Selamlar, Ben de bu kartı kullanıyordum.Hatta bayağı da memnun(d)um diyebilirim.Ta ki bir gece düzgünce kapattığım bilgisayar diğer günün akşamında düzgünce açılmayana kadar.Daha açık anlatmak gerekirse q6600 işlemcimi bir süre 3.6, son bir kaç gündür de 3.2 ghz olarak stabil bir şekilde kullanıyordum.3 gün önce bilgisayarı gece kapattım.Ertesi gün eve gelip açtığımda portlardan bağlanan hiç bir donanımın+ekran kartının(pci-e ve pci slotlarda sadece ekran kartı var) görev yapmadığını farkettim.USB mouse ve klavye çalışsa sadece görüntü gelmese ekran kartı sorunlu diyeceğim ama klavye+mouse+ses kartı da hareketsiz. İlave edeceğim şeyler de su soğutma kullanıyor olmam(çok araştırdım sızıntı yok) ve anakartın pilinin çok zayıf olması. Şimdi sizce kendim yapabileceğim bir şey var mı yoksa bayramın bitmesini mi beklemek zorundayım servise götürmek için?
biosu resetleyin,biosta optikler,hdd ler görünüyor mu,ayrıca slotların aktif mi pasif mi olduğuna bakın.Olmadı sistemi sökün,tekrar toplayın.Eğer bunlarda bir sorun yoksa,bence su soğutmada kılcal damar kadar çatlak varsa sorun yaşatır.
Merhaba arkadaşlar, Size 0901 belalı biosundan nasıl 0602 yada 0503 biosuna geçebileceğiniz anlatacağım Aynı başlıkta ben sormuştum bu soruyu ama şimdi kendim yanıtlıyorum İlk başta verdiğim linkteki dosyaları indirin, burda lazım olan herşey var; Bu dosya içinde: Gerekli Asus Update programı, 0503 ve 0602 nolu BIOS lar var http://rapidshare.com/files/78383011/biosdowngrade.rar.html
İlk olarak eski Asus Update programınızı kaldırın. Ve indirdiğiniz biosdowngrade.rar içinde bulunan AsusUpdt61002.zip dosyasını açarak, kurun. Programımızı yükleyince seçeneklerden Options'u seçerek Next diyin.
Resimde de gördüğümüz gibi Bios Downgradable'ye tik atın, Next diyin.
Açılan yerde Seçeneklerden Update BIOS from a file seçin ;
Hangisini yüklemek isterseniz , ben 0503 ve 0602 yi attım istediğiniz yükleyebilirsiniz ama ben 0602 yi yükledim Sonraki basamakta o anki BIOS bilgileri ve güncellenecek olan BIOS'un bilgileri var.
Flash diyerek yeni biosumuzu yüklülüyoruz Yükleme bittiğinde bilgisayarımızı yeniden başlatmamızı söyleyecek, yeniden başlattıktan sonra, ilk seferde açılmadı benim bilgisayar Sonra reset tuşuna bastım normal açıldı Önceden 3200'ü geçmeyen işlemcim (e6750) Şu anda 3400 de 1.41 voltaj ile, çok stabil bir şekilde çalışıyor Bu arada yazıyı hazırlamaya başlarken Orthosu açmıştım o da arkada çalışıp duruyormuş unuttum onu Onunda bir ekran görüntüsünü yolliyayim ;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam0 -- 22 Aralık 2007; 23:24:29 >
bu arada bu linkte herşey açıkca anlatılmış oc ile uğraşacaklar bu linkten faydalansın
benim özellikle dikkat ettiğim sey "DRAM Static Read Control = Enabled" yapmak bu ayar ramlerin sinyal gücünü arttırıyor ve cok daha yüksek okuma yazma puanları alıyorsunuz everestte filan ramleri bu ayarı kaldırmayanlar disable yapsınlar ben enable olarak kullanıyorum taş gibi stabil deneyin ....
8x450 dene işlemciye 1.4 ver yine voltage damperi aç ramleri 5-5-5-15 yapıp 2.2 ver , diğer kuzey köprülerine filan hiç dokunma dene bakalım 3600 de olur
bu arada ramlerin neler yapabileceğini ölçmen lazım , işlemci stabilitesi için orthos small fft yi , ramlerin stabilitesini ölçmek için ise large fft 'yi test et , eğer şöyle her iki testte de 3'er saat filan stabil oluyorsa korkmadan kullanabilirsin 7-24
sonunda kartı aldım. şimdi sırada işlemci ram ıvır zıvır var.. benim de şöyle bir sorum olacak. şimdilik işlemciye fazla para vermek istemiyorum, quadların fiyatlarının düşmesini bekleyeceğim 45nmler çıktıktan sonra.. işlemci olarak e2180 2ghz falan alsam bunu 3.2ghz de stabil kullanabilir miyim? stok fan yeterli gelmez sanırım cpu fanı ne alayım? bir de ram olarak 2x1 800mhz (1200e oc olursa ne ala) düşünüyorum tavsiyeleriniz neler olur 120$ civarında?
benim sorularıma da yorum yazabilir misiniz rica etsem?