Bir süredir Samsung'un R81B modeli üzerinde düşünmekteyim. Ancak son baktığımda R82B modeli ile beraber piyasada olduğunu gördüm. Fiyat olarak ikiside aynı peki aralarındaki fark ne bilen var mı? İncelediğim kadarı ile teknik bir fark yok. Belki kasa yapısı belki kullanılan malzeme farkı aradaki fark neyse onu öğrenmekistiyorum. Bu arada bu tv'yi en uygun fiyata nerede bulabilirim? İstanbul bilisimde 32 inch modeli 2000 ytl'ye satılıyor ancak mail order ile uğraşmak istemiyorum. Ayrıyetten kargo ücretide bana ait oluyor. Hepsiburada.com'da kargo ve mail order yok ama fiyat 2199 ytl... Nereden almak benim yararıma olur. Fikir belirtirseniz sevinirim.
Nihayet televizyon elime ulaştı. Samsung 32R82B modeli. Yaklaşık 12 kglık kutusunu kargodan teslim aldım. Kutu içeriğinde Uzaktan kumanda ve 2 adet pil Güç kablosu Alt kapak Altlık vidaları Ayak ve temizleme bezi bulunuyor. Bunlarla birlikte Türkçe bir kullanım klavuzuda kutunun içinden çıkıyor. Temizlik bezi iyi düşünülmüş. Bir çok insan bu aletleri ne ile silebileceğini merak edip duruyor çünkü.
Öncelikle teknik özellikleri verelim. Ekran Boyutu; 32 inch (82 cm) Aspect Ratio; 16:9 Widescreen Parlaklık; 550 cd/m2 Kontrast; 8000:1 Renk; PAL İzleme Açısı; 178 derece Sistem Panel; Digital Natural Image Engine (DNIe), Active Matrix TFT LCD Panel Tepki Süresi; 8 ms. Aktif Çözünürlük; 1366x768p PC Sinyal Algılama; XGA Video Sinyal Uyumluluğu; 576i, 480p, 576p, 1080i, 720p High Definition; HD Ready
BOYUTLAR Genişlik; 800 mm Yükseklik; 541 mm Derinlik; 91 mm Ağırlık; 10,8 kg
ENERJİ Stand by <1 W Çalışırken 150 W
Televiyon güzel bir şekilde kutulanmış. Çarşamba saat 16:00 civarında sipariş verdiğim tv cuma öğlenden sonra İstanbul'dan Ardahan'a tek çiziksiz ve sorunsuz gelmişti. İlgileri ve hızları için **** Mehmet Mavi'ye teşekkür ediyorum. Kutuyu açıp televizyonu masaya kurmak için bir adet yıldız tornavidaya ihtiyacınız oluyor. Alt ayak televizyona 4 tane vida yardımı ile sabitleniyor. Kutudan ilk çıkardığım poşetin içinde kullanım klavuzları kumanda ve piller vardı. Kumanda oldukça büyük ancak malzeme kalitesi hoşuma gitti. Fonksiyonel ve ele oturan hoş bir kumanda ayrıca ana kumanda düğmeleri (tv modu, kanal +.-, ses +,- ) ışıklı yapılmış. BU size karanlıkta kullanım rahatlığı sağlıyor. Televizyonu daha önce teşhirde görmemiştim. Netten araştırdığım kadarı ile aldım. Oldukça kaliteli ve şık bir kasası var. 82B modelinin alt kısmında krom kaplama kullanmışlar. Yan paneldeki dokunmatik kontrol tuşlarıda oldukça kullanışlı. Büyük power tuşu televizyonun tam ortasına yerleştirilmiş. Onun hemen üzerinde ise bana sanki olması gerektiğinden biraz daha büyük yazılmış SAMSUNG yazısı bulunuyor. Yan panelde ise, görüntü kaynağı seçenek tuşu, Menü tuşu, ses ve program + ve - tuşları bulunuyor. Bu arada Tv ayağının 20 derece dönebilmesi. Masanın üzerinde sabitlenmiş televizyonu döndürmeyi oldukça kolaylaştırıyor.
