Evet DT Müşteri Hizmetlerini biraz önce aradım. Yüklemeler devam ediyormuş. Bana söylediklerine göre;
1. Kayıt hataları, 2. Kanal geçişlerindeki sorunlar, 3. Yayın sırasındaki donmalar
giderilmiş.
KULLANMAKTA OLDUĞUM KOMBİNASYONLAR 1. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Sony DLC-HD20P 1.3a HDMI Cable 2m + Blu-Ray Remote Control for PLAYSTATION®3 - PLAYSTATION®3 40 GB PAL 2. Sony Bravia KDL 40 D3550 - QED Live HDMI Cable for PS®3 2m - Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player 3. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Monster Ultra 600 HDMI Cable 2m - Digiturk+Plus 4. PLAYSTATION®3 40 GB PAL / Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player - Philips Optical Cable 2m - Logitech Z-5500 5. (1+2+3+4) X Inform Sinus 3 kVA Online UPS + DIGITUS 5-Port HDMI 1.3a Switch + Digital Audio Optical Switch Box
orjinal Alıntı : harmonyoa dostum 1 haftadan beri yeni yazılımı kullanıyorum ara arada burda görüşlerimi belirtiyorum kayıt sırasında stop tuşuna basınca cihaz kendisine hiçbir şekilde reset atmıyor en son izlediğin kanala çok hızlı bir geçiş yapıyor.
@turerdem79 kardeşim, Sende problem var @harmonyoa arkadaşımızda yok. Acaba 1.633 sürümleri arasında problem olabilirmi. Sende yanılmıyorsam test sürecinde ilk kullananlardansın. Oracle Admin'le paylaşabildinmi bu durumu. Bende bu problemi Digitürk Plus Teknik ekibiyle duyum olarak paylaştığımda; yeni sürümün abonelere yükleme sürecine bir gün ara verildiğini ve bu problemin giderilmesine müteakip tekrar yükleme sürecinin devam edeceğini söylemişlerdi. Senin durumun bu şekilde olmasın. Yani kısaca sende yeni sürüm 1.633 olmasına rağmen halen bug'lı sürüm yüklü olabilir. Güncel sürümün ilk derlenmiş hali var sende sanırım. Son derlenen sürümü yükletmen gerekebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 11 Haziran 2008; 14:12:05 >
bizim Portekiz macimiz haric DT HD 'deki maclar inanilmaz guzel soyle soyleyeyim, ATV'deki maclar sulu boya gibi duruyor ote yandan HD yayin isik konusuna cok hassas bir tur, biraz ters bir acidan kalite dusebiliyor.
Parlaklik oynamalari bende olmuyor, ayar meselesi de her cihaz/model icin farklidir. selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: onnitelik
atv deki görüntünün bozuk olma sebebi bence yayını wide-screen hd den alıp normal sd formatında vermeleri..adamlar hepsi +10kilo oluyor:D 377 lig tv Hd ise mükemmel görüntü var bide tv min kontrastı yükse olsaydı daha iyi olucaktı:( genelde gündüz maçlarında arada sırada gün ışığından dolayı pilot kamerada iken sahada parlaklıkta oynamalar oluyor flaş gibi...ayar falan tavsiye edebilicek yada bunun sebebi kontrast düşüklüğüdür kesin diyerek bana yardımcı olabilicek varmı..
@dr.say, Dediğim gibi ordaki arkadaşlar genelde test sürümünü kullanıyor olanlar. @turerdem79 arkadaşımızda onlardan biri. Belki bahsettiğim sürüm farkından kaynaklı bir problem olabilir. Problem bunu işaret ediyor gibi.
@felmali dostum, alem adamsın bu kadar güzel benzetme olamaz. Aynen Sulu boya gibi ATV'nin Euro 2008 maç grüntüleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 11 Haziran 2008; 14:24:07 >
Mehmetcim futbola cok merakli degilsen, diger gosterilenler icin secenklerin var ama Avrupa kupasi ve Lig maclari icin DT + alternatifsiz. ATV'de seyrettiklerinle mukayese edilemeyecek bir goruntu ihtisamindan bahsediyorum selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet.mercan
Hadi hayırlı olsun @felmali dostum. Darısı başıma artık. Memnun kalmış olmana sevindim. Şimdi en yeni sürümü test edecek olanlardan birisi oldun. Kayıt sırasında stop tuşuna basınca cihazın kendine reset atması probleminin çözülmüş olup olmadığını vaktin olduğunda kontrol edersen sevinirim. Çünkü bugün yükletilen 1.633 sürümünde bu problem giderilecekti.
