Coolermaster'ın RC-690 model kasa incelemesi ile karşınızdayım, öncelikle belirtmek isterim ki uzun yıllar Thermaltake Armor Black Case ve Enermax Psu kullanmış bir son kullanıcı olarak incelemekte ve kullanmakta olduğum kasa bana eski Tt Armor'un yokluğunu aratmadı.
Kasanın belki de Tt Armor'a karşı tek eksi yanı yan kapağının şeffaf olmayışıydı ancak kullandıkça böyle bir ihtiyaç hissetmediğinizi belirtmek isterim.
Coolermaster RC-690 diğer, Coolermaster kasalar içerisinde kullandığı 460 watt Coolermaster marka psu'su ve fiyatı ile en çok göz dolduran model olmaya aday.
Ürünümüzün özelliklerine geçecek olursak içerisinde ön panelde 1x120mm fan, arka egzoz panelinde 1x120mm fan ve yan kasa kapağı üzerinde 1x120mm fan olmak üzere toplam 3 adet 120mm fan ile gelmekte.
Kasa kapaklarının diğer tarafında ise anakartın alt kısmına cpu tarafına üfleyerek soğutmaya fayda sağlamak için 1 adet 80mm fan takılabilmesi mümkün, bu bölüme elimde olan 1 adet 80mm fan taktım ancak kullandığım fan çok sesli olduğundan çıkartma ihtiyacı hissettim.
Kasa ön yüzünde 5 adet 5.25 sürücü ve yine 5 adet hdd bağlayabilmeniz için yer mevcut, dilerseniz kasa içerisinde bulunan kutuda floppy takabilmeniz için ayrıca bir aparat sunulmuş.
Kasa kendi içerisinde vida sistemi barındırmıyor ancak anakart bağlantılarını yapabilmeniz ve ihtiyaç halinde elinizin altında bulunabilmesi adına her iki yüzünde 20 şer adet olmak üzere toplam 40 adet vida sunulmuş durumda.
Kasa içerisinde özellikle kablolamanın daha doğru ve düzgün yapılmasını sağlamak amaçlı klipsler yer alıyor bu bölümlerden dilediğiniz kalınlıkta ki kabloları geçirerek daha ferah ve düzgün bir kasa içine sahip olabiliyorsunuz.
Kasamızın üst kısmında 2 adet usb, 1 adet 1394 portu, ses ve mikrofon girişleri ile eSATA çıkışı mevcut, özellikle eSATA çıkışı external bir hdd bağlayarak veri aktarmak istediğiniz de size büyük kolaylık sağlamak için tasarlanmış ve büyük kolaylık.
Kasa içerisinde hdd'leri yerleştirebilmemiz için hdd vida yerlerine oturan ve donanımı sabitleyen kızaklı raflar kullanılmış, hdd takıldığı an düşme yada sarsılma olasılığı minimuma indirilmiş.
PCI slotlarına ekran kartı yada tv kartı gibi bileşenleri bağlarken vida sistemi yerine bir nevi cırt cırt görevinde çalışan aparatlar yerleştirilmiş öyle ki bu aparatları dışa doğru açarak pcı slotunun hemen hazır hale gelmesini sağlıyor ve istediğiniz bileşeni anında anakartınıza bağlayabiliyorsunuz.
PSU'dan gelen kablolar yeterince fazla ve uzun ancak sadece 12v kablosu size biraz zorluk çıkartabilecek kısalıkta ama bu sorunu aşıyorsunuz, psu'da pcı express ekran kartlarını çalıştırabilmemiz için ayrıca 6 pin güç girişi gelmekte. PSU 12v kanalından 18A toplamda 36A verebilmekte.
Kasa ses düzeyi gayet iyi ve az denilebilecek seviyede, kasaya şu haliyle ekstradan 4 adet 120mm fan daha bağlanabileceğini düşünürsek ve kullanacağımız fanlar sessiz olursa ses konusunda sizi fazlasıyla memnun edecektir. 3 adet 120mm fan çalışırken gerçekten çok sessiz ve gece bilgisayarını açık bırakan son kullanıcılar için sorun teşkil etmeyecek düzeyde.
Şimdilik inceleme içerisinde sizlerle paylaşmak istediklerim bu kadar varsa sorularınızı bu konu içerisinde cevaplandırabilirim.
Unutmadan, ürünü temin etmemde emeği geçen eksencomputer çalışanı Şeref Bey ve tüm eksencomputer çalışanlarına teşekkürler.
İnceleme dedigin böyle olur, eline sağlık Erdal bey Boş zamanınızda bir tanede bana gönderebilirsiniz adresimi yolladım. Güle güle kullanın.
Babasını kaybedip evsiz kalınca çalı çırpıdan bir yuva yaptı kendine... Yarın, toprağını kaybeden halkına, çöken çınarın dallarından yepyeni bir yurt kuracaktı. Atatürk'le Yeniden Tanışmaya Hazırlanın...
bir şeyi hatırlatmakta fayda var: "The fans emit a clean "wooshing" sound if connected directly to the power supply, but are nearly silent when plugged in directly into the mainboard." Fanlar doğrudan güç kaynağından beslenirse temiz bir "vuuuu" sesi :) ; rüzgar sesi çıkarıyor ama anakarta takıldığında neredeyse sessiz.
whoosh: the noise produced by the sudden rush of a fluid (a gas or liquid)
Ellerine sağlık hocam bu kasayı almak için incelemeni bekliyordum ve bende az önce sipariş verdim.Ben kargo olayı olunca kargo dahil 130+kdv ye anca alabildim.ama paranın hakkını vereceğinden eminim
Benim için önemli olan psu su idi ve tahmin ettiğim psu var içinde
quote:
psu'da pcı express ekran kartlarını çalıştırabilmemiz için ayrıca 4 pin güç girişi gelmekte
Yazmışsınız herhalde doğrusu 6 pin olacaktı
Arkdaşlar fan sesinden bahsetmişte
Özellikleri - Fan Boyutları 120x120x25mm - Voltaj:(Volt) 12VDC - Giriş: (Watt) 0.84W - Hız : (R.P.M) 1200 R.P.M. ± 10% - Hava Akımı: (CFM) 44.03 CFM ± 10% - Gürültü: (dBA) 19.8 dBA - Ağırlık: (Gram) 120g - Bilye tipi: Sleeve - Ömür: 40,000 saat - Renk: Black - Bağlantı:3 pin - Kurşun tel: 300mm
1200 rpm 44 cfm ve sonuç 20 db ses daha ne olsun
aynı özelliklere sahip coolermasterın başka bir fanı 12 ytl civarında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotasmmm -- 27 Kasım 2007; 9:32:13 >