Şimdi Ara

Hava Nemlendirme Cihazı ve Nem ölçme cihazları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
195
Cevap
11
Favori
160.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paganra

    ÇOk kaliteli ve bilgilendirici bir başlık olmuş. Ben ürünü aldıktan sonra forumda, nette incelemeye başladım! Neyseki öyle yapmışım çünkü bu aletlerin ses, gürültü felan çıkarabileceğini hiç düşünmemiştim. Sadece bu ses olayı için hiç araştırmadan forumda tavsiye edilen ve pahallı olan ürünleri tercih ederdim. Ama almış olduğum 75 tl'lik arçelik çok çok az ses çıkarıyor. Ses olayı hakkında tereddütü olanlar ve sadece bunun için çok pahallı ürünlere yönelmeyi düşünenlere arçelik'i önerebiliri.

    Benim sormak, danışmak istediğim mentol, okaliptüs yağı gibi içerikleri suya karıştırmak hakkında. Bazı arkadaşlar bahsetmiş ama yeterli bir açıklama yok. Mesela 1lt suya ne kadarlık mentol, okaliptüs yapı konabilişr gibi.

    Şimdiden teşekkürler...


    Bir sene önce doktorumuza sorduğumuzda mentol, okaliptus, viks gibi maddeleri koymamamızı söylemişti, sadece su koyun o tür maddeler virüs ve bakterilerin yayılmasına yardımcı olur diyordu.




  • Bim de satılan home maxx nemlendirici aldım dün. Bakalım işe yarayacak mı? Normalde sabaha karşı burnum kuruyor, (kaloriferli)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali119

    Bim de satılan home maxx nemlendirici aldım dün. Bakalım işe yarayacak mı? Normalde sabaha karşı burnum kuruyor, (kaloriferli)

    İşe yarıyor mu?
  • Biz dun weewell WEE-WHC730 modelini alip kullanmaya basladik... guzel ve sanırım nemli bir havada uyuyorduk ki makine bir anda asiri buhar uflemeye basladi, mavi isigi ve asiri buhar yatak odamizda disko ortami olusturdu :) sonra baktigimda cihazin onundeki parkelerin ustu sirilsiklamdi uyku sersemi komple kapadim... bu aksam bir daha denyecegim bakalim ne sorunu var?
  • çalışma sesi nasıl , rahatsız ediyor mu ?
    quote:

    Orijinalden alıntı: chemy75

    Biz dun weewell WEE-WHC730 modelini alip kullanmaya basladik... guzel ve sanırım nemli bir havada uyuyorduk ki makine bir anda asiri buhar uflemeye basladi, mavi isigi ve asiri buhar yatak odamizda disko ortami olusturdu :) sonra baktigimda cihazin onundeki parkelerin ustu sirilsiklamdi uyku sersemi komple kapadim... bu aksam bir daha denyecegim bakalim ne sorunu var?
  • cengizumur bey, merhaba. aslinda son zamanlarda atmis oldugunuz bor mesaj olmadigi icin PM atarak ulasmak isterdim ama buraya tekrar gelip okuyacaginizi umacagim yada baskasinin cevap vermesini bekleyecegim sanirim.

    benimde alerjik problemlerim var ve kimse bana ozellikle nemlendirici almami onermedi ama bir sure japonyada kaldim ve hava kuru oldugu icin oradayken odamda sicak buhar veren kettle benzeri bir alet kullandim ve cok memnun kaldim.

    Simdi kendi evimde de hava kurulugundan dolayi bazi problemler yasadigimi dusunuyorum ve bir nem cihazi almak istiyorum. Aslinda ben daha once kullanmis oldugum icin aklimda sicak hava ufleyen bir alet bulmak vardi ama turkiyede istediginiz gibi alet bulmak zor ve cogunlukla iyonlu soguk hava veren makineler falan var her yerde. Simdi ben buradaki baslik hakkinda yazilanlarn neredeyse hepsini okudum ama gordugum kadariyla daha cok cocuklar bebekler uzerinden yapilan yorumlardi -gerci siz esiniz icin kullaniyormussunuz- fakat benim sormak istedigim su, gordugum yorumlardan birinde sicak hava verenin cocuklar icin zararli oldugu havanin direk cigere gittigine dair bir yorumdu. Yani sanirim bu normal olmuyor oyle mi cunku burnun havayi isitmasi gerekir vs. Peki bu sadece cocuklar icin mi zararlidir yoksa yetiskinler icin de zararli midir? Fikriniz nedir acaba?

