Şimdi Ara

DIGITURK + PLUS | Genel Konu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.818
Cevap
22
Favori
459.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 800 veya 900 ytl veripte üyelik bittiğinde kutunun kullanılamaması problem. ben üye olmadan önce sorduğum da dt bana kuyu orjinal yazılımı ile kullanabileceğimi söylemişti. İçimizden ömür boyu dt üyesi olabilecek bir arkadaışımız varmı eninde sonunda üyeliğimiz sonlanacak ve kutu yu çöpe atacağız
  • Benim cihazı satın almakla ilgili Digitürk'ten aldığım bilgiler aboneliğin iptali durumunda pvr özelliği ve belleğin kullanılamayacağı;
    Cihazı sadece hd uydu alıcısı olarak kullanabileceğim yönündeydi....
    Bende hdmi görüntü çıkışlı ve de optik digital ses çıkışlı hd uydu alıcısı olak aldım aleti.

    Böyle bir olay yok mu diyorsunuz? Anlamadım durumu? Hiç mi kullanamayacağız makinayı abonelik olmazsa?

    Pvr özelliğine bayılıyorum ben aletin... HD film içeriği arttırılsın istiyorum fakat zaten yayınlananlara yetişemiyorum!
    Her gün bir kere guide olayından kontrol edip işaretliyorum Akşama filmler hazır
    İzlediğimi anında siliyorum. Şuanda 9 adet film var cihazda henüz izleyemediğim, görüntü kaliteleri de süper.... %45 dolu hafıza.
    Program kayıt etmekte şikayeti olanlar bence direk başvursunlar müşteri hizmetlerine.


    HD kanalların çoğalması bir zorunluluk mesela Dizimax acilen Hd yayına geçmeli.
    Lost başlamadan önce geçerse süper olur




  • Kedhy sanırım ben anlatamamışım.
    Ben 2.000 lira olsa da o kutuyu alırdım sorun ödediğim para değil. Teknolojiyi bilmemem hiç mi hiç söz konusu değil, ben zaten neredeyse 1.5 senedir HD-dvd ve Blu-ray seyrediyorum. 250 ye yakın HD film var evimde. HD teknolojisini ise neredeyse 3 senedir takip ediyorum.
    Yani bilmemek, incelememek, cahillik gibi bir durum söz konusu değil.
    Para konusuna gelince, inan kaç para çektiler bilmiyorum, çünki taksit falan yapalım dediler iş karıştı, ama sanırım 800 gibi birşeye geldi. Ama dediğim gibi, ben o kutuyu resmen çıktığı gün taktırdım, 2000 ytl de olsa taktırırdım sorun bu değil.

    Benim bilmiyordum dediğim vede kızdığım şey, DT üyeliğinin kesilmesi durumunda kutunun tuğla haline gelmesi.

    Parasını ödediğim ve "benim şahsi malım" olan bir kutunun bütün fonksiyonlarının kapatılması ve insanların kendi mallarını kullanabilmek yasa dışı ve garanti dışı yollara itilmesi hem mantığa hem de kanunlara aykırı.

    Benim eleştirdiğim konuların %50 si DT'ün tüketici haklarını yok sayarak bize direttiği konular ki bunlarda kesinlikle anlayış gösteremem, bunlar tüketicilerini salak yerine koydukları konular.

    Eleştirdiğim konuların %30 u da düzeltilebilecek ama sırf DT istemediği için, başka bir deyişle bizi çantada keklik bildiği için iplemediği konular. Eminim çantada keklik olarak görülmek kimsenin hoşuna gitmez.

    Valla DT bu işleri babasının hayrına yapmıyor, tonla para veriyoruz adamlara, boncuk değil.. Onun için daha iyi hizmet talep etmek sonuna kadar herkesin hakkı. Ben böyleyim, başkaları farklı düşünüyordur mutlaka ama ben para verip aldığım hizmetler konusunda kesinlikle alttan almıyorum. Bak 4 kanal HD yayın veriyoruz dşyorlar, aslında 1,5 kanal bile değil, adamlar 71 milyon kişiye günde onlarca kez utanmadan arlanmadan yalan söylüyorlar, bunun nesine anlayış göstereyim ben ?? siz de anlayış göstermeyin arkadaşlar. Çıksınlar erkek gibi, o boyutta bir gruptan bekleneceği gibi 1.5 kanal HD veriyoruz ileride artacak desinler. Haksız mıyım?