Televizyonun diğer cihazlarla bağlantıları için çok sayıda çıkışı var. Bu size elbetteki kolaylık ve fonksiyonellik sağlıyor. Component Scart (2 Adet) HDMI (3 Adet) PC Giriş S-Video Composite Video RS232 Var (D-sub 15pin) Bunlarla birlikte televizyondan ses çıkışıda yapılabiliyor. Ayrıca kulaklık jackı koyulması ince bir ayrıntı.
Televizyon genel olarak tatmin edici. Henüz uydu alamadım. Biraz daha araştırmak istiyorum. Şuanda televizyonun bağlı olduğu uydu emanet bulunmuş bir uydu. Bilgisayar tv kartı kutusundan çıkan s-video kablosu ile görüntü alıyorum şuanda. Şuanki görüntü tatmin edici. Aşağıda fotoğraf makinası ile çekilmiş birkaç örnek var zaten. Televizyon şık bir arayüze sahip geniş bir menüye sahip. Görüntü menüsünden Mod- Dinamik, standart, sinema Kontrast Parlaklık Netlik Kontrast Renk Tonu- Mavi1, Mavi2, Normal Arka aydınlatma Boyut- Otogeniş, 16:9, Geniş yaklaştırma, Zoom, 4:3 Dijital kirlilik azaltma- Düşük, orta, yüksek, otomatik Etkin renk Dnie Sinema plus Tüm ayarları sıfırla Gibi özellikleri kişisel zevkinize göre ayarlamak mümkün.
Ses menüsünden Mod- Standart, müzik, sinema, konuşma, kişisel Ekolayzer Srs Ts Tx Dahili sessizlik Ayarlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Ana menüde bunların dışında kanal ayarlama menüsü, Plug&play menüsü ve giriş seçenek menüsü yer alıyor. Kanal arama menüsü hepinizce malum. PLug&play manüsünde Dil seçeneği---->Türkçe mevcut Zaman ayarı----> Tarih saat ayarı otomatik kapanma ve 3 adet istenilen kanalda otomatik açılmayı sağlayan zamanlayıcı mevcut. Mavi ekran----> Yayın olmadığında karınca görmek istemeyenler için mavi ekran Melodi-----> Tv açıldığında ve kapandığında duyulan açılıp kapanabilen ve ses seviyesi değiştirilebilen melodi. Oyun modu---->Ps, xbox, bilgisayar gibi oyun amaç lı kullanıldığında kullanılmak için yapılmış görüntü ayarı. Enerji tasarruf modu-----> Düşük, orta, yüksek, otomatik, kapalı gibi seçeneklerle karanlık odada tv izlerken genel parlaklığın düşürülüp enerji tasarrufu sağlanması için yapılmış mod. Hdmi siyahlık düzeyi----> Hdmi bağlandığında aktif. Pip---> Resim içinde resim özelliği Giriş seçenek menüsünden cihaza bağladığınız aletleri nereden bağladıysanız o aleti kullanmak için o kaynağı aktif hale getiriyorsunuz.
S-video kablosu ile bağlı uydudan çekilmiş birkaç fotoğraf
Bilindiği gibi televizyon bilgisayar bağlantısı en kolay ve sorunsuz yapılan televizyonlardan biri olmakla beraber tatmin edici pc bağlantısı kalitesi ile her zaman tercih sebebi seçenklerden olmuştur. Ancak elimde vga-vga kablo bulunmadığından ve bu kabloyu Ardahan ilinde bulamadığımdan şimdilik bilgisayar bağlantısından ve güncel oyun performansında bahsedemiyor ve fotoğraf veremiyorum. Bunun dışında yine vga kablom geldiğinde dvd, divx, Hd filmlerle ilgili fotoğraf örnekleri verip yorumlarımı ekleyeceğim.
Elimden geldiğince bu modeli ve özelliklerini anlatmaya çalıştım. Sorusu olan varsa yine elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Core2Duo 2160@3060(9*340)mhz //Big Water 735//Asus P5B DELUXE WI-FI //Sapphire X1800XL //2*1Gb OCZ Platinum DDR2 800@1060Mhz//160 Gb Seagate 8mb cache sata2+80Gb Seagate //Philips 170X6FB LCD//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5+1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
sadece kasa farkı varmış önce fıyatlar aynıymış sonrada düsmüs bu soruyu okumustum bı yerde
27 Kasım 2007; 0:07:36
ben de 32r81b kullanıyorum. alacağım zaman 82b ile farkını forumdan bir arkadaşa ve telefonla ****e sormuştum, hiç bir farkı yok dediler, sanırım fark kasadaki ufak bir değişiklikte, teknik özellikler bire bir aynı.
