Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: +++++DIGITURK PLUS+++++

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Dijital Platformlar >> Cevap: +++++DIGITURK PLUS+++++ Sayfa: <<   < önceki  8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
jujuuu

2 Mayıs 2008; 7:38:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

degerli kardesim , hd receiver larin fiyatlari asla normal receiverlar kadar inmez , 600 lira uygun bi fiyat

normal paket ucreti uzerinden arti 10 milyon da talep edilmesi absurd olmayan bi fark , bana kalirsa sorunlar baska

a) kanal sayisinin azligi

b) cihazin teknik sorunlari

c) kutunun digi ye kitli olup baska ise yaramamasi

mehmet.mercan

2 Mayıs 2008; 12:53:17 

Haklısın jujuuu kardeşim. Sunulan teknoloji zamanlama açısından biz son kullanıclıar için bulunmaz nimet. Bu kadar özelliği üstünde barındıran bir cihaz ilk digitürk'ün girişimiyle hazırlanmış. Taktir etmek lazım. Ticari kaygıları yüzünden sanırım cihazı biraz kilit altına aldılar. Ama bana kalırsa bu iş Turkcell'den alınan PDA'lerde uyugulanan CID Lock gibi eninde sonunda kırılır yada Digitürk kendisi bu işi servisler üzerinden abonelik iptal olduğunda bir ücret karşılığında standart olarak orjinal sürüme çevirecek yapıya çevirecektir.

Şuanda bu gibi yatırımlar min 100-150bin hatta 250bin abone olmadan belli bir seviye getirilemeyecek kadar yüksek maliyetlidir. Hep kendi açımızdan bakmamak lazım. Verdiği sözü yerine getirme zorunluluğu var buna yüde yüz katılıyorum. Ama ilk defa uygulanan bir teknolojininde aksaklıkları olacak. Bunu kabul etmek lazım. Bu ürünü bu noktaya getiren teknik ekip boş değildir kanısındayım. ancak biraz daha efektif bir çalışma ile bazı basit problemler çok çabuk giderilmelidir. Bunu yaptığında emin olun bir çok sıkıntı gidecektir. Parasal açıdan yüksek bir meblağ değil. Bunu gönül rahatlığı ile söylebilirim. Ancak sonuç itibariyle bu lüks bir yatırım. Ona görede maliyeti olacaktır. Hangimiz 24 saat HD yayın olan bir Kanal olsa 24 saat karşısında geçirecek. Yani beklentilerimizide abartmamak lazım. Yani şuanda az öz problemsiz bir yayın olsaydı şikayet etmeyecektik gibi geliyor. Aslında bu hizmeti sadece kurumsal müşterilere yönelik LigTV ile başlatacaklardı sanırım.

Sonuç itibariyle artık bireysel hizmete girmiş bir ürün herzaman dile getirmeye çalıştığım gibi donanımsal ölümcül bir hata yoksa herşey giderilecektir. Göreceksiniz sadece yayınla ilgili şikayetlerimiz kalacaktır. Aksini düşünmek bile istemem. Herkeze zaman ve nakit kaybından başka birşey olmaz. Bugüne kadar Derbi maçları izleyenlerden kimsede şikayet okumadım şimdilik. Demekki problemsizde olabiliyor. Ek özelliklerde bazı sıkıntılar var şimdilik. Yayın kalitesinde problem yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 2 Mayıs 2008; 12:57:58 >

FORD FOCUS C-MAX GHIA, SAMSUNG LE-37R81B, TOSHIBA TECRA M2, HTC Touch, LINKSYS WAG54G, SAMSUNG SyncMaster 173P, NIKON COOLPIX S5, Harman Kardon® (DVD 37, HKTS11, AVR 247), DIGITURK Plus

bodrumlu2

3 Mayıs 2008; 9:19:55 

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet.mercan

Haklısın jujuuu kardeşim. Sunulan teknoloji zamanlama açısından biz son kullanıclıar için bulunmaz nimet. Bu kadar özelliği üstünde barındıran bir cihaz ilk digitürk'ün girişimiyle hazırlanmış. Taktir etmek lazım. Ticari kaygıları yüzünden sanırım cihazı biraz kilit altına aldılar. Ama bana kalırsa bu iş Turkcell'den alınan PDA'lerde uyugulanan CID Lock gibi eninde sonunda kırılır yada Digitürk kendisi bu işi servisler üzerinden abonelik iptal olduğunda bir ücret karşılığında standart olarak orjinal sürüme çevirecek yapıya çevirecektir.