    Ben Dsmart'tan övgü ile bahsetmiyorum, dediğim şu, DT böyle giderse, yakın zamana kadar hiç istememe rağmen, artık Dsmart "da" alacağım. Açıkçası Dsmart'a HBO lar eğer "original programming" (yani yerelleştirmeden) gelirse o gün alırım kutularını.

    Bir konuda sana maalesef katılamıyorum. DT olmasaydı birileri bu piyasaya mutlaka girerdi. Bu kar öyle kolay kolay boş bırakılmaz. Baksana 3 kuruşluk alo melodiciler bile uydudan kanal kiralayıp melodi satıyorlar.

    Kedhi arkadaşım, bunları sana muhalefet olsun diye değil, derdimi doğru dürüst anlatamadığım için tekrar yazdım, yoksa bazı konularda sert çıktığımı biliyorum.
    Ama bu ülkede öyle müşteri hikmeti bilmeyen şirketler var ki insan gibi laftan anlamıyorlar. Bunlara tüketicilerin ciddi bir tepki göstermesi lazım, yoksa kıllarını kıpırdatmıyorlar. DT de bunlardan biri bence.
    O sevmediğim Dsmart çıktı iyi oldu aslında ama bu adamlar Dsmarta rağmen hiçbir iyileştirmede bulunmadılar 1 senedir.

    Bak diğer forumda poğça diye bir arkadaş dünya para verip aldığı full HD sony tv sindeki DT yayınını görünce arıza var zannetmiş, herhalde bunalımda. DT neden yayın kalitesini düzeltmiyor? Zor olduğu için mi? yoksa müşterileri için 3 kuruşa kıyamadıkları için mi? Sırf hava olsun diye antalya film festivaline para gömmeyi biliyorlar ama. Tamam sosyal sorumlulukları da yapsın ama önce müşterilerine karşı yükümlülüklerini yerine getirsinler.
    Manav meyvayı çürük verince kusurlu mal satmış oluyor, peki uydu platformunun kusurlu sayılması için bu çürüklüğün ölçüsü nedir?

    Konu uzadı gerçi ama bunu da anlatayım,

    DT Plus kutusunu aldıktan sonra 10 gün içinde yaptığım kayıtların yarısı ya kayıt edilmeden duruyor yada kayıt edilmiş gibi görünüyor ama seyredilemiyor.
    Kutuyu aldıktan 1 hafta sonra aradım şikayet ettim, dediler ki yazılım yüklenerek çözülecek o konu, netekim birkaç gün sonra yazılım yüklendi. sonraki 2 günde programlı kayıt ayarladığım 5 programın 2 si kaydedilmeden kaldı yine. Ayın 20 sinde aradım anlattım. Nedense pek şaşırdılar, inceleyip siz döneceğiz dediler, kimse aramadı. Ben 23ünde tekrar aradım, kutunun değiştirilmesini istedim, tamam servis yollayacağız dediler. Hangi gündü hatırlamıyorum Screen Actors Guild'in ödül törenini kaydetsin diye kayıt girdim, zira gece 3temi neydi. Sabah baktım kaydetmemiş, o akşam tekrarı vardı kayıt girdim yine kaydetmedi. Ayın 30unda tekrar aradım kutuyu değiştirin diye, tamam yarın servis yollayacağız yemin billah dediler, ertesi gün servis aradı sorun nedir diye, anlattım, "haa biz bir merkeze danışalım" dediler! nasıl bir iletişim yoksunluğu varsa aralarında. 30'u akşam cep telefonuma mesaj geldi, "şikayet dosyanız kapatılmıştır" diye. Açtım ağzıma geleni söyledim merkeze, 2 defa merkezden arayıp bugün bu sorunu mutlaka çözeceklerine dair söz verdiler kırıla döküle. Bu gün de bitti, ne servis aradı ne merkez.
    Bize sattıkları aletler allah bilir ne biçim şeylerse adamlar teknik servis bile yollayamıyor. Eski sistemde olduğu gibi kutu onların olsa dert etmeyeceğim, e bu kutu bozuksa ne olacak? Ben satın alalı 1 ay civarında olyor sanırım, fatura hala gelmediğinden hatırlamıyorum gününü, ben nasıl değiştireceğim bu kutuyu 1 ay dolunca.

