Şimdi Ara

## Asus'un X48 Yonga Setlisi: P5E3 Premium ##

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Asus'un X48 Yonga Setlisi: P5E3 Premium ##


    Intel'in X38 yonga seti çıktı çıkacak derken çıktığı gün daha performanslı model olan X48 detaylarının da belirmesi pek çok kişiyi ve akabinde anakart üreticilerini şoke etti. Zira başta Abit olmak üzere bazı üreticiler yürütmekte oldukları X38 projelerinin veya bazılarını askıya alırken üreticiler X48 yonga seti için kolları sıvamaya başladılar. Bu konuda ilk örnek en azından detayları ve teknik özellikeri ile Gigabyte'dan gelirken Asus'un X48 yonga setini kullanan P5E3 Premium modeli de ortaya çıktı. Aslına bakılırsa X48 yonga seti pek çok açıdan X38 yonga setinin geliştirilmiş hali. Zira sahip olduğu 1600MHz FSB desteği ile Intel2iin en yüksek performanslı Core 2 Extreme QX9700 serisine destek verecek olan yonga seti 1600MHz DDR-3 bellek desteğine de resmi destek sunacaktı fakat gelen bilgilere göre Intel en azından resmi olarak 1600MHz DDR3 desteğini sunmayabilir. Tüm bunlara ek olarak X48 yonga setinin X38'e göre çok daha yüksek overclock potansiyeline sahip olacağı da gelen bilgiler arasında.

    Anakart dünyasının baş aktörlerinden biri olan Asus'un X48 yonga setini kullanan P5E3 Premium modeli de ortaya çıktı. Anakart genel görünümü ve kullanılan soğutma ünitesi ile X38 yonga setli kardeş modelinin neredeyse tek yumurta ikizi izlenimi veriyor. Katı kapasitörleri ile dikkat çeken anakart üzerinde X48+ICH9R yonga seti paketi yer almakta. Intel'in 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerine tam destek veren anakart şu an satılmakta olan 65nm üretim teknolojisine sahip güncel Intel işlemcilere de destek vermekte. 800/1066/1333/1600MHz FSB desteği sunan anakart üzerinde 4 adet DIMM slotu yer alıyor ve 8GB'a kadar DDR-3 bellek desteği sunuluyor. Anakart üzerinde çift PCIe X16 (PCIe 2.0) slotu yer alıyor ve 16X + 16X Crossfire desteği sunuluyor. Bununla birlikte anakart üzerinde yine 2 adet PCIe X1 ve 2 adet te tipik PCI slotu yer alıyor. Çift gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses desteği ile desteklenen anakart üzerinde çok sayıda USB ve SATA konnektörüne ek olarak e-SATA ve Firewire desteği de yer alıyor.

    Gigabyte'dan sonra Asus'un X48 yonga setli anakartı P5E3 Premium da ortaya çıktı. Diğer üreticiler de hazırlık içerisinde. Muhtemelen Ocak ayı içerisinde anakart üreticileri X48 yonga setli anakartlarını pazara sunacaklar.



  • acaba ucuna kenarına bakır sekil sokuşturamazlarmı anakart nerde bu arada Bakır neden piyasada azaldı son günlerde die düşünüyordum nedeni buymuş demekki

    intelin soğutulmakta zorluk çeken cseti imiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 16 Kasım 2007; 19:44:26 >
  • Haber için teşekkürler fx57. Açıkcası ne zaman anakart üreticilerinden X48 haberi gelir diye bekliyodum.
  • nvıdıa nın ıntelle anlasmazlık yasıyor haberınden sonra benı mutlu eden haber bu oldu
  • Bakır severlere gün doğdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeWeee! -- 16 Kasım 2007; 19:40:38 >
  • Haklısın ya anakart nerede.üzerindeki bakır zaten anakarttan daha pahalı .ama dizayn gerçekten süper.fakındaysanız gigabyte alanında soğutucu tarzları genelde hep aynı.Asus soğutucu bloklarını gerçekten çok iyi kullanıyor.
  • offff çok deli bi kart fiyatını düşünmek istemiyorum
  • anakart çok güzel ama fiyatı çok yüksek olur heralde
  • Tipe bak çay demle hesabı olmuş.. Anakartın fiyatını geçtim, böyle bir anakartı alınca da güzelce doldurmak gerekir diye düşünüyorum.. ddr3 ler sudan ucuz hani.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FATAL ¦ ERROR

    acaba ucuna kenarına bakır sekil sokuşturamazlarmı anakart nerde bu arada Bakır neden piyasada azaldı son günlerde die düşünüyordum nedeni buymuş demekki

    intelin soğutulmakta zorluk çeken cseti imiş


    Bakır neden piyasada azaldı son günlerde die düşünüyordum nedeni buymuş demekki

    evet Asus A çok bakır harcıyor
    şakamaka güzel kart
  • hakkaten bunun üzerine alınıcak cpu ve ddr3 ramler vga vs..vs.. beraber cidden bir toki evleri giriş aidat parası falan olur herhalde
  • Birde bunların ddr2 olanı çıksa süper olur ama bakalım buna izin var mı? ddr2 cıkarsa almayı düşünürüm yoksa artık başka çipsette.
  • Fena durmuyor ama cebimizi deler bu yaw
  • Asus ya yine yapmış yapacağını.Mükemmel olmuş bu board.
  • bir hayli güçlü sistem içi dizayn edildiği belli yeni nesle geçiş hazırlıkları
  • ıste asus p5e3 anakartın ozellıklerı


     ## Asus'un X48 Yonga Setlisi: P5E3 Premium ##


    kaynak:http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3150&p=2
  • Acıkcası anakartın fiyatından ziyade DDR3 ramlerin fiyatını düşünüyorum yoksa gayet güzel bir anakart hem gösel hemde iki antenli Wifi X48 daha ne olsun.
    Ancak suan alınabilecek DDR2 ramleri aratmayacak DDR3 ram 800$ gibi bir fiyat asıl bu düşündürüyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhatiskodra

    Acıkcası anakartın fiyatından ziyade DDR3 ramlerin fiyatını düşünüyorum yoksa gayet güzel bir anakart hem gösel hemde iki antenli Wifi X48 daha ne olsun.
    Ancak suan alınabilecek DDR2 ramleri aratmayacak DDR3 ram 800$ gibi bir fiyat asıl bu düşündürüyor.



    intel icatları öğledir ddr2 ye göre abartısız 10kat pahalı ama getirisi % tek haneli basamak , öğle intel ne zaman ucuz olmuşki çip cpu bord vs.. yeni bir uyumlu parcaya
  • rezil bir durum. Doğmadan ölüyor bir teknoloji. İntel çok tepki toplar x38 e yaptıklarından dolayı
  • Fiyatı artık 450 dolar olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.