CPU'nun üzerindeki fan çok cızırtı yapıyor özellikle ilk açınca kasayı. Sonra windows falan başlayıp masaüstü belirince yani o süreden sonra kasaya vurunca cızırtı kesiliyor. Bu arada kasa Everest ve fan üzerindeydi. Çocuk PC masasına çokca vuruyor yani mekanik bir problem olabilir bu. Ne önerirsiniz fanı mı değiştireyim.Yoksa başka bir şey mi yapmak lazım?
kasayi ac. Teker teker fanlari elinle durdur. Hangisini durdurunca ses kesiliyorsa fani cikar. Bi incele fiziksel bir sorun varmi. Yoksa fanin arkasindaki banti cikar. ICine bi damla makine yagi damlat. Sonra calistir fani. Muhtemelen duzelir... Duzelmezse yeni fan
yazalı bayya olmuş ama neyse.bende de aynı sorun var. cpu nun üzerindeki fanı sök.eline bez al.fanın kanatlarını bi temizle.sonra da arkasındaki bantı çıkar 1 damla sıvı yağ damlat geçer.(evde makine yağı yok.zeytinyağı da işe yarıyor)
yazalı bayya olmuş ama neyse.bende de aynı sorun var. cpu nun üzerindeki fanı sök.eline bez al.fanın kanatlarını bi temizle.sonra da arkasındaki bantı çıkar 1 damla sıvı yağ damlat geçer.(evde makine yağı yok.zeytinyağı da işe yarıyor)
aman ha diyim makine yağından başka bişey damlatmayın fana, zira zeytinyağı veya ayçicek yağı bir süre sonra donuyor fanın tamamen çalışmaz hale gelmesine neden oluyor, sonrada işin yoksa bütün fanı parçala temizlemeye uğraş (saçma sapan önerilerde bulunmayalım)
aman ha diyim makine yağından başka bişey damlatmayın fana, zira zeytinyağı veya ayçicek yağı bir süre sonra donuyor fanın tamamen çalışmaz hale gelmesine neden oluyor, sonrada işin yoksa bütün fanı parçala temizlemeye uğraş (saçma sapan önerilerde bulunmayalım)
Benim kasa fanımda ayçiçek yağı var valla,makine yağı bulamadım onu kullandım sorunsuz...
valla ben 2 senedir fanımı zeytinyağı ile yağladım şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı.+ zeytin yağı oda sıcaklığını geç dolapda durduğu halde sıvı.donmuyor yani.benim bildiğim hiçbir işlemci dolap kadar soğuk olamaz.olsada gene de donmaz lütfen biraz düşünüp cevap verelim. edit: imla hatası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THILL -- 11 Ocak 2008; 18:57:21 >
fan yağlayan arkadaşlar sıvı yağ kullanmayın ve yağı az miktarda kullanın. ayrıca yalpa yapan bir fanı yağ iflah etmez şehir çöplüğü hakkından gelir.
fazla yağlarsanız veya sıvı yağ kullanırsanız fan döndüğünde yağ fazlasını veya akan yağı kasa içine dağıtır sıçratır. kısa devreye sebep olmasada yağlar aşırı toz tutmasına sebebiyet verir. miadı dolan fanınızı glacialtech marka fanlarla değişin hem sessiz hemde çok ucuz fanlar. gg de bulabilirsiniz.
fan yağlayan arkadaşlar sıvı yağ kullanmayın ve yağı az miktarda kullanın. ayrıca yalpa yapan bir fanı yağ iflah etmez şehir çöplüğü hakkından gelir.
fazla yağlarsanız veya sıvı yağ kullanırsanız fan döndüğünde yağ fazlasını veya akan yağı kasa içine dağıtır sıçratır. kısa devreye sebep olmasada yağlar aşırı toz tutmasına sebebiyet verir. miadı dolan fanınızı glacialtech marka fanlarla değişin hem sessiz hemde çok ucuz fanlar. gg de bulabilirsiniz.
Ben fanlarımı ayçiçek yağıyla yağlıyorum valla basıyorum yağı hiç de bişiy olmuyor hocam etmeyin. 4 ay oldu fanları yağlayalı tık yok.Gidip bi de makine yağı arayamam şimdi...
Arkadaşlar yazmıştım tekrar yazayım, bitkisel yemeklik yağlar yüksek derecede asit içerir makine yağlanması kısa vadede olmasada uzun vadede sorun çıkartabilir. İnce makine yağı yada gres kullanın.