bence samsung bayisinden alırsan ii edersin ****in garantisi anadolu elektronik değil diye biliyorum bunula birlikte üründe herhangi bir arıza cıktığı zaman geri göndermek istediğinizde kargo parası yine sizin cebinizden cıkıyor ben samsung bayisinden 12 taksit 2199 liraya aldım ve bana 0 ölü piksel garantisi verdiler cok da memnunum ii ki ****den almamışım diyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamikaze482222 -- 27 Kasım 2007; 8:55:50 >
Şuan Ardahan'da ikamet ettiğim için buralarda yakın bir yerde Samsung bayisi olmadığından şuan tek şansım netten almak gibi görünüyor.
Core2Duo 2160@3060(9*340)mhz //Big Water 735//Asus P5B DELUXE WI-FI //Sapphire X1800XL //2*1Gb OCZ Platinum DDR2 800@1060Mhz//160 Gb Seagate 8mb cache sata2+80Gb Seagate //Philips 170X6FB LCD//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5+1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
.TaneR.
Uzaklaştırılmış 100 gün cezanın 33 günü kaldı.
27 Kasım 2007; 14:51:01
Eğer isterseniz ben aldığım samsung shop'dan alıp size gönderebilirdim ama netten almanızla bir fark yok, ha ben burada kontrol etmişim ha **** orada kontrol etmiş. ****in müşteri hizmetleri çok iyi. görüşürseniz ve ölü pixel kontrolünü bizzat yapmalarını isterseniz içiniz rahat eder. servis olayı da şöyle. **** direkt kendi ithalat yaptığı için kendi servis ağı ile hizmet veriyor. kendi servis ağı dediğimizde illerdeki zaten belli tv tamircileri ile anlaşmaları var, onlara belli şartlarda servis olma yetkisi vermiş. sonuçta anadolu gurubunun servisini de, ****in servisi de var.
ben gecen gun aynı soruyu sormustum,istanbul bılısım sadece alttakı krom pacanın(ayak) farklı oldugunu söyledi,hatta ben 37r82 istedım yerıne 81 yollamıslar aynı fıyattan.bu arada ıstanbul bılısımden sımdılık memnunum,cuma aksam sipariş verdım pazartesi sabah agrıya kurulum yaptılar,çokda ılgılıler tavsıye ederım.
****deki arkadaşların söyledikleri gibi sadece kasada ufak bir tasarım farkı var buda ekranın en alttaki çıta rengi R81 şeffaf R82 metalik renge hakim bide panelin ortasında power tuşu var R81 yok tek tasarım farkları bunlar geri kalan teknik detayda hiç bir farklılık yoktur bu arada Sn.gidakontrol sizin orayada cuma alıp pazartesi iyi yollamışlar helal olsun bildiğim kadarıyla ağrı karın altında kalmış yollar falan kapalı valla bende ****e kocaman bir bravo
R81 lerde alt taraftaki oval tasarımda şeffaf plastik malzeme var ve üstünde mavi ışık var. On/off düğmesi dokunmatik olarak sağ köşede. R82 lerde ise şeffaf plastikin yerine metalik renkli çıta var. Buna uygun olarak mavi ışık olan yere açma kapama düğmesi gelmiş ve onunda etrafı metalik çerçeve dönülmüş. Açma kapama haricindeki diğer düğmeler yine sağda dokunmatik olarak sıralı. Bu arada yeni cihazınız hayırlı olsun. İstanbul da merkezi olan İthalatçı bir firmanın Türkiyenin diğer ucu olan Ağrı da yerinde servis hizmeti ile kurulum yapması gerçekten önemli. Bizim ülkemizde de iyi şeyler oluyor.
Bir terslik olmazsa bu akşam mail order ile sipariş vermeyi düşünüyorum arkadaşlar. Stoklarda her iki modelde varmış. Teknik özellik farkı olmadığından sırf daha yeni tasarım olduğu için R82B sipariş edeceğim. Bakalım Ardahan'a kaç günde ulaşacaklar?