daha doğru olur.. Kalitesine göre fiyatı çok uygun yada fiyat/performans oranı çok yuksek bir kasa

Tekrar belirteyim sessizlik+sogutma arıyorsan bu kasayı rahatlıkla tavsiye edebilirim..
    linkini verdiğim bu fan kontrolcüyü de alarak,hem kasanın işlevini artırabilir hemde müthiş bir sessizlik sağlayabilirsin,stoklarda tükenmeden alın
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SST-FP33B

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi District7 -- 21 Ocak 2008; 11:14:18 >

Ege Üniversitesi

• sanalmarketimden aldım kasayı. cok guzel bir kasa herkese tavsiye ederim.

Orjinalden alıntı: Mustafa*

quote:

Orjinalden alıntı: 307_Aslan

kasanın siparişini verdim.1-2 gün içinde elimde olur.ancak kafama birşey takıldı.aldıgım thermalright ultra 120 extreme buna sıgarmı?

bende aynen senin aldıklarını aldım kesinlikle sığar kasayı geldiğinde görürsün ne kadar hacimli olduğunu

incelemeyi yapan arkadaş 1.5 santim kadar chakradan geniş oldugunu yazmış,resimlerdende normalden geniş oldugu görülüyor ama yinede

kafamda sogutucu-25 cm fan teması olabilir diye bir fikir oluştu.sayende kurtuldum.teşekkürler

• sistemi toparlamadım ama sığmama gibi bir sorun olacağını zannetmiyorum sistemi toparlayınca bakacağız artık

Öncelikle arkadaşlar, fotolar tam yansıtmıyor, ayrıntılar kaybolmuş, malzeme çok kaliteli.
    Ayrıntılar harika, yan taraf çok güzel, "mesh" tabir edilen metalden.

İçi ferah, çalışması nispeten kolay.

Hafif, kutusunu tek elle taşıyıp eve götürdüm, artık alüminyum olmayan kasa almam heralde.

Buzmavisi, sessizlik ve soğutma sormuştu.
    25lik fan sessiz, bir şeyler duymaya başlamak için 30cm yaklaşmak gerekiyor, kulağınızı dayarsanız fan sesi duyuyorsunuz.
    Chakra nınki gibi değil, Chakra tek fanla geldiğinden devrini yüksek tutmuş olabilirler?

Ön ve arka fanlar sessiz değil, çok rahatsız edici olmasa da rüzgar sesi var.
    Öndekinden ziyade arkadaki fanın metal ızgaraya verdiği hava yüzünden.

Amaaa, Akasa Fan Kontrol gelince işler değişiyor.
    Ön ve arka fanlar ile CPU fanını fan kontrole taktım. Yan fan normal hızında dönüyor.
    Fan kontrol 12V dan 6V a kadar düşürüyor Yani %50-100 diyelim.
    Ön-arka fanı %80 e çekince bile rahatsız edici ses gidiyor.
    %50 de en sessiz hali, doğal olarak, ancak yine bir miktar fan sesi duyuluyor.

Fanlar en azdayken hiç duymadığım sesler duydum. HDD nin tıkır tıkır okuma sesinden başka
    tiz bir ses vardı, açtım kasayı her fana kulağımı yaklaştırıyorum,
    fanları tek tek çıkarıyorum, bulamadım :)
    Meğer harddiskin sesiymiş. Traktör sesi değil, power takılıyken, idle durumundaki dönme sesi.
    Meğer HDD im sessiz değilmiş, yeni anladım :)

Arkadaşım odaya girince, niye kapattın bilgisayarı diyecek oldu, ışıkları gördü bilg. çalışıyor :)
    Bence o kadar da iyi değil, yani dinlerseniz ses var tabi
    ama sessizlik "müthiş, harika" değil ; iyi, çok iyi ama mükemmel değil.

Daha sessiz olabilir mi? Onu ancak revoltec, silverstone, vb. 20€ luk fanlarını deneyenler söyleyebilir.

Odada fanları en yavaşa alıp rahatsız olmadan uyuyabilirsiniz. Benim amacım da buydu, şu haliyle memnunum diyebilirim.

Bir de benim sistem eski,
    işlemci fanı AMD için Thermaltake Silent Boost ama hiç de Silent değil. Hatta eski kasada tüm sesi yapan oymuş, max devirde.
    Radeon 9800Pro, fanı temiz bile değil.
    HDD sesinden bahsettim.
    O yüzden soğutmadan bahsetmem yanıltıcı olabilir. CPU zaten boşta 50 derece falan oluyor.

45nm Intel bekliyorum, soğutma hikayesi tamamen farklı olacaktır bu işlemcilerle.
    eğer -dolar fırlamayıp- bu ara alırsam bu konuyu da yazarım.

CPU için pasif soğutucu gerekir mi emin değilim? Pasif soğutma deyip fanları açınca bu sefer sessizlik kaybolabilir?
    Gerçi yanda 25lik fan varken ön-arka fanı çok açmaya gerek kalmayabilir, bilmiyorum...
    Sessiz fanlı ve performansı soğutucular var, Akasa EVO-92 dikkat çekici.

Sessizlik isteyen arkadaşlar HDD yi de listeye alsınlar,
    fanlar sessizken arkada hiç de az olmayan tiz bir ses duymak hiç iyi olmuyor,
    sonra komple pasif soğutucu alıp, HDD ötünce "ulan bu hesapta yoktu" demesinler :)

Şimdilik bu kadar.
    Şu ara vaktim yok ama haftasonu foto ve belki ses için video eklemeye çalışırım.