Şuanda bu gibi yatırımlar min 100-150bin hatta 250bin abone olmadan belli bir seviye getirilemeyecek kadar yüksek maliyetlidir. Hep kendi açımızdan bakmamak lazım. Verdiği sözü yerine getirme zorunluluğu var buna yüde yüz katılıyorum. Ama ilk defa uygulanan bir teknolojininde aksaklıkları olacak. Bunu kabul etmek lazım. Bu ürünü bu noktaya getiren teknik ekip boş değildir kanısındayım. ancak biraz daha efektif bir çalışma ile bazı basit problemler çok çabuk giderilmelidir. Bunu yaptığında emin olun bir çok sıkıntı gidecektir. Parasal açıdan yüksek bir meblağ değil. Bunu gönül rahatlığı ile söylebilirim. Ancak sonuç itibariyle bu lüks bir yatırım. Ona görede maliyeti olacaktır. Hangimiz 24 saat HD yayın olan bir Kanal olsa 24 saat karşısında geçirecek. Yani beklentilerimizide abartmamak lazım. Yani şuanda az öz problemsiz bir yayın olsaydı şikayet etmeyecektik gibi geliyor. Aslında bu hizmeti sadece kurumsal müşterilere yönelik LigTV ile başlatacaklardı sanırım.

Sonuç itibariyle artık bireysel hizmete girmiş bir ürün herzaman dile getirmeye çalıştığım gibi donanımsal ölümcül bir hata yoksa herşey giderilecektir. Göreceksiniz sadece yayınla ilgili şikayetlerimiz kalacaktır. Aksini düşünmek bile istemem. Herkeze zaman ve nakit kaybından başka birşey olmaz. Bugüne kadar Derbi maçları izleyenlerden kimsede şikayet okumadım şimdilik. Demekki problemsizde olabiliyor. Ek özelliklerde bazı sıkıntılar var şimdilik. Yayın kalitesinde problem yok gibi.

Zaten biçok kişinin sorunu yayın kalitesi ve bununla ilgili aksaklıklardan çok müşteri hizmetlerindeki personelin müşterilerine doğru düzgün bir açıklama yapamamaları,teknik servislerin başına buyrukluğu..Yoksa elbettiki yeni bir teknolojinin uygulaması sırasında bazı aksaklıklar olacaktır buna kimsenin çok fazla ses çıkardığı yok.Gerçi bunların da test yayını sırasında giderilmesi gereki ama neyse.Cihaz fiyatları konusuna gelince tabiki ilk başlarda fiyatlarının bu seviyede olması normal olmasa da kabul edilebilir bir durum...

Nothing lasts forever
Even cold november rain
turerdem79

3 Mayıs 2008; 10:28:37 

Yeni yazılımı bekliyoruz HALAAAAA . . .

4 AY geçti hiç bir düzelme yok malesef :(

377 LİG TV Maç haricinde HD yayın yapmadığı gibi 16:9 Yayında yapmıyor , bari 377 , 16:9 yayın yapsa ! ! !

uncle sam sung

3 Mayıs 2008; 12:47:20 

"Hangimiz 24 saat HD yayın olan bir Kanal olsa 24 saat karşısında geçirecek."

mehmet mercan

kayıt özelliğini unutuyorsun, gece 3 deki filmleri kaydediyoruz, 24 saat hd yayın olsa istediğim filmi yada yayın kayıt eder sonra izlerim.

Bence yayın 24 saat olmalı yada hiç değilse şu andakinden dahaz uzun süre hd yayın vermeleri lazim.

felmali

4 Mayıs 2008; 22:16:09 

cok merak ediyordum, acaba ayni anda iki HD mac verebilecekler mi diye.
Demek ki henuz o imkanlari yok.
Ama yine de klas bir hareket yapmislar ve Istanbul'da olmadigi halde
daha kritik olan maci HD yayinladilar, ta Sivas'tan.
Ote yandan Kadikoy'deki macin goruntusu berbatti.
O kadar fluydu ki hakem Edu'nun elle attigi golu yakalayamadi

Neyse, umarim DT seneye
ayni anda birkac maci HD verecek naklan yayin donanimina kavusur.

Ote yandan HD yayinda isik kalitesi gercekten onemli
herhalde seyrettigim, netligi en az HD maclardan biriydi Sivas'taki.

HD yayin kadar, DT'un SD yayin kalitesizligini de cozmesi lazim.
Yoksa 4 tane HD kanal, bir kac da DT'un yuksek bit rate'de sundugu kendi SD kanallari haric, diger SD kanallarda goruntu berbat

sampiyonluk da Cimbom'a hayirli olsun
selamlar

felmali
captain_turkiye

6 Mayıs 2008; 22:14:56 

bizde yarın taktıryoruz. gelip takmaları ne kadar sürer ve tabi sonra açılması?bi de film kaydetme özelliği çalışıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 6 Mayıs 2008; 22:32:30 >

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
MITSUBISHI COLT CZ3 1.3 İNVİTE
ssesli

