@phobia psu yu ters takmak yerine oraya toz filitresi takarak toz girmesini önleyebilirdin ben öle yaptım
+1
zaten psu ters takman bence saçma olmuş odam çok tozlu diyorsunuz nasıl yani bu kış günü kapı pencere açıkta ondan mı toz giriyor anlamadım ama neyse oda tozlu diyelim kasının zaten her yerinden hava giriyor toz filtresi de yok aynı hesap olmuyor mu tabi siz bilirsiniz
yan kapaklar ve egzoz fanı hariç her yerde toz filtresi var, zemin ve ön kısım en çok tozu çeken yerler, bu kısımlar filtreler ile donatılmış, sadece sol kapaktaki 2*120mm fanlar için filtre alınması yeterli olacaktır.
Evet bende aranıza katıldım bu akşam vatandan yeni bir sistem kurdum ve kasayı da rc-690 ı tercih ettim 1 anakart için ufak bi fan 2 adette 120 lik zalman sessiz fan aldım kendi içinden çıkan fanlar ile toplam 6 fan oluyor
bu konuyu açan ve ayrıntılı bir inceleme sunan beyaz büyü' ye çok teşekkür ederim bu kasayı almamda önemli bir rol oynadı bu topic olumlu olumsuz yorumları olan herkeze teşekkür ederim
bu arada yarın akşam üstü alıcam kasayı geç gitmem nedeniyle birikmiş olan sistemlerden dolayı montaj ı yarın a kaldı
@GRANDE hocam montajı kendin yapmanı tavsiye ederim çünkü bu kasanın en büyük özelliklerinden biri kabloları arkadan geçirerek kasa içi hava akışını maksimum seviyeye çıkarmak ve zannedersem bu hususa vatan bilgisayar elemanları dikkat etmeyecektir ve dolayısı ile kasa içi biraz karmaşık olacaktır kablolar yüzünden
bu arada yan fanlara filtre takan varmı,yani uğultuyu önlüyormu acaba diye soruyorum firebaldan alcam 2 tane ama tanesi 16 ytl ya valla fandan pahalı
"THEY OVERCAME THE IMPOSSIBLE BY DOING THE UNTHINKABLE" => ALIVE (1993) BABAMA
zaten psu ters takman bence saçma olmuş odam çok tozlu diyorsunuz nasıl yani bu kış günü kapı pencere açıkta ondan mı toz giriyor anlamadım ama neyse oda tozlu diyelim kasının zaten her yerinden hava giriyor toz filtresi de yok aynı hesap olmuyor mu tabi siz bilirsiniz
Valla hocam o kadar toz nerden geliyo ben de bilmiyorum ama oluyo bi şekilde Diğer fanların çektiği tozu önemsemiyorum çünkü herhangi bir parça üzerinde yoğun değil de genel olarak kasa tozlanıyor ama psu'yu aşağı doğru takarsam tüm toz psu'nun içinde birikiyo ve bu durum beni rahatsız ediyo Aslında filtre olarak çorap fikri fena değil, deneyebilirim
@GRANDE hocam montajı kendin yapmanı tavsiye ederim çünkü bu kasanın en büyük özelliklerinden biri kabloları arkadan geçirerek kasa içi hava akışını maksimum seviyeye çıkarmak ve zannedersem bu hususa vatan bilgisayar elemanları dikkat etmeyecektir ve dolayısı ile kasa içi biraz karmaşık olacaktır kablolar yüzünden
bu arada yan fanlara filtre takan varmı,yani uğultuyu önlüyormu acaba diye soruyorum firebaldan alcam 2 tane ama tanesi 16 ytl ya valla fandan pahalı
ben pek anlamam hatta hiç anlamam desem yeridir ama forum saolsun çok şey öğrendim hazır bi pc alıcaktım yoksa şimdi kendim topladım montaj değil tabi
anlamadığım için vatanda montaj için bıraktım, akşam olsada gidip alsam
Ben de sonunda makinamı topladım. Toz olayından ben de müzdarip olacağımı düşündüğümden evde o an bulduğum kırıklarda sabitleme için kullanılan hava geçiren bir malzeme ile fanların altını kapadım. Yan kapak 8 cmlik olanı da onunla kapadım. Diğerine ise bizim hatunun dolabından yürüttüğüm siyah kadın çorabını komple her iki açıklığı da kapayacak şekilde gererek yapıştırdım. Bu sayede ordan da önlemi aldık. Önde zaten filitresi mevcut. Dün Bauhause dan aldığım malzemeler ile sabah kalkıp yerden yaklaşık 35 cm kadar yükseklikte çift katlı tekerlekli bir sehpa yaptım. Kasayı bunun üzerine oturttum. Alt katına da UPS i oturttum. Böylece toz yüzeyinden yukarıya kaldırmış oldum makinayı. Bugün öğlen kediyi de götürüp iyice traş ettirdikten sonra tüy kaynağına da çözüm bulmuş olduk. Artık içim rahat.
