m.mercan evet dediğiniz gibi LCD tarafına tek HDMI ile AVR üzerinden bağlantı yapabiliyorsunuz. Burada benim yapamadığım Sesi AVR ye optic ten bağladığım zaman AVR hoperlolarını kapatıp gece geç vakitler için çevreye rahatsızlık vermemek adına sadece LCD hoperlolarından ses alamıyorum. AVRye opticten girilen ses LCD ye HDMI üzerinden gönderilemiyor sanırım. Oysaki AVRye HDMI ile girilen ses HDMI üzerinden LCDye sorunsuz aktarılıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet.mercan
Eyvallah ATA@ kardeşim güzel haber verdin. LCD kumandasından sürekli HDMI kaynaklar arasında dolaşmakan kurtulmuş olurum. AVR 247'nin OSD menüsü HDMI üzerinden output oluyor. LCD tarafında tek HDMI kaynağa düşersem güzel olacak. Hem Digitürk Plus hemde DVD 37'yi böylece tekrar AVR 247 üzerine HDMI bağlarım. LCD'ye AVR 247'den tek HDMI giriş yaparım.
Benim bağlantım aynen dediğin gibi. Problem yok bu şekilde. HDMI ile LCD'ye bağlı. Receiver kapalıyken LCD kumandası ile LCD'nin Hoparlörüne ses veriyorum. Optic ve Audio L+R olarakta AVR bağlı. Birbirlerini etkilemiyor. Yeni sürümü dört gözle bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 2 Haziran 2008; 22:54:38 >
Bende eski yazılım var. Ama bu flu olayı bende yok. Gayet net ve canlı yayınlar. Belki LCD kaynaklı poblem vardır. Birazda ince ayar yapmak lazım. Mesela siyah tonlarda oluşan gri LCD'ye bağlı olarak ayarlanabiliyor. Ayrıca buna ek olarak GAMA ayarı mevcutsa bir kademe kısmak en iyi görüntüyü sağlayabilir. Bende ayarlar bu şekilde memnunum. Bilmiyorum ama daha güzel oldu Digitürk Plus'a geçiş yaptığım için pişman değilim. Eski sistemden kat be kat daha kullanışlı ve kaliteli görüntü var. Optic'teki ses seviyesi düşüklüğüde kalkmış yeni sürümle. Başkada problem yok temel olarak. kilitlenme vs olmadı bende.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 2 Haziran 2008; 23:50:11 >
mehmetcim eve epey gec geldim, cihazla pek ilgilenemedim gerci yazilimi oncelikle almak icin de basvurmamistim artik carsambadan sonra, atip tutmaya baslariz hepinize sevgiler
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet.mercan
@onnitelik bilgiler için teşekkürler. Belirttiğin güncellemeler gerçekten güzel yarınlara işaret. İsteyince oluyormuş. Birde @felmali arkadaşımız katılmışmıydı bu yeni sürüm testine. Katıldıysa ondandan gelir bazı test sonuçları. Hadi bakalım tekrar hayırlı olsun. Güzel gelişmeler bunlar.
atsuma, Aynı sorun bende de var dostum. Sd yayınlar bulanık. Her türlü ayarı denememe rağmen ona çözüm bulamadım. Tv ile alakası olmadığı kesin çünkü diğer ekipmanlarla(Pc, Blu-Ray Vs..) denedim sorun yok net canlı mükemmel görüntüler..
sd yayın performasında daha önce memnun olmayıp da sonradan gelişme kaydeden oldu mu
hayır dostum sd yayınlarla ilgili herhangi bir gelişme olmadı ekranda hala titreme var ve üst tarafta çizgiler var üst kısımda dibde bi türlü çözemedim.
Bu arada arkadaşlar SD yayınlar ile ilgili söyledikleriniz bana bir yerde problem olduğuna işaret ediyor. Bende hiç problem yok. Gayet güzel ve net görüntüler. Kanaltürk hariç hemem hemen hepsi net ve güzel. Bir ara resimleyip paylaşayaım burdan. Benim LCD Samsung 37R81B hem Scart hemde HDMI bağlantı üzerinden görüntü gayet net. Kablolar çok kaliteli ve 1 metre uzunluğunda. Ama okadar fark ettirmez herhalde.
Benim aldığım görüntü kalitesine laf edersem nankörlük yapmış olurum. Bence şöyle bir yol izleyelim. Sizdeki görüntü ayarlarını hem Digitürk Plus hemde LCD'niz olarak markasıyla paylaşın karşılaştıralım. İşin komik tarafı NG HD Scart üzerinden baktığımda bile HD kalitesinde neredeyse kayıp yok.
Sizlerde Fox Sport HD 370 nolu kanal çıkıyomru. Bende şuan görünmüyor. HD yayın olarak sadece 3 kanal açık bende.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 3 Haziran 2008; 9:25:53 >
dostum bende loewe xelos a37 plus lcd var ve sd kanallar eskiye göre çok kötü hatta gittim doğubanktan philipsin altın uçlu scartını aldım onunla denedim ancak değişen bişey olmadı olan bizim 40 ytl ye oldu.,
Öncelikli sorunlarımız olan , Donma , geç açılma , kanal değiştirme süresi , ısınma , 5+1 ses , kayıt sorunları hepsi giderilmiş , oldukça tatminkar olmuş
Ben SD yayınları Scartan hd yayınları ise Hdmi dan izler daha net görüntü alırdım , Sd yayınlarda Eski yazılıma göre daha net geldi bana bu yazılım HDmidan izlediğimde ama Kanalturk ve TRT hala en berbat görüntüye sahipler ...
Bir daha ki yazılımda Vod , Çift kayıt , İnternetten Kayıt emri vs özelliklerde eklendiğinde 4-4 lük bir platform olacak ozaman ;)
Değerlendirme yapılacak olursa ; Hd ready Tv nız varsa artık gönül rahatlığı ile alabilirsiniz paranızın karşılığını alacaksınız , özelliklede euro2008 maçlarında
yeni yazılım sonucu 5.1 sesin sadece N.G. varolduğunu,diğer hd kanallarda olmadığı söyleniyor?
quote:
Orjinalden alıntı: turerdem79
Yeni yazılımı dün akşam denedim
Öncelikli sorunlarımız olan , Donma , geç açılma , kanal değiştirme süresi , ısınma , 5+1 ses , kayıt sorunları hepsi giderilmiş , oldukça tatminkar olmuş
Ben SD yayınları Scartan hd yayınları ise Hdmi dan izler daha net görüntü alırdım , Sd yayınlarda Eski yazılıma göre daha net geldi bana bu yazılım HDmidan izlediğimde ama Kanalturk ve TRT hala en berbat görüntüye sahipler ...
Bir daha ki yazılımda Vod , Çift kayıt , İnternetten Kayıt emri vs özelliklerde eklendiğinde 4-4 lük bir platform olacak ozaman ;)
Değerlendirme yapılacak olursa ; Hd ready Tv nız varsa artık gönül rahatlığı ile alabilirsiniz paranızın karşılığını alacaksınız , özelliklede euro2008 maçlarında