Şimdi Ara

Türk Telekom ile Sendika Görüşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bildiğiniz üzere yaklaşık 2 aydır Türk Telekom personelinin ısrarlı protestosu devam etmekte. Bununla ilgili sorunun çözülmesine yönelik bir görüşme yapılmış ancak mutabakata varılamamıştı. Dün itibariyle yeniden başlanan görüşmelerin 2. ayağı hakkında ve yaşanan olaylarla ilgili bu başlığı kullanacağız. Öncelikle görüşme ile ilgi son durumu aktarmak istiyorum. Görüşmeler 22.11.2007 tarihinde, yani dün saat 15.00 itibariyle başladı. Ancak sendikanın önceki ücret artış talebi yine Türk Telekom cephesinde kabul görmedi ve anlaşmaya varılması için uzun süreli bir toplantı gerçekleşti. Toplantı sabaha karşı 03.00'da saatin oldukça ilerlemesi nedeniyle sona erdirildi. Alınan kararda görüşmelere bugün de devam edileceği bildiriliyordu. Bununla beraber Türk Telekom yetkililerinin seyahat engeli olduğu için görüşmelere ara verilmesi de söz konusuydu. Ancak görevlilerin gitmesi beklenen Adana'da yapılacak olan bölgesel kurul toplantısı da iptal edildi. Görüşmelere öğleden sonra yeniden başlanacağı beklenilse de başlandığına dair herhangi bir işarete rastlayamadım.

    Bu konuya ilgi gösteren arkadaşlar bu süreci buradan takip edebilirler. Ancak şunu da hatırlatmakta yarar görüyorum, ister tam güç personeliyle, ister personelsiz mevcut problemlerin çözüme kavuşturulması şu sıralarda gerçekleştilen taraflı anlaşma çabalarına bağlı değildir. Sorun tamamen teknik nedenlerden ötürü olduğu için grev sorununun çözülmesiyle performans artışı sağlamayacağız. Grevin çözülmesiyle ancak idari işler yürütülebilecek, nakil başvurusu, port açtırma gibi nedenlerden ötürü işlemin yapılması için bekleyen forum üyelerimiz varsa bunlar çözümlendirilecektir.



  • Medya olayı göstermiyor. Olayın boyutları çok büyüdü. Binlerce nakil bekleyen, adsl bekleyen, hat bekleyen var. Açılan işyerleri telefon bağlatamıyor, zarar ediyor. Telekom grevi 7'den 702e herkesi etkiliyor. Her aile de 1 etkilenen kesinlikle var. Ama medya da bu gerçekler yazmıyor, bizler gidip hakkımızı aramıyoruz. Biz telekom işçisinden değil Telekomdan hizmet alıyoruz. Hak arama diyince yapılması gereken grevdeki işçinin yakasına yapışmak değil; Telekom'a gidip müdürlerine telekomu dar etmek. Hakkımızı aramak. Yapmamız gerekn bu ama biz de kuzu kuzu bekliyoruz; medya trilyonluk reklam alıyor her gün binlerce insan telefondan kaynaklı sıkıntılardan işlerinde zarar ediyor... Büyük bir ayıp artık bu....

    Hükümet el atmalı bu işe ve derhal piyasa da rekabet sağlanmalı. Telekom'un karşısına en az bir rakip şirket kurulmalı. Telekom tekeli sürdüğü sürece Telekom bugün anlaşma yapsa bile yarın yine aynı sorun çıkacak...

    Bu arada merak ediyorum; Ermeni Sözde soykırım anıtına çelenk bırakan Öger'in Telekom şirketinin rakibi olsa Telekom'a kim abone olacak. Rakip açılsın fiyatı telekomdan pahallı bile olsa geçicem ben. En basit mantıkla Telekom'a, Öger'e çok öpüldük biraz da başkası öpsün. Ermeni Soykırım yalanına katkıda bulunan Hariri Telekom ve Saudi Oger öpmesin.
  • lokavt gelirse o zaman görecez bakalım hep birlikte ne oluyor
    işte o zaman seyir eyleyin şenliği...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penkala -- 24 Kasım 2007; 4:14:26 >
  • ahhh ahh lokavtı bekliyorum inş. olacak görecekler günlerini kestikleri kabloları... !!!
  • lokavt olmaz çünkü sonuçta devlet %49 hisse sahibi şirketde ayrıca lokavt kanunu yanlış ve saçma adamlar grev yapıyor sen işveren olarak lokavtı bende bunların işlerine son veriyorum şeklinde değilde işyerini kapatıyorum çeklinde yapaliyorsun oger telekom 6 milyar ödediği bir şirketi kapatıp anahtarını devlete veremeyeceğine göre lokavt yapma şansı yok ama bu iş uzarda uzar ve olan yine bize olur en az saatde bir kopuyor internet iyice sıkmaya başladı artık
  • http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=19615 Yeni gelişmeler.Görüşmeler 26 sında devam edecekmiş...
  • kendi hakkını alabilmek için başkasının hakkını gasp etmek ne kadar etik acaba...???...
    kimse bu greve destek vermemi beklemesin
    herşeyin usulü erkanı vardır,milyonları zor durumda bırakarak hak arayamazsın arkadaş...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: penkala

    lokavt gelirse o zaman görecez bakalım hep birlikte ne oluyor
    işte o zaman seyir eyleyin şenliği...

