Şimdi Ara

Çok Önemli Bir Sorum Var Lütfen Yardım Edebilecek Olan Yardım Etsin!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim internetin yavaşlığıyla ilgili bir problemim var.Ağımda 10 bilgisayar var.1024 int bağlantım var.İnternete bağlandıktan 1 2 saat sonra internet neredeyse duracak kadar yavaşlıyor.Ve bunun tek çözümü modeme res atmak.Başka hiçbir türlü düzelmiyor.Modemim zoom.10 bilgisayardan 9unda deepfreeze yüklü.Ana bilgisayarda ise kaspersky yüklü virüsten olma ihtimali çok düşük zaten virüsten olsa kaspersky hallederdi.Neredeyse 6 aydır bu sorunu çekiyorum.Ve 2 saatte bir int res atmak zorunda kalıyorum.Sizce virüs hariç nedeni ne ola bilir ?Yardım edenlere şimdiden çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo145 -- 23 Kasım 2007; 14:46:11 >



  • nasil bukadar emin konusabiliosun virus olsaydi kaspersky mutlaka hallederdi die.. cokmu iyi bi program o kaspersky ? modemin bidefa zoom bu tip sorunlarin bas aktoru.. networkunda switchinde ve diger deep freeze yukledigin makianalarinda bile df kurmadan onceki yuklemis oldugun biside veya kapmis oldugun bi spy dan bile olabilir.. butun sistemini komple gozden gecir gerekiosa sifirdan kur makinalari birbiri ile temas ettirmeden tek basina sonra baska modemle dene en son telekomu ara.. bu arada kaspersky ida degis tam bir cuval..

    kolay gelsin..
  • Agam saolasında bütün makinaları temas ettirmeden 2 defa kurdum ama bunu yeniden yapıcam senin dediğin gibi.Makinalara df kurmadan önce int yi bağlamadım bile ama her şeyi virüs taratması yapıp sonra yeniden kurucam bilgisayarları.Switchim surecom ep-816VX switchimi ve modemi değiştircem tavsiyeleriniz varsa bi zahmet yazın.
  • senin telefon hattında sorun olabilir
    bir de farklı modemle dene ayrıca
  • Saolasın agam da iyi bi modem tavsiye edermisiniz bana ?
  • arkadaşım kendi fikrimi söyleyim

    1- mevcut bağlantı hızın 1024kb ortalama tek bilgisayara ait olsa 100-125kb arasında teorik olarak veri indirme olasılığın var ancak 10 makina bağlı olduğuna göre pc başına ortalama 10-15kb arasında bi download değeri düşer ki bence bu bağlantı hızın pc sayısına göre az sağlıklı olmasını istiyorsan en azından 2048kb lık pakete geç derim

    2- modem konusu önemli eğer çevrende geçici modem temin edebileceğin bir yer varsa farklı bi modem dene

    3- arasıra modemi resetleyip farklı ıp ile internete bağlanmayı dene bazı ıp ler gerçekten çok yavaş internete bağlanıyor

    4- ağ dan bahsetmişsin ancak ana bilgisayardan kastın server mı kurdun yoksa modem+hub+10makinadan kurulu server sız bi ağ mı var? yani sisteminde server var mı yok mu?

    5- bütün pc leri spy, trojan ve virüslere karşı tara ve en basit çözüm olarak sana şunu tavsiye edebilirim 10pc yi sisteme teker teker bağla ve internete bağlan hangi pc sisteme dahil olunca yavaşlama ciddi anlamda hissediliyorsa o pc üzerinde yoğunlaş sebebi virüs olabilir

    6- iyi bi modem tavsiyesi istiyorsun bu da ihtiyacınla doğru orantılı kablolu, kablosuz, mbm özellikli mi? yani daha açık modemde beklediğin özellikler ve alabileceğin aklından geçen fiyat aralığı nedir?
    aklıma şimdilik gelenler bunlar umarım işine yarar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUFANER -- 28 Kasım 2007; 23:40:04 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.