Şimdi Ara

Hava Nemlendirme Cihazı ve Nem ölçme cihazları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
11
Favori
160.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nerede yaşadığına bak bence önce. eğer marmara veya ege bölgesinde yaşıyorsan senin nem alma cihazına değil de nem kurutma cihazına ihtiyacın olacaktır. fazla nem romatizma astım vs gibi hastalıklara neden olacağını da unutmamak gerekir. ideal nem oranı ise

    %35 - 50 aralığı olduğunu da unutma. bence nem alma cihazı alacağına ortamındaki neme bak. %60 üzeri çıkarsa nem kurutma cihazı alman lazım... doktorların daha fazla para kazanacağım diye sizi kandırmasına izin vermeyin ve onların önerdiği markayı almayın...!!!
  • benim kızım da çok öksürüyor. Alsam faydasını görür müyüm ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: porklu

    benim kızım da çok öksürüyor. Alsam faydasını görür müyüm ??

    Öncelikle geçmiş olsun. Hava nemlendirme cihazının mart ayından sonra pek bir faydası olmuyor nem oranı artmaya başliyor, kızınızın öksürüğü için pek faydası olacağını sanmıyorum. Öksürüğü ilerlemeden doktur'un yazdığı ilaçları düzenli kullanmanızı öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hikaru

    cengizumur bey, merhaba. aslinda son zamanlarda atmis oldugunuz bor mesaj olmadigi icin PM atarak ulasmak isterdim ama buraya tekrar gelip okuyacaginizi umacagim yada baskasinin cevap vermesini bekleyecegim sanirim.

    benimde alerjik problemlerim var ve kimse bana ozellikle nemlendirici almami onermedi ama bir sure japonyada kaldim ve hava kuru oldugu icin oradayken odamda sicak buhar veren kettle benzeri bir alet kullandim ve cok memnun kaldim.

    Simdi kendi evimde de hava kurulugundan dolayi bazi problemler yasadigimi dusunuyorum ve bir nem cihazi almak istiyorum. Aslinda ben daha once kullanmis oldugum icin aklimda sicak hava ufleyen bir alet bulmak vardi ama turkiyede istediginiz gibi alet bulmak zor ve cogunlukla iyonlu soguk hava veren makineler falan var her yerde. Simdi ben buradaki baslik hakkinda yazilanlarn neredeyse hepsini okudum ama gordugum kadariyla daha cok cocuklar bebekler uzerinden yapilan yorumlardi -gerci siz esiniz icin kullaniyormussunuz- fakat benim sormak istedigim su, gordugum yorumlardan birinde sicak hava verenin cocuklar icin zararli oldugu havanin direk cigere gittigine dair bir yorumdu. Yani sanirim bu normal olmuyor oyle mi cunku burnun havayi isitmasi gerekir vs. Peki bu sadece cocuklar icin mi zararlidir yoksa yetiskinler icin de zararli midir? Fikriniz nedir acaba?

    Aklimda chicco markasinin sicak hava veren su cihazi var

    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=238063&ttype=Instalments#pt

    fakat dolasirken alerjisi olanlara onerilen su sayfayi da gordum, urunlerin markasi bionaire

    http://www.hepaonline.com/soguk_buhar_makinasi_hava_nemlendirme.php

    Aslinda nedense hala sicak hava olanlara sempatim var cunku soguk nem verenlerin bakteri uretimi daha fazla olduguna dair yorumlar yazilmis internette.
    Cesme suyunun ikisinde de sorun yaratacaginin farkindayim ama bakteri olusturma konusunda daha hijyenik ve solunum sistemine daha yararli olacak olan hangi tur nem veren makinedir acaba? Tesekkurler.




    bende de alerjik rinit var mevsimsel..sinüzitle birlikte çok rahatsızlık veriyor.evde sıcak su kaynatıp buharını yüzme çektiğimde iyi geliyor..burnum açılıyor en azından..

    bu yüzden buhar makinesi alıyım dedim ama burayı okuduğumda sıcak buharın zararlı olduğu söylenmiş..soğuk buhar nasıl aynı işi görür mü hiç bilmiyorum.

    siz ne yaptınız hangisini aldınız sıcak-soğuk olarak acaba?




