Şimdi Ara

KASKOYU ÖĞRENELİM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
3
Favori
12.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar trafikde pek çok araçta kasko mevcut fakat kullanımı ve işleyişini tam olarak bilen yok ben sıfır araç aldım kasko yaptırdım şözleşmede bazı konuları anlamadım açıklama yapacak olursanız sevinirim.

1-aracım park halinde başka bir araç veya şahıs tarafından hasara uğrarsa ne yapmam lazım veya ben park ederken duvara sürttüm veya bir yere vurdum

2-800 ytl kasko ücreti ödedim diyelimki 500 ytl lik bir hasar yaptım kasko bunu ödeyince sözleşmem bitip tekrarmı başlar yoksa bir dahaki döneme hasarsızlık indirim kaybımmı olur (kasko delinmesimi ne diyorlar)

ÖNEMLİ BİR SORU

3-diyelim kaza yaptım bende 2000 ytl karşıda 2000 ytl hasar var karşı 8/8 şuçlu veya ben 8/8 suçluyum veya 8/4 suç var karşının kaskosu yok trafik sigortası var veya yok neler olur(kimin cebinden çıkar)

4-kaza için çağrılan trafik ekibi her iki tarafada ceza yazıyormu (kalktı diye duydum)

5-kasko olayında alkol varsa iş bitiyor bunu öğrendik trafik sigortası olmazsada iş bitiyor değilmi.

6-kaza olduktan sonra araçlar kesinlikle oynatılmamalı deniyor yer değişikliğinde ne olur.

• 1) aracım park halinde başka bir araç veya şahıs tarafından hasara uğrarsa kaskoya bildirirsin ve kaskodan aracın kaskonun anlaşmalı servisi tarafından yaptırılır.

2) ne kadarlık hasar yaparsan yap kaskonun süresi sıfırlanmaz birdahaki kaskonda indirim oranı 1 kademe aşağı iner ( mesela ufak bi çizikte kaskodan yaptırırsın ama sen cebinden yaptırınca atıyorum 50 milyon tutuyosa kaskodan yaptırmazsın indirimini kaybetmezsin çünkü kaskodan yaptırırsan birdahaki kaskoda 1 basamak ineceği için 200-300 milyon fazla ödersin ama istersen yaptırabilirsende tabii senin bileceğin iş )

3)sen suçlu olsanda olmasanda kasko şirketin senin hasarını öder...sen suçlu isen senin trafik sigortan yanlış hatırlamıyorsam 5 milyar civarına kadar karşı tarafın hasarını öder suçlar eşit ise senin zaten kaskon varsa sen yaptırırsın kaskodan oda başının çağresine bakar

4)hala her iki tarafada ceza yazıyor diye biliyorum ama emin değilim

5)trafik sigortanla kaskon ayrı şeyler yani t.sigortan olmasada kasko gereken hasarı öder

6)yer değişikliği hasar ve suç tespitinde yanılmaya sebep olacağı için değiştirmemelidir. araç hasarlı iken belki sen yer değişikliğinde aracı zorladın veya yağı aktı bitti ve sen çalıştırdın hasarın boyutunu arttırdın..yada senin geçme hakkının bulunduğu noktada sana çarptı ve yer değişikliğinden dolayı bu tür şeylerin ıspatında sorun çıkar vb..

• cevaplar için teşekkürler.
  • Kaza sonrası her iki sürücüye ceza olayı kalktı. Ancak aracın evrak eksiği, alkollü veya ehliyetsiz araç kullanımı hariç tabii ki
  • 8 de 8 olayı falanda kalkmış, dün başıma geldi ordan biliyorum oranlı bişey yok artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: geremy

cevaplar için teşekkürler.

rica ederim bilgi paylaştıkça güzeldir...bende soru sorduğum zaman en sevdiğim şey uzun uzun açık açık cevap yazanların cevabını okumaktır öğrenir mutlu olur ona göre hareket ederim umarım bende sana yardımcı olabilmişimdir
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

8 de 8 olayı falanda kalkmış, dün başıma geldi ordan biliyorum oranlı bişey yok artık

hayır kalkmadı ben kasım 22 de yaptım kazaraporunda 8\8 karşıya kusur blundu.

KASKOYU ÖĞRENELİM.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şunu belirtiyim.
    1. Alkollü kullanırsan kasko işe yaramaz sen yaptırırsın arabanı.
    2. Kasko ile trafik sigortası aynı değildir. Kaskoyu isteyen yaptırır. Trafik sigortasını herkes mecburi yaptırır. İkisini de yaptırıyım ya da kasko yaptırıyım t. sigortası yaptırmıyım olayı olmaz. T. sigortası yaptırmazsan polis aracını trafikten men etmeye kadar götürür.
    3. Aracı yerinden oynatmayacaksın. Ancak şu istisnai durum olabilir. Yandan sürtmelerde iki şeritli yolda isen eğer aracı yoldan kaldırırsın. Polis geldiği zaman yolun durumuna bakar trafik durumuna bakar. Ya da polisi aradığında söylersin trafik kilitlendi araçları yoldan çekelim mi diye.
  • kalktımı kalkmadımı biri diyor kalktı biri diyor kalkmadı
  • 1 sene önce falan hala vardı iki tarafa da ceza.
  • kalktı dostum orda gördüğün kusur oranı değil kusurun ne olduğunu belirten madde. benimkindede 10 yazıyor karşı taraf için yani "manevraları düzenleyen genel şartlara uymama" demek. sendekide 8 miş oda "kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak" diyor. (biraz silik fotokopi olduğu için).
    quote:

Orjinalden alıntı: erciiment

quote:

8 de 8 olayı falanda kalkmış, dün başıma geldi ordan biliyorum oranlı bişey yok artık

KASKOYU ÖĞRENELİM.

