Peki neden Moviemax HD kanalı 24 saat HD yayın yapıyor? Film olmasa da kanal 24 saat HD çıkışında. Farkı Av - Hd gecisi yaparak arka fondaki Moviemax yazisindan anlayabiliyorsunuz. Fox sports da öyle, ayni. Ayrica National Geographic de 24 saat yayin yapiyor. Yani yok öyle bitiş düdüğü söyleşiler HD olmasın falan. Yahu zaten topu topu 3 kanal, 24 saat yayin istemek cok mu, o kadar kutuya para, pvr a para pakete para, ama 2 3 saat yayina eyv..
yorumum su ki (bende plus yok cunku) ,anlattiklariniza gore , bu lig tv deki durum canli yayin uplink ucretleri ile ilgili olabilir .. durum bunu cagristiriyor
Bende bu konuya dikkat çekmek istedim zaten. Band genişliğ vs. bunlar tamamen parayla çözülecek şeyler. Cihazla orantılı değil. Dizimax'in olmaması vs. Bunlar taahütün henüz yerine getirilmeyen kısımları. Bu konuda emi olun müşteri baskı yaparsa gerekli yatırım yapılır. Ancak cihazda ölümcül bir donanım hatası varsa (Ben Dîgitürk Plus sahibi değilim. Tamamen yazılanalra göre çıkardığım sonuç) ve bu yazılımsal yamalarla giderilmeye çalışıyorsa eninde sonunda sistem bir yerden sorun çıkaracaktır. Umut ediyorumki donanımda düzeltilemeyecek bir hata olmasın. Yoksa ilk alanlara büyük haksızlık olacak. Bu konuda Digitürk örtülüde olsa garanti vermesi lazım. Aldın sattım gerisine karışmam Ahmet Efendi'de çalışıyor sizde çalışması lazım çvre faktörler vs gibi sudan bahaneler ile olmamaması lazım.
Benim mesela takıldığım konu Kanal geçişlerinin yavaş olması bu çok garip. Vestelin beğendemdiğimiz cihazı bile burda yazılanlara göre çok daha hızlı geçiş yapıyor. Bende Philips marka receiver mevcut. Anladdığım kadarıyla bundan beter geçişler. Ses kalitesinn düşük olması halen 5.1 ve iddia ettikleri gibi (bu ayki faturda özellikle bilgi amaçlı yazılmış) 7.1 sesin alınamıyor olması büyük hendikaplar. Sadece LigTV HD içinde alınmıyor.
katiliyorum da, digiturk plus da cok ucuz yahu .. yani receiver zaten bedava verebilecekleri bisey degil ki , mali ureticiden alip bize satiyolar , ki 600 milyon civari bi fiyat sanirim kayit ozellikli hd receiver icin cok ucuk bi rakam olmasa gerek
onun ustune de aldiklari ayda 10 milyon .. hatta bir soylenti o 10 milyonun da kayit ozellikleri kullanilmazsa verilmeyecegi yonundeydi ama sonra bos cikti o , 10 milyon her halukarda veriliyor , ama 4 kanal icin bile olsa odenen extra 10 milyon gercekten bir "hic" ...
1 sezon onlarca maci , filmi , belgeseli HD izlemek icin yillik 100 milyon gibi bir para cidden cok makul ..
benim suana dek almamamin sebebi , bu kutularda herkesin dile getirdigi sorunlar ..
