Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: +++++DIGITURK PLUS+++++

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Digiturk >> Cevap: +++++DIGITURK PLUS+++++ Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Dirtyoz

9 Ocak 2008, 17:13:08  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ksiyasal

beğenmezsen okumazsın arkadaşım...
forumda böle bi kuralda yok sanırım...
sonuçta ben burda resmi bi belge yazmıorum.istediim gibi konuşurum sonuçta argo konuşmuorum kimseye sataşmıorum..bnm için böle daha kolay..sen de nası istersen öle yazarsın..
yazımı beğenmen arkadaş olursa sölediklerimi sallamaz bana cevap vermez ben burda teknoloji hakkında bişeyler paylaşmaya çalışıorum dilbilgisi hakkında deil..paylaşma yada zaman harcama zorunluluğumda yok..
biraz daha kibar şekilde uyarsaydsın daah ii olurdu ama..anlaşılan klavye delikanlılığını seviosun..

dediiğim gibi istediim gibi yazarım terbiyesizlik yapmadıktan sonra kimse karışamaz..rahatsız olan varsada adam gibi uyarır...sen önce o yazdıklarında sonra kullandıın BAN simgesine bak o simge ile mi bana türkçe öreticeksin..saçmalık..sataşıcaksan başka yollar bul..
Dirtyoz

9 Ocak 2008, 17:25:14  

daha yeni mesaj atmaya başladım ama belliki buranın ağaları var her şeye burun sokuolar o yüznde bişey paylaşmaya yada muhabbet etmeye değmez belli..sinir bozmaktan başka bişeye yaramıo..madem bu kadar türkçenize milletinize bağlısınız gidin sony yerine vestel kullanın türk malı kullanın renault ya biniceğinize gidin şahin kullanın...adamın sinirini bozmakta başka bişeye yaramıo böle saçmasalak eleştirileriniz..ama sizin hoşunuza gitmiştir 3-4yaş daha büyümüşsünüzdür..biz burda bi şekilde arkadaşalara aldımız bi ürünün eksilerini artılarını anlatmaya çalşıoruz..sense yanına 1-2 adam daha almışız msn gençliği zart zurt...sen benim ne gençliğime ne adamlığa laf edebilirsin..yeri geldiğinde hepinizden daha türk olurum merak etmeyin
starback

9 Ocak 2008, 17:41:05  

TheGuardian çok detaylı anlatım olmuş.izlenimlerin için teşekkürler.

uydu alıcıdan ve açık hd kanallardan görüntü alıp resim koyabilirmisin? ayrıca alıcının sesi gerçekten rahatsız edici mi?

PSN: usa18mart
&
felmali

9 Ocak 2008, 17:52:58  

sevgili Starback

televizyon bolumundeki D.Plus ve Pioneer bolumlerine epey resim gonderildi
Oradan bakabilirsin.
Gerci kesinlikle gercek goruntu forumdaki resimden anlasilamiyor
selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: starback

uydu alıcıdan ve açık hd kanallardan görüntü alıp resim koyabilirmisin? ayrıca alıcının sesi gerçekten rahatsız edici mi?

felmali
TheGuardian

Sisteme Gözat

9 Ocak 2008, 18:48:40  

quote:

Orjinalden alıntı: felmali

sevgili TheGuardian,

canli ve detayli izlenimlerin icin tesekkurler
anladigim kadariyla DT Plus icin bir takim yazilim takviyeleri gerekiyor

Bireysel kullanim olarak birinci haftasinda olan bu yayinlar
muhakkak guncelleme yoluyla iyilestirilecektir..

Diger konu da fiyat,
piyasa degeri olarak 6-700 liraya alabiliyorsaniz cok pahali degil ama
burasi Turkiye ve 1,6 milyon SD yayin abonesi olan bir kurulus
bu fiyatlarla kac HD yayin abonesi hedefliyor merak ediyorum

Ama onlari da anliyorum;
once azami fiyattan satabildikleri kadar satip
sonra diger musteri profillerine yoneleceklerdir..

selamlar

Rica ederim, hatalar giderilip sistem rayina oturdukca diger izlenimlerimi de kullanan arkadaslarla beraber yazacagim. Dedigin gibi, fiyatlar hala cok pahali. %60 'dan fazlasi 2-3 yillik uyeye sahip de olsa bu 120 YTL lik bir indirim oluyor ve 780 YTL yine cok. Bir zaman sonra Digiturk'ten ayrilirsaniz harddisk'teki verileri de kullanamiyorsnuz, şifreli. Yani verdiginiz paraya aldiginiz box bile tam anlamiyla "sizin" olmuyor.

Şöyle de bir şey var, hicbir ama hicbir teknik servis, HD 'deki sorunlarin cozumunu bilmiyor. Bugun ariza kaydi biraktirdim DT'ye, servis arayip "abi kusura bakmayin biz de gelsek ne yapacagimizi bilmiyoruz" dediler :) (Sorunum yukarida bahsettigim tek kanalda olan ses sorunuydu)
473 73 73'te, bir tane plazmanin karsisinda oturup teknik destek vermeye calisan bir iki arkadas var, onlar da sizin menude yaptiginiz islemlerden farkli bir sey yapamiyorlar. Yani bir sinyal gonderip duzeltemiyorlar vs vs.

