Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
:..Sony Ericsson K850i İncelemesi (Révølvér)..:

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> :..Sony Ericsson K850i İncelemesi (Révølvér)..: Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Révølvér

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

21 Kasım 2007; 18:59:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

:..Sony Ericsson K850i ( Cyber-Shot Fotoğraf Makinesi ve Cep Telefonu )..:

Türkiye'de ve Türk Forumlarında İlk Detaylı İnceleme! Révølvér ve DonanımHaber Farkıyla Sizlerle..!

Arkadaşlar çok merak edilen, beklenen telefon K850i incelemesiyle sizlerle beraberim. En son geçen sene gene K800i bekleniyordu ve o incelemede buluşmuştuk. Sizlere yeteri kadar objektif ve elimden geldiği kadar yeterli bir inceleme sunmaya çalışacağım. Sürç-ü Lîsan edersek affola.

1) Dizayn, Görünüm, Kalite :
Cihaz internetteki fotolarından çok daha küçük ve şık. Bilidiği gibi mavi ve yeşil renk olmak üzere iki renk seçeneğiyle karşımıza çıkıyor ve elimdeki cihaz mavi renk. Parlak ekranı, şık dizaynı, parlak ve fotoğraf makinesini aratmayan arka dizayn, cihaza olan güveninizin artmasına sebep oluyor. K750 de başlayan malzeme yanlışlığını K790'da biraz kapatan SE, bu cihazda sorunsuz hale getirmiş diyebiliriz. Çok şık ve ilgi çekici. 2.2 inçlik parlak ve net ekranı da oldukça göz alıcı. "2" ve "5" tuşlarını içine alan dört taraflı yön tuşlarına alışmak hiç de zor değil. Numerik tuşlar ve diğerlerinin kullanımı da çok kolay. Sanki senelerdir böyle tuş dizaynına sahip tel kullanıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Dilerseniz bu anlattıklarımızı görsel öğrelerle pekiştirelim :

2) Ses :
En başta şunu belirtmem gerekir ki Nokia'nın yüksek ses çıkaran tellerine alışıp da bu cihazı test eden birine ses düşük gelecektir her zaman olduğu gibi.
SE, yine çizgisini bozmamış ve ses artırma noktasına gitmemiş. Ses yine çok kaliteli ama biraz daha yüksek olabilirdi kanaatindeyim. Kulaklık olarak CX300 kullanıyorum ve K790'da aldığım performansı bunda da aldım. Herhangi bir problem yok yani. İyi bir kulaklıkla yine "w" serisi sesi alıyorsunuz. Megabass teknolojisi, "w" serisinde olduğu gibi parçaya aşırı bass yükleyip boğmak yerine bassı artırma şekline dönüşmüş bu da artı biz özellik olarak karşımıza çıkmakta. Müzik geçişleri ise tıpkı "w" serisinde olduğu gibi alt yön tuşuna basarak parça sıralamasını göreceğimiz şekilde.

3) Dokunmatik Üçlü Tuş :
Dokunmatik tuşları kullanırken zorlanacağımı düşünüyordum ama hiç de öyle değil. Parmağınızı hisseder hissetmez aktif oluyor ve görevini yerine getiriyor. bunu videoda görerek daha iyi anlayacağımız kanaatindeyim

4) Accelerometer / Otomatik Dönüşüm :
Telefonun media menüsüne girdiğimiz zaman telefonu sola çevirmemizle meydana gelen otomatik dönüşümdür. Yine video ile görelim :

5) Foto Çekiminde Flaş Nasıl Patlıyor :
bunu da yine video örneğimizle sizlere göstermek istedim. Değişen nokta flaş, art arda üç defa patlıyor.

