bugun topladığım sistem için bu ana kartı aldım. işlemci olarak ta intel quad q6600 işlemci aldım. kasayı falan topladım. sorunum çok değişik...
biosa giriyorum, ayarlarımı yapıp save edip kapatıyorum... bilgisayar restart olduktan sonra 20 saniye içinde kapanıyor. Bidaha açıp biosa giriyorum tekrar bir 20 saniyede kapanıyor. bios resetledikten sonra ayar deiştirmezsen kapanmıyor. Ama biostan sadece tarihi bile deiştiril f10 tuşu ile save and exit yapınca 20 saniyede kapanmalar başlıyor. Sizce sorun nedendir?
bugun topladığım sistem için bu ana kartı aldım. işlemci olarak ta intel quad q6600 işlemci aldım. kasayı falan topladım. sorunum çok değişik...
biosa giriyorum, ayarlarımı yapıp save edip kapatıyorum... bilgisayar restart olduktan sonra 20 saniye içinde kapanıyor. Bidaha açıp biosa giriyorum tekrar bir 20 saniyede kapanıyor. bios resetledikten sonra ayar deiştirmezsen kapanmıyor. Ama biostan sadece tarihi bile deiştiril f10 tuşu ile save and exit yapınca 20 saniyede kapanmalar başlıyor. Sizce sorun nedendir?
Gerçekten de enteresan bir sorun, devamlı olsa kapanma sorunu board arızalı dicem ama ayarları değiştirip kaydedince oluyor dediğin için biostan olabilir diye düşünüyorum. İlk olarak board u bi resetle, pilini çıkar ve sonra clear cmos yap. Eğer sorunun halen devam ederse mevcut bios unu güncellemeyi dene, şu an için son bios 1013. Düşüncelerim şimdilik bu kadar
ASUS P5K-E WIFI/AP | INTEL CORE 2 DUO E6750 | ZALMAN CNPS9500 AT | 2*1 KINGSTON DDR2 800 | SPARKLE 8800GT COOL PIPE 3 | SEAGATE ST3250620AS | ASUS VENTO A9 | ASUS 1814BLT | SILVERSTONE ST50EF PLUS 500W | AVERTV STUDIO 203 | LOGITECH X540 | SAMSUNG 2232BW
Arkadaşlar bu anakart shobboda fiyatı çok uygun. Bu siteden bu anakartı alanlar var mı. Garantisi çizgi elektronik mi acaba. Fiyat değişmeden almak istiyorum. Ya da uygun fiyatlı başka bir site önerebilirseniz sevinirim.
Selam.... Asus P5K anakart-E8400 CPU-8800GTsparkle512MB-2048OCZ800Mhz-samsung HDD250-Seagete320GBHDD-WinXP ProTr.... Sorun, açılışta bios ekranı 1,2 dakika kilitlenmiş gibi kalıyor..windows açıldıktan sonra mouse (A4-USB Wireless9) hareket etmiyor..Usb kablosunu takıp çıkarttıktan sonra her şey normale dönüyor...Ama her açılışta aynı sorun..Windows kurulumunda hiç bir sorun yaşamamıştım..Virüs taraması yaptım nafile... Yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler...
Orjinalden alıntı: kurtbeyri
Selam.... Asus P5K anakart-E8400 CPU-8800GTsparkle512MB-2048OCZ800Mhz-samsung HDD250-Seagete320GBHDD-WinXP ProTr.... Sorun, açılışta bios ekranı 1,2 dakika kilitlenmiş gibi kalıyor..windows açıldıktan sonra mouse (A4-USB Wireless9) hareket etmiyor..Usb kablosunu takıp çıkarttıktan sonra her şey normale dönüyor...Ama her açılışta aynı sorun..Windows kurulumunda hiç bir sorun yaşamamıştım..Virüs taraması yaptım nafile... Yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler...
Ben bu anakartı alalı 4 ay kadar oldu bütün anakart fiyatlarında ciddi düşüşler, indirimler var ama bu anakartın fiyatında nerdeyse hiçbir değişiklik yok. Nasıl birşeydir anlamadım.
Selam arkadaşlar bende bugün bu board'ı aldım ancak bir sorun var makine açmıyor.
ASUS P5K-E WIFI AP
E8200 CORE2DUO CPU 2.6 6MB CACHE
AOPEN H600B KASA 400 WATT PSU
ASUS 8600GT EKRAN KARTI
250 GB SATA2 SEAGATE HDD
Sistem konfigurasyonu bu şekildedir.Anakart üzerinde 12v atx girişi (4pin) anakart üzerinde 8 pin giriş var.Power supply'la alakalı bir sorunmu bu yoksa farklı birşeydenmi kaynaklanıyor acil olarak yardımcı olursanız minnettar olurum.
teşekkürler...en kısa zamanda ses kartını alacağım...Nedense onboard ses kartları tam anlamıyla güzel ses vermiyor..özellikle oyunlarda creative ses kartlarını arıyor insan...
edit: menem sen TT sonic towerdan memnun musun? anakarta montajında sorun oluyor mu kafama takılıyor bu da.. bir de o sanırım fansız geliyor 12cmlik fan da mı taktın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shearforce -- 29 Mayıs 2008; 12:58:34 >