Su an aslinda bu olayin "beta tester"i gibi bir sey oldum(k) Mesela bugun Genclerbirligi Oftas - Denizli macini canli HD olarak verdi Digiturk. Onceden soyledikleri "sadece 3 buyuklerin istanbul maclari" diyeydi. Belki ben yanlis hatirliyorumdur.

Yani su an sistemleri pek yerine oturmus degil, hatta hic degil. En saglikli sonucun onumuzdeki sezon alinabilecegini dusunuyorum. Icerik zenginlestirilmeden, kampanyali fiyatlar baslamadan almayın derim. Ben niye aldim? Zaten ayda 80 YTL bayiliyordum Super Paket icin, taksitle kutuyu aliriz 10 YTL'de HD kanallar hatrina veririz diye dusundum.

Zamanla bakalim neler olacak, selamlar..

TTBOGA

10 Ocak 2008, 11:48:32  

MAALESEF BAZI FONKSİYONLAR VE HD YAYINLARIN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ İÇİN BİR SÜRE BEKLEYECEĞİZ.
AMA GERÇEKTEN BU KONUDA TEKNİK SERVİS MAALESEF BİLGİLİ DEĞİL. HATTA KULLANMA KILAVUZUNU DAHİ OKUMAMIŞLAR.
İYİ NİYETLİLER ARIYORLAR, SORUYORLAR AMA, ÇÖZÜM OLMADIĞINDAN, HEP KONU, YENİ YÜKLENECEK OLAN YAZILIMLA PROBLEMLER ÇÖZÜMLENECEKMİŞE GELİYOR. HAYIRLISI....

Dirtyoz

10 Ocak 2008, 13:43:14  

Kredi kartı yanlış çekim ve zorla ödeme [10 Ocak 2008, 01:03]
Digiturk yeni çıkardığı HD yayın kurulumu için teknik servisi eve gönderdi ve kurulum yapıldı.Ancak kurulum sonrası sistemlerindeki bir hatadan dolayı 5 yıllık üye olmama rağmen 4 yıllık indirime daha fazla uğraşmamak için (2 gün sonunda sorun çözülemediği için) ok dedim.699YTL/12 yerine 739YTL/12 ödemeyi kabul ettim.Ama Digiturk almış olduğu kredi kartı numaramdan yanlışla tek çekim 739YTL çektiğini ve bu yanlışın düzeltiliceğini söyledi.Ama ne tesadüftür ki sorunlar bitmek bilmedi ve 739YTL yi taksitelendiremediklerini ve bunu böyle ödemek zorunda olduğumu söylediler..işin ilginç kısmı bankayı aradığımda Digiturk ten hiç geri dönüş yapılmadığını, eğer talep olursa ödemenin 12 taksite bölünebiliceğini öğrendim.Merkez teknik servisi,teknik servis merkezi suçluyor ve hatanın bu iki Digiturk kurumundan birinde olduğu söyleniyor ama ödemeyi ben yapmak zorunda kalıyorum..Benim anlamadığım nokta Digiturk 5yıllık üyesine kampanya yapıcağına hata üstüne hata yapıyor ve o hatasını müşteri memnuniyeti gözetmeksizin doğru dürüst bir yetkili ile görüştürmeden müşterisine yıkıyor.Hangi devirde yaşıyoruz ki insana bilgisi dışında gelişen bir olaydan dolayı zorla ödeme yaptırılmak isteniyor..Yorum sizin..

şikayetvar. c o m a yazdığım şikayetim arkadaşlar ayın 4 ünden beri uğraşıyorum hala bi çözüm yok
realbrutal

10 Ocak 2008, 13:45:02  

@TheGuardian:bilgilerini bizle paylaştığın için teşekkürler.

acaba digiturk satan yerlere bu makineler gelmişmidir.almasam bile merak ediyorum görmek istiyorum görüntü kalitesini vs. ama şu an içeriğin zayıf olduğu söylendiği için çoğu kişi pek yaklaşamayacak sanırım dt plusa

bu arada arkadaşlar teknosanın dergisinde dt plusla ilgili axess özel 24 taksit yazısı var.ilgilenenlere duyurulur

The Soul Of BMW.
karizma2, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
dr.i

10 Ocak 2008, 14:10:28  

iyiki hemen gidip almadım da foruma girip baktım. Arkadaşlara açıklayıcı cevaplarından ötürü teşekkür ediyorum...

felmali

10 Ocak 2008, 14:43:07  

gercekten cok cirkin...

quote:

Orjinalden alıntı: onnitelik

Kredi kartı yanlış çekim ve zorla ödeme [10 Ocak 2008, 01:03]
Digiturk yeni çıkardığı HD yayın kurulumu için teknik servisi eve gönderdi ve kurulum yapıldı.Ancak kurulum sonrası sistemlerindeki bir hatadan dolayı 5 yıllık üye olmama rağmen 4 yıllık indirime daha fazla uğraşmamak için (2 gün sonunda sorun çözülemediği için) ok dedim.699YTL/12 yerine 739YTL/12 ödemeyi kabul ettim.Ama Digiturk almış olduğu kredi kartı numaramdan yanlışla tek çekim 739YTL çektiğini ve bu yanlışın düzeltiliceğini söyledi.Ama ne tesadüftür ki sorunlar bitmek bilmedi ve 739YTL yi taksitelendiremediklerini ve bunu böyle ödemek zorunda olduğumu söylediler..işin ilginç kısmı bankayı aradığımda Digiturk ten hiç geri dönüş yapılmadığını, eğer talep olursa ödemenin 12 taksite bölünebiliceğini öğrendim.Merkez teknik servisi,teknik servis merkezi suçluyor ve hatanın bu iki Digiturk kurumundan birinde olduğu söyleniyor ama ödemeyi ben yapmak zorunda kalıyorum..Benim anlamadığım nokta Digiturk 5yıllık üyesine kampanya yapıcağına hata üstüne hata yapıyor ve o hatasını müşteri memnuniyeti gözetmeksizin doğru dürüst bir yetkili ile görüştürmeden müşterisine yıkıyor.Hangi devirde yaşıyoruz ki insana bilgisi dışında gelişen bir olaydan dolayı zorla ödeme yaptırılmak isteniyor..Yorum sizin..

