Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
88
Favori
471.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cevap yok sanırım
  • hasan bey şuana kadar birçok kasko firmasına kasko yaptırdım fakat aksigorta bana iki ayrı teklif sunarken-- çekici bizden olursa daha düşük oluyo dedi! kasko firması zaten çekici hizmetini karşılıyo ama bu çekici bizdendeki amaç çekicideki aracı kendilerince en uygun gördükleri biyere taşıma amacıylamı ucuz kasko teklifi vermekteler sizce??saygılarımla
  • sabah başıma bir kaza geldi sabah beri araştırıyorum ama bir örneği yok kazayı söyle anlatayım...
    yolun sağ tarafındaki boş otoparka geri geri park etmek için yolunsağ tarafından sol tarafına önce düz gittim sonra geri vitese takıp park yerine girmek üzereyken yolun sağ kendisine göre sol tarafından bir araç gelmiş ve önüme girmeye çalışırken o parka düz girmeye çalışıyor ve ben görmedim aracın sağ ön kapısına vurdum benim araçta birşey yok onun kapısı el kadar göçtü anklaşamadık polis geldi birde fırça yedi karşı tarafın bayan sürücüsü anlamdığım kusur kimde bendemi ondamı ...?
    benim yaptığım manevra yanlışmı...?
    kadının parlk yeri bile olsa ters şeritten gelip o şekilde parka girmeya çalışması doğrumu ...?
    bana bilgi vereilrseniz çok sevinirim saygılarımla
  • honda civic 1.8 i-vtec alamayı düşünüyorum. arabada ağır hasar kaydı var. bu aracı alsam kasko yaptırabilir miyim?
  • başlık patlamış,
    ilgilenen arkadaş uçmuş.
  • Arkadaşlar merhaba çok acil yardımınıza ihtiyacım var.

    aracım 2011 model punto kasko var.

    Kardeşim geçen gün bir kaza yaptı. Aracın ön çamurluk ve sağ iki kapıda sürtme izleri var .

    Elimde kaza tutanağı var. Karşı taraf %100 suçlu ekpertize falan galiba belgeler gidicek

    Şu durumda aracı direk servise götürüp kaskodan yaptırmak istiyorum. Açıkcası prosedur nasıl işliyor bilmiyorum. İlk arabam ve karşılaştığım ilk kaza.

    Tam olarak ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hlymlh

    honda civic 1.8 i-vtec alamayı düşünüyorum. arabada ağır hasar kaydı var. bu aracı alsam kasko yaptırabilir miyim?

    alırsanız kaskonuz normalinden daha pahalı olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enteresavar

    hasan bey şuana kadar birçok kasko firmasına kasko yaptırdım fakat aksigorta bana iki ayrı teklif sunarken-- çekici bizden olursa daha düşük oluyo dedi! kasko firması zaten çekici hizmetini karşılıyo ama bu çekici bizdendeki amaç çekicideki aracı kendilerince en uygun gördükleri biyere taşıma amacıylamı ucuz kasko teklifi vermekteler sizce??saygılarımla

    ak sigortaya yaptırın sorun olmuyor biz de çalışıyoruz
    hepsi en yakın servise çekiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

    başlık patlamış,
    ilgilenen arkadaş uçmuş.



    burdayım burdayım
    elektrikli araç için istanbulda seminerde idim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßëệłžξЪцЪ

    Arkadaşlar merhaba çok acil yardımınıza ihtiyacım var.

    aracım 2011 model punto kasko var.

    Kardeşim geçen gün bir kaza yaptı. Aracın ön çamurluk ve sağ iki kapıda sürtme izleri var .

    Elimde kaza tutanağı var. Karşı taraf %100 suçlu ekpertize falan galiba belgeler gidicek

    Şu durumda aracı direk servise götürüp kaskodan yaptırmak istiyorum. Açıkcası prosedur nasıl işliyor bilmiyorum. İlk arabam ve karşılaştığım ilk kaza.

    Tam olarak ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.




    yetkili ve anlaşmalı servise gidiniz
    sanırım gitmişsinzdir
    kaza yer fotoları yoksa karşı aracın hasarlı fotolarını servise veriniz
    gecmiş olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

    Merhaba Hasan Bey,

    Dün aracıma vurdular, karşı taraf kusurlu görünüyor. Karşı tarafın sigortası hasarı karşılaması gerekir ama, ben kasko yaptırdığım acentayı aradım. o da aracını kaskonun anlaşmalı olduğu yere ver, sonra o karşı tarafından sigortasından karşılar, hasarsızlık indirimin bozulmaz dedi.

    ben de öyle yaptım, kasko yaptırdığım sigorta şirketinden dosya açtırdık. bir de üstüne kiralık araç talep ettim. Kasko şirketimden eksper geldi vs.