    Bunu çözüm aramak için yazmadım, aslında hiç yazmayacaktım ama neden artık DT ye anlayış ve sabır göstermediğim anlaşılsın diye yazıyorum.
    Şimdi ben bu adamları ticaret bakanlığına şikayet etsem ithalat izinleri iptal edilecek. Maliyeye fatura vermiyorlar diye şikayet etsem ceza yiyecekler. ben bunları yapmakla tehdit etmezsem benim işimi halletmiyorlar. Sonuç olarak DT terbiyesiz bir şirket oldu çıktı. Ne müşterisine saygısı kaldı nede kendine. Yukarıdaki anlattıklarımı müşterisine ve kendine saygısı olan hiçbir kuruluş yapmaz. Bu tarz bir oyalamayı ancak dolandırıcılar yapabilir.

    Benim bu sorunum gerçekten önemli değil. Yine söylüyorum o kutuyu ilk gün kaç para olursa olsun alırım yine. Amam DT nin bu kadar garip bir hizmet vermesini de hiçbir zaman kabul etmem.



    Arkadaşlar , o DT Plus kutular bizim malımız. Alırken kısıtlayıcı bir sözleşme imzalamadık. Eğer abonelikten çıktıktan sonra 20 yada 30 gün (tam hatırlamıyorum kanunu şimdi) içinde o kutulara full fonksiyon kazandırmazlarsa yasal olarak suçlu duruma düşüyorlar. Bunun sonucu ithalat izinlerini iptaline kadar varır. Ama DT bu işi bizi uğraştırmadan paşa paşa yapmayacak bunu da bilin.

    Kedhy arkadaşım aman yanlış anlama benim yazdıklarım sana değil :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 2 Şubat 2008; 1:33:59 >




  • Ssesli, hayırlı olsun iyi günlerde keyifle sağlıkla kullan inşallah :)

    Onzin , Pj - o kutuyu yeni sistem yüklenmedikçe sadece receiver olarak bile kullanabileceğimizi zannetmiyorum zira içinde şu anda DT yazılımı var :(

    İŞ BURADA BİTMİYOR : Bu yazılım cihazın ethernet ve usb çıkışlarını da kitlemiş durumda şu an. !!!
    Yani o portların açılması gerekiyor yeni software ile.

    DAHA DA VAHİMİ VAR: Bu cihaz yazılımıyla DRM (digital rights management - dijital hak yönetimi) ve HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection - yüksek-hatkapasitesi dijital içerik koruması... HDMI, DVI, GVIF çıkışlarını denetler) uygulanıyor (vede ek olarak Macrovision Copy protection). Yani HD yayınların oraya buraya kopyalanması engelleniyor, hatta şüpheli cihazlar bağlandığında görüntüyü SD ye düşürüyor. SKY HD aptaldı da mı DRM koymadı kutularına (SKY HD receiverlar DRM kapasitesine sahip olmakla beraber SKY bu özelliği açmadı), ABD deki HD kutularının çoğunda bu özellik devre dışı. Digiturk kime yalakalık yapıyor anlamadım DRM koyarak.
    Yani sonuçta DT üyeliğinden çıkınca bu DRM in de kaldırılması gerekiyor.
    Yani Luxe HD yi alabilseniz bile, eternet portu açılmış olsa bile HD olarak seyredemeyeceksiniz bazı başka bir alette. (Not: sadece DRM değil birkaç tane daha sistem var aslında)

    Ya bi kere ne hakla pvr özelliğini kapatırız diyebiliyorlar arlanmadan hiç sanki babalarının malıymış gibi?!? Bu nasıl bir pişkinliktir anlayamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 4 Şubat 2008; 23:50:03 >




  • MaxHeadroom

    arkadaşım umarım sana cevap vererek polemik yaratmıyorumdur.

    Çıldırma aşamasına geldiğin bu noktalarda sana malesef birşey diyemeyeceğim haklısın. Onlarca sıkıntı olduğunu, servislerin sapıtıp bırak hizmet vermeyi cevap bile veremediğini görmüşsün çok haklısın.