  • alper052005 kullanıcısına yanıt
    selamlar...

    ben birşey sormak istiyorum bu ürün hakkında...

    sanırım hem oda sıcaklığını hem de nem oranını digital ekrandan ölçüyor...

    benim ögrenmek istedigim...mesela ben ortamdaki nemin %45 olmasını istiyorum devamlı...

    aleti açtım başladı çalışmaya...nem %45 oldugunda çalışmayı durdurup sonra bu oran değiştiginde tekrar çalışmaya başlayıp %45 e getirmeye mi çalışıyor...

    yoksa devamlı çalışıyor mu...

    diger digital ölçerli olanlar da böyle mi..

    ya da bu tarz çalışan bir tanesi varmı...

    yani kısaca ben ortamın nemini devamlı sabit tutmak istiyorum...ama aletinde hiç durmadan çalışmasını istemiyorum..
  • arkadaşlar merhaba

    yeni bebeğimiz olacak bizde bir cihaz arıyoruz ama nerdeyse hepsi sorunlu gibi hangi ürünü tafsiye edersiniz.
  • Malın arkasında duracak marka arıyorsanız,OLEFINI 35 yıllık geçmişe sahip Türkiye de.

    http://www.ozfrigoteknik.com/olefini/Category.aspx?CategoryId=37
  • evet arkadaşlar konu hareketlensin buhar cihazları hakkında dün yazıyordum yetiştiremedim. bugünde bir arkadaş sormuş klima tavsiye bölümünden.

    kış geliyor klimalarımızı sıcak çalıştırmaya başladık. ve hemen ısınan havda nem kurudu. ve affedin burnumuz boğazımızda kurudu. ille klima kullanan evler için değil ısıtıcı cihaz kat kaloriferi vs ısınan alanalr için buhar cihazı kullanmak sağlığımız açısından oldukça gerekli.

    artık nemlendiriclerinizi bulundukları yerden çıkartınız veya yenisini alınız.

    gelelim önerilere. soğuk nemlendiriciler odalarda ortama kireç yayar nekadar yumuşak su kullansakta değişmez bu durum. chicco firmasının elimde ses kaydı var soğuk buhar cihazlarının oday akireç yaydığına dair. (çok uyanıklar yazıyla alamdım hiçte korkmaz kullanırdım yazıyı. zaten bir cihazım var hainlik etsinler sesi video yapıp yayınlıyacağım youtube a atıcam.. mahkemeye versinler üçkahıtçılık yapıcaklar ve ses kaydı yasak olucak ha.. her kanun sahtekarlardan yana konuşma özgürlüğüymüş sahtekarlaık özgürlüğü serbest haklılığını kanıtlamak özgürlüğe çomak sokmakmış ne kadar ilginç. neyse çok uyanıklar evirdiler çevirdiler lafı sonra alo dediler. birdahada normal yazılarıma bile cevap vermediler bu cihicco firmasından.)

    ama sıcak cihaz üretimi olmadığından mecburuz soğuk cihazlara. şuan sıcak buhar cihazı cihicco firmasında var ama sizler uyarmak istedim siz siz olun sıcak cihaz chiccoda var diye şu cihazı satın almayın 5 para etmez.

     Hava Nemlendirme Cihazı ve Nem ölçme cihazları


    bir türlü cihazı gönderemedim cihiccoya çokta kötü bir firma. 1 ay garantim kaldı göndersem kim bilir ne uyduracaklar. artık biz alperenbuğra arkadaşla bir cihaz icad edicez. formülü sizlere bildiririz.

    arkadaşlar şu konu var birde hatırlatalım doktorlar daha çok soğuk buhar cihazlarını tavsiye ediyorlar. sebepse daha iyi nefes açıyormuş özellikle bebeklerde.

    sıcak buhar ise bebeklerin ciğerine yapışıyormuş ben buna inanmıyorum. aramızda doktor arkadaşlar varsa kusura bakmasınlar zaten cengizumur arkadaşımızda konuya parmak basmıştı zamanında. yazılarını aratırsanzı bulursunuz.

