'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 37636 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
Arkadaşlar merhaba, yeni kutudan (Altech) kullanıyorum ve Samsung 40D6770 TV'ye bağlı cihaz. Digiturku her açtığımda TV'nin AV tuşundan "HDMI" kanalını seçmem gerekiyor, oysa eski tüplü televizyonumda Philips SD kutu ile direk açıp seyredebiliyordum. Bu yeni kutuda öyle bir ayar yok mudur? TV açılınca otomatik olarak HDMI kanalından çalışsın? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, belki daha önceden bu konu geçmiştir ama forumun hepsini okuyamadım.
Kendi soruma kendim cevap vereyim bari;
Önce TV mi satın aldığım yere sordum, problemin Digiturk'ten kaynaklandığını söylediler. Digiturk'u aradım alıcı kutuda böyle bir ayar olmadığını ve problemin TV den kaynaklandığını söylediler ve TV min muhtemelen kapandığında hangi giriş kanalındaysa (TV, HDMI, Harici, PC, USB) tekrar aynı yerden açılma özelliğinin olmayabileceğinden bahsettiler. Ve bende ampul yandı. Daha önce digiturk kumandamın Ch+ tuşuna basarak alıcıyı açıyordum ve TV nin de P+ tuşuna basarak açılışları yapıp daha sonra TVnin kumandasından giriş sinyallerinden birini (HDMI) seçiyordum demek ki hata yapıyormuşum. Daha sonra once digiturk kumandasından kırmızı "power" düğmesine basarak ve peşinden TV nin kırmızı "power" düğmesine basarak açılışları yaptığımda sorun olmuyor, TV en son hangi giriş kanalında (TV, HDMI, Harici, PC, USB) kapandıysa yine o kanaldan açılıyor. Bu arada plus kumandasına TV kodumu da girdim, tek kumandayla işi bitiriyorum. Bu işlemleri plus kumandamla, kumanda karmaşası yaşamadan halledebiliyorum.
Ben de aynı durumda olduğumdan linkteki cihaz benzeri bir şeyi ben de aradım. İnternetten araştırdığıma göre bu cihazı bağladığınızda görüntüyü ve sesi ya tvden ya da projeksiyondan almanız gerekiyor, diğer cihazı kapatmanız gerekiyor. HDMI teknoloji olarak (basit bir ifadeyle) sinyali gönderen ve alan cihazlar arasında karşılıklı bir veri gönderimi (handshaking deniyor) esasına dayanıyor. Bu cihazda 2 çıkış da aynı yere bağlı olduğundan birini kullanırken diğerini kapatmazsanız problem oluşabilir. mesela ses projektöre, görüntü tvye gider ya da tam tersi, ya da ikisine de birşey gitmez. Uzatma kablosu, splitter gibi ürünlerde kablo kalitesi önemli olsa da HDMI arayüzünde digital olarak iletim olduğundan görüntü kalitesinde sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
Merhaba,
Ses aktarımı için Anfi kullanıyorum hem tv hemde projeksiyon Anfi ye bağlı.
Kisacasi merak ettiğim 20TL lik basit bir alet var, bir yandanda 140TL lik ayni işi yapan başka bir alet var bir farkı olmaz mı acaba?
Dün akşam o 20 TL. lik basit aletten buldum ve evde denedim. İlk izlenimim olumsuz malesef. Digiturk kutusunun arkasına bu aleti taktım. Televizyonun HDMI kablosunu aletin çıkışının birine taktım. Televizyondan görüntü geldi (Bu arada ben de ses sistemi kullanıyorum direkt digiturk kutusuna bağlı olarak, o yüzden tvnin sesini sıfırda tutuyorum daha iyi ses gelsin diye, bu nedenle de HDMIden ses çıkışını kontrol edemedim). Diğer çıkışa ucu boş başka bir HDMI kablo takar takmaz televizyondaki görüntü gidiyor. Kabloyu çıkarınca görüntü tekrar geliyor. Kablonun diğer ucu boş olduğu halde böyle yapması ilginç geldi bana. Daha önceki cevabımda da yazdığım gibi HDMI'nin çalışma mantığından dolayı böyle şeyler olabiliyor. Belki başka türlü denemelerle çalışacak ama ben uğraşamadım. Eğer çalıştırabilirsem yine forumda paylaşırım. Denemeyi düşündüğüm yöntem, tv, projeksiyon ve digiturk kapalıyken kabloları takmak. daha sonra digiturk'ü açmak ve ne ile izlemek istiyorsam onu açmak. Bu sırada gidildiğinde ilk bağlantı kurulan cihaza görüntü gider diye düşünüyorum. Bu tür spliter kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.
