Haklısın jujuuu kardeşim. Sunulan teknoloji zamanlama açısından biz son kullanıclıar için bulunmaz nimet. Bu kadar özelliği üstünde barındıran bir cihaz ilk digitürk'ün girişimiyle hazırlanmış. Taktir etmek lazım. Ticari kaygıları yüzünden sanırım cihazı biraz kilit altına aldılar. Ama bana kalırsa bu iş Turkcell'den alınan PDA'lerde uyugulanan CID Lock gibi eninde sonunda kırılır yada Digitürk kendisi bu işi servisler üzerinden abonelik iptal olduğunda bir ücret karşılığında standart olarak orjinal sürüme çevirecek yapıya çevirecektir.
Şuanda bu gibi yatırımlar min 100-150bin hatta 250bin abone olmadan belli bir seviye getirilemeyecek kadar yüksek maliyetlidir. Hep kendi açımızdan bakmamak lazım. Verdiği sözü yerine getirme zorunluluğu var buna yüde yüz katılıyorum. Ama ilk defa uygulanan bir teknolojininde aksaklıkları olacak. Bunu kabul etmek lazım. Bu ürünü bu noktaya getiren teknik ekip boş değildir kanısındayım. ancak biraz daha efektif bir çalışma ile bazı basit problemler çok çabuk giderilmelidir. Bunu yaptığında emin olun bir çok sıkıntı gidecektir. Parasal açıdan yüksek bir meblağ değil. Bunu gönül rahatlığı ile söylebilirim. Ancak sonuç itibariyle bu lüks bir yatırım. Ona görede maliyeti olacaktır. Hangimiz 24 saat HD yayın olan bir Kanal olsa 24 saat karşısında geçirecek. Yani beklentilerimizide abartmamak lazım. Yani şuanda az öz problemsiz bir yayın olsaydı şikayet etmeyecektik gibi geliyor. Aslında bu hizmeti sadece kurumsal müşterilere yönelik LigTV ile başlatacaklardı sanırım.
Sonuç itibariyle artık bireysel hizmete girmiş bir ürün herzaman dile getirmeye çalıştığım gibi donanımsal ölümcül bir hata yoksa herşey giderilecektir. Göreceksiniz sadece yayınla ilgili şikayetlerimiz kalacaktır. Aksini düşünmek bile istemem. Herkeze zaman ve nakit kaybından başka birşey olmaz. Bugüne kadar Derbi maçları izleyenlerden kimsede şikayet okumadım şimdilik. Demekki problemsizde olabiliyor. Ek özelliklerde bazı sıkıntılar var şimdilik. Yayın kalitesinde problem yok gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 2 Mayıs 2008; 12:57:58 >
Haklısın jujuuu kardeşim. Sunulan teknoloji zamanlama açısından biz son kullanıclıar için bulunmaz nimet. Bu kadar özelliği üstünde barındıran bir cihaz ilk digitürk'ün girişimiyle hazırlanmış. Taktir etmek lazım. Ticari kaygıları yüzünden sanırım cihazı biraz kilit altına aldılar. Ama bana kalırsa bu iş Turkcell'den alınan PDA'lerde uyugulanan CID Lock gibi eninde sonunda kırılır yada Digitürk kendisi bu işi servisler üzerinden abonelik iptal olduğunda bir ücret karşılığında standart olarak orjinal sürüme çevirecek yapıya çevirecektir.
Şuanda bu gibi yatırımlar min 100-150bin hatta 250bin abone olmadan belli bir seviye getirilemeyecek kadar yüksek maliyetlidir. Hep kendi açımızdan bakmamak lazım. Verdiği sözü yerine getirme zorunluluğu var buna yüde yüz katılıyorum. Ama ilk defa uygulanan bir teknolojininde aksaklıkları olacak. Bunu kabul etmek lazım. Bu ürünü bu noktaya getiren teknik ekip boş değildir kanısındayım. ancak biraz daha efektif bir çalışma ile bazı basit problemler çok çabuk giderilmelidir. Bunu yaptığında emin olun bir çok sıkıntı gidecektir. Parasal açıdan yüksek bir meblağ değil. Bunu gönül rahatlığı ile söylebilirim. Ancak sonuç itibariyle bu lüks bir yatırım. Ona görede maliyeti olacaktır. Hangimiz 24 saat HD yayın olan bir Kanal olsa 24 saat karşısında geçirecek. Yani beklentilerimizide abartmamak lazım. Yani şuanda az öz problemsiz bir yayın olsaydı şikayet etmeyecektik gibi geliyor. Aslında bu hizmeti sadece kurumsal müşterilere yönelik LigTV ile başlatacaklardı sanırım.