    Benim sana demek istediğim az sabretmen yada keşke sistem iyicene oturduğu zaman bu maceraya girseydin demem.

    Nedemek istediğimi anlatmak için çok ufak bir örnek vereyim.

    Seneler önce ilk gsm operatörleri kurulduğunda ve ilk cep telefonları hayatımıza girdiğinde durumu bir hatırlayalım.

    sharp ve ericsson 337 cep telefonları vardı. Fiyatları 1000 1500 dolar idi. Takoz gibiydiler üstüne üstlük mesaj yollayamıyordun.
    Birde cep telefonları sadece büyük şehirlerin merkezlerinde zar zor çekiyordu. ayrıca hat alabilmek için deli gibi para vermek hatta nerdeyse iyi hal kağıdı almak gerekiyordu.

    Biz Gsm teknolojisinde bunları yaşarken dünya (gelişmiş ülkeler) çatır çatır cep ten konuşuyorlardı.

    Sonuç olarak o gün cep telefonlarında yaşanan sancılı süreç bugün Hd yayın yada dijital platformda yaşanıyor.

    yüksek teknoloji ürünlerinde bu geçiş süreçlerinin sancılı olması (hele senin gibi bilinçli bir tüketici için bu dahada zor oluyor) son derece normal.
    Cep tel i için verdiğim örneği çoğaltmak (mesela internet ilk önce dial up sonra dsl ve kablo v.s) mümkün.

    Biraz sabretmek gerekiyor. Ama sende haklısın sabrederken paramla rezil oluyorum diyorsun. dediğim gibi keşke bu sistem az oturunca abone olsaydın.



    Birde şunu ekliyeyim. sancılı bir süreç olmuş olsada hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen (kimilerinde 2 hatta 3 tane var) gsm teknolojisini hayatımıza sokan turkcell dir. Her nekadar eskisi kadar güçlü olmasada hala sektöründe lider ve işini iyi yapmaktadır. Hatta diğer operatörlerin girmediği 3g yada 3n ihalesinede giren tek kuruluştur. Ve bunun arkasında ki firma aynı zamanda digiturk ü kuran ve digiturk plus ı (hd yayınları) hayatımıza sokan firmadır. yani teknoloji sektöründe az da olsa tecrübeleri vardır. (bu arada dt digital platforma girmeseydi bu alanı boş bırakmazlardı demişsin ancak benim dediğim zaten bu işe soyundular, girdiler ama başaramadılar. star, cine 5, free tv)

    Son olarak eski dönemlerde koç holding ve sabancı holding dahil olmak üzere kimsenin cesaret edemedi gsm de de sadece bunlar vardı. (diğerinin durumu malüm)

    Umarım en kısa zamanda yaşadığın aksaklıklar düzelirde biraz nefes alır keyfini çıkartırsın. Sana verdiğim bu cevabı umarım yalnış anlamazsın, yaşadığın sıkıntıları kesinlikle anlıyor ve hak veriyorum ama düzeleceğinede inanıyorum....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 2 Şubat 2008; 13:14:43 >




  • 3 ocaktan beri DigiturkPlus abonesiyim

    Avantajları

    1.Pvr özelliği sayesinde evde yokken, yada başka bir kanal izlerken , yada uyurken sizin yerinize kayıt yapıyor , sevdiğiniz programları kaçırmıyorusnuz
    2.Şu an için 4 kanal olsada HD yayın izlemek özelliklede Lig Tv Hd 'de çok iyi
    3. 120 GB hafıza
    4. Kayıt için program yapmamışsanız bile ( M.Hizmetlerinden edindiğim bilgiye göre ) Yakında SMS üzerinden de kayıt yaptırabileceğiz , ilerki zamanlarda da İnternet üzerinden kayıt yapacilecğiz
    5. Vod ile DVD Dükkanı açacak DT. , ordan eski yeni tum DVD leri seçip izleyebileceğiz , salon filimlerine ve saatlerine bağlı kalmadan , kimisi ücretli kimisi ücretsiz olacakmış filimlerin