20TL lik cihaz bendede calismadi cok cirkin bir goruntu veriyor sinyal seviyesi az yaziyor.
sorun su projeksiyon ve tv ye gecerken her seferinde hdmi degistiriyorum. televizyon 3d projeksiyon 3d olmadigi icin 1.4 splitter diye bisey varmis ve onu almam gerekirmis.
Bu digiturk kutusunun 2 hdmi cikisli olani yok mu acaba?
son care tv e scarttan baglamak, projeksiyona hdmi dan baglamak ama hdmi gibi bir goruntu alamiyorum scart oldugu icin.
hdmi splitter alip birde onun kumandasi olsun istemiyorum acikcasi bu kadar kumanda varken
20TL lik cihaz bendede calismadi cok cirkin bir goruntu veriyor sinyal seviyesi az yaziyor.
sorun su projeksiyon ve tv ye gecerken her seferinde hdmi degistiriyorum. televizyon 3d projeksiyon 3d olmadigi icin 1.4 splitter diye bisey varmis ve onu almam gerekirmis.
Bu digiturk kutusunun 2 hdmi cikisli olani yok mu acaba?
son care tv e scarttan baglamak, projeksiyona hdmi dan baglamak ama hdmi gibi bir goruntu alamiyorum scart oldugu icin.
hdmi splitter alip birde onun kumandasi olsun istemiyorum acikcasi bu kadar kumanda varken
yok mudur bunu cozumu [/quote] bimeks'te durumu satış temsilcisine söylediğimde bana şu cihazı gösterdi:
ben bunu çoğaltıcı olarak kullanabilir miyim ki diye sorduğumda tabi demişti ama kullanılamıyormuş. bu cihaz da tek girişi 2'ye çıkartıyor ama tek çıkışı 2'ye çıkarmıyor. şimdilik çözüm olarak bu cihazı kullanıyorum. TVnin ardından HDMI kabloyu çıkartıp takmak zor olduğundan bunu uzatma kablosu gibi kullanıyorum. çok da zor olmuyor. bunun girişinden alıp projeksiyona takıyorum. mesajı yazmamın sebebi, ben kazıklandım siz kazıklanmayın. alacağınız cihazın işinizi görüp görmeyeceğini iyi araştırın. elektronik marketlerde satış temsilcileri ancak şu kadar megapixel, şu kadar GB, şu kadar inch demeyi biliyor.
Merhaba EgeRate Elektronik Ten 1input 2 output siparis ettim bugun. 50$+kdv 1.4 versyon oldugu icin 3D destegi var. Siparis yarin elime gecince sonucunu paylasirim.
edit: denedim 2 output ayni anda sorunsuz calisiyor. Tavsiye ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalptekin -- 17 Ocak 2012; 23:27:57 >
arkadaşlar kutuya ethernet kablosu taktım fakat internet ile ilgili herhangi birşey göremedim. bu ethernet girişi hiç bir işe yaramıyo o zaman
Henüz yaramıyor, belki ilerki günlerde aktif olabilir.
Firmware güncellemesini zaten uydudan yapıyor.
Youtube kanalımda; profesyonel el lazerleri ile ilgili videoları, BSC & DH'den bağımsız olarak hazırladığım ürün incelemelerini ve Konu Dışı için hazırladığım eğlence amaçlı videolarımı paylaşıyorum. Forum veya hazırladığım videolar ile alakalı tüm soru ve önerilerinizi buradan PM ile veya Youtube üzerinden mesaj göndererek sorabilirsiniz. Youtube.com/GoldPunch
ya arkadaşlar bişey sorayım şimdi ben buradan (türkiyeden) kendi adıma digiturk alsam, hollandada ki arkadaşıma göndersem oradan uyduyu ayarlayıp receiveri bağlasa, krtını taksa... olmaz mı? hololanda da kullanmak için illa hollandada mı almak gerekir? ve illa kendi adımıza mı olması gerekir?
