Şimdi Ara

Dizelde yakıt seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim arkadaşımda ford focus tdcı var bugün bişey dikkatimi çekti adam euro dizel değilde normal motorin alıyor bu durumun arabaya sakıncası yokmu dedim salla kardeş euro su falan hikaye dedi arabası 109.000 km de bugüne kadar param olursa genelde euro dizel ile normal motorini karıştırarak alıyorum yoksa normal mazotu dayıyorum saat gibide çalışıyor hatta benim arabamın euro dizele allerjisi var euro dizel aldığım zaman yürümüyor dedi

yani 25 ytl normal motorin 25 ytl euro dizel gibi....

Şimdi sorum gerçekten bu durumun bir zararı yokmudur eğer yoksa neden fazla fazla para ödeyip euro dizel alıyoruz

Şayet bir zararı var ise bu zarar nedir ve motorun hangi parçalarına zararı dokunur ne kadar masraf açar ve bu araba nasıl bu kadar uzun km

yapabilmiş

• quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

o kadarını bende biliyorum

İyi bu bildiklerini arkadaşına anlatta arabaya yazık olmasın. Ancak kokteyl şeklinde mazot kullanması ona herhangi bir yarar sağlamaz.

Orjinalden alıntı: erbilge

quote:

o kadarını bende biliyorum

İyi bu bildiklerini arkadaşına anlatta arabaya yazık olmasın. Ancak kokteyl şeklinde mazot kullanması ona herhangi bir yarar sağlamaz.

sen bu konu hakkında yorum mu yapacaksın yoksa GEYİK mi ?
  • Bunu bende merak ediyorum aracım TDİ, normal dizel alsam zararı ne olur bilemiyorum, ama risk de alamıyorum.Anlayan bir arkadaşımız izah ederse ona göre karar verelim bizde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    16 yıl önce açıldı
    Clio 5 yakıt tüketimi !
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zaten az yakıo arabam.2 3 kuruş için riske atamam arabamı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Kemal Geliyorum -- 23 Kasım 2007; 8:04:25 >

Eurodizel adı altında aldığımız mazotta su, pislik vs varsa pompayı enjektörleri elimize alırız -ki dün ben böyle bir tehlike atlattım-

Normal mazot temizse bu korkulan durum olmaz. Normal mazotun kükürt oranı yüksek olduğu için motor içinde korozyona ve kuruma neden olur, bu da uzun vadede motorun anasını ağlatır. Ancak carbon clean gibi yöntemlerle bu kurumlar bertaraf edilebilir.

2 gün önce aldığım eurodizel de su vardı, aracım 30.000 de bu güne kadar mazot filtresi uyarısı yanmamıştı. dün öğlen ışık yandı hemen gidip başka bir istasyondan mazot aldım akşama doğru ışık söndü...
  • peki mazotta su vardı lamba yandı sen tekrar mazot aldın söndü su nereye gitti birşekilde pompa ve enjektörle temas etti keşke lamba yandığında filtreyi söküp yenileidin daha saglıklı olurdu bence
    quote:

Orjinalden alıntı: anchorman

Dizelcilerin korktuğu mazot pompasına arıza verecek mazotun normal veya euro olması önemli değil.

Eurodizel adı altında aldığımız mazotta su, pislik vs varsa pompayı enjektörleri elimize alırız -ki dün ben böyle bir tehlike atlattım-

Normal mazot temizse bu korkulan durum olmaz. Normal mazotun kükürt oranı yüksek olduğu için motor içinde korozyona ve kuruma neden olur, bu da uzun vadede motorun anasını ağlatır. Ancak carbon clean gibi yöntemlerle bu kurumlar bertaraf edilebilir.

2 gün önce aldığım eurodizel de su vardı, aracım 30.000 de bu güne kadar mazot filtresi uyarısı yanmamıştı. dün öğlen ışık yandı hemen gidip başka bir istasyondan mazot aldım akşama doğru ışık söndü...

