bende uzun bir süre subwoofer içinden çıkan orjinal kabloyu kullandım sonra bu çift çıkışlı kablodan aldım üstelik aldığım kablo orjinal kablodan çok daha kalın ve kaliteliydi ama ses kalitesinde hemen hemen hiç fark olmadı istersen bir dene belki sende farkedebilir
SATILIK PC: Intel Q6600 işlemci, Msi x38 platinum anakart, ati 3870x2 ekran kartı, 2x1375mhz DDR3 ram, 2x160 gb HDD, Tagan2 force 700w. PSU, RC-831 CM Stacker kasa, DVD RW, X-fi platinum seskartı (2000 $) Logitech Z4, Logitech Z5500, Creative G500
o zaman bu çift girişin amacı ne ? en azından bilgimiz olsun bilen arkadaşların dikkatine
o çift girişin amacı wooferda iki bobinide kullanabılmendır.her woofer çift bobinli olmaz.buda senin wooferının çift bobinli olduğunu gösterir .yani sen bu wooferi 4 ohm da da 2ohm da da bağlayabilisin.2 ohmda ses yaklasık %50 artış gösterir(wooferın kapasıtesıne baglı)(genelde amfilerde işe yarar ama ).. eger amacın 2 ohm da baglamak dıılse , çift kablo takmanın bi anlamı olmaz...eger ohmu düşürmeyi düşünüyosan çift kablo kullanman gerekir... haaa eger girislerin bu resimdeki gibi jak lı ise ohm dusurme yapamazsın. once o jakları iptal edip normal klipsli giris yapman gerekicek... saygılarımla
slm sub larda 2 giriş yapılamasının nedeni yüksek model receiverlarda sub a çift çıkış verilmektedir yamahanın en üst modellerinde var ama diğer arkadaşlarında yazdığı gibi 100 krş olan bir adaptör var onu anfinin sub çıkışına takıyorsun sana iki adet çıkış veriyor saba left right olarak girdiğin zaman ses % 30 fark ediyor senelerdir müşterilerimize böyle bağlattırdık her kez çok memnun
subwoofer'larda genelde L ve R girişleri olur, bu girişlerin L olanının LFE olarak kullanılması tavsiye edilir bazı subwoofer modellerinde L ve R girişinden bağımsız olarak LFE girişi de olabilir öte yandan sadee LFE girişi olup başka giriş olmayan modellerde mevcuttur. yaygın olarak kullanılan L ve R girişi olan modellerdir. amfinin subwoofer veya LFE çıkışından alınan sinyalin tek kabloyla LFE girişe bağlanması ile bu kablonun çoğaltılarak hem L hemde R girişine aynı anda bağlanması %30 veya %40 etkilemez. Eğer amfiniz düşük frekanstaki sesleri L ve R olarak iki çıkıştan veriyorsa o zaman Subwoofer'a iki kablo çekmeniz doğru olacaktır.
SATILIK PC: Intel Q6600 işlemci, Msi x38 platinum anakart, ati 3870x2 ekran kartı, 2x1375mhz DDR3 ram, 2x160 gb HDD, Tagan2 force 700w. PSU, RC-831 CM Stacker kasa, DVD RW, X-fi platinum seskartı (2000 $) Logitech Z4, Logitech Z5500, Creative G500
Amfinizden SUB Pre-OUT çıkışından ( ki monodur) iki kablo ile çıkmak anlamsızdır.
LveR olarak çift girişli sublar Dual Bobin değildir (nadiren olsa bile) içlerinde Mono amfi vardır. Bu bağlantı şekli eğer amfiniz stereo bir amfi ise (özellikle stereo pre ise) çıkacağınız sinyal stereo olmak zorunda olduğundan Lve R şeklinde bir input zorunluluğu doğurur ancak sub bunu üretmeden zaten mono sinyale çevirip sesi üretecektir. zaten dual-bobin baslara da mono sinyal yollanması zorunludur maksat 2 ayrı amfi veya tek amfinin daha düşük omajlarda çalışıp daha yüksek wattlar üretmesinin sağlanmasıdır.
