arkadaşlar gg dan bir iphone aldım aldığım arkadaş kaydını doğubanktan yaptırdığını söylemişti ve aldığım günlerde cihaz sorgulattığımda kayıtlı görünüyordu ve bugün siteden tekrar sorgulayayım dedim ve cihaz kayıtsız çıktı şöyle ki kayıtdışı cihaz yazmıyor fakat sadece sorgulattığımda imei çikıyor ve yanında hiçbişey yazmıyor ne diyosunuz bu işe sadece alt tarafında Bu sorgulama bilgilendirme amaçlıdır, kesinleşmiş kayıt anlamına gelmemekte olup ispat hukuku açısından geçerliliği bulunmamaktadır. diye bir ifade çıkıyor
Heryerde kayıt ettirirken pasaport sahibinin bulunması şart mı? Abim askerde bugün bikaç yere gittim sen git abin gelsin dediler Sizin kayıtlarda da böylemi oldu ?
arkadaşlar gg dan bir iphone aldım aldığım arkadaş kaydını doğubanktan yaptırdığını söylemişti ve aldığım günlerde cihaz sorgulattığımda kayıtlı görünüyordu ve bugün siteden tekrar sorgulayayım dedim ve cihaz kayıtsız çıktı şöyle ki kayıtdışı cihaz yazmıyor fakat sadece sorgulattığımda imei çikıyor ve yanında hiçbişey yazmıyor ne diyosunuz bu işe sadece alt tarafında Bu sorgulama bilgilendirme amaçlıdır, kesinleşmiş kayıt anlamına gelmemekte olup ispat hukuku açısından geçerliliği bulunmamaktadır. diye bir ifade çıkıyor
benim belgelerim hem turkcelde hemde vodofone da uzun zamandır vardı ama ikiside kaydımı yapamadı bugün bağdat caddesinde şaşkınbakkaldaki aveaya girdim 2 dkda kaydımı yapıp takip numaramı verdiler sonunda kurtuldum bu dertte stres yapmıştı valla
belki İMEI yi yanlış yazmışsındır..dikkat edip tekrar denermisin..
kayıt dışı cihaz yazmıyorsa sanırım cihazın kayıtlıdır..
benimde ilk başta hiç bir şey yazmıyodu 1-2 hafta sonra kayıt dışı cihaz yazdı ondan hemen sonrada mesaj geldi şu gün kapatılacak telefonunuz diye. Oyüzden sen bi pasaport bulup tekrar kaydettir bence
ya benim sorum şu dielim usa den iphonu aldık havaalanındamı kayıt ettirmek lazım yoksa herhangi bi turkcell telsim avea bayisinden yapılabiliyormu? pasaport sahibi ve imei numarası yetrlimi şimdiden teşekkürler.!! bu arada telefon şubatda geliyor.
havalimanında yapılması gerekmiyo.. Herhangi birinin turkcell vodofone veya avea bayisinde olmasa bile abone merkezlerinden yaptırabiliyorsun.. Sadece imei numarası şubatta gelicekse iphone 2008 yılı içinde türkiyeye giriş yapmış bir pasaport ve pasaport sahibiyle yaptırabiliyosun
arkadaşlar daha önce kayıtlı yazan telim şuan da tk sitesinde hiçbirşey yazmıyor şayet sizde doğubank gibi yerlerden kayıtlı diye cihaz almışsanız tekrar bir sorgulamanızda fayda var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invaze -- 15 Ocak 2008; 16:24:27 >
ve cihaz kapandı size haber vermiştim arkadaşlar fason bir şekilde kısa üsreliğine kayıtlı görünen cihazlar belli bir süre sonra kapanıyor bilginize
quote:
Orjinalden alıntı: invaze
arkadaşlar daha önce kayıtlı yazan telim şuan da tk sitesinde hiçbirşey yazmıyor şayet sizde doğubank gibi yerlerden kayıtlı diye cihaz almışsanız tekrar bir sorgulamanızda fayda var
benim 2007 ağustos girişli pasaportum var çarşamba günü iphone kayıt için bu pasaportu kullanabilimiyim? yoksa 2008 girişli bir pasaport mu kullanmam gerekiyor??
Orjinalden alıntı: ertugbilgin
benim 2007 ağustos girişli pasaportum var çarşamba günü iphone kayıt için bu pasaportu kullanabilimiyim? yoksa 2008 girişli bir pasaport mu kullanmam gerekiyor??
2007 ağustosta girdiysen 2008 ağustosa kadar müsaden var.yani giriş yaptıktan sonra 1 yıl süreyle kullanabilirsin pasaportu.tabi 1 yıl içinde sadece 1 imei kayıt ettirebilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: ertugbilgin
o 1 yıl bu şekilde mi işliyodu yoksa ocak 1'den ocak 1'e miydi? Ben yıldan yıla diye biliyorum bak
arkadaşlar doğubanktan kayıtı diye alınan cihazım 1 ay geçmeden kayıtsız duruma düştü ve kapandı ve ben bir pasaport bulup turkcell bayisine 5 gün önce verdim fakat cihaz hala açılmadı bugün aradığımda sizin cihazı kaydedemiyorum sistem hata veriyor sizin gibi 30 tane daha cihazı kaydedemedim dedi sizce bunun nedeni ne olabilir daha önce kayıtlı olup kayıtsız duruma düşmesi olabilir mi
Arkadaşlar benim de bu kayıt hakkında bir sorum olacak.
Şimdi bu pasaport işinde hangi ülkeye gidip gelmenin bir önemi olmadığında hem fikiriz. Fakat aklıma takılan bir kaç soru var onlara cevap alabilirsem memnun olurum.
Sorularım şöyle :
Mesala 2007 yılı içerisinde ABD ye gidip gelmiş bir tanıdığım var. Malum şu an 2008 deyiz. Şimdi bu pasaportun kayıt süresi tanıdığımızın ülkeye giriş tarihinden itibaren 1 yıl mı (üstteki arkadaş öyle söylemiş) yoksa 2007 yılı sonuna kadar mı ?
Diğer sorum da şu olacak : Gene başka bir tanıdığımız yurt dışında yaşıyor ancak geçtiğimiz günlerde Türkiye`ye geldi ziyaret için. Yurt dışına çıkışı sanırım 2006 yılı ama dönüş 2008 de. Bu tanıdığımızın pasaportu ile kayıt yaptırabilmemiz mümkün mü ?
İkinci sorum bana mümkün gibi geliyor fakat en çok merak ettiğim konu 1. sorumda belirttiğim konu.. Eğer 2007 yılı sonunda kayıt hakkı bittiyse illa şimdi yurt dışına çıkıp gelmesi mi gerekiyor kayıt yaptırabilmem için ? Yoksa yurda döndüğü tarihten itibaren 1 yıl süre mi ? Veya eğer 2008 başlangıcına kadarsa ocak veya şubat ayına kadar bu süre uzayabiliyor mu ?
Bu konuda kesin ve net bilgi sahibi olan arkadaşlardan bilgi istiyorum.
Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ranilin -- 22 Ocak 2008; 18:49:52 >