Lian Li sahibi olan arkadaşlar
    mavi fanlar çok güzel, ama yan panele bir de yeşil neon güzel olmaz mı ne dersiniz?

• apemen hayırlı olsun kardeşim gerçekten güzel bu bilgiler teşekkürler artık senin bu yorumundan sonra bende fan kontrolü kesin almayı düşünüyorum

fan kontrol gerçekten çok güzel, ama 6V-12V yerine ;
    0V-12V yapabilen yani fanı tamamen durdurabilen fan kontrol olsa daha mı iyi olur diye düşünüyorum.
    Xilence ın öyle bir modeli vardı ama her zaman olduğu gibi "stokta yok"tu.

Benim Akasa da gayet iyi ama
    http://www.sanalmarketim.com/urun/c16afca5b12ddd9c227f8f737c661033/?liste&ref=%2Ckeywords%3Aakasa%2Csxbia%3A81&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1
     Lian-Li Kullananlar ve Görüşleri +V2000B PlusII Eklendi

• dediğim gibi arkadaşlar kasa elime geçti elimde olsa gece kasayla yatacam walla

bu arada ürünü bana çok hızlı ulaştıran hiteknoloji' ye çok teşekkür ederim.

Orjinalden alıntı: Eqoulaiser

dediğim gibi arkadaşlar kasa elime geçti elimde olsa gece kasayla yatacam walla

Rica ederim ne demek Güle güle kullanın ... Gönül isterdiki apemen e de ben tedarik edeyim ama olmadı ...Hayırlı olsun herkese..

Bu arada Firebal ve bizi takip etmeye devam edin sürprizler ile gelebiliriz

• quote:

Orjinalden alıntı: apemen

teşekkürler Mustafa*,

fan kontrol gerçekten çok güzel, ama 6V-12V yerine ;
    0V-12V yapabilen yani fanı tamamen durdurabilen fan kontrol olsa daha mı iyi olur diye düşünüyorum.
    Xilence ın öyle bir modeli vardı ama her zaman olduğu gibi "stokta yok"tu.

Benim Akasa da gayet iyi ama
    http://www.sanalmarketim.com/urun/c16afca5b12ddd9c227f8f737c661033/?liste&ref=%2Ckeywords%3Aakasa%2Csxbia%3A81&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

fan kontrol olarak SilverStone 3.5" Fan Kontrol 3 lü almayı düşünüyorum ama beklemedeyim bakalım

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SST-FP33B

• Lian Li kasada USB ler çok altta olduğundan ve kasayı yere koyduğumdan USB girişli AKASA yı tercih ettim.
    Bunu da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.
    Bir de fiyat var tabi :)

Orjinalden alıntı: hiteknoloji

quote:

Orjinalden alıntı: Eqoulaiser

dediğim gibi arkadaşlar kasa elime geçti elimde olsa gece kasayla yatacam walla

Rica ederim ne demek Güle güle kullanın ... Gönül isterdiki apemen e de ben tedarik edeyim ama olmadı ...Hayırlı olsun herkese..

Bu arada Firebal ve bizi takip etmeye devam edin sürprizler ile gelebiliriz

Aslında iyi bir kampanya ama 750watt benim için çok fazlaydı.
    Modüler kablo için alabilirdim ama fiyat indirimi benim için yeterince çok değildi.
    Yine de ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Web sitenize bakınca fiyatlarınız uygun ve belli ki bilerek seçilmiş iyi ürünler var.
    Sürprizler için sizi takip ediyoruz, müşterilerle ilgilenen ve yardımcı olan firmalar her zaman kazanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apemen -- 23 Ocak 2008; 20:35:31 >

• kasam bugün itibari le elime ulşatı.yaklaşık 4 saatimi alan montaj işlemi sonrasında(ilk defa yapıyorum) acı gerçekle yüzyüze kalmış bulunmaktayım.

büyük yazayımda dikkat çeksin

THERMALRİGHT ULTRA 120 EXTREME KASAYA SIGMIYOR MALESEF,25 LİK FANA TEMEAS EDİYOR,KAPAK KAPANMIYOR...

bu yüzden fanı sökmek zorunda kaldım.sistemi çalıştıramadım çünkü üzerinde garip izler olan kapalı kutulu q6600 gönderen gigatek,stokta diye

aldıgım 2x1 geil lerimide yollmadı.birde üstüne stok durumunu yolda ya çevirdi.bir daha sistem alırsam büyük bir magazaya girip sepete doldurup

çıkıcam.

fan işine dönersek,25 lik fanı dıştan monte etmeyi düşündüm ama,güç kablosunun ucunu geçirmek büyük bir delik açmayı gerektiriyor.eger varsa

usb den güç verebilecek bir aparat yada benzeri söylerseniz sevinirim.2.seçenekte fanı biraz daha saga dogru almak.bunun için 4 adet vida deligi

yeterli olacak ama bu seferde 5.25 yuvalarıyla temas edebilir gibime geliyor.neyse bu gecelik bu kadar...

saygılar...

sanırım fanı dışarı takıp güç kablosunuda en alt pcı slotunun karşını açıp içeri sokacagım.modding in kralı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 25 Ocak 2008; 9:56:18 >

• THERMALRİGHT ULTRA 120 EXTREME kasaya sığmıyormu ? çokmu dışarda kalıyor 1-2 santim ile kurtaramıyormuyuz ? yani anlayamadım sığdırmanın bir yolu yokmudur hay aksi boşunamı aldık şimdi

sesli çalışıyor ama başka çare yok.kuruulm vır zıvır işlerim bitince fotografları koyarım.anakart inerse asağı bir ihtimal olur ama sogutucunun ayakları

var alttada anakartı zorlar.

saygılar...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.