bende Q6600 G0 var aynı anakartla 3.6 larda Zalman 9700 ile günlük olarak kullanıyorum Bu akşam MSNde yakalarsan beni geç saatlerde birlikte bir kaç deneme yapabiliriz
Madem bu konu açılmış Yeni Konu açmadan Devam edeyim
MB Intelligent Tweaker (MIT)
Robust Graphics Booster: TURBO
CPU Clock Ratio: 9x
CPU Host Clock Control: Enabled
CPU Host Frequency(Mhz) : 400
PCI Express Frequency (Mhz) :105
C.I.A.2: Disabled
Performance Enhance : Standard
System Memory Multiplier 2.66D
Memory Frequency(Mhz): 1064
DRAM Timing Selectable : Manual
Standard Timing ControlCAS Latency Time: : Auto =5
DRAM RAS# to CAS# : Auto =7 (will tighten at 5)
DRAM RAS# Precharge : Auto = 7 (will tighten at 5)
Precharge Delay(tRAS) : 12
Advanced Timing Control
ACT to ACT Delay(tRRD) : Auto
Rank Write to READ Delay : Auto
Write To Precharge Delay : Auto
Refresh to ACT Delay : 35
Read To Precharge Delay Auto:
tRD : Auto
tRD Phase Adjustment : Auto
Command to #CS Timing: :2
Clock Driving and Skew Control
CPU/PCIEX Clock Driving Control : 1000
CPU Clock Skew Control : Normal
(G)MCH Clock Skew Control : Normal
System Voltage Control
DDR2 OverVoltage Control : 0.35 giving vdimm 2.15v (seems to overvolt looking at bios need to get mm out)
PCI-E OverVoltage Control : 0.2
FSB OverVoltage Control : 0.2
(G)MCH OverVoltage Control : 0.175
MCH Reference Voltage Control : Normal
DDR Reference Voltage Control : Normal
DDR Termination Voltage Control : Normal
CPU GTLREF1 Voltage* : Normal
CPU GTLREF2 Voltage* : Normal
CPU Voltage Control :1.425
Normal CPU Vcore : 1.2625
Advanced Bios Features
CPU Multi-Threading: Enabled
Limit CPUID Max to 3: Disabled
No-Execute Memory Protect: Disabled
CPU Enhanced Halt(CIE): Disabled
CPU Thermal Monitor 2 : Enabled
CPU EIST Function: Disabled
Virtuaalization Technology: Disabled
bu şekilde stabil bir şekilde çalışmakta fakat ne yaparsam yapayım 450X9 abir türlü getiremedim sistemi aynı şekilde çalışan ayarlar bulduğum halde bir türlü 4ghz üzerine çıkamadım nerelerde ne hata yapıyorum nerede ne eksik var? fikir verebilecek arkadaş varsa memnun olurum
Madem bu konu açılmış Yeni Konu açmadan Devam edeyim
MB Intelligent Tweaker (MIT)
Robust Graphics Booster: TURBO
CPU Clock Ratio: 9x
CPU Host Clock Control: Enabled
CPU Host Frequency(Mhz) : 400
PCI Express Frequency (Mhz) :105
C.I.A.2: Disabled
Performance Enhance : Standard
System Memory Multiplier 2.66D
Memory Frequency(Mhz): 1064
DRAM Timing Selectable : Manual
Standard Timing ControlCAS Latency Time: : Auto =5
DRAM RAS# to CAS# : Auto =7 (will tighten at 5)
DRAM RAS# Precharge : Auto = 7 (will tighten at 5)
Precharge Delay(tRAS) : 12
Advanced Timing Control
ACT to ACT Delay(tRRD) : Auto
Rank Write to READ Delay : Auto
Write To Precharge Delay : Auto
Refresh to ACT Delay : 35
Read To Precharge Delay Auto:
tRD : Auto
tRD Phase Adjustment : Auto
Command to #CS Timing: :2
Clock Driving and Skew Control
CPU/PCIEX Clock Driving Control : 1000
CPU Clock Skew Control : Normal
(G)MCH Clock Skew Control : Normal
System Voltage Control
DDR2 OverVoltage Control : 0.35 giving vdimm 2.15v (seems to overvolt looking at bios need to get mm out)
PCI-E OverVoltage Control : 0.2
FSB OverVoltage Control : 0.2
(G)MCH OverVoltage Control : 0.175
MCH Reference Voltage Control : Normal
DDR Reference Voltage Control : Normal
DDR Termination Voltage Control : Normal
CPU GTLREF1 Voltage* : Normal
CPU GTLREF2 Voltage* : Normal
CPU Voltage Control :1.425
Normal CPU Vcore : 1.2625
Advanced Bios Features
CPU Multi-Threading: Enabled
Limit CPUID Max to 3: Disabled
No-Execute Memory Protect: Disabled