Sonuç itibariyle artık bireysel hizmete girmiş bir ürün herzaman dile getirmeye çalıştığım gibi donanımsal ölümcül bir hata yoksa herşey giderilecektir. Göreceksiniz sadece yayınla ilgili şikayetlerimiz kalacaktır. Aksini düşünmek bile istemem. Herkeze zaman ve nakit kaybından başka birşey olmaz. Bugüne kadar Derbi maçları izleyenlerden kimsede şikayet okumadım şimdilik. Demekki problemsizde olabiliyor. Ek özelliklerde bazı sıkıntılar var şimdilik. Yayın kalitesinde problem yok gibi.
Zaten biçok kişinin sorunu yayın kalitesi ve bununla ilgili aksaklıklardan çok müşteri hizmetlerindeki personelin müşterilerine doğru düzgün bir açıklama yapamamaları,teknik servislerin başına buyrukluğu..Yoksa elbettiki yeni bir teknolojinin uygulaması sırasında bazı aksaklıklar olacaktır buna kimsenin çok fazla ses çıkardığı yok.Gerçi bunların da test yayını sırasında giderilmesi gereki ama neyse.Cihaz fiyatları konusuna gelince tabiki ilk başlarda fiyatlarının bu seviyede olması normal olmasa da kabul edilebilir bir durum...
cok merak ediyordum, acaba ayni anda iki HD mac verebilecekler mi diye. Demek ki henuz o imkanlari yok. Ama yine de klas bir hareket yapmislar ve Istanbul'da olmadigi halde daha kritik olan maci HD yayinladilar, ta Sivas'tan. Ote yandan Kadikoy'deki macin goruntusu berbatti. O kadar fluydu ki hakem Edu'nun elle attigi golu yakalayamadi
Neyse, umarim DT seneye ayni anda birkac maci HD verecek naklan yayin donanimina kavusur.
Ote yandan HD yayinda isik kalitesi gercekten onemli herhalde seyrettigim, netligi en az HD maclardan biriydi Sivas'taki.
HD yayin kadar, DT'un SD yayin kalitesizligini de cozmesi lazim. Yoksa 4 tane HD kanal, bir kac da DT'un yuksek bit rate'de sundugu kendi SD kanallari haric, diger SD kanallarda goruntu berbat
arkadaşlar bu sistemi aldıktan sonra eğer ki digiturkten ayrılırsanız pvr sisteminden hariç olarak başka uydulardan yayın alma hakkınızında elinizden alındığını biliyormusunuz? Ayrıca müşteri temsilcisi bunun için birşey yapamayacaklarını istersem istanbulda illegal yazılımla sorunu halledebileceğimi fakat cihazın garantisini kaybedeceğimi belirtti. İşte buyrun Digiturk farkı 940 ytl vermiş olduğum receiver Çöp olarak kenarda duruyor. Alacakları uyarıyorum tam bilmiyorum ama şuan bu konuda insanları ürünü satarken uyarıp uyarmadıklarını ama ben ocakta cihazı alırken kesinlikle bunun böyle olacağını söylememişlerdi. Söyleselerdi ve yinede ben alsaydım o zaman sorun yoktu ama gelin görünki malesef hepimizin almış olduğu bu digi+ recevierları aslında Digiturke hacizli!!!!!