şikayetvar. c o m a yazdığım şikayetim arkadaşlar ayın 4 ünden beri uğraşıyorum hala bi çözüm yok

felmali
doc65

10 Ocak 2008, 16:39:37  

Arkadaşlar SD yayın kalitesi konusunda farklı görüşler olmakla birlikte bugüne kadar benim ve digiturk plus

kullanmaya başlayanların ortak yorumu HD görüntü kalitesinin gayet iyi olduğu yönünde. Digiturk bugün web

sayfasına haftalık HD film listesini koymuş ve bir hafta içinde HD film sayısının belirgin olarak arttığı

görülüyor. Fox TV'de şu ana kadar herhangi bir yayın görülmemiş olmakla birlikte sanıyorum cumartesi saat

12 ile 16 arasındaki iki adet premier league maçı (Arsenal ve M. United maçları) yayınlanacak. Hafta sonu

yayınlanacak Lig TV naklen yayınlarıyla birlikte sanıyorum digiturk plus'tan daha fazla keyif alacağız.

zeus1907

Sisteme Gözat

10 Ocak 2008, 16:53:50  

arkadaşlar

ben yaklaşık 7yıldır aboneyim, şuanda aile paketi üyeisiyim.

bu DT+ a geçsem 680/12 civarı bi fiyat oluomuş peki aile paketi fiyatına nekadarlık bi ücret farkı ekleniyor?

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
TheGuardian

Sisteme Gözat

10 Ocak 2008, 17:16:49  

quote:

Orjinalden alıntı: karizma2

@TheGuardian:bilgilerini bizle paylaştığın için teşekkürler.

acaba digiturk satan yerlere bu makineler gelmişmidir.almasam bile merak ediyorum görmek istiyorum görüntü kalitesini vs. ama şu an içeriğin zayıf olduğu söylendiği için çoğu kişi pek yaklaşamayacak sanırım dt plusa

bu arada arkadaşlar teknosanın dergisinde dt plusla ilgili axess özel 24 taksit yazısı var.ilgilenenlere duyurulur

Makineler Digiturk'un yetkili servislerinde bolca var, gidip teshir edebilirsin

quote:

Orjinalden alıntı: starback

Ses hic rahatsiz edici degil, ilk acildiginda biraz cok geliyor ben ondan yanilmisim. Sorun yok yani. Resim koyamiyorum makinem su an arizali ama en kisa zamanda forumda arkadaslar paylayasacaklardir saniyorum :)

zeus1907

Sisteme Gözat

10 Ocak 2008, 17:47:32  

[/quote]

Ses hic rahatsiz edici degil, ilk acildiginda biraz cok geliyor ben ondan yanilmisim. Sorun yok yani. Resim koyamiyorum makinem su an arizali ama en kisa zamanda forumda arkadaslar paylayasacaklardir saniyorum :)
[/quote]

bu paketin aylık fiyatı nedir? tekbi paketmi var

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
felmali

11 Ocak 2008, 2:11:15  

mevcut paketinize aylik 9.90 fark oduyorsunuz
bir de HD PVR bedeli, uyelik yiliniza gore

felmali
Darth-Vader

11 Ocak 2008, 2:49:51  

Bildiğim kadarıyla sadece Paket Fiyatı + 9,90 YTL olmalı.

Aşağıda söylediğinizden ayrıca birde HD PVR bedeli ödenecek gibi anlıyorum. Sanırım bu doğru değil?... Ayrıca üyelik yılına göre demiş olmanızı da hiç anlamadım. Neyi kastettiniz? HD kutuda yapılan yıl başına 40 YTL lik indirimi mi?

quote:

||Asus P5B||Intel C2D E6400@3200 MHz.+TT Big Typhoon||LD 2*(2*1) GB DUAL DDR2@800 MHz.||
||ZOTAC 8800GT AMP! Edition@735/1835/2000||Samsung 226BW||
||2xST3250410AS Seagate 250GB SATA2 NCQ RAID0||TT Mambo+FSP BlueStorm 500W.||
||Logitech ChillStream||Logitech X-230||Sennheiser HD 202||
||Sony Bravia 40W2000 Full HD||

Formerly known as: dmitri
mkelleci

11 Ocak 2008, 10:08:26  

quote:

Orjinalden alıntı: Darth-Vader

Bildiğim kadarıyla sadece Paket Fiyatı + 9,90 YTL olmalı.

