Şimdi Ara

Alienware'den dünya dışı yaşam formları; yeni performans sistemleri hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dizüstü bilgisayar satışlarında görülen hızlı artış ve 2012-2015 yılları arasında dizüstü bilgisayarların mevcut masaüstü bilgisayarların yerini alacağına yönelik yapılan bazı araştırma sonuçları paralelinde dizüstü bilgisayarlara olan beklentiler de doğal olarak arttırıyor. Taşınabilir bilgisayarların geleneksel bilgisayarlara göre kuşkusuz en önemli handikapları pil ömürleri ve direk bu konu ile ilişkili olan performans seviyeleri. Daha uzun pil ömrü için çeşitli çalışmalar yapılmakta ve özellikle yakıt hücreleri üzerinde durulmakta. Fakat kısa vadede dizüstü bilgisayarların pil ömrünü arttırabilecek ve pratik kullanıma yansıtılabilecek ciddi bir gelişme bulunmamakla birlikte performans anlamındaysa taşınabilir bilgisayarlar hız kesmeden güçlenmeye devam ediyotlar. İşlem gücü açısından Intel'in "extreme" serisi dahilinde hazırladığı yüksek saat hızına sahip mobil işlemcilerden sonra Nvidia da geçtiğimiz gün duyurduğu GeForce 8800M serisi yeni mobil grafik işlemci ailesi ile dizüstü bilgisayarlarda Crysis'i bile yüksek kalitede oynatabilecek yüksek grafik hesaplama gücünü kullanıcıların emrine sunuyor.

    Son birkaç yıldır dizüstü bilgisayar dünyasında yeni bir segment oluştu diyebiliriz. Desktop Replacement olarak ta ifade edilen bu segment dahilinde hazırlanan dizüstü bilgisayarlar, taşınabilir bilgisayarların ana misyonu olan hareket kabiliyeti ve taşınabilirlik yeteneklerini ikinci plana iterek kullanıcılara geleneksel masaüstü bilgisayalarından aldıkları performansı tabi yine standart bilgisayarlar ile mukayese ettiğimizde çok daha taşınabilir bir yapı ve sınırlar içinde sunmayı hedeflediğini görüyoruz. Hem ülkemizde hemde yurt dışında bu tür dizüstü bilgisayar hazırlayan çeşitli "extreme pc" üreticileri var ki kuşkusuz bu üreticilerin başında geçtiğimiz sene Dell tarafından satın alınan Alienware'in geldiğini söyleyebilmek te mümkün. Firma hazırladığı oyuncu odaklı yeni dizüstü bilgisayarları m17x ve m15x ile donanım ve teknoloji sevdalılarının meraklı bakışlarını kendi üzerinde toplamayı başarıyor. Zira firmanın hazırladığı yeni dizüstü bilgisayarlar sahip oldukları donanımsal alt yapıları ile kullanıcılara "vay be" dedirttirebilecek niteliğe sahipken fiyatları ile de "zenginin malı züğürdün çenesini yorar" deyimini akıllara getirecek gibi gözüküyor.

    Alienware'in oyuncu odaklı yeni "gaming" dizüstü bilgisayarları olan m17x ve m15x firma tarafından en yeni ve alanlarında en güçlü donanımlar ile desteklenmiş durumdalar. Özellikle 17-inç (1920x 1200 çözünürlüklü ve Clearview teknolojisini destekleyen) ekrana sahip olan daha güçlü model m17x'in detaylarına irdelediğimizde sistemde işlemci olarak Intel'in an itibariyle en güçlü mobil işlemcisi olan 2.8GHz'lik, 800MHz FSB hızına sahip olan ve 4MB seviye 2 bellek ile gelen Core 2 Extreme X7900 (çarpan kilidi açık) işlemcisinin kullanıldığını görüyoruz. Grafik çözümü olaraksa dizüstü bilgisayarlarda Nvidia'nın en yeni ve en güçlü grafik işlemcisi olan GeForce 8800M GTX'in iki tanesinin SLI modunda çalıştığını da görebilmek yine mümkün ki bu sistem bugün "iddialıyım" diyen pek çok masaüstü sistemi geride bırakabilecek potansiyele de sahip. Bu kadarı bana yetmez diyenlerdenseniz sistemlerin sahip olduğu temel konfigürasyonlara birlikte bakalım. Temel konfigürasyon diyoruz zira kullanıcılarına son derece zengin bir donanım opsiyonu sunan Alienware, bütçenizle orantılı sistem kurmanıza da olanak tanıyor. İşte en dikkat çekici sistem olan Alienware m17x'in konfigürasyonu;