edit: ilk açılıştaki yavaşlığı saymazsak...(Sabırlı olun kardeşim. İstediğimiz şeylerin bir an önce gerçekleşmesini istiyoruz. 10sn. geç açılsın ne olacak )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnowPower -- 16 Nisan 2008; 10:51:20 >
Arkadaşlar baştan sona topici okudum ama cihazlar dg aboneliğinin iptalinden sonra misal hotbirde çevirip (ya da turksat)yayınları izleyebilmemize oşanak tanıyacak mı...sorusuna yanıt bulamadım... Bu haftasonu platın koltuğa geçişimi bu receıverı alarak yapmayı düşünüyorum...(al bi kobay daha)
/LG42PC1R(BU DA SESLİ)\SONY AV RECİEVER STR-DE597/WHARFEDALE DIAMOND 9.6/SONY SA-VE356T\SONY DVP-NS530 DVD PLAYER/SANSUI SPV7000\PS2/HP compaq nc6000\Canon EOS 400D/Canon EF 50 mm. 1.8 II---Canon EF-S 17-85 MM 4-5.6 IS USM---Sigma 70-300 mm. 4-5.6 APO DG MACRO
Evet burada baştan itibaren oluşan sorunların aynılarını bu akşam müşteri hizmetlerine ilettim tabi 2 kişi ile konuştuktan sonra karşıma konuya hakim biri çıktı ve dürüstçe sorunların oluştuğunu ve yeni yazılım atarak bunları düzelteceklerini aletlerin hassas olduğunu düşük sinyallerde takılma yaptığını anlattı.
Ben zaten gözü karartıp üyeliğimi plus a yükseltmeyi kafaya koyduğumdan yaz benide dedim
Yarından itibaren bende plus çıyım umarım problem olmazda bende sizlere iyi şeyler aktarabilirim.
Arkadaşlar baştan sona topici okudum ama cihazlar dg aboneliğinin iptalinden sonra misal hotbirde çevirip (ya da turksat)yayınları izleyebilmemize oşanak tanıyacak mı...sorusuna yanıt bulamadım... Bu haftasonu platın koltuğa geçişimi bu receıverı alarak yapmayı düşünüyorum...(al bi kobay daha)
Şuan için bu zor gözüküyor.Fakat alacağınız digitürk reaceverının markası neyse o firmayı arayıp yazılımla sonradan diğer yayınları izleme imkanı olup olmadığını sorarsanız daha net bilgi alabilirsiniz.Digitürk müşteri hizmetlerinin bu konuda pek bilgisi yok henüz..
Şimdi bu kadar para verdiniz zaten 1 yıldan önce kime iptal ettirmez. Eeee 1 yıldada çıkar bir babayiğit yazılım atacak bu cihazalara. Merak etmeyein 1 yıla kim kala kim öle derler :)
Benim Digiturk Plus'im var ve isim geregi Mayis ayinda yurtdisina (Belcikaya) tasiniyorum.Esyalarim ve ailem ile birlikte. Benim merak ettigim konu ayni cihazimla yayinlari izlemeye devam edip edemeyecigim ile ilgili. Internetten Eutelsat W3A uydusunun kaplama alinini inceledim ve daha buyuk capli canak anten ile yayinlarin alinabilecigini zannedediyorum.
Bu konuda bilgisi-tecrubesi olan bir arkadas varsa paylasabilirmi,
çanagın 60 cm lik ise belki almıyabilir ama o çanaga 0,3 dbi lik fullhd li SHARP lnb alırsan işini görür... ama dijiturk olarak yurt dışı abonelikleri varmı bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulgazi -- 18 Nisan 2008; 15:00:56 >
Hizli cevabin sagol. Yurtdisi abonelegi yok maalesef. Ama benim ingiliz arkadaslarin yaptigi gibi eger izleyebilirsem aboneligimi devam ettirecegim. Yani durust olmak gerekirse yasal degil ama ben bunun ticaretini yapmayacagim, abonelik ucretlerinide odeyecegim, tek dusuncem maclarimi ve filmlerimi izlemek evdeki coluk cocugu yabanci kanal ve avrupadaki aptal turk kanallarindan kurtarmak.
Bunun icin arastirma yapiyorum. Ve su aana kadar bulabildigim, uygun LNB, uygun kablo ve ayni cihazim ile olur gibi geliyor. Ama calismzsa zaten cope atacagiz hem cihazi hem de abonelik parasin !!!
Kaderde varsa yapacak bir sey yok,
Ihtiyac duyacagim kablo (LNB ve cihaz arasinda) ile ilgili de bilgin varmi acaba? Fiber optik olmasi gerekli gibi seyler duyum?