Aşağıda söylediğinizden ayrıca birde HD PVR bedeli ödenecek gibi anlıyorum. Sanırım bu doğru değil?... Ayrıca üyelik yılına göre demiş olmanızı da hiç anlamadım. Neyi kastettiniz? HD kutuda yapılan yıl başına 40 YTL lik indirimi mi?

quote:

HD Maliyet Hesabı:

Fiks Ödenecek: 899 YTL-(40 YTLxDT'e üye olduğunuz yıl sayısı)

Aylık Ödeme: Sahip oldugunuz Paket Ücreti + 9.90 YTL

Tabiki ödeme sartları, taksittir, yıllık abonelik vs değişebilir ama kaba hatlarıyla böyle. Enazından ben böyle anladım.

Sormak istediğim baska birşey var, pazartesi günü basvurdum, hala ses seda yok ortalama kaç günde geliyorlar anadolu yakası A Dijital mi ne öyle bir firma bakıyormuş.

oguzhan78

11 Ocak 2008, 24:42:04  

bende cok merak ediyorum hd maç izlemeyi

mkelleci

11 Ocak 2008, 13:05:12  

Sanki yazdıklarımı okumuşlar gibi aradılar bugun 3 ile 6 arasında geliceklermiş. Hadi hayırlısı.

xavi06

11 Ocak 2008, 14:31:21  

alan arkadaslar neden buraya bı kac resım koymuyor anlamadım...bakalım nasıl bısey..beklıyoruz resımlerı

psn : masceranho
mkelleci

11 Ocak 2008, 15:37:15  

Arkadaslar, daha önce sormuştum ama bir cevap alamadım arada kaynamış olaiblir. HD kanalları izlemek için, örneğin moviemax HD, normal moviemaxin olduğu bir abonelik paketine mi üye olmalıyım? Yoksa 9.90 verdiğimiz için bu HD kanalları otomatik olarak izliyebiliyor muyuz?

zzzqzzz

11 Ocak 2008, 18:48:04  

quote:

alan arkadaslar neden buraya bı kac resım koymuyor anlamadım...bakalım nasıl bısey..beklıyoruz resımlerı

Resimler bu konunun tartisildigi diger topiclerde yayinlandi. Bakiniz:
http://forum.donanimhaber.com/m_20012267/mpage_10/key_/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_18133221/mpage_4//tm.htm#20216868

unalhus

11 Ocak 2008, 18:50:48  

bu akşam digitürk plus kurulumunu yaptırdım. Sd yayınlar için ilaveten scart bağlantısı olmasını şiddetle tavsiye ederim. Ciddi anlamda görüntü iyileşiyor hdmi bağlantıya göre, ancak yine de önceki receiverın yanına yaklaşamıyor malesef. Hd yayınların artmasına dua etmekten başka yapacak birşey yok.

realbrutal

11 Ocak 2008, 19:02:27  

hdmi bağlantıda sd kanalların daha kötü gözükmesiyle olayı bana çok saçma geldi ya.bununla ilgili araştırma yapan oldumu hiç?

The Soul Of BMW.
cinman

11 Ocak 2008, 20:22:39  

quote:

Orjinalden alıntı: unalhus

bu akşam digitürk plus kurulumunu yaptırdım. Sd yayınlar için ilaveten scart bağlantısı olmasını şiddetle tavsiye ederim. Ciddi anlamda görüntü iyileşiyor hdmi bağlantıya göre, ancak yine de önceki receiverın yanına yaklaşamıyor malesef. Hd yayınların artmasına dua etmekten başka yapacak birşey yok.

sevgili uhanhus
bendede sd yayinlar oncekine gore kotu oldu
bazi arkadaslar ise goruntu daha iyi oldu diyor
kimde sorun var acaba
bizim tv veya recevier ayarlarimiz da mi problem var acaba
yada goruntu kalitesizligi arkadaki 3 lu anten dagiticisindan mi kaynaklaniyor ?
sizdeki sistem uydu kalitesi vs. hepsini mutlaka kontrol etmissinizdir ama bizden kaynaklanan bir sorun olmadigini dusunuyorum
katilir misiniz
yani hd kutu ile aldigimiz sd yayinlar onceki receiver larimizdan kesinlikle daha kotu diyen baska bir arakadasimiz daha var mi ?
saygılar

mm
doc65

11 Ocak 2008, 20:35:28  

Arkadaşlar sizinle yeni bir deneyimimi paylaşmak istiyorum. Daha önce digiturk plus PVR'da benim ve diğer

bazı arkadaşların denemelerinde Moviemax HD kanalında filmi guide üzerinde önceden seçerek kayıt

yapmak mümkün olmamıştı. Bugün guide üzerinde program seçmeden sadece zaman ayarını yaparak,

ayarlarda otomatik silme koruması özelliğini sakla konumuna ve kilitli özelliğini açık konumuna getirerek

denedim ve Movimax HD filmi önceden programlayarak kaydetmeyi başardım. İlgilenenlere duyurulur.

doc65

11 Ocak 2008, 20:38:22  

quote:

Orjinalden alıntı: cinman

quote:

sevgili uhanhus
bendede sd yayinlar oncekine gore kotu oldu
bazi arkadaslar ise goruntu daha iyi oldu diyor
kimde sorun var acaba
bizim tv veya recevier ayarlarimiz da mi problem var acaba
yada goruntu kalitesizligi arkadaki 3 lu anten dagiticisindan mi kaynaklaniyor ?
sizdeki sistem uydu kalitesi vs. hepsini mutlaka kontrol etmissinizdir ama bizden kaynaklanan bir sorun olmadigini dusunuyorum
katilir misiniz
yani hd kutu ile aldigimiz sd yayinlar onceki receiver larimizdan kesinlikle daha kotu diyen baska bir arakadasimiz daha var mi ?
saygılar