CPU Enhanced Halt(CIE): Disabled
CPU Thermal Monitor 2 : Enabled
CPU EIST Function: Disabled
Virtuaalization Technology: Disabled
bu şekilde stabil bir şekilde çalışmakta fakat ne yaparsam yapayım 450X9 abir türlü getiremedim sistemi aynı şekilde çalışan ayarlar bulduğum halde bir türlü 4ghz üzerine çıkamadım nerelerde ne hata yapıyorum nerede ne eksik var? fikir verebilecek arkadaş varsa memnun olurum
voltaj olarak 1.65V vermeyi denersen açar arkadaşım ben açabiliyorum fakat daha detaylı bir uğraşı gerekiyor bi yerlerde eksik bişiler yapıyorum ama çözüme kavuşturmaya çalışıyorum yada yeni bir bios güncellemesi beklemekten başka bişi kalmıyor
Arkadaşlar yukarıdaki ayarları kullanıyoruz Pc oc ile 3.6 yaptık ama ekran kartı sıcaklığı yük altında 70 dereceye çıkıyor ne yapmalıyız. Ekran kartımız: ZOTAC NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 (512 MB)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cango69 -- 24 Mart 2008; 21:21:33 >
Arkadaşlar yukarıdaki ayarları kullanıyoruz Pc oc ile 3.6 yaptık ama ekran kartı sıcaklığı yük altında 70 dereceye çıkıyor ne yapmalıyız. Ekran kartımız: ZOTAC NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 (512 MB)
Yukarıdaki ayarlarda pci-ex hızı 105 ve +0.2V verilmiş.Bu değerleri stardart haline getirip denermisiniz.
Yukarıdaki ayarlarda pci-ex hızı 105 ve +0.2V verilmiş.Bu değerleri stardart haline getirip denermisiniz.
Birde F8 bios versionu ile şu ayarları buldum bunları uygulayınca bios restart atıp eski ayarlara dönüyor.Bulduğum ayarlar.
Here are my bios (F8) settings as they stand now. Orthos has been running for over 8 hours at 4.005Ghz with no problems. The temps are correct as this is a watercooled case.
MB Intelligent Tweaker (MIT) Robust Graphics Booster:Auto CPU Clock Ratio:9X CPU Host Clock Control:Enabled CPU Host Frequency(Mhz) :445 PCI Express Frequency (Mhz) :100 C.I.A.2isabled Performance Enhance :Standard System Memory Multiplier (SPD)2.04B Memory Frequency(Mhz):800 / 1068 DRAM Timing Selectable :Manual
Standard Timing Control CAS Latency Time: :5 DRAM RAS# to CAS# :5 DRAM RAS# Precharge :5 Precharge Delay(tRAS) :15
Advanced Timing Control ACT to ACT Delay(tRRD) :Auto Rank Write to READ Delay :Auto Write To Precharge Delay :Auto Refresh to ACT Delay : Auto Read To Precharge Delay : Auto tRD :Auto tRD Phase Adjustment :Auto Command to #CS Timing: :Auto
Clock Driving and Skew Control CPU/PCIEX Clock Driving Control :800mV CPU Clock Skew Control : Normal (G)MCH Clock Skew Control : Normal
System Voltage Control Manual DDR2 OverVoltage Control :+0.30 PCI-E OverVoltage Control :Normal FSB OverVoltage Control :+0.15 (G)MCH OverVoltage Control :+0.25 MCH Reference Voltage Control : Normal DDR Reference Voltage Control : Normal DDR Termination Voltage Control : Normal CPU GTLREF1 Voltage* :Auto CPU GTLREF2 Voltage* :Normal CPU Voltage Control :1.325 Normal CPU Vcore :1.225
Advanced Bios Features CPU Multi-Threading Limit CPUID Max to 3: Disabled No-Execute Memory Protect: Enabled CPU Enhanced Halt(CIE)isabled CPU Thermal Monitor 2:Enabled CPU EIST Functionisabled Virtuaalization Technology:Enabled
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cango69 -- 25 Mart 2008; 13:46:00 >
Çözüm olmadı arkadaşlar yardım edecek bilgisi olan bir arkadaş yardım edermi gpu sıcaklığı 70 e vuruyor ne yapmalıyız.
Çözüm olmadı arkadaşlar yardım edecek bilgisi olan bir arkadaş yardım edermi gpu sıcaklığı 70 e vuruyor ne yapmalıyız.
Yük altında bendeki 8800gt sonic de 60-65 civarında oluyor o/c'li iken.Kart standartta mı çalışıyor?