6) Video :
Video kayıt çözünürlüğü 320x240 ve saniyede 30 kare. Format olarak .mp4 kullanılmış. Aşağıda örnek bir video çekimi var. Dilerseniz indirebilirsiniz:
Zoom oldukça hızlı. Kalite eskiye oranla iyi olsa da, VGA çözünürlükte çekebilen tellere göre elbette düşük seviyede
.

http://rapid-share.com/files/71288509/MOV00036.MP4.html

7) Foto :
Gelelim herkesin en merak ettiği, beklenen foto kalitesine. Benim düşüncemi soracak olursanız, sitelerin abarttığı kadar kötü, beyaz, flu fotolar çekmiyor.
Herkesin bir foto çekme becerisi vardır düşüncesindeyim. Sizlere hemen her açıdan çekmeye çalıştığım foto örneklerini sunmadan önce, ince bir nüansa dikkat çekmek istiyorum. K790 daki gibi flaş, noise yapmak yerine fotoları çok daha kaliteli yapıyor. Bunları aşağıda göreceksiniz...Foto menüsü K790'a oranla daha zenginleştirilmiş.

=> Arkadaşlar atladığım, unuttuğum şeyler olabilir. Aklıma gelenleri yazdım. Yeni öğeler keşfettiğimde başlığa eklerim.
Teşekkürler...

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Dur yolcu! bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Sahin-YK

21 Kasım 2007; 19:08:03 

Teşekkürler , Eline sağlık , süper inceleme yapmışsın
Peki söyle bakalım N95 i satıp alıcakmısın bu teli

www.tomakınlerfanclub.com | www.besKofyusuf.com
Samsung LE-32A330 >> Xbox360 >> K850i
:A.N.T:

21 Kasım 2007; 19:08:18 

paylaşım için teşekkürler..

ÖZLEMEK GÜZEL ŞEYDİR, ÖZLÜYORSA ÖZLENEN. BEKLEMEK GÜZEL ŞEYDİR, GELECEKSE BEKLENEN. SEVMEK GÜZEL ŞEYDİR, SEVİYORSA SEVİLEN...
Révølvér

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

21 Kasım 2007; 19:09:44 

quote:

Orjinalden alıntı: Sahin-YK

Büyük ihtimal evet

BozkurtH

21 Kasım 2007; 19:14:02 

Fotograf Kalitesi Gercekten Güzelmiş

.: Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır ve toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır! :.
Bu Uzun Süren Geceyi AydınLatmaya Yetmeyecekse Gökteki Ay, Geciken Şafak, Bir Bozkurt ULuması İLe Sökecektir...
Yürü Bozkurt Namın YayıLsın DiLLere;Yürü KavgaLara KutLu İhtiLaLLere!!!
PHI

Sisteme Gözat

21 Kasım 2007; 19:19:45 

quote:

Orjinalden alıntı: Révølvér

quote:

Orjinalden alıntı: Sahin-YK

Büyük ihtimal evet

Demiştim di mi hocam ben sana. Hatta kaç gün evvel hayırlı olsun bile dedim

İnceleme çok güzel. Telefonu ben de incelemiş biri olarak şu an aklıma sorulabilecek bir şey gelmiyor. Sadece resimlerin orjinal hallerini rica edeceğim bir de revolver hocam

...
Noxco

21 Kasım 2007; 19:22:02 

İnceleme süper olmuş, ellerine sağlık.

Hayırlı olsun hocam, yine yapmışsın yapacağını

laylaylomcaylar

21 Kasım 2007; 19:23:23 

SÜPER İNCELEME OLMUŞ KUTLUYORUM SENİ

RESİMLERDE HAKKEDEN 10 NUMARA DAHA NE OLSUN YA HARBİDEN CEKEN FARKETTİRİYOR TEBRİKLER

SON OLARAK ŞU İKİ OYUNUDA OYNARMISIN VİDEO CEKEREK ÖZELLİKLE TENİS OYUNUNU

ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

SON OLARAK TÜRKCE MENÜMÜ O NASIL OLMUŞ Kİ O

Révølvér

Sisteme Gözat

21 Kasım 2007; 19:26:29 

@PHI,
orijinallar geliyor birazdan.
@Noxco,
eyvallah hocam
@laylaylomcaylar,
en kısa zamanda çekeceğim

Katze

21 Kasım 2007; 19:29:45