7 Mayıs 2008; 8:45:05 

merhaba;

arkadaşlar bu sistemi aldıktan sonra eğer ki digiturkten ayrılırsanız pvr sisteminden hariç olarak başka uydulardan yayın alma hakkınızında elinizden alındığını biliyormusunuz? Ayrıca müşteri temsilcisi bunun için birşey yapamayacaklarını istersem istanbulda illegal yazılımla sorunu halledebileceğimi fakat cihazın garantisini kaybedeceğimi belirtti. İşte buyrun Digiturk farkı 940 ytl vermiş olduğum receiver Çöp olarak kenarda duruyor. Alacakları uyarıyorum tam bilmiyorum ama şuan bu konuda insanları ürünü satarken uyarıp uyarmadıklarını ama ben ocakta cihazı alırken kesinlikle bunun böyle olacağını söylememişlerdi. Söyleselerdi ve yinede ben alsaydım o zaman sorun yoktu ama gelin görünki malesef hepimizin almış olduğu bu digi+ recevierları aslında Digiturke hacizli!!!!!

geremi23

7 Mayıs 2008; 9:36:59 

sen bunun böyle olacağını bilmeden almışsın iyi bilgilendirilmemişsin bu konuda haklısın ama sanırım burdaki çoğu arkadaş benim gibi bu kutuyu alırken ilerde nasıl olsa bir yazılım çıkar diye aldı. ve digiturk kilidi kırılır diye aldı. şahsen ben zaten 1 sene daha şu an bulunduğum altın koltuk da kalacağım futbol tutkum olduğundan yayın ihalesi kimde kalırsa ona geçeceğimden dolayıda şu anlık bu konuda şikayetim yok. geçtiğimiz 1 aylık dönemdeki izlenimlerimde ise çok fazla sorunla karşılaşmadım özellikle kanal geçişlerindeki yavaşlık deli ediyordu eğer canlı kaydetme özelliğini kaparsanız onda da belirli bir kazanç elde ediyorsunuz. PVR özelliğinden çok yararlanıyorum özellikle NBA maçlarını kaydedip sabah skorları öğrenmeden izliyorum hem molaları hızlı geçebiliyorum hemde uykumdan olmuyorum.. bununla beraber HD gerçekten mükemmel bir şey özellikle HD maçları izledikten sonra SD maçlardan irrite olmaya başladım diyebilirim. Digiturkun yayınladığı maçlar FOX a göre daha kalitesiz ama yine de SD ile kıyaslanamaz.. Ama Premier lig benim için hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.. Şimdi de Avrupa şampiyonasını iple çekmeye başladım.. Sabırsızlanıyorum o maçları izlemek için.. birde Eurosport HD kanalı kuruyormuş eğer onu da Roland gaross la birlikte Digiturk yayına sokabilirse işte bu yaz tadından yenmez bir şölene dönüşür..

saygılarımla..

atsuma

7 Mayıs 2008; 11:05:01 

digitürk plus sd yayın kalitesini arttırırsa digitürk plus alacağım
en azında dmart ayarında sd yayın kalitesi versin razıyım
digitürk plus aboneleri sizler neler düşünüyorsunuz
müşteri temsilcilerini aradım bilgi almak için
sd yayın kalitemiz iyi dediler
peki dedim yazılım güncellecek mi
zaten yazılım sürekli güceleniyor dediler
şaşırdım
sizce ne kadar doğru

ssesli

7 Mayıs 2008; 11:39:40 

benimde izlediğim yayınla alakalı sıkıntım yok, bende Hd kanal izlemekten zevk alıyordum. Sizcede bu ürün satılırken bunun bilgilendirilmesinin yapılması gerekmezmiydi? yada nasıl oluyorda bu hizmeti veremeden ( yazılım değiştirmeyi yasal olarak yapmak) ürünü satıyorlar...

felmali

7 Mayıs 2008; 11:41:36 

sevgili atsuma

d-smart icin alip seyrettigin goruntu kalitesi,
aslinda Next veya benzeri uydu alicilarin performansi
o goruntu performansi icin d-smart'in ozel bir isciligi ya da gayreti yok
bende dt plus ve uydu var
Uydudan aldigim goruntu gayet iyi
ama DT plus'in SD goruntusu basarisiz
maclara mahkum oldugumuza gore
plus'in yaninda uydu almak, d-smart almaktan daha ucuz bir cozum

DT'un dedigine gelince, galiba normal DT'un SD yayin kalitesi nispeten daha iyi
ayrica DT'un kendine ozgu kanallarinin SD performansi da cok kotu degil
sorun bilinen ulusal kanallar, disaridan alinan kanallar vs..
en son yazilim subat ayinda gonderildi
su an gercekten bir yazilima ihtiyac var
selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: atsuma

digitürk plus sd yayın kalitesini arttırırsa digitürk plus alacağım
en azında dmart ayarında sd yayın kalitesi versin razıyım
digitürk plus aboneleri sizler neler düşünüyorsunuz
müşteri temsilcilerini aradım bilgi almak için
sd yayın kalitemiz iyi dediler
peki dedim yazılım güncellecek mi
zaten yazılım sürekli güceleniyor ded