Tüm kanalların açık olduğu( erotik kanallar hariç) pakete sahibim, daha önce dividigi'yi kullanırken hemen izle seçeneği vardı, artık hepsinde kirala izle yazıyor, kardeşimde artık ücretli oldu demek ki diyor, bilgisi olan var mı? top gear ve bir kadın bir erkek için kullanıyordum dividigi ama ücretliyse kullanmam, zaten yeterince para bayılıyorum.
beyler discovery kanallar uzun bir aradan sonra tekrar gelmiş hayırlısı olsun HD ler gelecek yakındır...
bugün History Channel izliyordum Hells Gate diye bir program vardı izleyen varmı ? baya ilginç şeyler gördüm.. history channel ayn ıyolda gidiyor bakıyorum hep mistik gizemli uzaylı şeyleri veriyorlar
Daha önce Pace marka cihaz kullanan bir plus abonesiydim, ancak fan sesi çok rahatsız ediyordu. Fanı olmayan, dolayısıyla ses çıkarmayan plus özellikli yani kayıt da yapan cihaz var mıdır? Eğer varsa digiturke böyle bir cihaz istediğimi söylesem getirirler mi?
Digi Plus Kumandasından Samsung LE40D551 model televizyonun Uzaktan Kumanda Kodu: 0674
Digi Plus Kumandasında; 1-) SAT/TV Tuşuna Bas Kırmızı Led Yanıp Sönecek. 2-) 3 Saniye SAT/TV Tuşuna Basılı Tut. KIRMIZI Led 2 Defa Yanıp Sönecek. 3-) 4 Haneli kodu Gir. KIRMIZI Led 2 Defa Yanıp Sönecek. Kumanda Televizyon İçin Ayarlanmıştır.
Artık digi plus kumandanızdan televizyonu ve sesi açıp kapatarak kumanda karmaşasından kurtulabilirsiniz. TV/SAT tuşuna basınca KIRMIZI led yanıp sönecek o zaman Televizyonu, tekrar SAT/TV tuşuna basınca YEŞİL led yanıp sönecek o zamanda digi plus'a kumanda edebilirsiniz.
Diğer samsung televizyonlar için 3. adımda aşağıdaki kodları tek tek deneyerek bulabilirsiniz.
Panasonic televizyonlar için kumanda kodları aşağıdadır. Sizin televizyona uyan kodu bulmak için kodları tek tek deneyerek bulman lazım. Bulduktan sonra da paylaşırsan diğer arkdaşlara faydalı olur. Kolay gelsin.
Digi Türk Digi Plus için diğer televizyonlara ait kumanda kodlarını aşağıdaki linkte yer alan digi plus kullanma kılavuzunun indirdikten sonra 8 ve 78 inci sayfalardaki açıklamalara göre ayarlayabilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba Digitürkplus almayı düşünüyorum. DVDigi özelliğini kullanabilmek için ethernet kablosu takmak gerekiyormu ? Yoksa filmler nasıl yükleniyor. Uydu üzerinden mi ? İllaki internet bağlantısı gerekli mi ?
Arkadaşlar merhaba Digitürkplus almayı düşünüyorum. DVDigi özelliğini kullanabilmek için ethernet kablosu takmak gerekiyormu ? Yoksa filmler nasıl yükleniyor. Uydu üzerinden mi ? İllaki internet bağlantısı gerekli mi ?
Digi Türk plus kutusuna şu an için ethernet kablosu takılmıyor. Şartta değil. Filmler uydu üzerinden VOD'a yükleniyor. Ancak ilerideki uygulamalar için ethernet bağlantısı gerekebilir.
Digi Türk plus kutusuna şu an için ethernet kablosu takılmıyor. Şartta değil. Filmler uydu üzerinden VOD'a yükleniyor. Ancak ilerideki uygulamalar için ethernet bağlantısı gerekebilir.
Teşekkür ederim bilgilendirme için...
Önemli değil. Kesinlikle digi plus almanı tavsiye ederim. Dizileri, maçları ve filmleri benim gibi zamanında izleyemiyorsan kayıt özelliği çok güzel. Ön inceleme için yukarıdaki mesajımda yer alan linkteki kullanma kılavuzunu indir ve bir göz at. Hiç düşünme hemen al derim. Ses ve görüntü kalitesi diğer kutulara göre çok farklı.
Önemli değil. Kesinlikle digi plus almanı tavsiye ederim. Dizileri, maçları ve filmleri benim gibi zamanında izleyemiyorsan kayıt özelliği çok güzel. Ön inceleme için yukarıdaki mesajımda yer alan linkteki kullanma kılavuzunu indir ve bir göz at. Hiç düşünme hemen al derim. Ses ve görüntü kalitesi diğer kutulara göre çok farklı.