sen bunun böyle olacağını bilmeden almışsın iyi bilgilendirilmemişsin bu konuda haklısın ama sanırım burdaki çoğu arkadaş benim gibi bu kutuyu alırken ilerde nasıl olsa bir yazılım çıkar diye aldı. ve digiturk kilidi kırılır diye aldı. şahsen ben zaten 1 sene daha şu an bulunduğum altın koltuk da kalacağım futbol tutkum olduğundan yayın ihalesi kimde kalırsa ona geçeceğimden dolayıda şu anlık bu konuda şikayetim yok. geçtiğimiz 1 aylık dönemdeki izlenimlerimde ise çok fazla sorunla karşılaşmadım özellikle kanal geçişlerindeki yavaşlık deli ediyordu eğer canlı kaydetme özelliğini kaparsanız onda da belirli bir kazanç elde ediyorsunuz. PVR özelliğinden çok yararlanıyorum özellikle NBA maçlarını kaydedip sabah skorları öğrenmeden izliyorum hem molaları hızlı geçebiliyorum hemde uykumdan olmuyorum.. bununla beraber HD gerçekten mükemmel bir şey özellikle HD maçları izledikten sonra SD maçlardan irrite olmaya başladım diyebilirim. Digiturkun yayınladığı maçlar FOX a göre daha kalitesiz ama yine de SD ile kıyaslanamaz.. Ama Premier lig benim için hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.. Şimdi de Avrupa şampiyonasını iple çekmeye başladım.. Sabırsızlanıyorum o maçları izlemek için.. birde Eurosport HD kanalı kuruyormuş eğer onu da Roland gaross la birlikte Digiturk yayına sokabilirse işte bu yaz tadından yenmez bir şölene dönüşür..
digitürk plus sd yayın kalitesini arttırırsa digitürk plus alacağım en azında dmart ayarında sd yayın kalitesi versin razıyım digitürk plus aboneleri sizler neler düşünüyorsunuz müşteri temsilcilerini aradım bilgi almak için sd yayın kalitemiz iyi dediler peki dedim yazılım güncellecek mi zaten yazılım sürekli güceleniyor dediler şaşırdım sizce ne kadar doğru
benimde izlediğim yayınla alakalı sıkıntım yok, bende Hd kanal izlemekten zevk alıyordum. Sizcede bu ürün satılırken bunun bilgilendirilmesinin yapılması gerekmezmiydi? yada nasıl oluyorda bu hizmeti veremeden ( yazılım değiştirmeyi yasal olarak yapmak) ürünü satıyorlar...
d-smart icin alip seyrettigin goruntu kalitesi, aslinda Next veya benzeri uydu alicilarin performansi o goruntu performansi icin d-smart'in ozel bir isciligi ya da gayreti yok bende dt plus ve uydu var Uydudan aldigim goruntu gayet iyi ama DT plus'in SD goruntusu basarisiz maclara mahkum oldugumuza gore plus'in yaninda uydu almak, d-smart almaktan daha ucuz bir cozum
DT'un dedigine gelince, galiba normal DT'un SD yayin kalitesi nispeten daha iyi ayrica DT'un kendine ozgu kanallarinin SD performansi da cok kotu degil sorun bilinen ulusal kanallar, disaridan alinan kanallar vs.. en son yazilim subat ayinda gonderildi su an gercekten bir yazilima ihtiyac var selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: atsuma
digitürk plus sd yayın kalitesini arttırırsa digitürk plus alacağım en azında dmart ayarında sd yayın kalitesi versin razıyım digitürk plus aboneleri sizler neler düşünüyorsunuz müşteri temsilcilerini aradım bilgi almak için sd yayın kalitemiz iyi dediler peki dedim yazılım güncellecek mi zaten yazılım sürekli güceleniyor dediler şaşırdım sizce ne kadar doğru
sen bunun böyle olacağını bilmeden almışsın iyi bilgilendirilmemişsin bu konuda haklısın ama sanırım burdaki çoğu arkadaş benim gibi bu kutuyu alırken ilerde nasıl olsa bir yazılım çıkar diye aldı. ve digiturk kilidi kırılır diye aldı. şahsen ben zaten 1 sene daha şu an bulunduğum altın koltuk da kalacağım futbol tutkum olduğundan yayın ihalesi kimde kalırsa ona geçeceğimden dolayıda şu anlık bu konuda şikayetim yok. geçtiğimiz 1 aylık dönemdeki izlenimlerimde ise çok fazla sorunla karşılaşmadım özellikle kanal geçişlerindeki yavaşlık deli ediyordu eğer canlı kaydetme özelliğini kaparsanız onda da belirli bir kazanç elde ediyorsunuz. PVR özelliğinden çok yararlanıyorum özellikle NBA maçlarını kaydedip sabah skorları öğrenmeden izliyorum hem molaları hızlı geçebiliyorum hemde uykumdan olmuyorum.. bununla beraber HD gerçekten mükemmel bir şey özellikle HD maçları izledikten sonra SD maçlardan irrite olmaya başladım diyebilirim. Digiturkun yayınladığı maçlar FOX a göre daha kalitesiz ama yine de SD ile kıyaslanamaz.. Ama Premier lig benim için hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.. Şimdi de Avrupa şampiyonasını iple çekmeye başladım.. Sabırsızlanıyorum o maçları izlemek için.. birde Eurosport HD kanalı kuruyormuş eğer onu da Roland gaross la birlikte Digiturk yayına sokabilirse işte bu yaz tadından yenmez bir şölene dönüşür..
