Şimdi Ara

## EIZO'dan Renk Körlerine Özel 24' Boyutunda Yeni LCD ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## EIZO'dan Renk Körlerine Özel 24' Boyutunda Yeni LCD ##


    Tıp gelişiyor ve pek çok sağlık sorunu ve hastalığa çözümler bulunuyor, çalışmalar yürütülüyor. Tabi bazı rahatsızlıkların çözümü için bir süre daha beklememiz gerekecek. Yaşanan sağlık sorunlarında hızlı metropol hayatının da etkisi ile kendimize dikkat etmemizin ciddi katkısı olmakla birlikte bazı rahatsızlıklar ise malesef doğuştan gelen ve müdahele noktasında kesin çözüm alma imkanımızın olmadığı şekillerde karşımıza çıkıyor. Bu konuda pek çok insanın etkilendiği yaygın bir sorunda yurt dışında ColourBlind olarak bilinen Renk körlüğü.

    Ağırlıklı olarak erkekler başta olmak üzere tüm insanların önemli sayılabilecek bir kısmında var olan yaygın bir hastalıktır renk körlüğü ve en basit tanımı ile renklerin ayırt edilememesi durumudur. Sıklıkla görülen varyasyonu, kırmızı ile yeşilin ayırt edilememesidir. Nispeten az görülen durumlarda ise bütün renklerin ayırt edilememesi ve dünyanın "siyah-beyaz" görülmesi gibi üzücü bir durum da söz konusu olabilmekte. Yapılan araştırmalara göre, her 20 erkekten ve her 200 kadından birinde renk körlüğü rahatsızlığı vardır. Rahatsıklıktan etkilenen pek çok insan renk körü olduğunu kendiliğinden fark etmez.

    Editörün Notu: İmkanlarınız dahilinde ideal olarak yılda iki kere yada en azından yılda 1 kez göz doktoruna görünmekte ve gözlerinizi kontrol etmekte fayda var. Bugün insanlar evlerine cam/pencere taktırırken bile son derece titiz davranırken dünyaya açılan pencereniz olan gözlerini için de aynı hassasiyeti göstermenizde fayda var.

    Biraz sağlık bilgisinden sonra konumuza geri dönersek, ünlü LDC monitör üreticilerinden Japonya merkezli EIZO firması, özellikle renk körlüğü sorunu yaşayanlara yönelik olarak hazırladığı 24.1" büyüklüğnde ki yeni LCD monitörü FlexScan SX2461W-U'yu duyurdu. Firmanın yeni monitörü Full HD destekli yani 1920X1200 çözünürlüğünü desteklemekte. 300cd/m2 parlaklık oranına sahip olan monitör, 850:1 kontrast, 6ms tepki süresi ve 178/178 derecelik yatay ve dikey görüş açılarına sahip. Tabi yeni monitörün en önemli özelliği ise sahip olduğu UniColor Pro adı verilen özel bir uygulama ile farklı renk simülayonları gerçekleştirebiliyor olması. Zira bu yazılım sayesinde kullanıcılar tek tuşla hastalık durumuna göre geliştirilmiş 3 farklı renk modunu (standart, P ve D) seçebiliyorlar.

     ## EIZO'dan Renk Körlerine Özel 24' Boyutunda Yeni LCD ##


    Tasarım olarak ta dikkat çeken monitör özellikle hitap ettiği kesim açısından son derece önemli. Bu arada monitörün HDCP destekli çift DVI ve çift USB 2.0 portuna sahip olduğunun da altını çizelim. Ürünün yurt dışı satış fiyatı yaklaşık 1250$ civarında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 26 Kasım 2007; 21:51:52 >







