Philips'in 106 ekran 5332 serisi plazma tv'si 2 ms tepkime süreli ve 15.000:1 gibi bir kontras oranı vadediyor
106 ekran 5332 serisi LCD tv'si ise 5 ms tepkime süreli ve 5000:1 gibi bir kontrast oranı vadediyor.
her iki televizyonun teknik değerleri, mevcut dururumda (uydudan tv izlediğimizi göz önüne alarak) işimi fazlasıyla görecek durumda. Bu iki modelden birini kullanan varsa yorumları ile bana yardımcı olabilir mi?
açıkçası ben de senin gibi 5332 almayı düşünenlerdenim ama fiyatın biraz düşmesini bekliyorum geçenlerde evkurda gördüm ve izledim inan görüntüler gayet iyiydi, bir de teknosada izledim oradad da lg 42pc51 e göre daha doğal ve göz yormayan cinstendi, bu arada elindeki fiyatı paylaşırsan ve nereden olduğunu söylersen sevinirim
Aynı serinin 50 inç olan 5532 modelini kullanıyorum.Almadan önce çok tereddüt ettim.Forumdaki tüm yazıları okumaya çalıştım,bir kaç kez bir çok markayla yan yana seyrettim ve sonunda aldım.Şu an iyiki almışım diyorum,umarım bu fikrimde zamanla değişim yaşamam.Birlikte aldığımız 2 arkadaşımda cihazlarından çok memnunlar.
DocToRuA.ben yeni cıkanPio kuro 50xd yi bekliyorum ama arkadasımda 3-4 bin ytl arası 50 inc plasma ararken teknosada lg.samsung.birde sizdeki pfp 5532 plasma ayni kaynaktan demo yayınlıyordu ama iclerinde 5532 bariz ayrılıyordu ren.kler ve görüntü cok dogaldı şimdi arkadasım bunu almayı kafasına koydu e store de 3615 ytl 12 ay taksitle bulduk bu fiat iyimi birde bize daha detaylı bilgi verebilirmisiniz .siz nereden ne zaman kaca aldınız.normal yayınlarda (kablolu.D.türkte.uyduda nasıl) lütfen detay ve görüntü rica ediyoruz.çok sey istedik ama arkadasım almak üzere.saygılar. NOT.Arkadasımda benim gibi film ve dizileri belgeselleri izler.DVD seyreder. bilgisayar ve oyun konsolu ps3 gibi kullanmıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: dOcToRuA
Aynı serinin 50 inç olan 5532 modelini kullanıyorum.Almadan önce çok tereddüt ettim.Forumdaki tüm yazıları okumaya çalıştım,bir kaç kez bir çok markayla yan yana seyrettim ve sonunda aldım.Şu an iyiki almışım diyorum,umarım bu fikrimde zamanla değişim yaşamam.Birlikte aldığımız 2 arkadaşımda cihazlarından çok memnunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantık -- 20 Kasım 2007; 23:54:50 >
5332 servis olarak iyi imkanlar sunuyor. ve ayrıca logo yanığı ile ilgili bilgisi olan var mı bu bu teknolojinin kaderimi . olmaması için yapılması gereken bir şey varmı
forumda bu konuda cok bilgi var .eski plazmalarda daha cok oldugu ama yeni nesillerde bunu halletmişler genede cok uzun süreli ayni logolu kanal izlememe reklamı fazla veren kanal izle ve ekranı temizleyen programlar var forumda ustalar anlatıyor biraz taraman gerek.logo yanığı yani burn in diyede arayabilirsin.saygılar.Hep ***mantık***lı kalın.
quote:
Orjinalden alıntı: hmkuyumcu
5332 servis olarak iyi imkanlar sunuyor. ve ayrıca logo yanığı ile ilgili bilgisi olan var mı bu bu teknolojinin kaderimi . olmaması için yapılması gereken bir şey varmı
teşekkür ederim sana mantık. ancak bu bir ksıtlama gibi reklamı olan kanllar tercih etmek gibi... ama bu konuyu bu kadar büyütmek mi gerekir. bilmemiyorum. ben ce çok önemli bir ayrıntı değil gibi me geliyor ya sence!
hmkuyumcu .Bende uzun zamandır arastırıyorum o yuzden bu forumda ve www.turkeyforum.com.tr de de arastırıyor ve anlamaya calısıyorum tüm yorumları okudum.ayrıca www.teknosa.com.tr nin bilgi sayfasınada girersen tüm konularda yeterli bilgi olusuyor.belirli firmaya yönlendirenlerde var.dikkat et.teknik olarak alacağın ürünü fiyat ve performansına göre değerlendir en önemlisi ne kadar ödiyebilirsin en önemli faktör bu.yoksa en yeni cıkanı alırsın .birde gözünle gör seni tatmin ediyorsa bu yeterli .Ayrıca ödediğin para karşılığında alacagın ekran benzerlerinin en iyisini bulmaktan ibarat.en iyi ekran alabildiğin ekrandır.herkesin begenisi ve sartları farklı sen kendi gerceklerine uyanı bulacaksın.plazmada bir numara pioneer ama cok ince elemiyorsan cokta fark yok.bütceni ve sartlarını bilmiyorum ama arkadasıma philips 50inch pfp 5532 baktık yeterli tatmini verdi.ytl.3615 www.estore.comtr 12 ay taksitli fiatı yanındada dvd philips hediye. Şimdi arkadasim bu fiatın üstünü verse 6-7 milyara pio kuro alsa tabiiki bu daha iyi bir seçim?ama,şimdi ikisini nasıl kıyaslıyalım.Ekran yanığı burn in olayını cok kaale alma yeni nesillerde bu daha önemsiz tabiiki reklam olayını örnek olarak söyledim saatlerce ayni logo kalmasının sakıncasını göstermek adına .yoksa sınırlama yok tabii. iyi sanslar.Hep***mantık***lı kalın.saygılar.