Şu anda HD kutu var. Zaten full paketteyim. Size aylık 19.90 yerine 9.90 dediler. Bende bir düşüneyim dedim. Şu anda inceleme aşamasındayım. Sanırım alacağım bende...
Şu anda HD kutu var. Zaten full paketteyim. Size aylık 19.90 yerine 9.90 dediler. Bende bir düşüneyim dedim. Şu anda inceleme aşamasındayım. Sanırım alacağım bende...
Beni de geçen gün arayıp aynı kampanyadan bahsettiler, onayladım. Dün pace kutu geldi, kayıt özelliği şuan için kusursuz gözüküyor.
Fakat standby modundayken bile fan sesinin gelmesi beni deli ediyor. Uydudan güncelleme vs. de yaptı, çözümü yok mu bunun?
Beni de geçen gün arayıp aynı kampanyadan bahsettiler, onayladım. Dün pace kutu geldi, kayıt özelliği şuan için kusursuz gözüküyor.
Fakat standby modundayken bile fan sesinin gelmesi beni deli ediyor. Uydudan güncelleme vs. de yaptı, çözümü yok mu bunun?
Yeni kutu isteyebilirsiniz,benimki'de çok gürültülü çalışıyor
Yeni kutu isteyebilirsiniz,benimki'de çok gürültülü çalışıyor
bende phı7100 model plus kutu var arkadaşlar. yeni bağlandı. bir kanalı kayıt etmeye başladığında kanallar arasında geçiş yaparken hatta sesi açıp kapatırken bile yavaşlama oluyor.hatta bazen verdiğim komutu 15-20 sn. sonra yerine getiriyor.bu bi problem midir yoksa bütün plus kutularda oluyor mu böyle?
Bende D-Smart HD Plus üyesiyim. Ağustos'a kadar Digitürkte HD kanallar çoğalır ve Kanal D HD ve Star Tv HD gelirse Digitürk Plus alıp Digi'ye geçmeyi düşünüyorum, bakalım Çünkü şuan D-Smart HD kanal olarak Digitürk'ten çok üstün. Çünkü, Ağustosa kadar taahhüt'üm var maalesef Ayrıca arkadaşlar Digitürk'ün görüntü kalitesi gerçekten anlatıldığı kadar güzel mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qarizmaa52 -- 18 Şubat 2012; 15:52:23 >
Bende D-Smart HD Plus üyesiyim. Ağustos'a kadar Digitürkte HD kanallar çoğalır ve Kanal D HD ve Star Tv HD gelirse Digitürk Plus alıp Digi'ye geçmeyi düşünüyorum, bakalım Çünkü şuan D-Smart HD kanal olarak Digitürk'ten çok üstün. Çünkü, Ağustosa kadar taahhüt'üm var maalesef Ayrıca arkadaşlar Digitürk'ün görüntü kalitesi gerçekten anlatıldığı kadar güzel mi ?
Sevgili arkadasım Bende Dsmart HD var : süper Ayrıca Digiturk plus var : d smart in yarisi kalitede görüntü
Sevgili arkadasım Bende Dsmart HD var : süper Ayrıca Digiturk plus var : d smart in yarisi kalitede görüntü
NTVSPOR HD, D-SMART'a geçseydi keşke sırf La liga için digiturk kullanıyorum bu arada Hangi uydu alıcıyı veriyor D-smart?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 18 Şubat 2012; 20:41:44 >
Alla allah enteresan, herkez DT görüntü kalitesini çok övüyordu
NTVSPOR HD, D-SMART'a geçseydi keşke sırf La liga için digiturk kullanıyorum bu arada Hangi uydu alıcıyı veriyor D-smart?