Arkadaşlar ben bir haftadır SD yayın kalitesinin önceki Philips decoderimden daha kötü olduğunu sürekli

olarak belirtiyorum. Belki bazı arkadaşlar Vestel decoder ile karşılaştırıp görüntünün daha kötü olmadığını

iddia ediyor.

cinman

11 Ocak 2008, 21:00:14  

ayin 7 si ve 8 inde digiturk normal receiverlarda da kötü idi
digiturk plus alanlar üzülmesin diye mi yayın kötüleşti bilinmez ama :)
vestel ve philips aynı görüntü kalitesi vermiyor mu ?

mm
doc65

11 Ocak 2008, 21:28:50  

quote:

Bende iki adet Vestel ve bir adet Philips digiturk receiver var ve deneyimlerime göre Philips Vestel'dan daha

iyi SD görüntü veriyor.

AlpLaLuna

11 Ocak 2008, 22:02:36  

quote:

Valla ayın 7'si 8'ini bırak bende 1 haftadan fazla bir süredir DT aldığımdan beri en kötü yayın kalitesinde.Acayip uyuzum.DCR receiver kullanıyorum.Yani normal üyelik.

pj

11 Ocak 2008, 23:12:50  

Bende philips var ve yılbaşından bu güne kadar inanılmaz güzellikte yayınlar alıyorum.
Pazar günü kurulumuna gelecekler Plus'ın.
Sd yayın bakalım nasıl olacak.

Bu arada Ankara'dayım ve altın scart ile bağlı TV'ye fark edermi bilmem ama

Psn esenova
Gamertag esenova
Darth-Vader

11 Ocak 2008, 23:34:58  

Aktarılan görüntü ya da ses analog ise en kaliteli kabloyu kullanmakta fayda var. Kablo ne kadar kaliteli olursa görüntü ya da seste o kadar kaliteli olur. Ancak aktarılan veri dijital ise, kaliteli kablo almaya gerek yok.
Özellikle HDMI konusunda, aktarım ya 0 dır ya da 1 dir. Yani ya görüntü aktarılır ya da aktarılmaz. Dolayısıyla kalitesiz görüntü ya da kaliteli görüntü söz konusu değildir.

Diğer detaylar için: http://forum.donanimhaber.com/m_16397841/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: pj

Bende philips var ve yılbaşından bu güne kadar inanılmaz güzellikte yayınlar alıyorum.
Pazar günü kurulumuna gelecekler Plus'ın.
Sd yayın bakalım nasıl olacak.

Bu arada Ankara'dayım ve altın scart ile bağlı TV'ye fark edermi bilmem ama

||Asus P5B||Intel C2D E6400@3200 MHz.+TT Big Typhoon||LD 2*(2*1) GB DUAL DDR2@800 MHz.||
||ZOTAC 8800GT AMP! Edition@735/1835/2000||Samsung 226BW||
||2xST3250410AS Seagate 250GB SATA2 NCQ RAID0||TT Mambo+FSP BlueStorm 500W.||
||Logitech ChillStream||Logitech X-230||Sennheiser HD 202||
||Sony Bravia 40W2000 Full HD||

Formerly known as: dmitri
unalhus

11 Ocak 2008, 23:50:21  

Resmen hayal kırıklığı ,hd yayınlar da açıldı n.geografiye bakıyorum inanın önceki sd yayından hiçbir farkı yok, lig tv ve fox u yarın değerlendirebilecegim. Arkadaşlar şoktayım, şu tv yi aldım alalı hd yayın özlemiyle tutuşurken.... hiç keyfim kalmadı valla ,bluray de böyleyse eğer hd işi koca bir yalan

doc65

12 Ocak 2008, 12:10:20  

quote:

Resmen hayal kırıklığı ,hd yayınlar da açıldı n.geografiye bakıyorum inanın önceki sd yayından hiçbir farkı yok, lig tv ve fox u yarın değerlendirebilecegim. Arkadaşlar şoktayım, şu tv yi aldım alalı hd yayın özlemiyle tutuşurken.... hiç keyfim kalmadı valla ,bluray de böyleyse eğer hd işi koca bir yalan

Sevgili unalhus, bugüne kadar ben dahil SD yayının eski decoder kadar iyi olmadığını iddia edenler olduysa

da HD yayının iyi olmadığını söyleyen olmadı. Bence maçları ve Moviemax HD filmleri seyredince keyfin

yerine gelecek. Ayrıca Moviemax HD filmleri önceden programlayarak kaydetmeyi tekrar denedim ve yine

başarılı oldu, dolayısıyla önceden programlayarak HD film kayıt etme problemimiz de kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doc65 -- 12 Ocak 2008; 0:13:43 >

felmali

12 Ocak 2008, 12:35:29  

katiliyorum
beklentilerimizi realist tutmamiz gerektigi gibi
HD yayinin da hakkini vermemiz gerekiyor

Ancak DT'deki, hele de DT PLus kutusuyla seyrediyorsaniz
SD yayin kalitesinin kotu olusu bir problem
selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: doc65

quote:

Sevgili unalhus, bugüne kadar ben dahil SD yayının eski decoder kadar iyi olmadığını iddia edenler olduysa

da HD yayının iyi olmadığını söyleyen olmadı. Bence maçları ve Moviemax HD filmleri seyredince keyfin

yerine gelecek. Ayrıca Moviemax HD filmleri önceden programlayarak kaydetmeyi tekrar denedim ve yine

başarılı oldu, dolayısıyla önceden programlayarak HD film kayıt etme problemimiz de kalmadı.

