Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
COOLERMASTER RC-690 KASA İNCELEMESİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> COOLERMASTER RC-690 KASA İNCELEMESİ Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
BeyazBüyü

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

26 Kasım 2007; 23:05:41 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba,

Coolermaster'ın RC-690 model kasa incelemesi ile karşınızdayım, öncelikle belirtmek isterim ki uzun yıllar Thermaltake Armor Black Case ve Enermax Psu
kullanmış bir son kullanıcı olarak incelemekte ve kullanmakta olduğum kasa bana eski Tt Armor'un yokluğunu aratmadı.

Kasanın belki de Tt Armor'a karşı tek eksi yanı yan kapağının şeffaf olmayışıydı ancak kullandıkça böyle bir ihtiyaç hissetmediğinizi belirtmek isterim.

Coolermaster RC-690 diğer, Coolermaster kasalar içerisinde kullandığı 460 watt Coolermaster marka psu'su ve fiyatı ile en çok göz dolduran model olmaya aday.

Ürünümüzün özelliklerine geçecek olursak içerisinde ön panelde 1x120mm fan, arka egzoz panelinde 1x120mm fan ve yan kasa kapağı üzerinde 1x120mm fan olmak
üzere toplam 3 adet 120mm fan ile gelmekte.

Kasa kapaklarının diğer tarafında ise anakartın alt kısmına cpu tarafına üfleyerek soğutmaya fayda sağlamak için 1 adet 80mm fan takılabilmesi mümkün, bu bölüme
elimde olan 1 adet 80mm fan taktım ancak kullandığım fan çok sesli olduğundan çıkartma ihtiyacı hissettim.

Kasa ön yüzünde 5 adet 5.25 sürücü ve yine 5 adet hdd bağlayabilmeniz için yer mevcut, dilerseniz kasa içerisinde bulunan kutuda floppy takabilmeniz için ayrıca bir
aparat sunulmuş.

Kasa kendi içerisinde vida sistemi barındırmıyor ancak anakart bağlantılarını yapabilmeniz ve ihtiyaç halinde elinizin altında bulunabilmesi adına her iki yüzünde 20 şer
adet olmak üzere toplam 40 adet vida sunulmuş durumda.

Kasa içerisinde özellikle kablolamanın daha doğru ve düzgün yapılmasını sağlamak amaçlı klipsler yer alıyor bu bölümlerden dilediğiniz kalınlıkta ki kabloları geçirerek
daha ferah ve düzgün bir kasa içine sahip olabiliyorsunuz.

Kasamızın üst kısmında 2 adet usb, 1 adet 1394 portu, ses ve mikrofon girişleri ile eSATA çıkışı mevcut, özellikle eSATA çıkışı external bir hdd bağlayarak veri
aktarmak istediğiniz de size büyük kolaylık sağlamak için tasarlanmış ve büyük kolaylık.

Kasa içerisinde hdd'leri yerleştirebilmemiz için hdd vida yerlerine oturan ve donanımı sabitleyen kızaklı raflar kullanılmış, hdd takıldığı an düşme yada sarsılma olasılığı
minimuma indirilmiş.

PCI slotlarına ekran kartı yada tv kartı gibi bileşenleri bağlarken vida sistemi yerine bir nevi cırt cırt görevinde çalışan aparatlar yerleştirilmiş öyle ki bu aparatları dışa
doğru açarak pcı slotunun hemen hazır hale gelmesini sağlıyor ve istediğiniz bileşeni anında anakartınıza bağlayabiliyorsunuz.

PSU'dan gelen kablolar yeterince fazla ve uzun ancak sadece 12v kablosu size biraz zorluk çıkartabilecek kısalıkta ama bu sorunu aşıyorsunuz, psu'da pcı express
ekran kartlarını çalıştırabilmemiz için ayrıca 6 pin güç girişi gelmekte. PSU 12v kanalından 18A toplamda 36A verebilmekte.

Kasa ses düzeyi gayet iyi ve az denilebilecek seviyede, kasaya şu haliyle ekstradan 4 adet 120mm fan daha bağlanabileceğini düşünürsek ve kullanacağımız fanlar
sessiz olursa ses konusunda sizi fazlasıyla memnun edecektir. 3 adet 120mm fan çalışırken gerçekten çok sessiz ve gece bilgisayarını açık bırakan son kullanıcılar için
sorun teşkil etmeyecek düzeyde.

Şimdilik inceleme içerisinde sizlerle paylaşmak istediklerim bu kadar varsa sorularınızı bu konu içerisinde cevaplandırabilirim.

Unutmadan, ürünü temin etmemde emeği geçen eksencomputer çalışanı Şeref Bey ve tüm eksencomputer çalışanlarına teşekkürler.