Valla benim üyelik HD+ Harddisk'de aldım, kayıt özellikli yani. Bana Next Ye-25000 HD verdiler, alt ünitesi(Harddisk) ile beraber aldım. NTV Spor HD gelmesini çok istiyorum D-Smart'a ama internetten arastırdım, çok zor diyor herkes, DT NTVSpor'a La Liga için para felan ödüyor diyorlar
Digiturk çok uzaktaki Avrupa uydusunu kullanıyor Dsmart Türksat kullanıyor Ayrıca Digiturk bazı HD kanalları maalesef polarize yöntem ile veriyor Maalesef Digiturk yayın kalitesi kötü düzeyde TRT HD kanalı her ikisinde de izliyorum Ses bil digiturkde kötü Digiturk : pace marka HD plus Dsmart : next 15000 HD
Digiturk çok uzaktaki Avrupa uydusunu kullanıyor Dsmart Türksat kullanıyor Ayrıca Digiturk bazı HD kanalları maalesef polarize yöntem ile veriyor Maalesef Digiturk yayın kalitesi kötü düzeyde TRT HD kanalı her ikisinde de izliyorum Ses bil digiturkde kötü Digiturk : pace marka HD plus Dsmart : next 15000 HD
Ben internette Digitürk görüntü kalitesi, D-Smart görüntü kalitesine göre çok daha güzel diye duydum, sadece ulusal kanallarda (ATV, KANAL D vs.) D-Smart'ın görüntüsü daha iyi diye duydum.
http://www.digiturk.com.tr/tvguide/ sayfasından plus cihazıma kayıt isteği gönderemiyorum son 1 aydır. İstediğim programa tıklayınca "program detayı oluşturulurken hata oluştu" hata mesajı çıkıyor. Birkaç değişik browserla denedim, sonuç aynı. Digitürk'e yazdım cihazınızın harddiski dolmuş olabilir diye cevap geldi. Hatanın web sayfasında olduğunu bile anlatamadım. Anlaşılan ben kendimi yanlış ifade ediyorum. Sorun cihazda değil. %40-%60 dolu oluyor genelde. Sorun digitürk'ün tvguide web sayfasında teknik bir arıza veya benim internet ayarlarımda. Başkaları da bu sorunu yaşıyor mu diye soruyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokrat68 -- 19 Şubat 2012; 17:57:50 >
Asus P8Z68-V i5-2500K Thermaltake Frio Corsair XMS3 DDR3 4GB 1600MHZ Corsair 120GB Force3 Western Digital 500GB 2GB MSI GTX 660TI Power Edition Corsair GS700 Coolermaster RC690 1*Hp 2211x 21.5" 2*Samsung P2250 21.5" NVIDIA Surround2 Tablet ipad2 16gb Nexus 7 32gb
Kayıt yapılmayan zamanlarda da harddiskten ses geliyor mu? Ses geliyorsa ne derecede rahatsız ediyor?
Gece 2 de kalktım, cihazın yanına 30cm yaklaşınca çok az hdd motorunun sesi duyuluyor, rahatsız edecek ses çıkarmıyor, pc'de neyse o, üzerinde hitachi hdd var.
bende phı7100 model plus kutu var arkadaşlar. yeni bağlandı. bir kanalı kayıt etmeye başladığında kanallar arasında geçiş yaparken hatta sesi açıp kapatırken bile yavaşlama oluyor.hatta bazen verdiğim komutu 15-20 sn. sonra yerine getiriyor.bu bi problem midir yoksa bütün plus kutularda oluyor mu böyle?
yok mu arkadaşlar cevap verecek kimse ?
Bende eski yani standart PACE digiturk plus kutu var ama bendede oluyordu bazen dediğin gibi Kanal değiştiriken oluyordu ama ses açarken fazla olmuyordu sanırım bu cihazın kronik bir sorunu Ve birde Hard disk fazla kayıt varsa ondan'da yapabilir bende 8-10 film vardı 2-3 maç sildim biraz rahatladı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinbas07 -- 25 Şubat 2012; 14:24:45 >
||SAMSUNG C6000 40" LED TV|| || DİGİTURK PLUS IQ HD ÜYESİ* D SMART HD SMART ÜYESİ || SONYPLAYSTATİON_3 ultra slim 500GB |Psn:altinbas2011 || IPHONE 4S 32GB BLACK TLFN || NOKİA 6700 CLASSİC KROM TLFN |*ŞEREFLİ BEŞİKTAŞK 1903||2011 Ford Fiesta 14.TDCİ Tİtanium X Paket+Güvenlik Paket Elektrik Krımızı İç Dış (Bordo)||
Merhaba arkadaşlar HD kayıt için Plus cihaz almayı düşünüyorum. Şu anki cihazımda(Vestel DT 9102) kayıt özelliği var ancak HD kanallarda 1.dakikadan sonra kayıt duruyor ve hata veriyor. Plus kullanıcıları bu sorunlarla karşılaşıyor musunuz? Karşılaşanlar hangi model kutularda karşılaşıyor?Hangi cihazı önerirsiniz? Teşekkürler.
