ATA@ Kardeşim, Dediğin gibiyse ki izlenimlerin o yönde muhtemelen kayıt esnasında sanal bir dijital çevirim söz konusu. Bende henüz test eme şansı bulamadım. Bu akşam sözüm ona yüklenecek yeni sürüm. Bu arada Arda'nın gölünü bırak 3 sn. sonra 3 saat sonra duysaydım yine sevinirdim herhalde. Digitürk'te 1-2 sn gecikme var. Mesela evde radyoyu açıyorum PowerFM ayarlayıp Digitürk üzerinden de PowerFM yayını dinliyorum. Dediğin gibi o gecikme çok net bir şekilde anlaşılıyor.
Digitürk Plus'ın eknik özelliklerinde aşağıdaki gibi bir bilgi mevcut. Burdaki Ses Alt Sistemi'ndeki codec'ler incelenirse sanırım bir neticeye varabiliriz.
quote:
Ses Alt Sistemi MPEG1 / MPEG4 AAC / Dolby Digital Plus (AC-3) /Enhanced (AC-3)
Ses modu: Single / Dual Mono / Stereo / Joint Stereo
Örnekleme frekansı: 48 KHz’e kadar
Veri hızı: 448Kbps’e kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 13 Haziran 2008; 9:47:38 >
DD 5.1 değilde DD 5.0 olacağına normal stereo olsun kanımca daha iyi.
Çünkü DD 5.0 da konuşma sesleri tüm hoperlolardan geliyor.
dostum benim ses konusunda pek bilgim yoktur az çok sizlerden bişeyler öğreniyorum 5.1 veya 5.0 nedir bimiyorum benim bildiğim 5.1 sesin bütün kolonlara dağılmasıdır ben onu yaşadım onu gördüm ve sizlerle paylaştım mesela ligtv de öyle bi ses almıyorum.
Kayıt problemleri halledilmiş görünüyor. Kayıtları baştan başlatırken bazı problemler oluyordu. Kayıt hemen başlamıyordu, ortalarda bir yerden başlıyordu. Bunlar halledilmiş. fakat eski yaptığınız kayıtlarda bu problemler devam ediyor. hatta bazı eski HD kayıtları durdurmak istediğinizde makina kendini kapatıp yeniden başlatıyor. Fakat yeni yaptığınız SD ve HD kayıtlarda böyle prolemler kaldırılmış.
Arkadaşlar Henüz PLUS kullanmıyorum.Ancak ses konusunda 2 deneyimimi paylaşmak istiyorum. 1- Upscale eden bir dvd playerde(orjinal dvd) film seyrettiğimde 5.1 ses sistemimde duyduğum sesleri (avr ekranında D.D görünür),orjinalini eskiden seyrettiğim bir Kopya dvd yi seyrederken duyamadım.Ama kopya dvd seyrederken AVR de D.D yazıyordu.(Bunu ilk gördüğümde çok sevinmiştim!) ve sesler bütün kolonlardan geliyordu.Ancak tuhaflık vardı.Arka kolonlardan Efektlerle birlikte bazen önlerden gelmesi gereken konuşma sesleri geliyordu.Sonunda stereo seyretmek zorunda kaldım. 2-Digiturkün özellikle 11,12. movimax kanallarda seyrettiğim çoğu filmlerde benzer şekilde 5+1 ses alıyorum.Ama bu gerçek 5.1 değil.Ses sizlerin anlattığı gibi tuhaf.Yinede iyi(stereo olması) .Farklı olarak AVR ekranında D.D yok Selamlar.
quote:
Orjinalden alıntı: harmonyoa
quote:
Orjinalden alıntı: ATA@
harmonyoa Peki DD 5.0 olayına ne diyorsunuz.
M.Mercan.
dostum benim ses konusunda pek bilgim yoktur az çok sizlerden bişeyler öğreniyorum 5.1 veya 5.0 nedir bimiyorum benim bildiğim 5.1 sesin bütün kolonlara dağılmasıdır ben onu yaşadım onu gördüm ve sizlerle paylaştım mesela ligtv de öyle bi ses almıyorum.
Digitürk Plus'un kiralama olayından bende faydalanayım dedim ve dün bu konudaki isteğimi bildirdirm. İnşallah bu akşam gelip kuracaklar. Ancak sormak istediğim bişey var. Bana gelen kutu büyük ihtimalle sıfır kutu olacak. Peki bu sıfır kutuda güncelleme yapılmış halde mi gelir yoksa güncelleme için tekrarmüşteri hizmetleri ileörüşmem mi gerekir.