LFE ( Low Frequency Effect) girişinden yada yoksa L girişinden tek kabloyla bağlamak tek yoldur ( eğer amfinizde sub pre-out varsa)
quote:
Orjinalden alıntı: AKREPmt.
subwoofer'larda genelde L ve R girişleri olur, bu girişlerin L olanının LFE olarak kullanılması tavsiye edilir bazı subwoofer modellerinde L ve R girişinden bağımsız olarak LFE girişi de olabilir öte yandan sadee LFE girişi olup başka giriş olmayan modellerde mevcuttur. yaygın olarak kullanılan L ve R girişi olan modellerdir. amfinin subwoofer veya LFE çıkışından alınan sinyalin tek kabloyla LFE girişe bağlanması ile bu kablonun çoğaltılarak hem L hemde R girişine aynı anda bağlanması %30 veya %40 etkilemez. Eğer amfiniz düşük frekanstaki sesleri L ve R olarak iki çıkıştan veriyorsa o zaman Subwoofer'a iki kablo çekmeniz doğru olacaktır.
Hi-Def-Man Panasonic PT-AE1000-DA-LİTE 106inch 16:9 perde-Yamaha RX-V2700 Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
Amfinizden SUB Pre-OUT çıkışından ( ki monodur) iki kablo ile çıkmak anlamsızdır.
LveR olarak çift girişli sublar Dual Bobin değildir (nadiren olsa bile) içlerinde Mono amfi vardır. Bu bağlantı şekli eğer amfiniz stereo bir amfi ise (özellikle stereo pre ise) çıkacağınız sinyal stereo olmak zorunda olduğundan Lve R şeklinde bir input zorunluluğu doğurur ancak sub bunu üretmeden zaten mono sinyale çevirip sesi üretecektir. zaten dual-bobin baslara da mono sinyal yollanması zorunludur maksat 2 ayrı amfi veya tek amfinin daha düşük omajlarda çalışıp daha yüksek wattlar üretmesinin sağlanmasıdır.
LFE ( Low Frequency Effect) girişinden yada yoksa L girişinden tek kabloyla bağlamak tek yoldur ( eğer amfinizde sub pre-out varsa)
quote:
Orjinalden alıntı: AKREPmt.
arkadaşlar bende Pure acoustics SL-W10 var (Yamaha RX-V361 AVR ile kullanıyorum)
başlangıçta "nasıl olsa mono sürücü, neticede paraleldir" diyerek sadece "L" den girdim sonra bir deneyelim bakalım dedim ve 2 ucu erkek 1 ucu dişi "Y" adaptör RCA ile çift giriş yaptım samimi söylüyorum ses %20-25 arttığı gibi ses kalitesinde de hissedilir bir fark yarattı bende inanamadım, elimdeki ses testleri ile aynı sesi "R" yi çekerek her iki durumda da defalarca denedim
dual bobin varmıdır yokmudur, her sub.da aynı durum sözkonusumu o kadarını bilmiyorum ama ses kesinlikle farkediyor
birde tek sürücüde dual bobinin mantığınıda açıklayabilirseniz sevinirim
slm machiner aynen söylediğin gibi senelerdir böyle bağlıyoruz ve % 30 fark etmez diyen arkadaş yanılıyor fark ediyor hemde bunu çok rahat hissediyorsunuz bütün kullanıcılar aynı şeyi söylüyor
bende senelerdir subwoofer kullanıyorum ve şu anda sistemime 3 adet subwoofer bağlı iki farklı amfi (onkyo, sony) ve 4 farklı subwoofer (kenwood, def.tec., cerwin-vega) denedim ama hiç bir fark göremedim nasıl yanılıyorum, sizinki psikolojik olmasın? ya da birbirimizi tam anlamadık stereo bağlandığında ses farkeder onu da yazıda belirttim ve öyle bağlanması gerekiyor dedim
quote:
Orjinalden alıntı: spidr
slm machiner aynen söylediğin gibi senelerdir böyle bağlıyoruz ve % 30 fark etmez diyen arkadaş yanılıyor fark ediyor hemde bunu çok rahat hissediyorsunuz bütün kullanıcılar aynı şeyi söylüyor