    arkadaşlar şuraya bir tv resmi bassam bu kireç konusunda siyah kasalı bir tüplü tv yüzüme tükürürsünüz sizin evde temizlik malzemesi yokmu dersiniz. bu soğuk cihazların nasıl ortama kireç yaydığını görürsünüz forumdan bazı arkaşalarada özelden gönderdim ben bu resimleri.


    soğuk cihazlarda en kalite suyu kullansanızda oluyor bu durum. damacana sularda en kalite geçen yumuşak sulardanda olsa. en fazla 4-5 günde evinizde özellikle elektrkli siyah plastik kasalı cihazlarda bembeyaz kireç görürsünüz. en kaliteli yumuşak sular derken erikli nestle purlife eski sansu yani. ve koru su. fr derecesi düşük sulardır.

    benim sulara suç bulduğum yok. kar suyu kullandım yağmur suyu kullandım. hepsi kireç yaptı en sonunda akü suyu kullandım kireç yok. ama pahalı ve dökme olarak depolama imkanım yok.

    bir su arıtma firmasından 5lt su aldım 20-25 dk suyu doldurmak için bekledim dolması için. suyu denedim odada kireç yapmadı şaştım ama cihaz büyük mutfak tezgahına sığması bir dert. fiyatı 250 tl satıcı kişi bana dedi bu cihaz orta kalite bir şey ters osmos felan yok sanırım. ürettiği kalite su markaları örneği ise şerefiye sırmakeş vs uygun fiyatlı suları saydı.

    şayet 800 tl ödersem erikli ayarında su elde edermişim. suların özelliklerinden anlamam sadece bildiğim annem böbrek hastası yumuşak su içmesi gerekiyor. o açıdan üstteki markaları yazdım.

    eğerki akü suyu ayarında su elde etmek istersemde 600 tl ödemem gerekirmiş tabi o suyu içemeyiz. zaten amacımda su içmek yok rakam olarak bilgi geçiyorum. ve diğer arkadaşalara fayda açısndan detay yapıyorum. dediğim gibi bilgili değilim su konusunda yanlışlarımın olacağı kesin.

    bu cihazların senede 150 tl kadar filtre masrafı oluyormuş. ben forumda okudum bu durumları şunu tespit ettim 1lt su elde etmek için 10 lt kadarda suyu atık su şebekesine gönderiyormuşuz. herkez buna göre hesap yapabilir yanlzı suyun dolma süresi insanı fitil ediyor.

    uzattım ama ben soğuk cihazları sevmiyorum doktorlar öyle desede evde kireç yapan su başta abebklerin ve biz yetişkin insanların ciğerlerine dokunmazmı.

    ve ben kullandığım ilaçlardan nefes darlığı çeken birisiyim zaman zaman. nete humira yazıp taratırsanız yan tesirleri görülür ilacın. geçen gün bir arkdaşım bir resim gönderdi bana onu işleyeyim. durum anlaşılsın

     Hava Nemlendirme Cihazı ve Nem ölçme cihazları


    ne blim kışın soğuk buhar makinesi kullandığımda sanki psikoljik olarak tıkanıyorum sıcak buhar makinelerinde ise rahat ediyorum. özellikle belirtmek istedim.

    soğuk buhar makinelerinin kalitelisi yok. tefal arzum vs hemen hemen hepsini kullandım en son sinbo kullandım hepsi aynı fazla para vermenize gerek yok buna emin olun. bu yüzden şahsen sıcak buhar makinesi bulamazsam kettle kullanırım gene soğuk buhar makinesi kullanmam.