• Hukuktaki temel ilke: Suç olmadan ceza olmaz! Kafadan ceza veya keyfi ceza diye bir kavram olamaz; hukuk devleti ilkesine (Anayasaya) aykırıdır. Ama geçmişte bu konuda bazı yanlış uygulamalar oldu. Onu da uygulayan Polis memurunun eğitim ve kültür düzeyine bağlamak lazım. İtiraz halinde mahkemeler zaten iptal ediyor bu keyfi cezaları. Pek uygulanmıyor olsa da hala bu yanlışı sürdürme gayretinde olan bilgisiz ve densiz memurlarla karşılaşabilirsiniz, (kendisiyle muhatap olmadan) ilgili mercilere itirazınızı yapın.

Yukarıdaki resimde yer alan kaza tutanağı (eğer oradaki 8 rakamı hata oranını göstermek için yazıldıysa) yanlış düzenlenmiş. (Dediğim gibi, bilgisiz memurlarla karşılaşma ihtimali hala mevcut.)

Oradaki Asli Kusur 1 ve Asli Kusur 2 bölümlerine tutanağın alt tarafında madde madde açıklanan asli kusurlardan hangileri mevcutsa madde numaraları yazılmalıydı (Resimde en altta Asli Kusurlar diye başlığı görülüyor ama gerisi çıkmamış) (Oradaki 8 rakamı hata oranını değil, 8. maddedeki asli kusuru göstermek için yazılmış olabilir. eğer böyleyse tutanak doğru düzenlenmiş.) Diğer (kanunun ilgili maddesi) bölümüne ise Asli kusurlar bölümünde madde madde sıralanan kusurlardan herhangi birisi olmayan ama Karayolları Trafik Kanunu'nun suç saydığı fiilin tarif edildiği kanun maddesi yazılacak.

Yani 8/8 hata dağılımı kalktı. Tutanakta kazaya karışanların işlediği asli kusurlar rapor ediliyor. Bundan sonraki kaza tutanaklarında kazaya karışan tarafların asli kusur işleyip işlemedikleri önemli, yoksa oransal kusura artık bakılmıyor. Yani kazaya karıştın, asli kusurun varsa (kaza tamamıyla karşı tarafın ib..liğinden kaynaklanıyor olsa bile) trafik sigortasından para almayı unut. Asli kusurun ve alkolün yoksa trafik sigortasından para alabilirsin.

• @dedikodu

hocam belirttiğiniz olay koyduğum fotodaki kaza raporumda aynen mevcut bende onu açıklamaya çalışmıştım, açıklamanız için teşekkürler.
  • MERAK ETTİGİM NOKTA

malum kaskoya bircok sey dahil. peki kaskoya arabanin uzaktan kumandasida dahilmi.
    herhangi bir kaybolma, calinma, bozulma vs.. giriyormu.
  • bende ankara sigortanın full kaskosu var, orjinal olduğu sürece bütün donanımlar kaskoya dahil
    fakat bozulmayı bilmiyorum, sonuçta aracımız arıza yaptığında kasko tamir ettirmediğine göre donanımlarının bozulmasına da karışmazlar bence.
    quote:

Orjinalden alıntı: [cLone]::

MERAK ETTİGİM NOKTA

malum kaskoya bircok sey dahil. peki kaskoya arabanin uzaktan kumandasida dahilmi.
    herhangi bir kaybolma, calinma, bozulma vs.. giriyormu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 3 Aralık 2007; 17:44:39 >
  • aracin 2 adet kumandasi var ve bunlardan 1 tanesi arabayi acip kapatmiyor. hatta immo yu bile karistirdi, diger kumandada acmaz oldu.
    serviste kumandalarin birisini calisir vaziyete getirdik fakat digeri komple bozuk.

birisindende kumandayi kasko degistiriyor diye duyunca size danismak istedim.

bunu kesin olarak nasil ogrenebiliriz.
  • poliçenizi açın bakın , anahtar kaybı klozu var ise karşılar demek anlamına gelir
  • direk anahtar kaybi diyemi geciyor bu.
    policeye baktim fakat rastlayamadim. baska bir gruba giriyor olmaihtimali varmidir.
  • anahtar ile ilgili bir ibare yoksa , poliçe kapsamında değildir poliçenizi yenileyeceğiniz zaman anahtar teminatını veren şirketi tercih edin
  • evet haklısın o madde numarasıymış o halde asli-tali ayrımı yapıyorlar sanırım.
    quote:

kalktı dostum orda gördüğün kusur oranı değil kusurun ne olduğunu belirten madde. benimkindede 10 yazıyor karşı taraf için yani "manevraları düzenleyen genel şartlara uymama" demek. sendekide 8 miş oda "kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak" diyor. (biraz silik fotokopi olduğu için).
    quote:

Orjinalden alıntı: erciiment

quote:

KASKOYU ÖĞRENELİM.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.