Bir diğer konuda televizyonumla ilgili. Bende toshibanın 37C3000 LCD tv si var. Acaba DT+ toshibada kullanan var mı? Nasıl bir performans almış? Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.
dostum kiralama yönteminde genelde kullanılmış bozulmuş tamire gönderilmiş makina veriliyor diye biliyorum ancak bazı arkadaşlara sıfır kutuda veriliyor. İnşallah ona denk gelirsin. yazılım konusunda zannedersem eski yazılımla gelicektir ilk kutuyu açmadan önce zaten yeni yazılımı yüklüyorsun o zaman yeni yazılım yüklenecektir yani 1.5.. versiyonu hiç görmeden yeni versiyonla başlarsın. Tv konusunda toshiba kullanan arkadaşlar yardımcı olucaktır.
Muhtemelen sıfır cihaz ve yazılım sürümü 1.579 olacaktır. İlk kurulumda zaten Digitürk Servis Yetkilisi prosedür gereği yükleme yaptırmak zorunda. 2 saat içindede yayınız açılmış olur. İlk etapta sadece TRT1 ve SkyTürk açık olacaktır. Cihaz gelir gelmez Digitürk Plus kaydınız yapıldıktan sonrra 1.633 sürümüne geçmek istiyorsanız hemen başvurmanızda fayda var. 0212 473 73 73 nolu Müşteri Danışma Hattından hemen 4 tuşlayıp ardından 0 tuşlarsanız gereksiz reklam dinlentilerinden kurtulup direkt Müşteri Temsilcisi'ne bağlanırsınz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 13 Haziran 2008; 11:26:14 >
Cevabın için teşekkür ederim. Gelen servisçi arkadaşlar benim tanıdığım arasıra görüştüğüm insanlar. Dolayısı ile makina konusunda bana yardımcı olacaklar.
İnşallah memnun kalırım çünkü dt+ plusı süper paketli bir şekilde aldım ve pişman olmak istemiyorum.
Birde bu platin, altın koltuk hikayesi nedir?
quote:
dostum kiralama yönteminde genelde kullanılmış bozulmuş tamire gönderilmiş makina veriliyor diye biliyorum ancak bazı arkadaşlara sıfır kutuda veriliyor. İnşallah ona denk gelirsin. yazılım konusunda zannedersem eski yazılımla gelicektir ilk kutuyu açmadan önce zaten yeni yazılımı yüklüyorsun o zaman yeni yazılım yüklenecektir yani 1.5.. versiyonu hiç görmeden yeni versiyonla başlarsın. Tv konusunda toshiba kullanan arkadaşlar yardımcı olucaktır.
Cevabın için teşekkür ederim. Gelen servisçi arkadaşlar benim tanıdığım arasıra görüştüğüm insanlar. Dolayısı ile makina konusunda bana yardımcı olacaklar.
İnşallah memnun kalırım çünkü dt+ plusı süper paketli bir şekilde aldım ve pişman olmak istemiyorum.
Birde bu platin, altın koltuk hikayesi nedir?
quote:
Rica ederim. İnşallah sıfır kutu ayarlayabilirsin ancak burda bi arkadaş kullanılmış kutunun sıfır kutudan daha iyi olduğunu söylüyor sonuçta tamir görmüş makina sorunları giderlmiş demişti sıfır makina bu yönden daha riskli olduğunu belirtmişti.altın platin paket digitürkün eline yüzüne bulaştırıp 1 hafta içinde sonlandırdığı bir kampanya digitürkü bu forumdan veya başka forumdan yakından takip eden arkadaşların haberi oldu ve üye oldular ben mesela bende senin gibi süper paket üyesiydim ve her ay 80 küsür ytl bide yan oda üyeliğime 19.90 ödüyordum ancak platin paketle beraber digitürkün bütün fırsatlarından yararlanıyorum herşey bedavaya geliyor salonlar dergi erotik kanallar bedava. yan oda üyeliği yarı fiyatına plus için ödenen aylık 9.90 ytl yi ödemiyorum ve toplam digitürke her ay 69 ytl platin için birde yan oda üyeliğimi gümüş yaptı ancak platin olduğum için 9.90 da ona ödüyorum. platine geçmek için şu şartı koştular receiverı satın alıcaksınız ben philips receiverı satın aldım 64 ytl ye 7 yıllık üye indirimin düştükten sonra birde 1 yıl hem üyeliği bitirmeyeceğime dair hemde alt pakete yani gümüş veya altın pakete geçemeyeceğimi tahahüt ettim.Ayrıca platin gold ve gümüş paket üyeleri digitürk plus receiverını kiralayamıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harmonyoa -- 13 Haziran 2008; 12:11:07 >