    üstelik soğuk buhar makinelerini hergün temizlemek gerekir aşağı yukarı mikrop üretme riskleri fazla sıcak buhar makinelerinde bu risk yok haftada 2 kez 3 kez temizlense yetiyor fakat tüketim olarak çok yüksek soğuk cihazlara göre. ve ömürleri kısa her güzelin bir kusuru oluyor meselesi.

    konuya özellikle ekledim bu durumları. herkeze selamlar. foruma giremzsem sorulacak sorular olursa şimdiden özür dilerim. konuyu basştan sona okumanızı tavsiye ederim. ayrıca iyon üreten cihazlardan uzak durmanızı öneriyorum.

    ayrıca şu konularıda okuyunuzhttp://forum.donanimhaber.com/m_8915522/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_75106257/tm.htm




  • BlueHouse BH991HF Warm & Cool Hava Nemlendiricisi nasıldır arkadaşlar,

    Amerikadan vick sıcak buhar makinası aldım , sıvı vicks te katabiliyorum ama 110v oldugu için çalışmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinbo sah 6101 ultrasonic nemlendirici içindeki elektronik devrenin resmi gerekiyor. bir direnç yanmış değerini görmek için lazım... Hava Nemlendirme Cihazı ve Nem ölçme cihazları
     Hava Nemlendirme Cihazı ve Nem ölçme cihazları Hava Nemlendirme Cihazı ve Nem ölçme cihazları




  • arkadaşlar napıyoruz şimdi ortada bi belirsizlik var sıcak mı yoksa soğuk buhar mı alıyoruz bu konu hakkında daha cok bilimsel bir şey öğrenen var mı?

    (bunu alıntı yaparak cevaplarsanız süper olur)
  • http://www.hepsiburada.com/liste/arnica-misty-35-w-hava-nemlendirici/productDetails.aspx?productId=sgarnica17848&categoryId=26012213

    linkteki üründen aldık arkadaşlar bu üründen kullanan var mı aranızda? sabaha kadar çalışacak mı bu yoksa otomatik kapanma diye bir olayı var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hiena1

    arkadaşlar napıyoruz şimdi ortada bi belirsizlik var sıcak mı yoksa soğuk buhar mı alıyoruz bu konu hakkında daha cok bilimsel bir şey öğrenen var mı?

    (bunu alıntı yaparak cevaplarsanız süper olur)

    Bilimsel olarak kaynak var mıdır bilmiyorum ama bütün hastahanelerin acil servislerinde soğuk buhar veren makinalar kullanılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allmylife

    http://www.hepsiburada.com/liste/arnica-misty-35-w-hava-nemlendirici/productDetails.aspx?productId=sgarnica17848&categoryId=26012213

    linkteki üründen aldık arkadaşlar bu üründen kullanan var mı aranızda? sabaha kadar çalışacak mı bu yoksa otomatik kapanma diye bir olayı var mıdır?

    Aldığınız makinanın otomatik kapanma özelliği yok gözüküyor.
    Kullanacağın oda çocuk odası ise nem ölçer alıp odanın nemini sürekli kontrol edebilirsin. (normal nem oranı %45-%55 arasıdır)
    ben buna benzer bir priz alıp 30 dakika çalıştırıp 1 saat durduruyordum buhar ayarını mevsime göre ayarlayabilirsin kaloriferler çok yanıyorsa yüksek buhar az yanıyorsa düşük buhar.




  • Mediamarkt internet sitesinde kampanyası var Delonghi UH700M Hava Nemlendirici sipariş ettim. Kullanan varmı ne dersiniz iyi yapmışmıyım. Buharlı nemlendirici. buhar miktarı ayarlanabiliyor. 6 litre su deposu var. su bitince kapanma özelliği ayrıca koku koymak mümkün. 75 m2 odaya uygun diyor. v.s. Uygun fiyat olduğunu düşünüyorum. Delonghi ürünlerine güveniyorum. Ama bu güne kadar nemlendirici kullanmadığım için işlevselliği konusunda bilgim yok.