Digitürk Plus başvurusu yaptım. Plus özellikle kutu geldiğinde yayınları flash diske kayıt edebilir miyim?
Digitürk HD kutuda, gelen en son güncelleme ile birlikte en az 16 GB lik Flash belleğe kayıt yapılabildiği söyleniyor. Peki bu doğru mu?
İzlediğim maçları kayıt etmeye tekrar başlamak istiyorum. Bu yüzden Digitürk Plus başvurusu yaptım. Ancak forumda HD kutuya PVR özelliği geldiği söyleniyor. En az 16 Gb lık bellek ile kayıt yapılabildiği söyleniyor. Eğer böyle bir durum varsa Plus başvurusunu iptal edeceğim. Yardımcı olur musunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ëmir -- 4 Mart 2012; 23:00:21 >
İzlediğim maçları kayıt etmeye tekrar başlamak istiyorum. Bu yüzden Digitürk Plus başvurusu yaptım. Ancak forumda HD kutuya PVR özelliği geldiği söyleniyor. En az 16 Gb lık bellek ile kayıt yapılabildiği söyleniyor. Eğer böyle bir durum varsa Plus başvurusunu iptal edeceğim. Yardımcı olur musunuz?
Yaklaşık 1 ay kadar önce Vestel DT 9102 model cihaza Firmware 7.0 yazılımı yüklendi.Ama takip ettiğim kadarıyla bazı cihazlara bu versiyondan sonraki 7.2 sürümü yüklenmesine rağmen bazı cihazlara 7.0 bile yüklenmemiş. 7.0 yazılımıyla birlikte benimde cihazıma kayıt özelliği eklenmiş. Ben TOSHIBA marka 16 GB flash diskimle denedim HD kanallarda kayıt yaparken 1. dakikadan sonra kayıt duruyor ve "Diskinizin hızı bu kaydın devam etmesi için yeterli değil.Başlatmış olduğunuz kayıt durdurulacak.Lütfen daha hızlı bir disk ile yeniden deneyin." uyarısını alıyorum. SD kanallarda kayıt ederken sorun olmuyor.1TB Harici hardiskim şu an dolu olduğu için henüz deneyemedim ama 1TB hardisk ile kayıt yapabilenlerin olduğunu okudum. Harddiskimi yedekleyebilirsem onunla deneyeceğim.Son durumu paylaşırım.Bu arada cihaza diski taktığınız zaman biçimlendirmek isteyecektir.Biçimlendirmeniz şart bu yüzden yedekleme yapmalısınız. Kolay gelsin :)
Dostlar acil cevap verirseniz sevinirim. Ben ilk başta Plus özellikli kutu sahibiydim. O zamanlar fazla kullanmadığım ve kutu ses yaptığı için HD özellikli kutuya geçmiştim.
Yaklaşık 1 ay kadar önce Vestel DT 9102 model cihaza Firmware 7.0 yazılımı yüklendi.Ama takip ettiğim kadarıyla bazı cihazlara bu versiyondan sonraki 7.2 sürümü yüklenmesine rağmen bazı cihazlara 7.0 bile yüklenmemiş. 7.0 yazılımıyla birlikte benimde cihazıma kayıt özelliği eklenmiş. Ben TOSHIBA marka 16 GB flash diskimle denedim HD kanallarda kayıt yaparken 1. dakikadan sonra kayıt duruyor ve "Diskinizin hızı bu kaydın devam etmesi için yeterli değil.Başlatmış olduğunuz kayıt durdurulacak.Lütfen daha hızlı bir disk ile yeniden deneyin." uyarısını alıyorum. SD kanallarda kayıt ederken sorun olmuyor.1TB Harici hardiskim şu an dolu olduğu için henüz deneyemedim ama 1TB hardisk ile kayıt yapabilenlerin olduğunu okudum. Harddiskimi yedekleyebilirsem onunla deneyeceğim.Son durumu paylaşırım.Bu arada cihaza diski taktığınız zaman biçimlendirmek isteyecektir.Biçimlendirmeniz şart bu yüzden yedekleme yapmalısınız. Kolay gelsin :)
Evyallah dostum. Çok saolasın. Çok yardımcı oldun.