Tekrar hayırlı olsun güle güle kullan. İlk abonelerden olarak sorunsuz bir Digitürk Plus hak ediyorsun
ATV'deki Euro 2008 maçlarının kalitesi ve sesi çok kötü. Bulanık gibi. ATV'den kaynaklanıyor diyeceğim ama reklamlar girince öyle bir durum yok. Herşey gayet güzel. Lig TV'yede geçecektim. Ama vazgeçtim. Yeni kampanyaları bekliyorum. Bu şölenden mahrum kalacağız artık.
aslinda goruntu satir sayisinda % 40 civari bir cogalma oluyor anormal bir fark degil, hele ki cekimde cok basarili degilse full HD'de satir sayisi neredeyse 2 misli artiyor ve daha belirgin bir keskinlesme oluyor..
Bir de biz SD yayinin en son ve iyi ornekleriyle HD'yi karsilastiriyoruz SD yayin tarihsel olarak zirvede su anda, eminim HD yayin kalitesi daha cok ileri gidecek selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: Haydoot
İnsan gözü çok tuhaf HD yayını izliyosun, yaw SD de bunun gibiydi diosun sonra SD e geçiyosun yok ya diorum SD bu kadar nasıl kötü olur oynuyolarmı acaba görüntüyle mis gibi gelirdi bu görüntü insana diyorum :)
1-2 saat SD seyrediyosun tekrar SD görüntü güzel gelmeye başlıyo... taki HD yayını görene kadar yeniden :)
Türk olupta maç sevmeyen kaç erkek vardır Bende sevenler tarafındayım. Ancak hesapta olmayan alımlar (AVR 247 + HKTS11) ve ev tadilatının bütçesel erezyonu sonucunda şimdilik Lig TV'ye geçişini erteledim. Ayrıca Paltin Koltuk gibi avantajlı bir kampanya bekliyorum Digitürk'ten. Birde hafta sonları hep Adapazarı'nda olduğum için Euro 2008 maçlarını şimdilik ATV'den idare ediyorum. O dediğin muhteşem görüntüleri elde edemesemde.
Dediğin gibi SD yayınlar teknolojik olarak hat safhada destekleniyor zaten. Ayrıca SD yayınları iddia ediyorum Digitürk Plus'a geçtikten sonra daha net görmeye başladım. Bunda tabiki yeni nesil LNB'nin etkisi var. SCART ve HDMI arasındaki farkı çok anlayamadım. Gerçekten birbirne çok yakın. HDMI'da sadece siyahlar biraz daha açık tonda. Onuda Samsung LCD'de GAMA ayarı ile oynama opsiyonu sayesinde bir kademe düşürmek koşulu ile çözdüm diyebilrim. Siyahlar %99 siyah renkte. Görüntülerde ayrıca çok net.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 11 Haziran 2008; 14:40:30 >
daha alacak cok yol var. Herhalde seneye tam randimana ulasilir.
Bir merak ettigim de, Platin tarifede olan bizlere Salon filmleri bedava acaba VOD filmleri de bedava olacak mi ?
sevgiler
quote:
Orjinalden alıntı: ATA@
Evet mehmet.mercan. Belki sziler kadar bilgili olmasamda ocak 2008 den bu yana D+ kullanıcısıyım ve tarifemide nisanda Platin yapmıştım.MH ile çok fazla haşır neişrim. Buna ilave olarak yan odada Normal Digi diğer odada da Dsmart var bu nedenle hepsini birden kıyaslama yapabiliyorum.Yaklaşık 7-8 yıllık Digi üyesiyim.1.633 ten sonra 1.579 a göre çok fark var daha önceki sayfalarda anlatmıştım. Yeni yazlımda yaşadığım tek aksaklık 555 nolu kanalda kişisel bilgiler seçeneğini seçtiğim de cihaz bir kez kilitlendi sonra aynı olayı birkez daha test ettim ikincide kilitleme olmadı. Şuana kadar sorun yok.
Ancak MH ile daha önceki tlf. görüşmelerimde yeni yazılımla 999 da reklamlardaki yakında olarak belirtilenlerin yükleneceği belirtilmişti bana şubat ayında hala onları bekliyorum.