    Alienware m17x'in kardeşi olan ve 15.4-inç ekran ile gelen m15x modeli ise bazı açılardan abisi olan m17x'den ayrılıyor. Zira daha küçük ekrana sahip olan m15x ayrıca SLI desteğine de sahip değil. Ama kullanılan GeForce 8800M GTX de tek başına son derece yeterli grafik performansını sunacaktır. "Out of this world design" olarak ifade edilen yani standart tasarım anlayışının dışında olduğu vurgulanan Alienware'in yeni dizüstü bilgisayarları, teknik özelliklerinin yanı sıra özellikle sahip oldukları tuş takımı ve detaylarda saklı tasarım incelikleri ile "en güçlünün yanında en dikkat çeken dizüstü bilgisayar da benim olmalı diyen" kullanıcıları da çekim alanı içine alıyor. Intel'in Santa Rosa platformunu esas alan her iki dizüstü bilgisayar da daha yüksek veri transfer hızı için Turbo Memory teknolojisinin yan sıra 802.11a/b/g/n kablosuz ağ teknolojilerini de destekliyorlar. Bu arada Alienware artık aşinası olduğumuz ve firma ile özdeşleşen "Skullcap" isimli kaslı tasarım anlayışının yanı sıra yeni dizüsüt bilgisayarları ile Ripley adını verdiği daha sade tasarımı da opsiyon listesine ekliyor.

    Skullcap ve Ripley tasarımları

    Tabi Alienware'in yeni mobil canavarlarının detayları bunlar ile sınırlı değil.Optik okuyucu tarafında Blu Ray sürücünün kullanıldığı dizüstü bilgisayarlar Smart Bay adı verilen teknoloji ile 3. hard diskinde sistemler ile kullanılabilmesinie olanak tanıyor. Tabi aklımız ve gönlümüzün SSD disklerden yana olduğunu da yeri gelmişken belirtelim. Core 2 Extreme X7900 işlemcisi ve GeForce 8800M GTX SLI'ın oyunlarda sağlayacağı akıcılığı daha temiz ve net bir ses ile desteklemekten de geri kalmayan firma yeni güzellerini Creative'in dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı harici X-Fi Xtreme ses kartı ile desteklemiş durumda. Yine AlienFX adı verilen öze tuş takımına da sahip olan dizüstü bilgisayarlar sahip oldukları alttan aydınlatma sistemi ile görünüm olarak ArtLebedev tasarım stüdyosunun hazırlamakta olduğu OLED teknolojisini kullanan Optimus Maximus klavyesini de hatırlatmıyor değil. Alienware'in yeni sistemlerine yapacağımız eleştriler ise 800MHz'lik bellek ve SSD disk kullanımına yönelik olabilir. Zira diğer komponentleri itibariyle sistemler son derece iddialı zaten.

    "Abi bu dizüstü bilgisayarlar güzel, kredi kartına 12 taksit ile alacağım nasıl yapabilirim" diye soranlar için Alienware'in yeni dizüstü bilgisayarlarının New York'ta yapılan özel bir etkinlikte tanıtıldığını ve satışa sunulmaları için gelecek yılın beklenmesi gerektiğini belirtelim. Zira kesin bir tarih verilmemekle birlitke dizüstü bilgisayaların gelecek yılın ilk çeyreği içerisinde kullanıcılar ile buluşacağı söylenmekte.


    Sayfanın Linki : http://www.pclaunches.com/notebooks/alienware_m17x_and_m15x_gaming_laptops_announced.php








  • Ramlerin 800MHz olmaması dışında diğer özellikleri süper.
  • sadece oha diyorum, SLI yapmışlar ya,
  • m17x'in boyutlarını çok merak ediyorum... 2 tane 200 gb harddisk ve 2 tane 8800m GTX'i neresine sokmuşlar acaba
  • Karizmatik
  • bence pek iyi değil ne o ramler 667mhz en azından 1066mhzlık ramler koyacaksın ki bizde cpu 1333mhz yada 1600mhz çıkaralım yoksa yemişim Core 2 Extreme X7900
  • Şekil bir laptop yani süper ama oyun için laptop anlınmaz bence!!!
  • vay bea bunlar ne böyle
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    Şekil bir laptop yani süper ama oyun için laptop anlınmaz bence!!!