quote:
Orjinalden alıntı: hmkuyumcu
teşekkür ederim sana mantık. ancak bu bir ksıtlama gibi reklamı olan kanllar tercih etmek gibi... ama bu konuyu bu kadar büyütmek mi gerekir. bilmemiyorum. ben ce çok önemli bir ayrıntı değil gibi me geliyor ya sence!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantık -- 21 Kasım 2007; 8:45:05 >
teknosa'da 42' 5332'ler (LCD yada Plazma modeli) yaklaşık 2500-2600 YTL ye satılıyor, peşin fiyatına 10 taksit.
Ben teknosa yada vatan'dan almayı düşünüyorum. Plazmalardaki sorunlar (burn-in, yüksek elektirik maliyeti, kısa ömür vb) nedeniyle LCD modelini alacağım
Ben 50pfp5532'yi dvd seyretmek,digitürkte maç seyredebilmek için aldım.Mantık arkadaşımın sorularına bu nedenle rahat cevap verebilirim.Hem sd yayınlarda ve hemde dvd seyrederken herhangi bir problemle karşılaşmadım.Benim için en önemlisi maç yayınlarındaki performansdı.Lig tv yayınlarında problem yok keyifle izliyorum.Ntv,kanal24'de seyrettiğim maçlarda çok kaliteli ancak fox tv de seyrettiğim maçlarda aynı seyir zevkini bulamıyorum.Sanki azda olsa bulanıklık varmış gibi geliyor.Dün akşam kanal24 de Galatasaray'ın Uleb Cup maçını özellikle dikkatle seyrettim,herhangi bir olumsuzluk gözlemim olmadı.Daha öncede yazdığım gibi hemen bir çok tv'nin yanyana olduğu 4 mağazada aynı yayını seyrederek almaya karar verdim bu tv yi.Sadece kendim değil eşimede seyrettirdim.Pioneer farklıydı.Ama ondan sonra bizim gözümüzle en iyisi buydu.Panasonizle aralarında gittik geldik ve bunu aldık.Şimdide iyiki almışız diyoruz. 3 arkadaş İçerenköy carrefour daki siemens bayinden aldık tv yi.estore daki fiyattan verdiler.Ama hediye yoktu yanında.Böyle bir aleti net üzerinden almaya korktuğum için oradan aldım ki aslında estore dan sürekli alışveriş yaparım. Şimdilik yapabileceğim yorumlar bu kadar sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.
dOcToRuA.cevabınız tatmin etti zaten ayni görüntüyü bizde algılamıştık bir tek pio bundan iyiydi ama sen işi dogrulamış oldun.birde ne zaman aldın hala varmıdır estoredeki fiat 12 ay vadeli idi buda öylemi.siemens sin telefonu varsa verebilirsen seviniriz.iyi günlerde kullan dvd önemli bir sey degil.saygılar.Hep***mantık***lı kalın.
quote:
Orjinalden alıntı: dOcToRuA
Ben 50pfp5532'yi dvd seyretmek,digitürkte maç seyredebilmek için aldım.Mantık arkadaşımın sorularınsa bu nedenle rahat cevap verebilirim.Hem sd yayınlarda ve hemde dvd seyrederken herhangi bir problemle karşılaşmadım.Benim için en önemlisi maç yayınlarındaki performansdı.Lig tv yayınlarında problem yok keyifle izliyorum.Ntv,kanal24'de seyrettiğim maçlarda çok kaliteli ancak fox tv de seyrettiğim maçlarda aynı seyir zevkini bulamıyorum.Sanki azda olsa bulanıklık varmış gibi geliyor.Dün akşam kanal24 de Galatasaray'ın Uleb Cup maçını özellikle dikkatle seyrettim,herhangi bir olumsuzluk gözlemim olmadı.Daha öncede yazdığım gibi hemen bir çok tv'nin yanyana olduğu 4 mağazada aynı yayını seyrederek almaya karar verdim bu tv yi.Sadece kendim değil eşimede seyrettirdim.Pioneer farklıydı.Ama ondan sonra bizim gözümüzle en iyisi buydu.Panasonizle aralarında gittik geldik ve bunu aldık.Şimdide iyiki almışız diyoruz. 3 arkadaş İçerenköy carrefour daki siemens bayinden aldık tv yi.estore daki fiyattan verdiler.Ama hediye yoktu yanında.Böyle bir aleti net üzerinden almaya korktuğum için oradan aldım ki aslında estore dan sürekli alışveriş yaparım. Şimdilik yapabileceğim yorumlar bu kadar sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.
Sorularına sırasıyla cevap vermeye çalışırsam; ne zaman aldın demişsin? Yaklaşık 1 ay oldu. Estoredaki gibi 12 değil 9 taksitle vermişlerdi. Telefon numarası var mı demişsin,faturada var ama fatura evde bulunca size gönderirim. Bunun dışında soracağınız sorulara yanıt vermek isterim.