yok direk siyh görüntü çıkıyormuş.. kullanma klavuzunda yazıyor.. eğer öyle birşey olursa scart ya da component ten girin diyor.. ya da hdcp destekli tv alın diyor.. en iyi görüntü performansı hdmi da ama işte.. sinirim bozuldu yaa yi ki gördüm tv yi almadan.. boşa para verecektim yazık..
ya arkadaşalr cahilliğimi bağışlayın daha çömezim bu konularda.. şimdi bugün dg + aldım.. ürünü kurdular.. henüz hd ready tv yok bende.. 2 gün içinde alacağım.. düşündüğüm marka model 32" philips pfl7962. fakat tesadüfen gördüm ki kullanım klavuzunda hdmi çıkışının hdcp destekli olduğu yazıyor.. bu demek oluyor ki hdcp destekli olmayan tvlerde hdmi dan bağlantı yapıp hd yayınları ve movie max kanallarını seyredemem.. hdcp destekli tv nerden bulacağız yaw.. bi ton para o.. yeni bir olay değil mi o?? benim alacağım tv 1500 ytl.. hdcp destekliler 2500 den başlıyorç.. aranızda philips 7 serisi hd ready tv kullanan var mı dg + hdmi bağlantısıyla acaba.. benim tv de sadece hdmi v1.3 yazıyor.. hiç ööle hdcp destekli falan yazmıyor.. napıcam ben şimdi.. bi yardımcı olun..
HDCP ek fayda saglayan bir teknoloji degil. Sadece firmaların kopyalamayı engellemek icin bilgileri sifreleyerek gonderip-almalarini sağlayan bir özellik. Çok eski olmayan televizyonların çoğu bu özelliği destekliyor. Dediğiniz modelde de HDCP desteği var. Bildiğim kadarıyla ve http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl7962d_12/32pfl7962d_12_pss_tur.pdf adresinde son sayfadaki HDMI başlığında da görebileceğiniz gibi bu destek var.
dg + rezil bir görüntü kalitesine sahip(hd hariç tabi).. Next Ye2000 plus var ayrıca bende.. Aynı yayını 2 tvde açtım.. bir tv`ye next`i analog anten girişinden diğer tv`ye dg+ ı scarttan girdim. İnanın analog bile çok daha belirgin bir şekilde net görüntü veriyordu. Dg+ acayip gölgeli özellikle si,yah ekranda bu çok belli olyor.. acaba kablodan mı dicem ama çanaktan direk kablo çekti sanırım yani ne gibi birşey olabilir bilmiyorum. çatıdan geliyor yaklaşık 15 mt kablo.. lcd alınca kimbilir neler olacak.. Anlaşıldı normal yayınlar için next kullanacağız..
dg + rezil bir görüntü kalitesine sahip(hd hariç tabi).. Next Ye2000 plus var ayrıca bende.. Aynı yayını 2 tvde açtım.. bir tv`ye next`i analog anten girişinden diğer tv`ye dg+ ı scarttan girdim. İnanın analog bile çok daha belirgin bir şekilde net görüntü veriyordu. Dg+ acayip gölgeli özellikle si,yah ekranda bu çok belli olyor.. acaba kablodan mı dicem ama çanaktan direk kablo çekti sanırım yani ne gibi birşey olabilir bilmiyorum. çatıdan geliyor yaklaşık 15 mt kablo.. lcd alınca kimbilir neler olacak.. Anlaşıldı normal yayınlar için next kullanacağız..
zaten digiturk'ün en büyük dezavantajı bu, türksat uydusundan cam gibi görüntü aldığınız kanalları kendi paketine alıp sıkıştırarak veriyor, bu yüzden de kalite kaybı oluyor. bizim gibi hdtv sahipleri için kabul edilebilecek birşey değil
TV: SAMSUNG 42Q91 - DVD: SAMSUNG P365 - Ses Sistemi: LOGITECH Z-5400 Digital 5+1 – UYDU: Next YE 2000 CX Super Plus (Turksat-Astra 19-Hotbird-EutelsatW3) Laptop: MSI MegaBook M673 AMD Turion64 X2 Mobile 1.6GHz 1,5 GB Ram 100GB HD, 256MB GeForce Go7400 DVI çıkışlı Müzik Ekipmanları: BC RICH NJ Series, FENDER Squier Strat, Behringer VINTAGER AC112 Amfi, Behringer V-Amp2, Line6 POD XT prosesör, Behringer FCB1010 Midi Foot Controller Araç: HONDA Jazz 1.4 ES CVT (2007)
dostum, aynisini yapiyorum ama dun deja vu adli filmi HD seyrettiysen butun bu kahra degdigini goruyorsun salonlardaki nispeten iyi SD filmler dahi, HD goruntuden daglar kadar uzak gelecegin nerede oldugu ortada selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: csunlu
bende SD görüntü de cam gibi..normal hdmi çıkış değilde RGB ile izleyince rezil oluyo ama SD izlerkende TV yi HDMI a alıtorum efsane bi görüntü veriyo...benim görüşüm SD görüntülerin TV ye bağlı olması...HD ve SD görüntü hiç bi şikayetim yok..sadece takılmalar ve ağırlık..TV=42''Toshiba LCD çokta iyi bi tv değil kontrast falan yüksek değil ama çok iyi görüntü verio..
bahsettigin sebeplerden oturu SD yayinlar iyi gorunuyor
basitce sunu soleyebiliriz
tv lerin HD deki goruntu isleme kapasiteleri arttikca ,yani tv iyilestikce, detay gosterme kapasitesi arttikca , Hd yayinlarda daha iyi , ama Sd yayinlarda daha kotu goruntu alinmaya baslaniyor
arkadaşlar 7962 modelini almış bulunuyorum.. Hemen ilk izlenimlerimi söyleyeyim.. Normal anten girişi next 2000 uydu alıcısıyla gayet güzel sd yayınlar.. Enteresandır scarta geçince daha kötü görüntüler.. altın uçlu olmamasıyla ilgisi var mı bilmiyorum.. dg+ a gelince.. scarttan inanılmaz kötü bol pixelli bir görüntü aldım.. ama ne zmaan ki hdmi bağlantısı yaptım herşeyden daha net oldu arkadaşlar.. Hd yayın zaten mükemmel.. Sonuç olarak pişman olmayacağım bir tv aldım sanırım..
benim ayni cihazda uydu ve HD yayin goruntuleri gorsen, sanirim efsaneye bakisin farkli olur.. Ama SD yayin basarisizligi bir gercek ve muhtemelen sinyal kalitesiyle ilgili bir durum.
Ayrica TV bolumunde cokca konustugumuz bir konuyu burada uzatmayayim bir LCD'de SD yayinin, plazmadan daha iyi olmasi cok zor hareketli goruntuler ve tepkime suresi konulari da malum selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: onnitelik
bende SD görüntü de cam gibi..normal hdmi çıkış değilde RGB ile izleyince rezil oluyo ama SD izlerkende TV yi HDMI a alıtorum efsane bi görüntü veriyo...benim görüşüm SD görüntülerin TV ye bağlı olması...HD ve SD görüntü hiç bi şikayetim yok..sadece takılmalar ve ağırlık..TV=42''Toshiba LCD çokta iyi bi tv değil kontrast falan yüksek değil ama çok iyi görüntü verio..