saygılarımla..
iyi de guzel kardesim bu soylediklerinin hepsi bu extra kanallar filan , e ne zaman disarida takilcaksin , yaz gunu evde mi gecireceksin ,olur mu boyle sey yani ? o zaman 24 saat guzel yayin var diye hd var diye evde oturalim .. unutmayin ki kendi gozlerimiz real Hd goruntu verir ..
bir diger konu , digiturk plus un sd yayin kalitesi iki dogru hamle ile maksimum normal digiturk alicilarin kalitesi kadar iyilestirilebiliyor , bunlardan biri hdmi baglanti yapmanin yani sira bizim alel ade scart baglantisi ile de bir baglanti cekip sd kanallari scart ile izlemek , bir digeri ise hd yayindan sonra sd actigimizda gozun buna adaptasyon suresini kabullenmek
tuner ozellikleri , gelen sd yayin ve diger techizat birebir ayni , kesinlikle normal receiver ile plus receiver in sd yayin kalitesi arasinda iyilik ya da kotulukten soz edemeyiz .. inanin bana bu konuda profesyonel bilgiye sahibimdir , itibar edebilirsin
genellikle yuksek kapasiteli hdmi goruntu kablolari , frekans bozulma ve eksikliklerini de aynen ekrana getirdigi icin sorun kaynaklanabiliyor , aslinda tasinmasi gereken veri miktari scart a uygunsa , onu component de hdmi de dvi da baglasan bir fark yaratmaz (olumlu anlamda) , ornegin uzulerek soyluyorum ki component bagladim next super plus aldim gibi yorumlar yapan dostlarimiz da tamamen afaki ve teknik dayanagi olmayan soylemler icindeler ..
bir frekans ve sinyal araligini tasima kapasitesi olan (ornegin 1080i) iki kablo , baglanti soket sekilleri ne olursa olsun ayni kaliteyi verirler , altin kaplama olmalari da kozmetik bir durumdur , cunku altin kaplama kisim disinda kayip yaratabilecek kablo ici kisimlar zaten her kabloda aynidir , bir yanlis bilinc de dijital kablolarin kayip yaratmayacagi "abi zaten 1 ve 0 lar tasiniyor" denmesidir , bu kulliyen yanlistir , analog kablolarin cektigi butun dertler birebir digital kablolar icin de gecerlidir ..
kablo kalitesi icin sunu soyleyebiliriz , bir kablonun tasimasi gereken veri miktarini birebir desteklemeyen bir kablo kullanildiginda kayip olur , ornegin komponent kablo ile 1080p yayin tasiyabilioruz , bunu tutup da scart kompozite ile tasirsak kayip olur elbette
bir baska denklem de dvi + optik ses in hdmi den hic bir farki olmamasidir , hdmi kolaylik ve baglanti tekligi acisindan avantajlidir , cunku 4 hdmi varsa buna karsin 8 tane toplamda dvi ve optik girisin olmali .. e bu da gereksiz ve pahali soket israfi .. ancak tek baglanti yapilacaksa "olmusken hdmi olsun be abi" denmesinin eger dvi ve optik kombinasyonu varsa ,sadece para harcamaktan oteye gitmeyecegi asikardir
Arkadaşlar, niyeti bozup mesela Topfield TF7700 HD PVR gibi bir receiver alsak (750gb veya 1.000gb gibi), buna irdeto modül takarak digitürk plus kartımızla yayınları izleyebilirmiyiz acaba? Konuyla ilgili bilgisi veya tecrübesi olan varmı? Irdeto modüllerin de çeşitli versionları var galiba..