    lokavt gelsin, işlerimiz yoluna girsin

  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ado

    kendi hakkını alabilmek için başkasının hakkını gasp etmek ne kadar etik acaba...???...
    kimse bu greve destek vermemi beklemesin
    herşeyin usulü erkanı vardır,milyonları zor durumda bırakarak hak arayamazsın arkadaş...



    Kesinlikle katılıyorum.Para kazanmanın zor olduğu bir ülkede hiç kimse daha fazla para kazanıcam diye başkasının hakkını bu derece gasp edemez.İş yavaşlaşma olur veya farklı bir uygulama yaparsın grevde.Ama Haftalarca telefonlar çalışmıyor, yeni internet bağlantıları yapılmıyor; üstelik bütün arızalara rağmen kullanım ücreti çatır çatır alınıyorsa burda insanların elini vicdanına koyması gerekiyor.Diğer bir başlıkta arkadaşın biri yıllardır telekomda ilk defa grev yapıldığına göre mutlaka haklı sebepleri vardır diyor.Ama yıllardır telekom gibi kurumların siyasiler tarafından oy için binlerce iş yapmayan insan tarafından doldurulduğunuda unutuyor.Özel sektörde çalışan herkes bu düzenin bu şekilde devam etmeyeceğini bilir.Bu olaylar tamamen denge meselesidir.Grev yapılmasına tamamen hak vermeme rağmen sınırların aşıldığı kanaatindeyim...
  • inş. yakın zamanda bu grevi bitirirler ya..
  • grev anayasal bır hakdır sonuna kadar kullanılmasından yanayım ama calıstıgı ıse zarar vererek degıl
    grevı desteklıyorum.herkes daha ıyı yasanm ıcın calıştıgının hak ettıgının karsılıgını almalıdır
    herkese saygılar
  • Arkadaşlar bu arada topik Türk Telekom grev topiğine dönmesin, özen gösterelim. Sadece görüşmeleri kapsayan bir konu. Bunun dışına çıkılmazsa sevinirim.
  • Ben uzak kaldım biras..Grevin amacı nedir?maaş zamlarını mı beğenmemişler?böyleyse aylık ortalama ne kadar alıyorlar?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RccP

    Ben uzak kaldım biras..Grevin amacı nedir?maaş zamlarını mı beğenmemişler?böyleyse aylık ortalama ne kadar alıyorlar?

    Sendikalılara az maaş, sendikasızlara çok maaş verildiği için sendikalılar da "eşit işe eşit maaş" istiyorlar, haklılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ado

    kendi hakkını alabilmek için başkasının hakkını gasp etmek ne kadar etik acaba...???...
    kimse bu greve destek vermemi beklemesin
    herşeyin usulü erkanı vardır,milyonları zor durumda bırakarak hak arayamazsın arkadaş...


    Yani milyonlar mağdur olmasın diye icabında bedava bile olsa çalışmaları şart aynı mantıkla düşünürsek. Milyonlar mağdur olmasın, 30.000 telekom çalışanı maaş ne olursa olsun çalışsınlar, hatta telekom çalışmaları için maaş vereceğine üzerine para istese bile çalışmalılar ki milyonlar mağdur olmasın.

    Milyonlarca aboneyi mağdur eden telekomdur. Bu adamlar 20 yıllık çalışanlar çoğu. Yeni aldıklarını zaten sendikasız alıyordur telekom. Emekliye ayırana kadar katlanıcak, zaten bedavaya aldı telekomu öger şimdi de Türk halkını mağdur ediyor.

    Ya da tek tek zamanla ödeyecek tazminatlarını, çıkaracak işten. Biz hizmeti şirketten alıyoruz, çalışandan değil. Bizim muhatabımız şirket. Bunun farkına varalım. Bizim için mağduriyetimizin sebebi Türk Telekom. Türk Telekom eğer kendini mağdur hissediyorsa muhatabı çalışanlarıdır. Bizim muhatabımız, takır takır sabit ücretleri alan, internette hız değil fiyat aboneliği getiren (!) telekomdur muhatabımız.

    Adamlar senelerce ve hala 49 YTL'lik en alt tarife de indirime gitmediler. Hep hız arttırdılar. 256kb'yi kaldıracağına yapsana 19 YTL isteyen yine 49 versin 1 mbs'ye... Para almayı biliyorlar ama sıra işçiye geldi mi para vermeyi bilmiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 25 Kasım 2007; 16:36:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.