• bence işi riske atmamak gerekir. Arakadaşım arasıra normal mazot kullanmış sanırım arada kaçak mazotda alınmış olmalı ki Accent in yakıt tankının boyası yada kaplaması atmış ve sürekli burdan gelen kalıntılar alçak basınç mazot pompası bozmuş ve 1000 ytl masraf, yine ucuz yoldan kurtuldu ya yüksek basın mazot pompası bozulsaydı yada motor yansaydı. Gerçi eurodiesel e bile su katan zihniyet normal mazota kimbilir neler katıyorki yakıt tankının kaplamasını attırıyor!
  • 2. el dizeleri iyi fiyattan,peynir ekmek gibi satarsınız diyorlar forumda ama bu örnekten de anlaşıldığı gibi 2. el alırken çok çok dikkatli olmalı...
    gordugunuz gibi yakitinizi surekli ayni yerden alin, faturalarinizi saklayin... sonucta dizel araciniz yakit sebebi ile arizalanirsa masrafinizin yakit aldiginiz firmaca odenmesini talep hakkinizi olur.

ancak, yeni nesil dizel bir araca gidip de normal diesel yakit koyarsaniz ve bu yakit sebebi ile de araciniz arazalanirsa firmaya basvursaniz bile alacaginiz cevap aciktir... "araciniz icin uretici firmanin tavsiye ettigi x normundaki y adli urunumuzden degil de daha az nitelikli y urunumuzu kullandiginiz icin masrafinizi odeyemeyiz..."

kesinlikle tavsiye edilen yakiti kullanin. sizden baskasi ne yaparsa yapsin...

• Arkadaşlar sizi anlıyorumverdiğiniz cevaplar içinde teşekkür ediyorum fakat normal motorin kullanımında oluşabilecek zararlar nelerdir onları merak ediyorum

Orjinalden alıntı: anchorman

Dizelcilerin korktuğu mazot pompasına arıza verecek mazotun normal veya euro olması önemli değil.

Peki bu korozyon- kurumun açacağı masraf nedir? Normalde de kurum korozyon oluyo motorda.

Bi de eskiden euro dizel yoktu herkes normal mazot alıyordu. Eski dizeller hala yollarda at gibi gidiyor.

• Olur tabi, neden olmasın?!?

Hatta bazıları ayçiçek yağı ve patates püresinin de motora iyi geldiğini söylüyorlar ama ne kadar doğrudur bilemiyorum...

Orjinalden alıntı: dedikodu

Olur tabi, neden olmasın?!?

Hatta bazıları ayçiçek yağı ve patates püresinin de motora iyi geldiğini söylüyorlar ama ne kadar doğrudur bilemiyorum...

biodizel...egzosttan çıkan koku aynı mangal kokusu gibi...

Benim arkadaşımda ford focus tdcı var bugün bişey dikkatimi çekti adam euro dizel değilde normal motorin alıyor bu durumun arabaya sakıncası yokmu dedim salla kardeş euro su falan hikaye dedi arabası 109.000 km de bugüne kadar param olursa genelde euro dizel ile normal motorini karıştırarak alıyorum yoksa normal mazotu dayıyorum saat gibide çalışıyor hatta benim arabamın euro dizele allerjisi var euro dizel aldığım zaman yürümüyor dedi

yani 25 ytl normal motorin 25 ytl euro dizel gibi....

Şimdi sorum gerçekten bu durumun bir zararı yokmudur eğer yoksa neden fazla fazla para ödeyip euro dizel alıyoruz

Şayet bir zararı var ise bu zarar nedir ve motorun hangi parçalarına zararı dokunur ne kadar masraf açar ve bu araba nasıl bu kadar uzun km

yapabilmiş

normalde bir dizel motor 300 binleri rahat gorur..

arkadasinki 200.000 lere gelince su koyacak emin olsun.

su ana kadar ise tek kelime sanşsliymiş ama yakin zamanda kurumdan sorunlar yaşar. Sattiği kisi düsünsün yada satmicaksa kendi ceker masraflari...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.