Katılıyorum. Bende 3-4-10-11-12-13-15 ve 311. Kanallarda PCM 48khz Stereo 2.0 Sesi AVR yardımı ile Neural THX 7.1 Sanal surraund izleyebiliyorum. Bu şekilde izlemek daha önce kaydettiğim filmi DolbyDigital 5.0 İzlemekten daha hoş oluyor. Ama DVD lerden gerçek Dolby Digital 5.1 sesi de AVR yardımı ile Neural THX ile 7.1 izlemenin keyfide bir başka oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: dr.say
Arkadaşlar Henüz PLUS kullanmıyorum.Ancak ses konusunda 2 deneyimimi paylaşmak istiyorum. 1- Upscale eden bir dvd playerde(orjinal dvd) film seyrettiğimde 5.1 ses sistemimde duyduğum sesleri (avr ekranında D.D görünür),orjinalini eskiden seyrettiğim bir Kopya dvd yi seyrederken duyamadım.Ama kopya dvd seyrederken AVR de D.D yazıyordu.(Bunu ilk gördüğümde çok sevinmiştim!) ve sesler bütün kolonlardan geliyordu.Ancak tuhaflık vardı.Arka kolonlardan Efektlerle birlikte bazen önlerden gelmesi gereken konuşma sesleri geliyordu.Sonunda stereo seyretmek zorunda kaldım. 2-Digiturkün özellikle 11,12. movimax kanallarda seyrettiğim çoğu filmlerde benzer şekilde 5+1 ses alıyorum.Ama bu gerçek 5.1 değil.Ses sizlerin anlattığı gibi tuhaf.Yinede iyi(stereo olması) .Farklı olarak AVR ekranında D.D yok Selamlar.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ATA@
harmonyoa Peki DD 5.0 olayına ne diyorsunuz.
M.Mercan.
Çok şükür yeni yazılım en sonunda yüklendi. Optic çıkış Analog kadar aynı seviyede olmasada oldukça ses seviyesi yükselmiş. Artık kullanılabilirlik durumuna gelinmiş. Optic bağlantıda ilk fark ettiğim şey, 381 nolu NG kanalına geçer geçmez AVR ekranında hemen Dolby Digital yazısının yazması, ve AVR 'nin doğru moda geçiş yapması oldu. Bu olması gereken bir konu zaten. Buna ek olarak NG kanalında ses seviyesi normal kanallara göre optic çıkış üzerinden daha yüksek sesli gelmeye başlamış. HD yayın olarak hakkını vermeye başlamış kısacası.
Kumandadan ses seviyesini HD kanallarda sıfır noktasına bile getirseniz etkisi olmuyor. Ancak SD yayınlarda kumandadan yapılan ses kısmaları yine sesin kısılmasını ve açılmasını sağlıyor. Yani optic bağlantıda çıkış ses seviyesi SD kanallarda kontrol edilebiliyor. HD yayınlarda devre dışı.
Kumanda ile kanal geçişlerinde Digitürk Plus cihazındaki gösterge önce değişiyor. Yani ekran ile cihaz hemen hemen aynı anda senkronize olmuş gibi. Standby'dan hazır duruma daha hızlı bir geçiş var. Ekrana çıkan Kanal Bilgi ekranında Digitürk logosu yerine Turkcellim logoso eklenmiş. Bence Digitürk logosu daha çok yakışıyordu. Şimdilik bu kadar bakabildim. Müsait olduğumda daha detaylı inceleyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 13 Haziran 2008; 16:23:09 >
Filmler genelde 5.1 kayıtlıdır. Nadir de olsa 5.0 kayıtlılara rastlanmaktadır. Sizin kaydettiğiniz film de ona denk gelmiş. 5.1 kayıtla 5.0 kayıt arasında dinlemede ciddi olarak fark vardır. 5.0 da alçak frekans(sub) kanalı bulunmadığından bas frekanslar diğer kanallara dağıtılmıştır. Ancak AVR'de özellikle crossover ayarlarını buna uygun yapmazsanız ve daha önceki ayarda dinlerseniz bu bas seslerden mahrum kalabilirsiniz. Genelde AVR'lerde 5.1 e göre ayar yapıldığından ve tüm alçak frekanslar .1 kanalına yani sub'a yönlendirildiğinden 5.0 kaydı eksik dinlemiş olursunuz. Ayrıca D+ reciver'da optik ses çıkışı ayarını mutlaka bitstream/spdif olarak belirleyin, böyle olunca Doby Digital olarak gelen ses verisi çözülmeden doğrudan AVR'ye aktarılır