arkadaslar dun vodadone a kayit yaptirdim ve 3-4saat icinde tel um acildi ancak bundan 15 gun once turkcell e kayit yaptirmistim ama bana sistem sorunu var demislerdi dolayisiyla 15gundur cihaz kapaliydi. Fakat soyle bir sorunum var cihaz sadece vodafone ile calisiyor baska turkcell hatlarla da denedim ama calismiyor. Sorun ne olabilir?
beyler bu yeni uygulama hayata geçtimi geçicekmi yoksa tamamiyle uydurma bir habermiydi , çünkü haberde 1 şubat tan itibaren uygulanmaya başlancak yazıyodu
Arkadaşlar kayıt yaptırmadan kaç gün kullanabiliyoruz ? Bu süreyi aşarda telefonumuz kapanırsa sonradan kayıt yaptırınca tekrardan açılıyor mu ?
1 hafta ile 1 ay arasında değişen zaman diliminde telefon kapanıyor. Olurda telefon kayıt yapılmadan kapanırsa, pasaport kaydı ile tekrar açılabiliyor fakat açılması hemen olmuyor o da bir süre alıyor 2 hafta civarı sanırım malum devlet prosedürleri.. Ancak imei kaydı anında yapılıyor..
Türk telekominikasyon'nun web sitesinden okuduğum kadarıyla 1 şubattan itibaren aynı pasaporta 2 takvim yılı içinde 1 cihaz kayıt ettirilebiliyor ve fatura gerekli değilmiş.
Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2890 sayılı yazısı ile 01.02.2008 tarihinden itibaren yurt dışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirilebileceği ve yurda giriş yapılan tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde kayıt altına aldırılması gerektiği
hususlarında düzenleme yapıldığı bilgisi verilmiştir.
Burda yazana göre 1 ay içinde kaydın yapılmış olması lazım 1 şubattan itibaren fakat sanırsam daha uygulamaya geçmediler bu kanunu acele etsen iyi olur :)
Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2890 sayılı yazısı ile 01.02.2008 tarihinden itibaren yurt dışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirilebileceği ve yurda giriş yapılan tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde kayıt altına aldırılması gerektiği
Burda yazana göre 1 ay içinde kaydın yapılmış olması lazım 1 şubattan itibaren fakat sanırsam daha uygulamaya geçmediler bu kanunu acele etsen iyi olur :)
Kanun uygulamaya geçildi ancak şu nokta var bu kanun 1 Şubat itibari ile yurtdışından ülkemize giriş yapmış kişilerden başlayarak geçerlidir..
Kanun uygulamaya geçildi ancak şu nokta var bu kanun 1 Şubat itibari ile yurtdışından ülkemize giriş yapmış kişilerden başlayarak geçerlidir..
Hmm o zaman temmuz girişli pasaportları kullanabilirsiniz herhalde bir sorun olmaz.
sacmalikdan baska bisi degil bu yaa .. hayir bu kanunu cikaran herifler zaten kendileri rusvetle kaydediyorlar cihazi anlamiyorum bu makyaj nedir yani ..
ben telefonumun IMEI numarasini baska bir ilde oturan tanidigima soylesem o, kendi pasaportuyla telefonun kaydini yaptirabilir mi? bana ihtiyac duyuluyor mu bu surecte?