    şimdi aklıma bir kurt düştü, acaba yanlış mı yaptım? hasarsızlık indirimim bozulur mu? hiç kaskoya bulaşmadan karşı tarafın sigorta şirketiyle mi halletmem gerekirdi?



    acenteniz doğru demiş

    karşı araç %100 kusurlu ise kaskonuz karşı aracın trafiğinden alacaktır

    geçmiş olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: by_bedel

    merhaba hasan bey benimde bi sorum olacak 1ocak 2011 çarşamba günü aracımla kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen bi araç benim aracıma çarptı çarpan şahısla birlikte olay yerinde biraz konuştuk bütün hatanın kendi olduğunu kabul etti yol buzlu olduğu için duramayıp çarptım dedi,birlikte benim sigortacıma gittik tutanak tutturduk hatanın tamamıyle kendisinde olduğunu maddihasar oluştuğunu yazdık imzaladık daha sonra aracımı kendi kaportacıma götürdüm gerekli evrakları ve fotografları bıraktım dosya açtırdık ertesi gun ekper gelmiş arka stop lambalarından birindeki hasarın kaza esnasında oluştuğunu kabul etmemiş ama bütün hasar kaza esnasında oluştu ayrıca çarpan şahısla tekrar görüştüm gerekirse bu konuyla ilgili şahitlik edebileceğini hatanın kendisinde olduğunu belirteceğini söyledi birde zorunlu trafik sigortası olduğu ve kaskoya göre ucuza yaptırıldığı için yan sanayi parça takılma olasılığı %80 miş oysa benim aracımdaki parçlar orjinal parçalar yan sanayi parçalar dayanıksız olacağından ve aracın değerini düşüreceğinden dolayı orjinalinin takılmasını talep ettim zaten yaptığım araştırmaya göre konuyla ilgili şöyle bi bilgi edindim

    ''Sigorta eşdeğer parça adı altında aracın değerini düşürecek yan sanayi parça temin etmektedir. Bu durum Hazine Müsteşarlığının 06.11.2009 tarihinde yayınladığı genelgenin e) bendinde belirtilen;

    "Mevzuat gereği, zorunlu trafik sigortasında eşdeğer parça uygulaması mümkün iken, bunun da ötesine gidilerek yan sanayi veya çıkma parça tabir edilen parçalar takılarak sigortalı/hak sahibinin aracının değerinin düşülmesine yol açıldığı, Mevzuatın izin verdiği sınırlar dışına çıkılarak araç değerini düşürecek nitelikte parça takılması uygulamasından vazgeçilmesi"
    böyle bir hüküm hala gerçerliliğini koruyor mu mevzuatta yeni bir düzenleme var mı eğer hüküm hala geçerliyse aracın değerinin düşmemesi için orjinal parça takmaları gerekmez mi..

    ancak çoğu sigorta firması yan sanayi parça taktırıyormuş orjinalini taktırmak istersem kendi cebimden ödemem gerekirmiş ben ne yan sanayi parça taktırmayı kabul ederim nede cebimden fark öderim sonuçta madur olan taraf benim böyle bir durumda hangi yasal yollara başvurmalıyım nereye ne şekilde şikayet etmeliyim aracımın kaskosu yok ve 2003 model corolla ..bulunduğum ildeki toyota servisinede gittim sizin bir yaptırımınız olabilirmi diye sordum bize hangi parça gelirse onu takarız dediler kendi sigortacımlada görüştüm yan sanayi para takacaklarını söylemeleri durumunda itiraz dilekcesi yazarız dediler süreç giderek uzayacağa benziyor böyle bir durumda yan sanayi parçayla orjinal parça fiyat farkının çarpan şahsın cebinden ödemesi gerektiğini çarpan şahsa söylersem ve kabul etmezse mahkemeye versem bi sonuç alabilir miyim yardımcı olursanız çok sevinirim..