    Aklimda chicco markasinin sicak hava veren su cihazi var

    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=238063&ttype=Instalments#pt

    fakat dolasirken alerjisi olanlara onerilen su sayfayi da gordum, urunlerin markasi bionaire

    http://www.hepaonline.com/soguk_buhar_makinasi_hava_nemlendirme.php

    Aslinda nedense hala sicak hava olanlara sempatim var cunku soguk nem verenlerin bakteri uretimi daha fazla olduguna dair yorumlar yazilmis internette.
    Cesme suyunun ikisinde de sorun yaratacaginin farkindayim ama bakteri olusturma konusunda daha hijyenik ve solunum sistemine daha yararli olacak olan hangi tur nem veren makinedir acaba? Tesekkurler.




  • Merhabalar,
    Bir süredir buhar makinelerini araştırıyorum.
    Benim amacım sağlık değil koku.
    Araştırdığım kadarıyla koku amaçlı olarak soğuk buhar makinesi kullanılmıyor.
    Zaten kullanma talimatlarında da bu durum belirtilmiş.
    Fakat soğuk buhar makinelerinin buhar çıktığı yere kokulu yağlar sürülürse ortama koku verir mi, bunu merak ediyorum.
    Bu şekilde kullanma talimatının da dışına çıkılmamış olur.
    Deneyerek bana bildiren olursa çok memnun olurum.
    Aynı şey sıcak buhar makineleri için yapılabiliyor.
    Soğuk buhar makineleri yaygın olduğu için soğuk buhar makinesi almak istiyorum.
    Mesela Adana'da hiç bir mağazada sıcak buhar makinesi satılmıyor.

    sadece Metro'ya bakmadım ama orada da olacağını sanmıyorum.
    alternatifler şunlar:


    http://www.bebekozel.com/CHICCO-SICAK-BUHAR-MAKINASI_u_r_n_907.htm (104 Tl, koku kabı var ama buhar ayarı var mı bilemiyorum.

    http://www.sanalfile.com/Oncomed-GS-360-Ultrasonic-Humidifier-Hava-Nemlendirme-Cihazi_7964.html (91 Tl, sıcak ve soğuk buhar verebiliyor. buhar ayarı var ama yağ kabı yok)

    http://www.hepaonline.com/sicak_buhar_makinasi_2.php ilaç koyma yerine esans konuyor mu? (99 TL, İlaç koyma kabı var ama ilaç koyma kabına kokulu yağlar da konulabiliyor ve koku verebiliyor mu, bilgi yok)

    Bunların fiyatları birbirine yakın.
    Karasız kaldım.
    Ne tavsiye edersiniz?




  • Selâm,

    Önümüz kış...

    Kaloriferler yanmaya başlayınca evin içindeki hava, kuru havaya dönüşecek. Kaloriferin üzerine ıslan bez koymak geçici bir çözüm olabilir ancak ben hava nemlendirme cihazı istiyorum. Cildimiz de kuru havadan zarar görmesin istiyorum.

    Hangi cihazları önerirsiniz ?

    Temizleyici özelliği DE olsa çok iyi olur. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 24 Eylül 2011; 13:45:10 >
  • Chicco sıcak buhar makinesi aldım.
    Ben koku amaçlı kullanıyorum.
    buhar çıkışına katlanmış küçük bir tülbent parçası koydum.
    Bu tülbente kaliteli bitkisel doğal yağlar damlatıyorum. (Yasemin, portakal, lavanta, gül, sandal ağacı, elma, zambak vs)
    Böylece kanserojen oda parfümleri yerine doğal bir şekilde ortamın güzel kokmasını sağlıyorum.
    Ama amacınız koku değilse soğuk buhar makinesi tavsiye ederim.
    Daha yaygın, az elektrik harcıyor.
    Selamlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maviufuklar

    Chicco sıcak buhar makinesi aldım.
    Ben koku amaçlı kullanıyorum.
    buhar çıkışına katlanmış küçük bir tülbent parçası koydum.
    Bu tülbente kaliteli bitkisel doğal yağlar damlatıyorum. (Yasemin, portakal, lavanta, gül, sandal ağacı, elma, zambak vs)
    Böylece kanserojen oda parfümleri yerine doğal bir şekilde ortamın güzel kokmasını sağlıyorum.
    Ama amacınız koku değilse soğuk buhar makinesi tavsiye ederim.
    Daha yaygın, az elektrik harcıyor.
    Selamlar...

    Soğuk buhar makinası... Bunu araştıracağım. Çok teşekkür ederim. Ben de markaya önem veririm açıkçası. Chicco, Vicks ya da bu konuda uzmanlaşmış adını bilmediğim ama gerçekte ünlü bir marka da olabilir. :) Aldıktan sonra gene yorum yazarım. :)




  • nem veren bitkiler den bahsediliyor,bilen var mı?
  • Solunum yolu sorunları olan oğlumun odasında gece kullanmak üzere hava nemlendiricisi ararken bu forumu baştan sona okudum. Bazı bilgilerimi paylaşmak istiyorum. Ben bir hekimim ve oğlumun solunum sistemi sorunları nedeniyle de konu ile ilgili sürekli olarak araştırma içindeyim. Öncelikle odanın nemi konusunda iki hususun arasında farkı ortaya koymak gerekiyor. Birincisi odada belirli seviyede bir nem olmalı ve bunun soğuk ya da sıcak buharla oluşturulmuş olması bir fark yaratmıyor (nem miktarı açısından fark yok). İkincisi ise soğuk buharın "nemlendrici" etkisi dışında tıbbi olarak istenilen solunum yollarını genişletici etkisi. Çocuklarda ve bebeklerde solunum yollarının rahatlaması ve genişlemesi için kullanılan "soğuk buhar"dır. solunum yollarına temas eden soğuk buhar burada "sempatik aktivite" denilen bir etkiyle hava yollarının genişlemesine, ve nefes alıp vermenin kolaylaşmasına neden olur. Kuru ve ısıtılmış hava ise tersi etki yaparak solunum yollarının daralmasına ve soluk alıp verme işleminin zorlaşmasına neden olur. Sonuç olarak gece uyuyan çocuklarımızın üşümemesi için oda ısısının normal olması, ancak soludukları havada soğuk buhar olmsaı önem taşımaktadır.
    Nemlendirme cihazından çıkan havaya, her ne şekilde olursa olsun eklenecek aroma artırıcılar (kokular) hava kalitesini bozacaktır. Bir astım hastasının yanında deodorant sıktığınızda kişinin yaşadığı sıkıntıyı görenleriniz var ise, havadaki aromatizan ürünlerin solunum yollarına olan etkisini hayal edebilir. Nasıl kokarsa koksun her türlü yapay eklenti havanın kalitesini bozar.
    Bir diğer önemli konu da, nemlendiricilerin içine konulacak sudur. Bir mesajda kurutma makinesinde biriken suyun kullanımasından bahsedilmişti. Bilimsel olarak fikrim olmamakla birlikte, bu suda deterjan ve yumuşatıcı kalıntılarının mevcut olacağını düşündüğümden sağlıklı olmayacağı kanaatindeyim.
    Kullanılacak cihazlara gelince, marketlerde satılanların yanında, medikallerde satılan ve piyasada pek bilinmeyen, fiyatı 200-300 TL arasında değişen profesyonel ürünler mevcut. Bunlar son derece sessiz olmakla birlikte, özel durumlar için nebulizatör vb. gibi ek özellikler içeriyorlar.
    Saygılarımla.




  • arkadaşlar ben hikaru arkadaşımızın verdiği ilk linkteki ürününü almak istiyorum ne dersiniz.kullanan var mı aranızda.


    ayrıca soğuk buhar makinasına eğer imkanız varsa klima suyu kullanabilirsiniz içinde kesinlikle kireç olmaz.hatta ütülerde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=238063&ttype=Details#pt


    yukarıda linkteki ürünü kullanan varsa yorumlarını yazarsa sevinirim.
  • Ortam nemini ölçmek isteyenlere Arzum Bebbe termometreli dijital saati tavsiye ederim. Ortamın ısı ve nemini ölçebiliyor. En yüksek ve endüşük değerleri hafızasına alıp istediğiniz an gösteriyor. Neme ve ısıya bağlı olarak hava durumu tahmini de yapıyor. Tahmileri %90 tutuyordu. Bimeks'te 11,9 lira.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ASUSX51

    Ortam nemini ölçmek isteyenlere Arzum Bebbe termometreli dijital saati tavsiye ederim. Ortamın ısı ve nemini ölçebiliyor. En yüksek ve endüşük değerleri hafızasına alıp istediğiniz an gösteriyor. Neme ve ısıya bağlı olarak hava durumu tahmini de yapıyor. Tahmileri %90 tutuyordu. Bimeks'te 11,9 lira.

    Bende agustos ayinda bebeğimiz doğduğunda teknosadan almıştım ve 3 aydır kullanıyorum. Genel olarak memnunum ancak sıcaklık ve nem ölçümleri ne derece doğru onu merak ediyorum. Acaba başka ölçü aletleriyle doğru ölçüm yaptığını test edebilen var mı ? Mesela klima 27 dereceye ayarlı, klima üflemeyi kesiyor oda sıcaklığı 27 olması gerekirken Arzum bebbe sıcaklık 25 derece gösteriyor. Bu sebepten pek emin değilim doğru ölçüm sonucu verdiğinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chemy75

    Biz dun weewell WEE-WHC730 modelini alip kullanmaya basladik... guzel ve sanırım nemli bir havada uyuyorduk ki makine bir anda asiri buhar uflemeye basladi, mavi isigi ve asiri buhar yatak odamizda disko ortami olusturdu :) sonra baktigimda cihazin onundeki parkelerin ustu sirilsiklamdi uyku sersemi komple kapadim... bu aksam bir daha denyecegim bakalim ne sorunu var?

    Weewell WHC 711 Ultasonic Nemlendirici Ürün çok kötü 3.kullanmamda altından su akmaya başladı ve bozuldu dahada çalışmadı..Çalışırkende bende parke üzerine koymuştum çevresi sırılsıklam olmuştu..,uzak durun!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geofrey -- 4 Kasım 2011; 21:15:00 >
  • selamlar arkadaşlar,

    weewell markanın whc730 modleini aldım dün...
    gece yatarken ayarladım üzerinden %50 diye... ama alet tüm gece çalıştı durdu... %35i gecemedi bir türlü... hepte buhar üfürdü durdu...

    ama aleti normal konumda son kuvvet üfletince %44ü görüyor ama burada tıkanıyor...

    nasıl oluyor bu anlayamadım? yeni diyemi sizce? iki farklı odada denedim bir değişiklik olmadı...
    aleti yerde kullanıyorum...

    bana bir yardım/ fikir =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koraygokhan

    selamlar arkadaşlar,

    weewell markanın whc730 modleini aldım dün...
    gece yatarken ayarladım üzerinden %50 diye... ama alet tüm gece çalıştı durdu... %35i gecemedi bir türlü... hepte buhar üfürdü durdu...

    ama aleti normal konumda son kuvvet üfletince %44ü görüyor ama burada tıkanıyor...

    nasıl oluyor bu anlayamadım? yeni diyemi sizce? iki farklı odada denedim bir değişiklik olmadı...
    aleti yerde kullanıyorum...

    bana bir yardım/ fikir =)

    Aynısı bugün bana oldu, ufacık çocuk odasında sabahtan beri çalışıyor, daha %40'ı geçemedi. Üfleme gücünü 3. kademeye getiriyorum, çok geçmeden kendisi 1'e indiriyor. Yarın sabah ilk iş, aldığım yere götürmek olacak, inşallah sorun çıkarmazlar. İnternetteki olumlu yorumlara dayanarak aldım ama maalesef sonuç şu anda hüsran.




  • okuduğum kadarıyla bir sonuca varılamadı? öne çıkan bir marka model var mı? yada gereksiz bir ürün mü?
  • Forumu baştan sona okudum ve öncelikle yüksek öneme sahip konuların altını çizmek istedim.
    1. kesinlikle bu tür makinalarda çeşme suyu veya başka bir cihazdan aldığınız suyu kullanmayın. ayrıca suyu fazla bekletmeyin, ve sık sık değiştirin. üzerine ekleme yapmayın.! su bekledikçe mikrop üretecek ve sağlığınıza zarar verecektir. mümkünse temiz ve saf a yakın su kullanın. en iyisi doğal ve temiz sular. ve İÇİNE HERHENGİBİBİR KATKI MADDESİ KATMAYIN(KOKU,yAĞ,VİKS V.S.)

    2. kesinlikle soğuk buhar makinelerini kullanın, Tıbbi amaçla kullanılan tüm buharlar soğuk buhardır. ve iyonizerli olanlar mikropları öldürdüğü için daha temiz bir hava ve buhar sağlayacaktır. Ama diğer etkileri hakkında kesin birşey şu an söylenemiyor.
    quote:

    New Scientist", 2003 yılında yayınlanan bir çalışmada, hastane ortamında İyonlaştırıcılar enfeksiyonları azalttığını bildirdi.

    3. Böyle bir ürün almadan önce Higrometre almanızı tavsiye ederim. nem miktarı %50 +-10 civarında olması lazım, eğer nem miktarınız sürekli olarak düşükse ve bunu basit çözümlerle değiştiremiyorsanız Bu ürünlerden kullanın derim.

    Ben öncelikle higrometre daha sonrada iyonlu ve soğuk buharlı nemlendirici almayı düşünüyorum.
    Konu sağlık olunca çin mallarından uzak durmak lazım, herkese kolay gelsin




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.