    Eksiklikleri
    1.Fiyatı pahalı gibi dursada özelliklerine göre normal bence
    2.Ekstra alınan 9.90 lık ücret
    3.Kumanda ile Kutu arasında ki uyuşmazlık , kanal değiştirmek 6-7 sn sürüyor
    4. Movie max te sürekli filim dönmüyor , program bilgisi olmadığından direk kayıt olmuyor , dk girmek gerek
    5. Fox tv haftada 3-4 maç yayınlıyor , diğer zamanalrda hiç bir şey yok
    6. NG HD sürekli aynı programı yayınlıyor artık ezberledik
    7. Lig TV HD sadece maçlarda HD yayın yapıyor , diğer zamanalrda 77 Lig Tv ile aynı


    Kişisel kanaatim , çok para versekte eldeki malzeme bu kadar :)




  • merhaba,

    DT'u aradim , ozellikle goruntunun bazen kararmasini ve takilmalarini soyledim.
    Asagi yukari bir hafta sonra yeni yazilim yuklenecegini soyledi.

    En saglami, bir hafta sonradan itibaren,
    devamli ayarlardan, 'yeni yazilim yukle' yi yoklamak.

    Icerik olarak da, sunatta olacagina garanti veremiyorlar ama
    Dizimax'in 5. HD kanal olarak baslayacagini soyledi.
    Alt yapisini hazirliyoruz, dedi

    Diger film kanallari daha sonra
    hepsi ile ilgili alt yapisini olusturmamiz gerekir dedi.
    Biliyorum, yuvarlak laf.
    Ama 'boyle bir sey olmayacak' demelerinden iyi..

    selamlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: felmali


    Dizimax'in 5. HD kanal olarak baslayacagini soyledi.
    Alt yapisini hazirliyoruz, dedi



    oooo felmali usta müjdeyi vermişsin.
    yukarıda pj belirtmişti lost başlamadan hdye geçselerdi diye. bu haberle artık orijinal hd dizileride plus sahipleri hd kalitesinde izleyebilecekler.bence dizimax hd'den sonra plus satışları artar.
  • Kedhy, ne polemiği canım, şurada dertleşiyoruz :) Yazdıklarına da tamamen katılıyorum.

    DTyi de TCell'i de kurumsal olarak yakinen tanıyorum ve mesleğim gereği de takip ediyorum.

    Yaptıkları herşeye rağmen tek sorunları "corporation"a dönüşmüş olmaları...yani sorumlulukları müşterilerine karşı değil, hissedarlarına karşı. ABD de de bu "corporation sendromu" (kusura bakma doğru anlamıyla türkçeleştirmek biraz zor) yaşanıyor ancak orada tüketici yasaları ve ticaret kanunları çok güçlü ve genel uygulamalarda tüketiciyi çok iyi koruyor.
    Sony abd'de PS3'ü çıkarttığı ilk hafta içinde kendilerine tüketiciler tarafından 10larca dava açıldı ve az da olsa canları yandı. Yani sony bile "ya arkadaşlar biz bu mereti daha yeni çıkarttık bi durun hele" diyemiyor.
    Bizim buradaki derdimiz, bu tek amaçları karlılık dev şirketlerin, işletmelerindeki profesyonelleşmelerini müşterilerine de yansıtmaya zorlanmıyor olmaları.

    Neyse... Bugün DT merkezle 2 defa konuştum, servisi arayıp değiştireceklerini söylediler, sonra servisle 2 saçma konuşma daha yaptım ve onlar değiştirmeyeceklerini söyledi, sonunda merkez cihazın arıza kaydını kabul etti (bu arada daha kimse eve gelip makinaya bakmış değil muhaha :) ).Kesinlikle değiştireceklerini söylediler. Bir DT günü daha bitti :)

    Bu arada .. DT DiziMax'in 5. HD kanal olacağını Aralık ayından beri söylüyor. Şubat yada Mart diyorlardı ozaman. Uydu kanal listelerinde görebildiğim kadarı ile DT'ün yeni aldığı bir kanal da yok, halbuki bu HD ler için yaklaşık 1 ay önceden yeni yer almışlardı uydularda. Eutelsat da şu anda alınan yeni bir kanal yok henüz. Bu da demektir ki en az 15 gün-1 ay daha yeni bi HD kanal gelmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 3 Şubat 2008; 3:14:35 >