    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/DE%E2%80%99LONGHI-UH700-M-260-W-Hava-Nemlendirici-260-W,103452,466020,1079575.html?langId=-14#infoTabNav




  • Elekrrikli isitici alin uzerine caydanligi koyun kaynasin. Ben aldim soguk buhar makinesi bir ise yaramiyor bogazim kurumasin diyorsaniz havluyu islatin koyin kaloriferin uzerine sabaha kadar anca kurur.bu aptal makinelere bu paralari vermeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abuzerefendi

    nerede yaşadığına bak bence önce. eğer marmara veya ege bölgesinde yaşıyorsan senin nem alma cihazına değil de nem kurutma cihazına ihtiyacın olacaktır. fazla nem romatizma astım vs gibi hastalıklara neden olacağını da unutmamak gerekir. ideal nem oranı ise

    %35 - 50 aralığı olduğunu da unutma. bence nem alma cihazı alacağına ortamındaki neme bak. %60 üzeri çıkarsa nem kurutma cihazı alman lazım... doktorların daha fazla para kazanacağım diye sizi kandırmasına izin vermeyin ve onların önerdiği markayı almayın...!!!

    arkadaslar cok ılgınc bı durum bende buhar makınası aldım canakkalede yasıyorum tabı her turk gıbı benımde aklım sonradan calıstı forumdan arastırdım buhar makınasının nem oranına gore calıstıılması geektıgını ogrendım
    ancak arzum tıkky marka nem olcer degerlerıne gore evdekı nem oranı 70 cıvarı ısın garıbı dısardakı nem oranı 73-65 arası degısıyo sızce bu alette hata payı nedır? okudugum yazılarda gercekten asırı fazla bı oran ne yapmam gerek?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arbinboga

    quote:

    Orijinalden alıntı: abuzerefendi

    nerede yaşadığına bak bence önce. eğer marmara veya ege bölgesinde yaşıyorsan senin nem alma cihazına değil de nem kurutma cihazına ihtiyacın olacaktır. fazla nem romatizma astım vs gibi hastalıklara neden olacağını da unutmamak gerekir. ideal nem oranı ise

    %35 - 50 aralığı olduğunu da unutma. bence nem alma cihazı alacağına ortamındaki neme bak. %60 üzeri çıkarsa nem kurutma cihazı alman lazım... doktorların daha fazla para kazanacağım diye sizi kandırmasına izin vermeyin ve onların önerdiği markayı almayın...!!!

    arkadaslar cok ılgınc bı durum bende buhar makınası aldım canakkalede yasıyorum tabı her turk gıbı benımde aklım sonradan calıstı forumdan arastırdım buhar makınasının nem oranına gore calıstıılması geektıgını ogrendım
    ancak arzum tıkky marka nem olcer degerlerıne gore evdekı nem oranı 70 cıvarı ısın garıbı dısardakı nem oranı 73-65 arası degısıyo sızce bu alette hata payı nedır? okudugum yazılarda gercekten asırı fazla bı oran ne yapmam gerek?

    O aletin bir hatası yoktur. Benim bu bahsettiğim çocuk doktoru da zaten çanakkalede 1 yıl kalmış. oradaki nemin hiçbir zaman 55 in altına düşmediğini belirtti ve bu sebeple de çanakkale bölgesinde inanılmaz bir romatizma hastalığı olduğundan bahsetti. En çok romatizma hastası nufusa göre o bölgede imiş. bunun sebebi ise hatalı nemlendirme cihazı kullanımı. sana önerim anca şu olur ;

    1 milyoncu diye tabir edilen yerlerde 10 15 tl ye nem ve ısı ölçen cihazlar satılıyor. onlardan 2 tane al. odanın farklı yerlerine koy. birisi 55 diğeri 58 gösterir doğrusu arasındaki değerdir. 2 si de yanılacak değil ya :)

    Çanakkalede yaşıyorsan sen o nem alma cihazını hiç kullanma. hatta edebilirsen iade et. Klima al evine onun da nem alma fonksiyonu olmasına dikkat et. yoksa gençken belli olmaz ama yaş ilerledikçe eklem ağrıları çekmeye başlarsın...




  • Denemediğim kalmadı arkadaşlar, en iyisi kola kutusuna su koyup peteğe asmak, ince metal olduğu için anında ısınıp buharlaşmaya başlıyor... ağzıda küçük olduğu için çabuk buharlaşmaya yardımcı oluyor... tavsiyem budur...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.