    +1. Son derece güçlü bir donanım yanımda taşıyayım gibi bir amacı yoksa insanın anlamı da yok. Çünkü taşınabilir oyun amaçlı alternatif platformlar çok, tabi aynı zamanda güçlü bir taşınabilir bilgisayarım da olsun diyenler için başka.
  • acaba şebeke ceryanına takılmadan ne kadar çalışabilir bu alet ? batarya süresinden bahsedilmemiş ?

    bir eksikte var bence canavar model olan m17x te bellekler 2X2 GB olabilirdi.
  • Bi dizüstü için fazla iyi
  • İlk görünce klavyeyi OLED sandım, değilmiş, ALMIYORUM.
  • çok fazla beee. türkiye gelişi en az 8-10bin ytl olur.
  • çok seksi tasarımlar

    bunun türkiyedeki vergi sisteminden nasibini almış halini düşünemiyorum.

    klasik liberallerin bir sözü vardır bilirmisin
    devlet lüks harcamaları ağır vergilere tabii tutacağına gereksiz devlet harcamalarını kısmalıdır, bir ülke devlet harcamalarından ve israfından batmazsa lüks tüketime ağır vergi koyması halinde hayatta batmaz.
  • alienware laar ne zamandan beri türkiyede satılıyor ki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

    alienware laar ne zamandan beri türkiyede satılıyor ki

    getircek olsam demek istedim. gümrükte kesin bi gıcıklık çıkardı .bi okadar da bedel öderdim gümrükten çıkarabilmek için.

    oysa günümüz teknoloji çağında hala kapılardan geçen tırları gözle elle tarayan bir mantık varken ve oralardan ne vurgunlar yapılıyorken benim 1 tane laptopum sırf 5000küsür $ diye kapıda takılacak olması ne güzel bir durum.seviyorum böyle çıkmazları




  • offff offf offff...
    5600$ before taxes dıor ya bole bır makına turkıye de olsa. %18 kdv % bılmem kac ıvır zıvır... olur 8000 $ buda yaklasık 10.000 ytl yapar uleynnnn...
    6 nılyara gıder faca sahın alırım 3 mılyara da 22'' lı 8800 gtx sli lı quad lı muad lı ne bılem su sogutmalı fılan :d bı desktop toplarım kalan 1 mılyara da guc kaynagı alırım :) desktopu atarım sahıne gezerım yawww :):):):):)



    saka bı yana yıne adını konusturmayı bıldı alienware...
    Turkıyede olsa Monster'ımı satmama sebep olabılecek tek sey olurdu herhalde...
  • ..
    WALMART store.. elinde dijital fiyat küpürü basan patenli adamlar dolanıyordu etrafımızda..!

    Sonra aniden garip bi heyecan basladı. bu elemanlar dıt dıt diye sergi urunlerinin üzerlerindeki etiketleri okutup okutup ,
    ellerindeki tabancaya benzer aletlerden yapıskan ufak kagıtlar cıkartıp, bu kagıtları eski fiyatların üzerlerine yapıstırıyorlardı..

    hemen LAPTOP (ozamanlar notebook denmiyordu) reyonuna yanasıldı. 3000$ küsür dolarlık bir makina üzerine yeni yapıştırılmıs yesil bir etiket ile 1600$ (bu galiba tax leri icinde fiyatı) olarak %50 ucuz satılıyordu..

    etiketi aldık (sistem oyle o etiket ile gidiyorsunuz, kasadan gecmeden önce yeni kutusunda ürün geliyor yanınıza İKEA gibi ama indirim olunca bu etiketi kapmak zorundasınız) 1600 küsür karsılıgı alet bizim oldu.. ödeme esnasında gelişen dialoglar ile tax' imizide geri aldık (gemide calışınca gümrükte verilecek diyorlar. ama gümrükte de gülüp buyrun sorun yok diyorlar :-p )


    tavsiyem, AMERİKA da bir akraba edinin, "taşınabilir elektronik" alışverislerinizi amerikadan sipariş ederek yapın, aradaki fark ile 9 ay onceden 100 dolara bilet alın, sonra gider gezer gelirsiniz.. (TEK SORUN VİZE ALMAK.. gezmek icin vize vermiyorlar pek)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    sadece oha diyorum, SLI yapmışlar ya,

    Bu SLI olayını daha önceden de yapanlar vardı. Ahan da bi tanesi aşağıda

    süper bir alettir kendisi

    http://www.nextcomputing.com/products/nextbook.shtml#
  • quote:

    Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::


    quote:

    Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

    alienware laar ne zamandan beri türkiyede satılıyor ki

    getircek olsam demek istedim. gümrükte kesin bi gıcıklık çıkardı .bi okadar da bedel öderdim gümrükten çıkarabilmek için.

    oysa günümüz teknoloji çağında hala kapılardan geçen tırları gözle elle tarayan bir mantık varken ve oralardan ne vurgunlar yapılıyorken benim 1 tane laptopum sırf 5000küsür $ diye kapıda takılacak olması ne güzel bir durum.seviyorum böyle çıkmazları

    Gümrükten de bir laptop'u geçiremiyorsanız ne diyeyim ben size




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.