Ortalama son kullanıcı fiyatı 125$+kdv

Satış Noktası;

www.eksencomputer.com

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

SATILIK XBOX360 PARÇALARI

xbox360 elite
pal falcon
GoldPunch

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

26 Kasım 2007; 23:06:35 

inceleme için teşekkürler.

wormhole

Sisteme Gözat

26 Kasım 2007; 23:08:47 

ne kadar doğru bir seçim yapmışım 20 dk önce
tabi inceleme için eline sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wormhole -- 26 Kasım 2007; 23:08:55 >

"THEY OVERCAME THE IMPOSSIBLE BY DOING THE UNTHINKABLE" => ALIVE (1993)
wormhole

Sisteme Gözat

26 Kasım 2007; 23:22:17 

hocam anakart arkasına takılan 80mmlik fan kalınlığı 15mm yazıyor yani oraya bildik 25mm kalınlığı olan fanlar sığmıyormu?kapak kapanmıyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wormhole -- 26 Kasım 2007; 23:22:15 >

BeyazBüyü

Sisteme Gözat

26 Kasım 2007; 23:23:45 

wormhole fan sığıyor ancak kapak zor kapanıyor,

SATILIK XBOX360 PARÇALARI

xbox360 elite
pal falcon
visualize

Sisteme Gözat

26 Kasım 2007; 23:35:39 

İnceleme dedigin böyle olur, eline sağlık Erdal bey
Boş zamanınızda bir tanede bana gönderebilirsiniz adresimi yolladım.
Güle güle kullanın.

WeNoM

26 Kasım 2007; 23:38:42 

modifiyeye uygun bi kasa özellikle ışıklandırma inceleme için teşekkür

edit :harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::AVIVA:: -- 26 Kasım 2007; 23:38:54 >

HeRKeS OyuNcu OLaBiLiR
Ama YöNeTMeN BeNiM.
İsTeDiĞiMe RoL VeRiRim,
İsTeDiĞiMe YoL VeRiRim..!!!

wormhole

Sisteme Gözat

27 Kasım 2007; 0:11:16 

ohooo iyi iyi ben kapatırım o kapağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wormhole -- 27 Kasım 2007; 0:11:57 >

BeFeD

27 Kasım 2007; 0:19:07 

bende kullanıyorum yaklaşık 1 haftadır gerçekten güzel kasa. tavsiye ederim

INTEL Q6600---GIGABYTE EX38DS4---2*1 OCZ VISTA UPGRADE---24"BENQ---AXLE 9800GTX---500 GB SEAGATE 32 + 2*500 GB SAMSUNG SATA II---CREATIVE X-FI---LOGITECH Z5500---COOLER MASTER STACKER 810---COOLERMASTER 850WATT---LOGITECH G5---ASUS DVDRW
wormhole

Sisteme Gözat

27 Kasım 2007; 0:22:33 

hocam bu kasanın psu dışarda kaça satılıyor sıfır olarak?

apemen

27 Kasım 2007; 0:26:58 

Ellerine sağlık BeyazBüyü , güle güle kullan

bir şeyi hatırlatmakta fayda var:
"The fans emit a clean "wooshing" sound if connected directly to the power supply, but are nearly silent when plugged in directly into the mainboard."
Fanlar doğrudan güç kaynağından beslenirse temiz bir "vuuuu" sesi :) ; rüzgar sesi çıkarıyor ama anakarta takıldığında neredeyse sessiz.

whoosh: the noise produced by the sudden rush of a fluid (a gas or liquid)

kaynak:http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/RC_690/5.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apemen -- 27 Kasım 2007; 9:00:19 >

rotasmmm

Sisteme Gözat

27 Kasım 2007; 9:18:29 

Ellerine sağlık hocam bu kasayı almak için incelemeni bekliyordum ve bende az önce sipariş verdim.Ben kargo olayı olunca kargo dahil 130+kdv ye anca alabildim.ama paranın hakkını vereceğinden eminim

Benim için önemli olan psu su idi ve tahmin ettiğim psu var içinde

quote:

psu'da pcı express ekran kartlarını çalıştırabilmemiz için ayrıca 4 pin güç girişi gelmekte

Yazmışsınız herhalde doğrusu 6 pin olacaktı

Arkdaşlar fan sesinden bahsetmişte

Özellikleri
- Fan Boyutları 120x120x25mm
- Voltaj:(Volt) 12VDC
- Giriş: (Watt) 0.84W
- Hız : (R.P.M) 1200 R.P.M. ± 10%
- Hava Akımı: (CFM) 44.03 CFM ± 10%
- Gürültü: (dBA) 19.8 dBA
- Ağırlık: (Gram) 120g
- Bilye tipi: Sleeve
- Ömür: 40,000 saat
- Renk: Black
- Bağlantı:3 pin
- Kurşun tel: 300mm

1200 rpm 44 cfm ve sonuç 20 db ses daha ne olsun

aynı özelliklere sahip coolermasterın başka bir fanı 12 ytl civarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotasmmm -- 27 Kasım 2007; 9:32:13 >

Asus M51SN
Game's & Design Master

BeyazBüyü

Sisteme Gözat

27 Kasım 2007; 9:40:39