Aynı anda çift kayıt Seç izle Film kanallarında da optic ve HDMI audio çıkışları 5.1/7.1 olacağı 1.ve 16. kanallar çalışacaktı. Bunlar söylendi olmadı.
Daha bugün MH beni aradığında bana söylenen yeni birçok kanalın geleceği ve yukarda belirttikleriminde 1-2 ay içerisinde asıl yazılımla verileceği söylendi. Kolaylıklar
zararini bilmem ama, ise yaramayacagi kesin selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: mert2004
arkadaşlar ben de 2 gün önce plus aldım.ben de ayrıca HUMAX HDCI-2000 uydu alıcısı da var.ben bu plusla gelen cihazı hiç beğenmedim.acaba plusla gelen kartı HUMAX'a taksam çalışır mı?sormadan yapmak istemedim,karta zarar veririm diye.çünkü kuruluma gelen teknik servistedi arkadaş zarar verir dedi.
aman yanlis anlasilma olmasin siz bizzat yukleyeceksiniz opt'den yeni yazilim ara'yi tiklamadikca yuklenmez yuklemeden sonra yine sistem bilgilerinden, yuklen yazilimin surumunu kontrol edeceksiniz 1600lu olmamissa, araliklarla tekrar deneyeceksiniz selamlar
quote:
Yok bende varım. Bugün bence akşama kadar yüklenir bizede. Ne yazılımmış çıktı piyasaya ama yükleyemedik bir türlü. Gerçi bu yazılımı 4-5 aydır bekleyenlerde var. Ha çıktı çıkmadı derken bugüne kadar geldik. Herkez şikayetçi olsa okadar düşünmeyeceğimde işte problemsiz güzel filan denincede insan yüklensin istiyor hemen.
abi, scart giris opsiyonel olarak, SD yayinlari daha iyi gorebilmek icin kullaniliyor su anda daha iyi ama, ozellikle baslarda HDMI giristen SD yayinlar, scart'a gore daha kotu gosteriyordu hala da scart'i tercih edecekler cikabilir. selamlar
quote:
Seni anlıyorum @felmali dostum,
Türk olupta maç sevmeyen kaç erkek vardır Bende sevenler tarafındayım. Ancak hesapta olmayan alımlar (AVR 247 + HKTS11) ve ev tadilatının bütçesel erezyonu sonucunda şimdilik Lig TV'ye geçişini erteledim. Ayrıca Paltin Koltuk gibi avantajlı bir kampanya bekliyorum digitürk'ten. Birde hafta sonları hep Adapazarı'nda olduğum için Euro 2008 maçlarını şimdilik ATV'den idare ediyorum. O dediğin muhteşem görüntüleri elde edemesemde.
Dediğin gibi SD yayınlar teknolojik olarak hat safhada destekleniyor zaten. Ayrıca SD yayınları iddia ediyorum Digitürk Plus'a geçtikten sonra daha net görmeye başladım. Bunda tabiki yeni nesil LNB'nin etkisi var. SCARTve HDMI arasındaki farkı çok anlayamadım. Gerçekten birbirne çok yakın. HDMI'da sadece siyahlar biraz daha açık tonda. Onuda Samsung LCD'de GAMA ayarı ile oynama opsiyonu sayesinde bir kademe düşürmek koşulu ile çözdüm diyebilrim. Siyahlar %99 siyah renkte. Görüntülerde ayrıca çok net.
Birazda kullanılan TV ile alakalı durumlar olabilir. Herkez LCD kullanmıyor. Kullansada yeni nesil LCD olmuyor. Bu gibi durumlarda farklılıkların olması normal bence. Sonuç itibariyle ben gerçekten SD yayınlardan şuanda memnunum desem yalan olmaz. Kötü değilgerçekten. Ama d-smart vs diğer uydularıda inceleme şansım olmadı. Daha doğrusu yayını görüp karşılaştırma durumum olmadı hiç.
Kayıt tan Program izlerken STOP düğmesine basıldığında makine resetliyor kendini :(
bu sorun ben ilk zamanlarda yoktu yanı yeni yazılım ilk yüklendiğinde Sadece Dün akşam oldu , bu akşam yeniden yeni yazılımı yükler sonucu bildiririm ...