    maalesef dedikleriniz çok doğru
    konu hakkında hukuki yolunuz açık
    avukatınızla görüşün, lakin sonuç alamazsınız
    en iyisi siz orjinal taktırın farkını karşıdan alınız

    hasan bey karşı hasar tespitinde bulununan ekper biz parçaların tedariğinin bulunmadığı söyledi bizde parçaları kendimiz aldık stopların yan sanayisini aldık tamponunda piyasada yansanayini bulunmadığı için orjinalini aldık taktırdık faturaları gönderdik ödemeyi yapmalarını beklerken başka bi durumla karşılaştık ekper tadadik olmadığını söylemişti ancak varmış ve bunu raporunda bildirmemiş dolayısıyla sigorta şirketi bizim 139 tl ye aldığımız stop lambasını 40 tl ye 356 tl ye aldığımız tampunuda 156 tl olarak tedarik karşılığı fiyatını ödedi burda ekperin bizi yanıltması söz konusu bize tdarik olduğundan bahsetmediği gibi tedariği yok denildi ayrıca eksper raporunda iki stopta kaza esnasında kırılmıştır demesine rağmen sigorta şirketi sadece bir stop lambasını karşıladı.. itiraz dilekçesi yazsak bi sonuç çıkarmı yoksa bu durumdan sonra dava mı açmak gerekir ve kime dava açıcaz eksperemi sigorta firmasına mı?




  • merhabalar 2006 model 1,6 mıdılene aracımla ıkı gun once kaza yaptım on tamponum kırıldı on tamponum orjınal degıl yan sanayı gtı tamponu servıse goturdum servıs orjınal gtı tamponu takarız onun fıyatı da yaklasık 1800 tl tutuyor dedı bende sole dusundum bana orjınal golf 5 tamponun parasını versınler ben gıdıyım yan sanayı gtı tamponu alıyım dedım aldıgım tamponu servıse getırır servıs yapar dıye dusundum bole bısı olabılırmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snaphanar

    merhabalar 2006 model 1,6 mıdılene aracımla ıkı gun once kaza yaptım on tamponum kırıldı on tamponum orjınal degıl yan sanayı gtı tamponu servıse goturdum servıs orjınal gtı tamponu takarız onun fıyatı da yaklasık 1800 tl tutuyor dedı bende sole dusundum bana orjınal golf 5 tamponun parasını versınler ben gıdıyım yan sanayı gtı tamponu alıyım dedım aldıgım tamponu servıse getırır servıs yapar dıye dusundum bole bısı olabılırmı ?

    size orjinal parça parasını vermeleri için servisin fatura kesmesi lazım ki, parça vermeden servis çıkışını yapamaz.
    kasko mu trafikten mi işlem yaptırıyorsunuz_??
    geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_bedel

    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: by_bedel

    merhaba hasan bey benimde bi sorum olacak 1ocak 2011 çarşamba günü aracımla kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen bi araç benim aracıma çarptı çarpan şahısla birlikte olay yerinde biraz konuştuk bütün hatanın kendi olduğunu kabul etti yol buzlu olduğu için duramayıp çarptım dedi,birlikte benim sigortacıma gittik tutanak tutturduk hatanın tamamıyle kendisinde olduğunu maddihasar oluştuğunu yazdık imzaladık daha sonra aracımı kendi kaportacıma götürdüm gerekli evrakları ve fotografları bıraktım dosya açtırdık ertesi gun ekper gelmiş arka stop lambalarından birindeki hasarın kaza esnasında oluştuğunu kabul etmemiş ama bütün hasar kaza esnasında oluştu ayrıca çarpan şahısla tekrar görüştüm gerekirse bu konuyla ilgili şahitlik edebileceğini hatanın kendisinde olduğunu belirteceğini söyledi birde zorunlu trafik sigortası olduğu ve kaskoya göre ucuza yaptırıldığı için yan sanayi parça takılma olasılığı %80 miş oysa benim aracımdaki parçlar orjinal parçalar yan sanayi parçalar dayanıksız olacağından ve aracın değerini düşüreceğinden dolayı orjinalinin takılmasını talep ettim zaten yaptığım araştırmaya göre konuyla ilgili şöyle bi bilgi edindim

    ''Sigorta eşdeğer parça adı altında aracın değerini düşürecek yan sanayi parça temin etmektedir. Bu durum Hazine Müsteşarlığının 06.11.2009 tarihinde yayınladığı genelgenin e) bendinde belirtilen;