  • monitör ne işe yarıyo pek anlamadım
  • valla ben bir renk körü olarak alttaki üç monitör resmine bakınca ne işe yaradığını hemen anladım
    siz alttaki üç monitördeki yazı karakterlerini görebiliyır musunuz?
  • İlk resimdeki fresh yazısını okuyabililyorum lakin diğer resimlerdeki bazı karakterleri göremiyorum.Herhalde normal olan bu da ben yine de anlayamadım ne iş yaptığını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muuzoo -- 26 Kasım 2007; 22:03:20 >
  • ben hepsini rahatça okuyorum şükür ki burdan bazı arkalarıda uyarmak isterim memuriyetde kpss ile bir yere tercih yapacak olursanız klavuzdaki şartlardan daha çok şart arıyorlar renk körlüğü olmaması gibi bizim kurumda TCDD mesala renk körü olanları almadılar. Bu konuya dikkatinizi çekmek isterim nese konu dagılmasın
  • Full HD destekli destekli olması süper yani artık bu ürünler çıkmaya başlıyor.
  • o resimlere bakarak bende hiçbir şey anlamadım demek ki normalim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muuzoo

    İlk resimdeki fresh yazısını okuyabililyorum lakin diğer resimlerdeki bazı karakterleri göremiyorum.Herhalde normal olan bu da ben yine de anlayamadım ne iş yaptığını.

    gözlerinizi kontrol ettirseniz iyi olur.
    sanırım siz de renk körüsünüz
  • Sanırım bu renk körleri için değil de, renk körlerini de düşünebileceğimiz dizaynları test etmemizi sağlıyor. Yani bir tuşa basıyorsunuz, renk körlerinin problem yaşayabileceği yerleri saptıyorsunuz, burada mesela fresh yazısının içindeki karakterler renk körleri için çok uygun değil.. Afişinizi, videonuzu, logonuzu buna göre tasarlayabilirsiniz mesela.. (burada örneğin, fresh karakterlerinin luminansı açılabilir ve koyultulabilir ki, renk körü bir insan buradaki yazıyı koyuluk açıklık farkıyla en azından okuyabilsin..) Ben böyle anladım..
  • Valla ben alttaki 3 resimdede okuyabiliyorum. Sadece 3. olan için dikkatli bakmam gerekiyor. Bendemi renk körüyüm
  • altta 3 monitörden en soldaki renk körlerindeki düzeltmeyle gördükleri renkler. digerleri normal monitörlere baktıklarında renk körlerinin gördügü şekil. sakın endişelenmeyin :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iyiuser

    altta 3 monitörden en soldaki renk körlerindeki düzeltmeyle gördükleri renkler. digerleri normal monitörlere baktıklarında renk körlerinin gördügü şekil. sakın endişelenmeyin :)

  • Haber için teşekkürler fx57. Gerçekten ince düşünülmüş bir ürün. EIZO nun çok güzel ürünleri var. Malesef Türkiye de bulmak zor. Bir de 178/178 görüş açışı gerçekten etkileyici
  • mesajları okuyunca panik içinde harfleri görebilecekmiyim diye baktım
    Ülkemizde satış fiyatı 2000 ytl den aşağı olmaz. çift dvi çıkışı da çok güzel.
  • çok güzel düşünülmüş bir ürün özel bir ürün olmasına rağmende fiyat çok uçuk değil full hd destekli 24 lük bir ekran için
  • Güzel bir fikir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Merc4eve

    Valla ben alttaki 3 resimdede okuyabiliyorum. Sadece 3. olan için dikkatli bakmam gerekiyor. Bendemi renk körüyüm

    Birinci tamamda ikinci ve üçüncü resimdeki yazıyı okumayı nasıl başardın acaba.
  • waybe olaya baq forumun yarısı renk körümü yani FullHd güsel olmuş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muuzoo

    İlk resimdeki fresh yazısını okuyabililyorum lakin diğer resimlerdeki bazı karakterleri göremiyorum.Herhalde normal olan bu da ben yine de anlayamadım ne iş yaptığını.


    Ben de biraz renk körüyüm ve sadece ilkini tam okuyabiliyorum.
    Yazılımla olacak iş ise diğer monitörlere de koyarlar.
  • Renk körülğü kırmızı ve yeşil renkleri ayırt edememe sorunudur.Yani yukardaki ilk resmi gören arkadaşların gözleri sağlam.Diğerleri renk körlerinin ilk resmi nasıl gördüğünü göstermek için konmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rattlehead -- 28 Kasım 2007; 17:44:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.