felmali
unalhus

12 Ocak 2008, 1:03:04  

dediğim gibi henüz n.geographic harici hd birşey izlemedim ama tv yi aldığımdaki görüntüler forumda var şu an ki hd yayını da görüntüleyebilirim evdekiler de dahil fark göremedik.Tüm kalbimle sizin söyledikleriniz gibi olsun diye dua ediyorum zira 650 ytl yi sadece kayıt yapabilmek için vermiş lacağım.Bu arada tv de 40m87bd

^^CoNCoN^^

Sisteme Gözat

12 Ocak 2008, 1:22:06  

Bende merakla bekliyorum HD yayını..

@unalhus

Fark göremediysen ''kesinlikle'' bir noktada hata yapmışsınız demektir. Ben İstanbul Bimeks Teknoport'ta gördüm High Defination LigTV. Gerçekten fark edilmeyecek gibi değildi.. HDTV'de...

Born to be DJ & Producer.

Pioneer CDJ800 with Numark 5000FX.
felmali

12 Ocak 2008, 14:01:37  

fark var elbette
ancak bazen HD kamera ile cekilmemis goruntuleri de veriyorlar

BU NG'de oldugu gibi,
ozellikle Lig TV'de cogu yayin SD

selamlar

felmali
gidakontrol

12 Ocak 2008, 17:31:09  

Az önce digitürkten aradılar,ankete başlamışlar yeni bir,lcd veya plazma tv nız varmı,pvr desteklı receiver varmı,üyelıgınızı iyi bir kampanya olursa uzatırmısınız tarzı sorular soruyorlar.karsılıgında da 5000 puan verıyorlarmıs.bu puan ne işe yarar bılmıyorum ama.

phantom_coal

12 Ocak 2008, 18:06:38  

800 küsür ytl dekoder alt tarafı 4 kanal hd (lig,natgeo,moviemax,foxsports) deymez.Dünya kupasını bekleyim iyice ucuzlayacaktır.

PSN ID : fenerbahce
XBOX LIVE GT : phantomcoal
gidakontrol

12 Ocak 2008, 19:05:03  

bunddan sonrakı türkiye maçlarını hd mi vericekler acaba?

phantom_coal

12 Ocak 2008, 19:21:06  

lig tv de maçlaqrı hd olarak vermiyorlar,ama digiturk plusta LigtvHD diye bir kanal var.O hd yayın yapıyor.

Bu arada digiturk plus daki decoder HD ready 720 p destekliyor,1080p değil.Aradım sordum.

PSN ID : fenerbahce
XBOX LIVE GT : phantomcoal
realbrutal

12 Ocak 2008, 20:20:43  

yukardaki bilgilere göre digiturk plus receiverı max 1080i destekliyor diye biliyorum

The Soul Of BMW.
zeus1907

Sisteme Gözat

12 Ocak 2008, 21:20:39  

quote:

HD Maliyet Hesabı:

Fiks Ödenecek: 899 YTL-(40 YTLxDT'e üye olduğunuz yıl sayısı)

Aylık Ödeme: Sahip oldugunuz Paket Ücreti + 9.90 YTL

Tabiki ödeme sartları, taksittir, yıllık abonelik vs değişebilir ama kaba hatlarıyla böyle. Enazından ben böyle anladım.

Sormak istediğim baska birşey var, pazartesi günü basvurdum, hala ses seda yok ortalama kaç günde geliyorlar anadolu yakası A Dijital mi ne öyle bir firma bakıyormuş.

ben aile paketi üyesiyim 30ytl + 5ytl ile ligtvli HD yayın paketine geçiş yapabilyomuyum yani.?

felmali

12 Ocak 2008, 22:32:08  

hem 720p, hem de 1080 i secenekleri var
ikisini de destekliyor
selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: karizma2

yukardaki bilgilere göre digiturk plus receiverı max 1080i destekliyor diye biliyorum

felmali
midicie80

12 Ocak 2008, 23:05:50  

arkadaşlar bende dün digitürk plus yayına geçtim özellikle evimde lcd ekran televizyonun ne özellikleri oldugunu lcd televizyonun sadece duvarda asılan bir tablo olmadıgını ögrendim özellikle sd yayın yapan yayınlar bile gözle görülecek farklılıkkar var sesdeki yayın muhteşem hd yayınlar az olmakla beraber mükemmel önceki digitürk baglantısıyla digitürk plus arasında cok fark var sd yayınlarda hd yayınlar zten harika

TOSHIBA TECRA A-7 104 COREDUO 2.0GHZ 1GB RAM 256MB ATI X-1600 ----------- CREATIVE Audigy 2 ZS Notebook ---------- Altec Lansing VS2421------------- ROLAND VA-7 --------SONY 40 KDL X4500 ------------------SONY DAV X-1 --------------------DİGİTÜRK+ PLUS ------------SONY PLAYSTATION 3-----PES 2009***GT5 Prologue Spec III-------------Samsung i8910 Omnia HD ------------Canon IXUS 950 IS dijital kamera
ermeins