Sisteme gelince;
AMD ATHLON X2 6400 3,2GHz İşlemci, ASUS M2N32 SLI DELUX/WIFI anakart, ASUS EAH2600PRO 512Mb ATi HD2600PRO DVI-HDMI PCI-E ekran kartı, 2 GB DDR2 800 CL4 PLATINIUM (5-4-4-15) (OCZ) ram, WD 160 GB SATA harddisk, NEC A7173S-OB Sata LabelFlash DVD Writer, COOLER MASTER RC-690 Kasa,
Makineyi 3 gündür çalıştırıyorum. Gerçekten çok güzel oldu. Gittikçe de daha çok seviyorum..
Ben de sonunda makinamı topladım. Toz olayından ben de müzdarip olacağımı düşündüğümden evde o an bulduğum kırıklarda sabitleme için kullanılan hava geçiren bir malzeme ile fanların altını kapadım. Yan kapak 8 cmlik olanı da onunla kapadım. Diğerine ise bizim hatunun dolabından yürüttüğüm siyah kadın çorabını komple her iki açıklığı da kapayacak şekilde gererek yapıştırdım. Bu sayede ordan da önlemi aldık. Önde zaten filitresi mevcut. Dün Bauhause dan aldığım malzemeler ile sabah kalkıp yerden yaklaşık 35 cm kadar yükseklikte çift katlı tekerlekli bir sehpa yaptım. Kasayı bunun üzerine oturttum. Alt katına da UPS i oturttum. Böylece toz yüzeyinden yukarıya kaldırmış oldum makinayı. Bugün öğlen kediyi de götürüp iyice traş ettirdikten sonra tüy kaynağına da çözüm bulmuş olduk. Artık içim rahat.
Sisteme gelince;
AMD ATHLON X2 6400 3,2GHz İşlemci, ASUS M2N32 SLI DELUX/WIFI anakart, ASUS EAH2600PRO 512Mb ATi HD2600PRO DVI-HDMI PCI-E ekran kartı, 2 GB DDR2 800 CL4 PLATINIUM (5-4-4-15) (OCZ) ram, WD 160 GB SATA harddisk, NEC A7173S-OB Sata LabelFlash DVD Writer, COOLER MASTER RC-690 Kasa,
Makineyi 3 gündür çalıştırıyorum. Gerçekten çok güzel oldu. Gittikçe de daha çok seviyorum..
Bir ara fotoğrafları da yollarım. Benim ilk makine toplama deneyimim. Daha önceden birkaç kez hazır almıştım. Çoğu da Laptop kullandığımdan toplama işini bilmezdim. Ancak buradaki fotoları inceleyip bir de soketlerin yapısından yuvalarını ve kartın üzerindekileri okuyunca iş kolay oluyormuş. Kontrol için de bir bilene gösterip doğru mu yanlış mı öğrendikten sonra bas düğmeye çalışsın...