bu modemi kullanıyorum. internet sayfası bulundu yanıt beklenıyor dıyor ama sayfa açılmıyor 2.sorun ise bazen forum sitelerı vsvs.. kayıt olacağım kayıt için gerekli olan onay kodu resmini açmıyor modem ayarlarından bilgi kısmındaki güncelleme yapayım dedim her seferinde "FTP servere ulaşılamıyor tekrar deneyin" diyor.bu sorunu nasıl çözebilirim şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirage -- 18 Kasım 2007; 15:28:53 >
Verdiğin başlıktaki yönergeleri aynen uyguladım gelişmiş ayarlardan 192.168.2.1 web arayüzü yardımıyla www.airties.com sitesinden indirdiğim son güncel firmware dosyasını modeme yükledim ve yüklediğim an bağlantı koptu ve halada bağlantı gelmiyor adsl ve ppp ışığı yanmıyor başka pc de denedim aynısını yapıyor ne yapmam gerekiyor acil durum yardımlarınızı bekliyorum
Not:bilgisayara cd'den modem yazılımını kuruyorum ama pc modeme bağlanmıyor :S
Verdiğin başlıktaki yönergeleri aynen uyguladım gelişmiş ayarlardan 192.168.2.1 web arayüzü yardımıyla www.airties.com sitesinden indirdiğim son güncel firmware dosyasını modeme yükledim ve yüklediğim an bağlantı koptu ve halada bağlantı gelmiyor adsl ve ppp ışığı yanmıyor başka pc de denedim aynısını yapıyor ne yapmam gerekiyor acil durum yardımlarınızı bekliyorum
Not:bilgisayara cd'den modem yazılımını kuruyorum ama pc modeme bağlanmıyor :S
hocam doğru firmware i yüklediğine eminmisin?...sen modemini nerden aldığını söyle ben hangisini yükleyeceğini söyliyeyim...
bilgisayar modemi görse yükleyecemde görmüyor cd'den yazılımı kuruyorum."bilgisayarınızda kablolu veya kablosuz ağ bağlantısı bulunamadı diyor yani bilgisayardan modeme bağlanamıyorum ve modem üzerinde hiçbirşey yapamıyorum.nasıl iş bende anlamadım :S
1-) AIRTIES modem arayüzü: internet explorer sayfasının arama çubuğuna 192.168.2.1 . Sayfa açılmıyorsa bilgisayarınızdaki virüs programını yada güvenlik duvarını devre dışı bırakmanız gerekir. Şifre giriş diye sayfa çıkacak şifreyi boş bırakıp tamam tıklanır. arayüzde solda
ADSL yazısı tıklanır... altında bağlantı ayarları ...tıklanır
açılan sayfada PVC VPI/VCI .................... diye yazar vc1
BURDA vc1 yazısına tıklanır. kullanıcı adı şifre bölümüne gelirsiniz...
2-) Modem de ADSL ışığı yanmıyor veya yanıp sönüyorsa
sorun çözüm : * hattınız adsl ' e açılmamıştır * telefon hattınızda sorun vardır * spliter (ayrıştırıcı ) da sorun vardır * hatta paralel bağlantı olmamalıdır
unutmayalımki evimizde telefon ankastresinde bile sorun olabilir....
3-) PPP ışığı yanmıyor yada yanıp sönüyorsa modem ip almadığı anlamına gelir
BU HATA GENELLİKLE TÜRK TELEKOM İLE ALAKALIDIR--MODEM İLE ALAKALI DEĞİL HATTINIZDA SORUN YOK SİNYAL GELİYO MODEME BAKTIRIN DENİYOR. TT 'YE ARIZA KAYDI AÇTIRIN DÜZELTİRLER
sorun çözüm : * protokolü PPPoE yapmalısınız nadir durumlarda PPPoA yaparak deneyebilirsiniz.
* yerel IP niz otomatik olması gerek ellede verip deneyebilirsiniz
* modemin arkasında reset tuşuna 10 saniye basıp bekleyin ışıklar yanıp sönecek sabitlendikten sonra tekrar kullanıcı adı ve şifrenizi girmelisiniz .
MODEMİMİZE BOZUKTUR DİYE KESİN YARGI İLE YAKLAŞMAKTANSA ALIP BAŞKA BİR YERDE KURUP DENEYELİM... ORDADA HATA DEVAM EDİYOR İSE MODEM SORUNLUDUR...