13 Ocak 2008, 14:37:57  

slm
ben ankaradayım
ankarada bağlatan oldumu arkadaşlar
beni aradılar 12.01.2008 tarihine randevu verdiler sonra aradılar cihazlar gelmedi 17.01.2008 tarihine ertelediler doğrumu bunlar

cinman

13 Ocak 2008, 16:04:19  

quote:

Orjinalden alıntı: midicie80

arkadaşlar bende dün digitürk plus yayına geçtim özellikle evimde lcd ekran televizyonun ne özellikleri oldugunu lcd televizyonun sadece duvarda asılan bir tablo olmadıgını ögrendim özellikle sd yayın yapan yayınlar bile gözle görülecek farklılıkkar var sesdeki yayın muhteşem hd yayınlar az olmakla beraber mükemmel önceki digitürk baglantısıyla digitürk plus arasında cok fark var sd yayınlarda hd yayınlar zten harika

arkadaşlar lütfen sd yayaın kalitesi hakkında bilgi verir misiniz
daha önceki uydu alıcınız ile şu anki hdmi dan izlediğiniz sd yayın kalitesi aynımı
daha mı kötü
daha mı iyi
saygılar

mm
doc65

13 Ocak 2008, 16:18:52  

Arkadaşlar sizinle Moviemax HD kanaldan film kaydı ile ilgili keşfettiğim birşeyi paylaşmak istiyorum.

Moviemax HD'den kaydedilen filmleri daha sonra izlerken dil seçeneğini türkçe ve orjinal arasında

değiştirmek ya da altyazı ekleyip kaldırabilmek mümkün oluyor.

unalhus

13 Ocak 2008, 22:59:03  

d.plusta sd yayınlarda hdmi bağlantıda pixelleşmeler görünüyor ayrıca ses de azalıyor,benim tavsiyem ilaveten scart bağlantının da olması, ancak bu şekilde görüntü önceki receivera yaklaşıyor. Bugün akşam Fenerin maçını seyrettim hd, sadece yakın ve bol ışıklı çekimlerde biraz farklılık var ama hiçbirzaman mağazalardaki gördüğüm hd yayınlar gibi değil. Kişisel fikrim kayıt olayı çok kullanışlı ama gerisi hikaye şu an için. Hd için parayı bluray playera vermek daha mantıklı gibi.
quote:

quote:

Orjinalden alıntı: midicie80

arkadaşlar lütfen sd yayaın kalitesi hakkında bilgi verir misiniz
daha önceki uydu alıcınız ile şu anki hdmi dan izlediğiniz sd yayın kalitesi aynımı
daha mı kötü
daha mı iyi
saygılar

pj

13 Ocak 2008, 23:02:45  

Ankara'dayım bugün bağlandı DG +...

Görüntü gayet başarılı;

Sd yayınlarda eskiye göre daha iyi

Psn esenova
Gamertag esenova
azor68

13 Ocak 2008, 23:16:52  

Bana Cumartesi gunu kurulum yapıldı. Power tuşuyla kapatıp birkaç saat sonra açtığım zaman ekranda kapattığımen son görüntü yada siyah bir ekran geliyor. ancak elektrik kablosunu çıkarıp cihazı resetleyince açılıyor. destek hattı yazılım sürümünün yenilenmesi gerektiğini söyledi . uzun süren bir işlem olduğunu cihazın teknik servis merkezine gitmesi gerektiğini söylediler. ne yapmamı önerirsiniz?

cinman

14 Ocak 2008, 12:17:12  

quote:

Orjinalden alıntı: pj

Ankara'dayım bugün bağlandı DG +...

Görüntü gayet başarılı;

Sd yayınlarda eskiye göre daha iyi

tesekkur ederiz
baglanti nasil sizde
sadece hdmi ile mi bagli tum kanallar
sd kanallar eskisine gore hdmi ile de iyi mi
saygilar

mm
adoni

14 Ocak 2008, 12:29:53  

quote:

Orjinalden alıntı: azor68

Bana Cumartesi gunu kurulum yapıldı. Power tuşuyla kapatıp birkaç saat sonra açtığım zaman ekranda kapattığımen son görüntü yada siyah bir ekran geliyor. ancak elektrik kablosunu çıkarıp cihazı resetleyince açılıyor. destek hattı yazılım sürümünün yenilenmesi gerektiğini söyledi . uzun süren bir işlem olduğunu cihazın teknik servis merkezine gitmesi gerektiğini söylediler. ne yapmamı önerirsiniz?

Cihaz ilk kurulduğunda yazılım yüklenirse sorun yok.Ben öyle yaptım aslında kolay ayarlardan sizde yapabilirsiniz.Ayrıca hdmi bağlantıda sd yayınlarda kalite artıyor hele hd yayınlar tadından yenmiyor
pj

14 Ocak 2008, 12:34:49  

Hem hdmi hemde scart bağlı fakat scarta gerek duymuyorum..
SD yayın gerçekten iyi durumda
Sd dediğim kanld, showtv, star, atv başka izlemiyorum! (hoş onlarıda ben izlemiyorum zaten )

z5500'e optik kablo ile bağlı HD yayınlarda da 5+1 ses yok!
Reklamlarda 5+1, 7+1 deniyor sürekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pj -- 14 Ocak 2008; 0:57:00 >

Psn esenova
Gamertag esenova
zzzqzzz

14 Ocak 2008, 9:21:26  

quote:

Neden servise gitmesi gerektigini anlamadim. "Options" menusunde "yeni yazilim yukle" manasinda bir secenek var. Uydudan indiriyor yeni yazilimi, yaklasik 15 dk suruyor. Bu surec boyunca sizin bir sey yapmaniz gerekmiyor. Receiver onundeki panelde manali-manasiz yazilar donuyor ve is bitincede yayin basliyor. Bence deneyin.

