Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kasaya vurunca fan sesi kesiliyor

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme >> Kasaya vurunca fan sesi kesiliyor Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bmnankara

25 Kasım 2007; 23:20:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

CPU'nun üzerindeki fan çok cızırtı yapıyor özellikle ilk açınca kasayı. Sonra windows falan başlayıp masaüstü belirince yani o süreden sonra kasaya vurunca cızırtı kesiliyor. Bu arada kasa Everest ve fan üzerindeydi. Çocuk PC masasına çokca vuruyor yani mekanik bir problem olabilir bu. Ne önerirsiniz fanı mı değiştireyim.Yoksa başka bir şey mi yapmak lazım?

Trabzonluyuz biz
İstemez para puL
Her zaman her yerde ANTİ-İSTANBUL
ToffieBoi

25 Kasım 2007; 23:25:07 

kasayi ac.
Teker teker fanlari elinle durdur.
Hangisini durdurunca ses kesiliyorsa fani cikar.
Bi incele fiziksel bir sorun varmi.
Yoksa fanin arkasindaki banti cikar. ICine bi damla makine yagi damlat.
Sonra calistir fani. Muhtemelen duzelir...
Duzelmezse yeni fan

Satilik -> CoolerMaster Hyper212 CPU Fani Icin Tiklayin <- Satilik

Asus M2N32 Sli-Deluxe Wireless _ AMD Athlon 64 4400+ X2 Brisbane 3271MHz @ 1.46V | 2997MHz @ 1.50v Gunluk [Hyper212 with 2Fans]
A-DATA Vitesta Extreme Edition 2*1GB 500MHz 5-5-5-15 @ 2.2V | 428MHz 5-5-5-15@ 2.0V Gunluk [Stock]
Leadtek Nvidia 8600GT 700MHz/860MHz | 650MHz/820MHz Gunluk [ZeroTherm HC92]
[ThermalTake Armor] _ GlacierPower 550W _ Logitech Momo _ Logitech G15 _ SideWinder™ Mouse _ Creative Inspire 5200 5.1 _ Creative Webcam Live! PRO

feroww

Sisteme Gözat

26 Kasım 2007; 23:15:41 

benim bi arkadaşımında öyleydi onun kasasıda everestti windows açılırken bi tekme atıp sesi kesiyodu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feroww -- 26 Kasım 2007; 23:15:47 >

d@ngerusly

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

27 Kasım 2007; 16:05:14 

vurman sakat olabilir zira hard diskde badsector oluşur çok ağlarsın ben öyle 250gblik samsung yakmıştım ama benimkinin motoru bozulmuştu

KADIKÖY WORD UP/ D@NGERUSLY WORDUP

THILL
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

10 Ocak 2008; 19:54:45 

yazalı bayya olmuş ama neyse.bende de aynı sorun var. cpu nun üzerindeki fanı sök.eline bez al.fanın kanatlarını bi temizle.sonra da arkasındaki bantı çıkar 1 damla sıvı yağ damlat geçer.(evde makine yağı yok.zeytinyağı da işe yarıyor)
SamirCakir

Sisteme Gözat

10 Ocak 2008; 20:53:59 

quote:

Orjinalden alıntı: THILL

yazalı bayya olmuş ama neyse.bende de aynı sorun var. cpu nun üzerindeki fanı sök.eline bez al.fanın kanatlarını bi temizle.sonra da arkasındaki bantı çıkar 1 damla sıvı yağ damlat geçer.(evde makine yağı yok.zeytinyağı da işe yarıyor)

aman ha diyim makine yağından başka bişey damlatmayın fana, zira zeytinyağı veya ayçicek yağı bir süre sonra donuyor fanın tamamen çalışmaz hale gelmesine neden oluyor, sonrada işin yoksa bütün fanı parçala temizlemeye uğraş (saçma sapan önerilerde bulunmayalım)

Cpuografi: P Celeron 433 & P Celeron 633 & Amd Athlon XP 2500+ & Pentium D 935

P D 935 3,2 Ghz@4,0 Ghz & Gigabayte 965P-DS3 F12 & A-Data Vitesta Extreme 2x1 Gb 800 mhz@1200 mhz (5-5-5-15)
& Zotac 9600gt 512 Mb Gddr3 & Skystar2D & Samsung 320Gb sata & Samsung 80Gb Pata & Samsung 2232BW 22" Lcd
& Aiwa BMZ-K1 & Creative Muvo TXFm 512MB & Senheiser CX300 Black & Cort X2 & Marshall MG15CDR & Big Water 735 &
Hp C4280 & FSP BlueStorm 2 500W & Logitech MX3200 Lazer & Zoom X5 & K750i…

guneysınır

11 Ocak 2008; 4:16:02 

bende zeytinyağı damlatmıştım ama bişe olmamıştı onun donması için baya bi soğukluk olması lazım. o soğuklukda işlemcide olmadığı için dert olmuyor

DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Ocak 2008; 4:40:22 

quote:

Orjinalden alıntı: SamirCakir

quote:

aman ha diyim makine yağından başka bişey damlatmayın fana, zira zeytinyağı veya ayçicek yağı bir süre sonra donuyor fanın tamamen çalışmaz hale gelmesine neden oluyor, sonrada işin yoksa bütün fanı parçala temizlemeye uğraş (saçma sapan önerilerde bulunmayalım)

Benim kasa fanımda ayçiçek yağı var valla,makine yağı bulamadım onu kullandım sorunsuz...

Yağ dediysek margarin demedik...

THILL
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

11 Ocak 2008; 18:55:53 

quote:

Orjinalden alıntı: SamirCakir

quote:

valla ben 2 senedir fanımı zeytinyağı ile yağladım şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı.+ zeytin yağı oda sıcaklığını geç dolapda durduğu halde sıvı.donmuyor yani.benim bildiğim hiçbir işlemci dolap kadar soğuk olamaz.olsada gene de donmaz lütfen biraz düşünüp cevap verelim.
edit: imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THILL -- 11 Ocak 2008; 18:57:21 >
XuRCuVaS

Sisteme Gözat

11 Ocak 2008; 19:08:49 

Hocam yağ olayında makine yağıda yine ses yapıyor ben motor yağı uyguladım

Eskiden Imza mi vardi??
0Mæ®

17 Ocak 2008; 11:49:47 

geçen gün arkadaşta aynı dertten yakınıyordu açtık fanı makine yağı damlattık ses kesildi bide tozlarıda temizlersen daha sağlıklı oluyor

0Mæ® /// BeRaMuS--Han1mShardiGetir--Han1mJR
ChaR Tanıtımı
thorri

18 Ocak 2008; 10:56:02 

Wd40 kullanmayında ne kullanırsanız kullanın

baweraltunkanat

8 Şubat 2008; 1:37:55 

bendede bi ara ole oluyodu neyseki yeni fan aldm taktm kesildi ses zatn paalı bise diil yeni bir fan al olsn bitsn

my sweet computer := e7200 2.53 ghz no oc no risk:d; samsung 320 hdd; gigabyte p31-ds3l mainboard; 2gb dual channel ram; sapphire hd3870; feel thunder case
özgür deniz

Sisteme Gözat

8 Şubat 2008; 2:30:16 

fan yağlayan arkadaşlar sıvı yağ kullanmayın ve yağı az miktarda kullanın. ayrıca yalpa yapan bir fanı yağ iflah etmez şehir çöplüğü hakkından gelir.

fazla yağlarsanız veya sıvı yağ kullanırsanız fan döndüğünde yağ fazlasını veya akan yağı kasa içine dağıtır sıçratır. kısa devreye sebep olmasada yağlar aşırı toz tutmasına sebebiyet verir. miadı dolan fanınızı glacialtech marka fanlarla değişin hem sessiz hemde çok ucuz fanlar. gg de bulabilirsiniz.

boşluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk!
DiabloXT

Sisteme Gözat

8 Şubat 2008; 6:34:37 

quote:

Orjinalden alıntı: özgür deniz

fan yağlayan arkadaşlar sıvı yağ kullanmayın ve yağı az miktarda kullanın. ayrıca yalpa yapan bir fanı yağ iflah etmez şehir çöplüğü hakkından gelir.

fazla yağlarsanız veya sıvı yağ kullanırsanız fan döndüğünde yağ fazlasını veya akan yağı kasa içine dağıtır sıçratır. kısa devreye sebep olmasada yağlar aşırı toz tutmasına sebebiyet verir. miadı dolan fanınızı glacialtech marka fanlarla değişin hem sessiz hemde çok ucuz fanlar. gg de bulabilirsiniz.

Ben fanlarımı ayçiçek yağıyla yağlıyorum valla basıyorum yağı hiç de bişiy olmuyor hocam etmeyin.
4 ay oldu fanları yağlayalı tık yok.Gidip bi de makine yağı arayamam şimdi...

infra_dark

8 Şubat 2008; 12:51:31 

Arkadaşlar yazmıştım tekrar yazayım, bitkisel yemeklik yağlar yüksek derecede asit içerir makine yağlanması kısa vadede olmasada uzun vadede sorun çıkartabilir. İnce makine yağı yada gres kullanın.

Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır.
feelix