Üstad bende kablosuz ayarlarını yapayım dedim.Bakarsın lazım olur.
adsl ayarlarında vc1 ayarlarını yaptınızmı,burada şifrenizi 10 rakamlı bişey yazın,kablosuz ag ayarlarında,ağı etkinleştirin,kablosuz ag adını doldurun,kanalı 6 olarak ayarlayın,G++ dolu olsun, bu işlemlerden sonra kaydeti tıklayın,Güvenlik ayarlarından da wep şifrelemeyi unutmayın.Notboktan wireless den bağlanmak için hem kullanıcı adına,hemde şifre yerine 10 rakamlı şifreyi yazın ve bağlanı tıklatın.Sorunsuz bağlanırsınız.
quote:
Orjinalden alıntı: blacxide
AIRTIES MODEM KURULUMU
1-) AIRTIES modem arayüzü: internet explorer sayfasının arama çubuğuna 192.168.2.1 . Sayfa açılmıyorsa bilgisayarınızdaki virüs programını yada güvenlik duvarını devre dışı bırakmanız gerekir. Şifre giriş diye sayfa çıkacak şifreyi boş bırakıp tamam tıklanır. arayüzde solda
ADSL yazısı tıklanır... altında bağlantı ayarları ...tıklanır
açılan sayfada PVC VPI/VCI .................... diye yazar vc1
BURDA vc1 yazısına tıklanır. kullanıcı adı şifre bölümüne gelirsiniz...
2-) Modem de ADSL ışığı yanmıyor veya yanıp sönüyorsa
sorun çözüm : * hattınız adsl ' e açılmamıştır * telefon hattınızda sorun vardır * spliter (ayrıştırıcı ) da sorun vardır * hatta paralel bağlantı olmamalıdır
unutmayalımki evimizde telefon ankastresinde bile sorun olabilir....
3-) PPP ışığı yanmıyor yada yanıp sönüyorsa modem ip almadığı anlamına gelir
BU HATA GENELLİKLE TÜRK TELEKOM İLE ALAKALIDIR--MODEM İLE ALAKALI DEĞİL HATTINIZDA SORUN YOK SİNYAL GELİYO MODEME BAKTIRIN DENİYOR. TT 'YE ARIZA KAYDI AÇTIRIN DÜZELTİRLER
sorun çözüm : * protokolü PPPoE yapmalısınız nadir durumlarda PPPoA yaparak deneyebilirsiniz.
* yerel IP niz otomatik olması gerek ellede verip deneyebilirsiniz
* modemin arkasında reset tuşuna 10 saniye basıp bekleyin ışıklar yanıp sönecek sabitlendikten sonra tekrar kullanıcı adı ve şifrenizi girmelisiniz .
MODEMİMİZE BOZUKTUR DİYE KESİN YARGI İLE YAKLAŞMAKTANSA ALIP BAŞKA BİR YERDE KURUP DENEYELİM... ORDADA HATA DEVAM EDİYOR İSE MODEM SORUNLUDUR...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okifi -- 27 Aralık 2007; 12:53:20 >
arkadaşlar bende de rt205 modem var firmware güncellemeye calışıyorum yüklemeye başlıyo sonra %100 geldikten sonra modemin giriş sayfasına donuyo giriş yapmaya calışınca internal communication gibi bi hata veriyo tabi internetede baglanmıyoo sonra resetleyince duzeliyo ama firmware yuklenmemiş olarak gozukuyoo bide internet acaip yavaş evde asus usb modem var canavar gibi calışıyo bişey anlamadım bide bu değiştirdiğim 2. modem önceki rt 205 arızalı diye geri goturdum değiştirdim ama yine aynı ne firmware guncelleyo nede adam calışıyyoo
Intel® Core™2 Duo T7500 ( 800 Mhz ) 512 MB nVIDIA GF8600M GT DX10 15.4" WXGA (1440 x 900)Parlak Ekran 2 GB DDR II 667 Mhz ÖB Garanti 1 GB Intel Turbo Memory 160 GB 5400 RPM SATA 8MB Cache Dual Layer DVD RW +/- Intel 4965 802.11 ( 3 Anten ) 4 in 1(SD/MMC/MS/MS Pro )Card Reader Dahili Bluetooth Ver. 2.0