Şimdi Ara

Vista'DA Sürekli HDD Çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkaplanda hiçbir uygulama açık değilken bile HDD sürekli çalışıyor car car car sinir oluyorum ya Bunu nasıl çözecez? Güncelleştirmeler yapılı ve sistem yeni kuruldu bugün. MSN dışında birşey yüklenmedi. Delirmek üzereyim. Sistemim imzamda var.

• Bence Yeni Bi Hdd Alın seagate 160gb sata olabilir
    bide hemen psu nuzu değiştirin o psu lar anca 250 w veriyolar o sisteme yetmez
  • eger vista yukledi isen, ozellikle vista64, ole bi sorun var.
    biz vista64 de o sorunu gidermek icin bi arkadaşla epey cirmaladik ama muaffak olamadik.
    vista32 yada xp kurunca sorunun biter.

tabi vista yi 20 gb lik bi bolume kurdugunu kabul ediyorum.
  • vista 32 bit yüklü ve 30gb lik alana kuruldu.
  • vista32 de bu hd surekli calisma sorunu varmi yokmu bilmiyorum, hic denemedim.
    benimde dikkatimi bi arkadaş ın foruma yazdigi hd lambasi sorunu ile çekmisti,
    durumum seninki ile ayni,
    ve hd ile bi ilgisi yok imzamdan da anlayacagin gibi,
    senin de sorununun hd ile ilgili oldugunu sanmiyorum. (30gb yeterde artar bile)

cozersen haberimiz olsun.
  • 1 haftadır Vista64 kullanıyorum, hiç bir sorun yok.
    HDD sürekli çalışmıyor.
    HDD donanımsal sorununuz olabilir mi?
    Keza, HDD'Niz baya eski...
    Güncelleştirmeler açık mı?
    Otomatik defrag açık olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Arkaplanda hiçbir uygulama açık değilken bile HDD sürekli çalışıyor car car car sinir oluyorum ya Bunu nasıl çözecez? Güncelleştirmeler yapılı ve sistem yeni kuruldu bugün. MSN dışında birşey yüklenmedi. Delirmek üzereyim. Sistemim imzamda var.

bilgisyarındaki dosyaları indeksliyor... bi kaç gün kullan geçer, yani ilk kurudğun zamanki kadar iş yapmaz.
    eğer indexlemesin diyosan kapatabilirsin..
    bi de windows defenderi kapat, yani anlık taramayı iptal et...
    o da çok yavaşlatıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • indexleme ile bi alakasi yok
    sorun vistada ki bi bug
    Levcho arkadaşın yazdiklarindan dolayi baktigim,
    Disk Defragmenter - Run on a Schedule - iptal
    yapinca ilginc bi sekilde hd ışık olayı geçti
    ama
    bu schedule olayinin tarih bazli olmasi gerekirdi,
    yani tarihi gelince çalışması lazimdi
    "scheduled tasks" da oldugu gibi,
    ama burda secenek kondugunda "analyzing disk" calisiyor arka planda ve o da hd isiginin surekli calismasina sebeb oluyor, yoksa internette "automated defrag" seklinde yazilan hadise aslinda "scheduled defrag" seklinde olmali cunku bu kullanirken arka planda defrag yaptigida yok buyuk ihtimal.

bende de analyzing de takildigi icin (her nedense, hd lerde iyi) o ışık yanip sonuyor.
    yani 2 bug var
    1. si, schedule edilmemesine ragmen defragin arka planda analyze etmeye kalkmasi. Belki analyze bitince defrag yapmiyacak ama secili secenek yuzunden analyze edecek sekidle yapimslar.
    2. si, vista defrag programi analyze icin cok zaman harciyor, xp de o kadar surmezdi.

"Otomatik defrag açık olabilir mi? " dien Levcho arkadaşa teşekkurler, bi ampulun daha yanmasina vesile oldu.

sp1 ile duzelir umarim.
    simdi bu hd isigindan muzdarip diger arkadasi bulayim forumdan

• Otomotaik defrag programlandığı saatinde bilgisayarınız kapalı olursa,
    ilk açıldığı dakikadan itibaren defrag yapmaya başlar.
    Ve siz de yoğun olarak işlem yaparsanız, defrag işlemi uzar durur.
    Taa ki bilgisayarınız sakîn kalıp işlemi tam bitirene kadar.
    Ben şahsen windows'un defrag'ına güvenmiyorum ve vista'daki otomatik defrag işlemini kapattım.
    2. partı yazılım ile hallediyorum ayda bir.
  • Walla bu olayı cozdugunuz cok ıyı oldu cunku cok sınırımı bozuyordu sureklı karsımda car car yanan bı lamba utanmasam MB uzerınden kablosnu kesecektım ıcım acıda da kablolar kurtuldu 1 ay once acmıstım bır topıc bunla ılgılı Lancelot kardesımden baska ılgılenen olmamıstı neyse benım gıbı bı hdd ısıgına takılıp kalanlara ılac oldu bu Bıde tam olarak Defragı nası kapatacamızı yazarsanız tam super olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan
    Walla bu olayı cozdugunuz cok ıyı oldu cunku cok sınırımı bozuyordu sureklı karsımda car car yanan bı lamba utanmasam MB uzerınden kablosnu kesecektım ıcım acıda da kablolar kurtuldu 1 ay once acmıstım bır topıc bunla ılgılı Lancelot kardesımden baska ılgılenen olmamıstı neyse benım gıbı bı hdd ısıgına takılıp kalanlara ılac oldu bu Bıde tam olarak Defragı nası kapatacamızı yazarsanız tam super olacak

yukarda yazdim
    Disk Defragmenter - Run on a Schedule - iptal

Disk Defragmenter i control panelinden arayip bulursun.

• başlat donatılar sistem araçlarından da giriliyor

genelde her kuruşumda kapatırdım bu sefer unutmuşum. ilk yüklediğimde direk defrag ve indexingi kapatırım. index i de direk hdd nin üzerinden kapatın bilgisayarımdan o zaman daha etkili.
  • peki xp de nasıl giderilir bu?? şuan ben bilgisayarı boşa bırakınca çok ufak işlemler yapıyo pc.. bu nasıl giderilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: borealatis

peki xp de nasıl giderilir bu?? şuan ben bilgisayarı boşa bırakınca çok ufak işlemler yapıyo pc.. bu nasıl giderilir?

xp de indexing service yi kapat. burada yazilan bir vista bug'i, xp de boyle bir bug yok.
  • sp1 Çözüyo problemi
  • indekslemeyi kapatın. olmazsa ram yetmiyor olabilir. ram yetmezse hdd ye yazıyor sayfa dosyası olarak.
  • bence bu ses floopy den geliyor olabilir...

bende de öyle oldu komple söktüm ses kesildi...
  • Bende vista 32 bit kullanıyorum bilgisayar açıldıktan sonra 2-3 dakika sabit diski çalıştırıyor yoğun şekilde ama ondan sonra normal haline dönüyor.
  • Harddisk, yetersiz ram olduğunda bu şekilde devreye girer.
  • ramim 2gb ama genede yapıyor.

galiba indexing yani dizin oluşturma servisi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.