  • Dün akşam FoxSport HD de NFL finalini seyrettim, görüntü tek kelime ile süperdi, hatta neredeyse Blu-ray ile bile kıyas kaldıracak neredeyse. Tabi Amerikalıların teee dünyanın öbür ucundan allah bilir kaç uplinkle yolladıkları HD yayını görünce insan MovieMax yada Ligtv HD yayınlarının neden bu kadar vasat kalitede (HD yayın standartlarına göre) olduğunu merak etmeden duramıyor insan :)) . (hoş maç oldukça vasat geçti ama neyse :) )

    Bu arada tabi ki yine kayıt etmedi DTün kutusu. Bütün gece kutunun üzerinde REC yanmasına rağmen sabah baktım hala kayıt edilecekler listesinde duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 4 Şubat 2008; 18:54:50 >
  • Benim yeni öğrendiğim başka 2 konu da şunlar:

    1- Tivo bir süre önce Tivo TOgo diye bir bedava servis çıkartmış, Tivo kutularından network ile kayıt ettiğiniz filmleri bilgisayarınıza atıp kayıt etme imkanı sağlıyormuş adamlar. Bunun diğer kutularda yapıldığını biliyordum ama Tivo bile bunu kendi eliyle veriyor müşterilerine.

    2 - Amerikanın RTUK'u sayılan FCC nin DRM konusunda (hani şu DT Plus kutularında olup da bizim programları kendimize kopyalamamızı engelleyen yazılım) bir şart getirmiş yayıncı kuruluşlara,
    Bu şart ile alıcı kutulardan tv ye oln bağlantı dışında 1 adet şifresiz bağlantı verilmesini hatta bunun kablosunun da kutudan çıkmasını şart koşuyor. (Hatta bunu yapmayanları şikat etmek için FCC 725 kodlu bir de şikayet formları varmış :).. Ah Amerika ah diycem, laf edeceksiniz sonra )

    Yani diyeceğim şu, DT neden kraldan fazla kralcılık yapıyor da bu kutunun USB ve Eternet portlarını kitliyor???

    DIGITURK PLUS'IN ETERNET ÇIKIŞI AÇILSIN!!!



    Not: kimse plus kutularının eternet yada usb çıkışlarına birşeyler bağlamayı denedi mi? (bu konu tabu değil, nasıl olsa alıcılar bizim :)) ve tv yayınlarının kaydedilmesini yasaklayan bir kanun da yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 4 Şubat 2008; 23:46:09 >




  • MaxHeadroom


    Affınıza sığınarak şunu söylemek istiyorum.

    Hocam bi ürün hakkında senin kadar bilgili ama senin kadar şikayet eden fakat vazgeçmeyip hala kullanan başka birini görmedim ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 4 Şubat 2008; 23:05:13 >
  • eskiden discovery vardi digiturkte kaldirildi keske simdi discovery HD yi yayina alsalar cok iyi olur benim dusuncem .. bu arada ben kutuyu aldiktan 1 hafta sonra yayin izlerken iiiiiii diye bi ses cikarip ekran mavilesiyordu yani hic sinyal yok gibi sonra altta lutfen bekleyiniz yazisi cikiyo az bekleyince video not supported yazisi beliriyodu sonra tv dan baska kanala gecip tekrar acinca yada uydu alicisindan kanal degistirince goruntu geliyodu ve bu ariza her macta 5-6 sefer oluyodu .. digiturk u aradim ertesi gun servis geldi fener - sivas macini izliyodum servisteki elemanda fenerliydi mac bitsin oyle bakalim madem dedi mac sirasindada ayni arizayi yapti sans :) kutu mac sonunda yenisiyle degişti yeni kutuyu ogundur sorunsuz kullanıyorum cok sükür..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di0ny5505 -- 4 Şubat 2008; 23:22:02 >
  • Kedhy

    Yaaa.. 1970-80 lerde yokluktan millet 3 kuruşluk Renault 12TS lere ve
    Muratlara da mecburiyetten küfrede küfrede binmişti.
    Ah cahillik ah, ne büyük nimetsin sen

    Bu arada... Pace in yeni ürününü takdim ederim :



    tanıdık geldi mi? Özelliği : ethernete bağlı tüm bilgisayarlardan kayıt ettiği
    dosyaların indirilebilmesi. Ve daha ilginci; bunu sadece yayıncılara satıyor.
    Demekki müşterilerini düşünen yayıncılar da olabiliyormuş :)
    Ne tesadüf değil mi hemen bizimkinin arkasından piyasaya çıkmış!