UPDATE:
diger topicte drag nick li arkadas bu konuda aydinlatici bir yorum yapmis.

http://forum.donanimhaber.com/m_20012267/mpage_13/key_/tm.htm

quote:

Yazılım versiyonunuzu kontrol edin. Eğer 1.4xx diye bir şeyse ve yazılım güncelle komutunu vermenize rağmen güncelleme yapmıyorsa (güncel sürümün 1.575.x olması lazım) Yükleyici Bilgilerine bakın. Orada KEY diye bir satır var. 174,1,x diye üç rakam olacak. Oradaki x = 0 ise ve sistem bilgilerinde yükleyici versiyonu da görünmüyorsa yandınız demektir. O "x" in 1 ila 5 arası bir sayı olması lazım. "0" olması halinde cihaza yeniden firmware yüklenmesi gerekiyor. Bu işlem için de servise, yani KVK'ya gitmesi gerektiği söyleniyor. İşlemin 2-3 gün süreceği ve bu sırada size geçici olarak eski kutulardan vereceklerini de eklemeyi ihmal etmiyorlar. Oradan sonrası ayrı bir hikaye, en iyisi hiç anlatmayayım da sinirlerim yeniden bozulmasın. Bütün bunları nereden mi biliyorum, tahmin ettiğiniz üzre başıma geldi de oradan

Ha, sonuçta cihazı değiştirttim ve yeni cihazın işleyişinin çok farklı olduğunu belirtmeliyim. HDMI üzerinden SD yayın kalitesi bile eskisine kıyasla daha düzgün. Kilitlenme yapmıyor, kayıt işlevleri çok daha iyi çalışıyor, altyazılar çıkıyor (eskisinde çıkmıyordu), ses kesintileri ve gecikmeleri olmuyor vs vs.. Ancak eski cihazda harddisk kapasitesi 250 Gb görünüyordu, bunda 140 Gb görünüyor, bunu henüz tam anlayamadım. Yeni cihazın harddiski mi farklı, yoksa bölümleme mi yapmışlar henüz tam emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzqzzz -- 14 Ocak 2008; 12:11:13 >

mkelleci

14 Ocak 2008, 10:09:37  

Bende Cuma günü digiturk plus kurulumunu yaptırdım, ilk defa DT uyesi oldugum için işlem baya uzun sürdü kablo cekilmesi vs, neyse sonunda oldu. Görüntü gayet güzel, tabi ben kablodan geçtiğim için beni daha çok tatmin etmiş olabilir. SD kanallarda HDMI baglantının daha kalitesiz oldugu benim tarafımdanda tecrübe edildi. HD Maç görüntüleri çok tatmin edici.

Sıkıntı veren şeyler ise söyle.
899 YTL yi peşin fiyatına taksitle satmıyorlar, 930 küsür bölü 3 taksitle aldım.
Eko-spor paketi aldıgınızda 4 HD kanaldan 1i olan movimax hd yi izliyemiyorsunuz, dolayısı ile enaz spor paketi almanız gerekiyor ve fiyat artıyor.

Birde adamlar kurulumu yapıp gittiler, 4 saat sonra telefonla arayıp 40 YTL kurulum ücreti olmaya calısıyorlar. Halen vermedim bana böyle birşey söylenmedi dedim. Hakikatende DT Plus baglanmadan önce telefonla birkaç kez konustugum kişilerin tek telafuz ettiği, ve bana teyit ettirdiği rakam 899 YTL idi. Adam ben araştırıp size dönücem dedi bakalım iş nereye varacak.

Gerekirse paramı iade edin gelin sökün herşeyi diycem. En sevmediğim şey böyle iş bittikten sonra piyangodan para almaya calısıyorlar.

felmali

14 Ocak 2008, 11:53:10  

boyle bir sey yok
belli olan tek sey, HD yayinlanan Avrupa Sampiyonasi maclarini
DT HD olarak Kanal 1 de SD olarak (galiba butun maclari vermeyecekler) yayinlayacak
selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: gidakontrol

bunddan sonrakı türkiye maçlarını hd mi vericekler acaba?

felmali
^^CoNCoN^^

Sisteme Gözat

14 Ocak 2008, 21:18:26  

Bence Plus'a geçmek şuan için saçmalık.. 4 kanal için değmez o para.. Asla.. Ne zaman ATV,Show TV vs. HD olur o zaman kıyılır

Born to be DJ & Producer.

Pioneer CDJ800 with Numark 5000FX.
pj

14 Ocak 2008, 22:33:16  

quote:

Orjinalden alıntı: ^^CoNCoN^^

Bence Plus'a geçmek şuan için saçmalık.. 4 kanal için değmez o para.. Asla.. Ne zaman ATV,Show TV vs. HD olur o zaman kıyılır

Sen geçmezsin olur biter

Psn esenova
Gamertag esenova
Sayfa:   <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Digiturk >> Cevap: +++++DIGITURK PLUS+++++ Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cinebonus ile 3 Boyutlu sinema üzerine söyleşi
Cinebonus Dijital Sinema Ürün müdürü Serde Nadirler ile röportaj
The Conduit
Dünyanın yardımımıza ihtiyacı var.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç