Şimdi Ara

TV yi Mönitör Gibi Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar.Hepinize kolay gelsin.Acaba TV yi Mönitör Gibi Kullanmak mümkünmüdür?mümkünse nasıl?

• mumkun bunun için TV-out lu bir ekran kartına ihtiyacın olacak.hepsi bu kadar sonra ekran kartının TV-out cıkısından bir kablo ile TV ye baglan tı yapıcan..
  • TV out ile TV yi kullanabilirsiniz ama windows ekranindaki yazilari secemeyecek kadar kötü bi görüntü alirsiniz. Film falan izlerken ok de windows kullanmak istiyosaniz bence ugrasmayin sonuc hüsran olmasin :)
  • Bununla da bitmiyor. Bir çuval ayarı var. Onları tutturmak durumundasın. Eğer Tv-Out lu kartın Nvidia ise birde küçük yardımcı programlara (TVTools gibi) ihtiyaç olacak. Yok eğer programı bulamadım diyorsan: o zaman bilgisayarını açarken monitör kablosunu sökeceksin açılışta sadece TV' yi görecek. Tekrar monitöre geçmek istediğinde bu sefer TV ara kablosunu çıkarıp sadece monitörünkini takacaksın. Yani anlayacağın başlı başına ayrı bir dert
  • Plasma tvler hariç diğer tvlerden iğrenç bir görüntü kalitesi alırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mehmet Ali

Plasma tvler hariç diğer tvlerden iğrenç bir görüntü kalitesi alırsın.

peki plazmalardaki hangi teknoloji kaliteli görüntü veriyor ?
  • kardeş ben yaptım ama olmuyor televizyonla ekranın piksel olayları farklı oldugu için görüntüyü anlayamıyorsın gile
    haaaaa diyosanki paracokkkk ozaman dev ekran monütürler var bikac bin dolara onlardan al rahat et bidaha arkana bakmassın
    uzaycagını yasa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bencan

quote:

Orjinalden alıntı: Mehmet Ali

Plasma tvler hariç diğer tvlerden iğrenç bir görüntü kalitesi alırsın.

peki plazmalardaki hangi teknoloji kaliteli görüntü veriyor ?

piksel yakınlığı.Bir evdeki televizyonun dibine girerek piksellerin ne kadar kocaman olduunu gör birde bilgisayarının monitörünün dibine girip piksellere bak tabi görebilirsen.Plasmadaki piksellerde bilgisayar monitörlerindeki pikseller gibi yakındır bu yüzden görüntü net oluşur.
  • DENİZ SENİ SEVİYORMUŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ İNANMA NIHAHAHAH
  • quote:

Orjinalden alıntı: şifa

DENİZ SENİ SEVİYORMUŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ İNANMA NIHAHAHAH

Deniz'in ismini ağzına alma beynini patlarıtım senin.
  • konuyu saptırmayın arkadaşlar. Lütfen
  • arkadaşlar hepinize selamlar ve saygılar
    arkadaşlar şu nvidia ayarlarını yapmayı bu konuya çok yabancı olanların bile anlayabileceği şekilde açıklarsanız sevinirim
    sağlıcakla kalın
  • tekrar selamlar
    birde şu tvtools programını nerden bulabilriz?
    herkese yardımlarından ötürü şimdiden çok teşekkürler
  • nvdia ayarı demısın sanırım tv out tan bahsettın,,

masaustunde sag tıkla, ozellıklerden ayarlara gel,, ordan gelısmı e tıkla,,, ordan acıp kapatabılırsın,,, actıgın zaman tv ne goruntu gelecektır,, tabı TV normal kanal modunda olmıcak,, bantı degıstırceksın, VCD ızlerken kullandıgın modu kullancaksın
  • herkese selemlar
    arkadaşlar şu görüntü aktarma olayını şimdi denedim.otuzbeşbuçuk arkadaşın dediği gibi kasa yı sadece tv ye bağlayıp av bandına getirdim (monitörü iptal ettim yani)ilk olarak elimde bulunan s video kablosu ile denedim.görüntü aldım ve gayette güzel ancak siyah beyaz daha sonra gene elimde olan coaxial kablo ( 1.5 mt) ile denedim ve bu sefer görüntü renkli idi. çok da güzeldi (ki benim tv 70 ekran sanırım 33 yada 50 hz olmasına rağmen şu 500 milyona satılanlardan) benim amacım tv yi monitör olarak kullanmak değil sadece filimlerde bilimedin oyunlarda kullanmak ilk olarak mel gibson ın işaretler filmini koydum(vcd) çok da güzel görüntü aldım mükemmel desem yeridir daha sonrada age of empires oyununda denedim o da gayet güzeldi
    ancak sesi bilgisayarın spekears larından alıyorum bu sesi tv ye nasıl aktarabilrim?
    kasanın arkasında kırmızı(mikrafon için) mavi(ne için bilmiyom) birde yeşil (spekearlar için) çıkışlar var ben bunları hangisini kullanacam ve nasıl bir kablo ile?
    kıstlı tecrübeme dayanarak sorularınızı yardımlamay çalışırım
    cevablarınız için şimdiden çok teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: hopdedik

herkese selemlar
    arkadaşlar şu görüntü aktarma olayını şimdi denedim.otuzbeşbuçuk arkadaşın dediği gibi kasa yı sadece tv ye bağlayıp av bandına getirdim (monitörü iptal ettim yani)ilk olarak elimde bulunan s video kablosu ile denedim.görüntü aldım ve gayette güzel ancak siyah beyaz daha sonra gene elimde olan coaxial kablo ( 1.5 mt) ile denedim ve bu sefer görüntü renkli idi. çok da güzeldi (ki benim tv 70 ekran sanırım 33 yada 50 hz olmasına rağmen şu 500 milyona satılanlardan) benim amacım tv yi monitör olarak kullanmak değil sadece filimlerde bilimedin oyunlarda kullanmak ilk olarak mel gibson ın işaretler filmini koydum(vcd) çok da güzel görüntü aldım mükemmel desem yeridir daha sonrada age of empires oyununda denedim o da gayet güzeldi
    ancak sesi bilgisayarın spekears larından alıyorum bu sesi tv ye nasıl aktarabilrim?
    kasanın arkasında kırmızı(mikrafon için) mavi(ne için bilmiyom) birde yeşil (spekearlar için) çıkışlar var ben bunları hangisini kullanacam ve nasıl bir kablo ile?
    kıstlı tecrübeme dayanarak sorularınızı yardımlamay çalışırım
    cevablarınız için şimdiden çok teşekkürler

Eğer yanılışım varsa düzeltin. Bilgisayardan ses çıkışı her halikarda ses kartı üzerinden oluyor. Ses kartından ses çıkışını TV' ye bağlayabildiğin takdirde (Ki bununla ilgili bir adaptör var mı bilmiyorum ama yapılabilir) sesi TV' den alabilirsin. Örnek olarak ben ses kartı çıkışından sesi alarak Müzik Setine "Aux" girişinden verdim. Bunun için de eski hoparlörlerimin kablosunu koparttım ve uygun jackları koparttığım uca lehimleyerek çok kaliteli bir ses sağladım. böyle olunca görüntü TV' den ses de kolonlardan geliyor. Hani iyi de oldu. Zor değil.
    S-Video kablosu ile de renkli görüntü alabilirsin. Televizyonunun AV kanalında biraz ince ayar yapman gerekiyor bazen. Ya da başka bir banttan yakalayabiliyorsun. Ancak Ekran kartına Çıkar tak işi biraz zahmetli ve riskli. Çıkarıp takarken sürekli yuvalara zarar verebilirsin. TVTOOLS programını edinsen rahatlarsın. Torrent sitelerinin birinde olması lazım ama hangisi bilmiyorum. Bakıp sonra bilgi vereyim. Başarılar...
    />
    />
    />
    />

• ben denemistim normal televizyonda aha simdi su yazdigim yaziyi bile yakuyamazdim (ne oldu acaba benim türkçe kerekterlere)
  • ben denemistim normal televizyonda aha simdi su yazdigim yaziyi bile okuyamazdim (ne oldu acaba benim türkçe kerekterlere)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boşadam -- 5 Şubat 2005, 19:23:55 >
  • arkadaşlar benim tv out kablosu tvye uymuyor girişi bulamadım
  • arkadaslar film seyretmek ve oyun oynamak için televizyonu kullanmak harika oluyor ama yazı karakterleri ayırd edilemiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.