    Görünce çok sevindim ama software için başka şirketlerden temin edilebilir diyor



    Bide eski bir pace PVR'ı için yazılmış RIP programı buldum (TwinRip). Hard diski sökmek gerekiyor gerçi ama alet biraz eskisin belki denerim :))

    DT Plusı networke bağladım meraktan, orada yokmuş muamelesi yapıyor :) Bir vaktim olunca biraz daha uğraşacağım ama bu iş beni epey aşıyor.

    Ah D-Smart şu kutuyu çıkartsa HD-PVR diye.. off. İşte o zaman görürüz DT'ü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 4 Şubat 2008; 23:51:57 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaxHeadroom

    Kedhy

    Yaaa.. 1970-80 lerde yokluktan millet 3 kuruşluk Renault 12TS lere ve
    Muratlara da mecburiyetten küfrede küfrede binmişti.
    Ah cahillik ah, ne büyük nimetsin sen


    kesinlikle haklısın
    eğer bugün opel corsa cosmo ya biniyorsam
    1970 ve 80 lerde bu işin yolunu açan 12ts ler ve muratlar sayesinde.
    bize en azından arabanın ne olduğunu gösterdiler. Yada ne isteyeceğimizi gösterdiler.
    (ilk arabamız 76 model 124 idi)
    (oyak, renodan önce volvo ile iş birliğine gitmek istemiş volvo henüz pazarın olgunlaşmadığını ve kendi arabalarının bu pazara pahallı geleceğini söylemiş ve ortaklık yapmamıştı.)

    Sanırım önce emeklemeyi öğrenmemiz sonra yürümeyi sonrada koşmayı öğrenmemiz lazım.

    d-smart hd pvr mı. evet birileri yolu açar birileri takip eder.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 4 Şubat 2008; 23:55:40 >




  • Önceleri olan problemi DT update ile çözdü ama benimkinin hastalığı farklı herhalde.
    Geçen hafta sonu değiştirmeyi kabul ettiler sonunda kutuyu, bekliyoruz bakalım.

    Rivayete göre bu hafta da bir update varmış.

    Bendeki bütün update edilebilir aletlerin, her update'i için internette nelerin update edildiği ile ilgili detaylı açıklama var.
    Salak Humax bile geç de olsa yazıyor sitesine update içeriklerini :/

    ... ama nedense DT bu bilginin bizim için fuzuli olduğunu düşünüyor sanırım.
  • Yeni konu:

    DT Plus'ın pace inin kaydettiği (daha doğrusu kaydetmeyi başarabildiği) dosya boyutlarına bir göz attım.
    10 dk nın üzerindeki kayıtları dakikaya bölünce çıkan "ağırlıklı" ortalama 1 dakikalık kayıt boyutları şöyle:

    HD : 85-90 Mb./ dakika - (79 ile 108 Mb/dk. arasında)
    SD : 25-30 Mb. / dakika - (23 ile 32 Mb/dk. arasında)

    Bunlar bana biraz yüksek geldi (%10-20 gibi). Bu konudan anlayan birileri var mıdır aceba?

    Not: 1080i 720p den iyi değildir.



    Bir de ilgilenen varsa şurada DTün HD yayınına nasıl geçtiğini anlatan bir makale var. İngilizce ama.
    http://www.arabianbusiness.com/506741-digiturk-goes-hd?ln=en



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 5 Şubat 2008; 21:24:04 >




  • MaxHeadroom paşam bu kanuyu çözersen sen çözersin bende cihazı geri verecektim de sadece pvr özelliğinden dolayı kıyamadım yoksa dt nin hd kanalları için bu paraya değmez.
  • STR-DA5200ES satlık demişsinde sony tv yi satarsan 2. el fiyatına alırım. şaka şaka
  • Tabi ki, seneye satarım herhalde
    Ama istersen bir tane 52x2000 ES'im var. 1 sene bile kullanılmadı. Stickerları bile üzerinde. Kutusunda pırıl pırıl yuva bekliyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 6 Şubat 2008; 1:05:34 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.