    "Mevzuat gereği, zorunlu trafik sigortasında eşdeğer parça uygulaması mümkün iken, bunun da ötesine gidilerek yan sanayi veya çıkma parça tabir edilen parçalar takılarak sigortalı/hak sahibinin aracının değerinin düşülmesine yol açıldığı, Mevzuatın izin verdiği sınırlar dışına çıkılarak araç değerini düşürecek nitelikte parça takılması uygulamasından vazgeçilmesi"
    böyle bir hüküm hala gerçerliliğini koruyor mu mevzuatta yeni bir düzenleme var mı eğer hüküm hala geçerliyse aracın değerinin düşmemesi için orjinal parça takmaları gerekmez mi..

    ancak çoğu sigorta firması yan sanayi parça taktırıyormuş orjinalini taktırmak istersem kendi cebimden ödemem gerekirmiş ben ne yan sanayi parça taktırmayı kabul ederim nede cebimden fark öderim sonuçta madur olan taraf benim böyle bir durumda hangi yasal yollara başvurmalıyım nereye ne şekilde şikayet etmeliyim aracımın kaskosu yok ve 2003 model corolla ..bulunduğum ildeki toyota servisinede gittim sizin bir yaptırımınız olabilirmi diye sordum bize hangi parça gelirse onu takarız dediler kendi sigortacımlada görüştüm yan sanayi para takacaklarını söylemeleri durumunda itiraz dilekcesi yazarız dediler süreç giderek uzayacağa benziyor böyle bir durumda yan sanayi parçayla orjinal parça fiyat farkının çarpan şahsın cebinden ödemesi gerektiğini çarpan şahsa söylersem ve kabul etmezse mahkemeye versem bi sonuç alabilir miyim yardımcı olursanız çok sevinirim..

    maalesef dedikleriniz çok doğru
    konu hakkında hukuki yolunuz açık
    avukatınızla görüşün, lakin sonuç alamazsınız
    en iyisi siz orjinal taktırın farkını karşıdan alınız

    hasan bey karşı hasar tespitinde bulununan ekper biz parçaların tedariğinin bulunmadığı söyledi bizde parçaları kendimiz aldık stopların yan sanayisini aldık tamponunda piyasada yansanayini bulunmadığı için orjinalini aldık taktırdık faturaları gönderdik ödemeyi yapmalarını beklerken başka bi durumla karşılaştık ekper tadadik olmadığını söylemişti ancak varmış ve bunu raporunda bildirmemiş dolayısıyla sigorta şirketi bizim 139 tl ye aldığımız stop lambasını 40 tl ye 356 tl ye aldığımız tampunuda 156 tl olarak tedarik karşılığı fiyatını ödedi burda ekperin bizi yanıltması söz konusu bize tdarik olduğundan bahsetmediği gibi tedariği yok denildi ayrıca eksper raporunda iki stopta kaza esnasında kırılmıştır demesine rağmen sigorta şirketi sadece bir stop lambasını karşıladı.. itiraz dilekçesi yazsak bi sonuç çıkarmı yoksa bu durumdan sonra dava mı açmak gerekir ve kime dava açıcaz eksperemi sigorta firmasına mı?

    eksper size tedariği bulunmadığını,iki stopun da kaza anında kırıldığını belirten bir beyan ile sigortanıza müracaat ediniz_???




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: by_bedel

    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: by_bedel

    merhaba hasan bey benimde bi sorum olacak 1ocak 2011 çarşamba günü aracımla kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen bi araç benim aracıma çarptı çarpan şahısla birlikte olay yerinde biraz konuştuk bütün hatanın kendi olduğunu kabul etti yol buzlu olduğu için duramayıp çarptım dedi,birlikte benim sigortacıma gittik tutanak tutturduk hatanın tamamıyle kendisinde olduğunu maddihasar oluştuğunu yazdık imzaladık daha sonra aracımı kendi kaportacıma götürdüm gerekli evrakları ve fotografları bıraktım dosya açtırdık ertesi gun ekper gelmiş arka stop lambalarından birindeki hasarın kaza esnasında oluştuğunu kabul etmemiş ama bütün hasar kaza esnasında oluştu ayrıca çarpan şahısla tekrar görüştüm gerekirse bu konuyla ilgili şahitlik edebileceğini hatanın kendisinde olduğunu belirteceğini söyledi birde zorunlu trafik sigortası olduğu ve kaskoya göre ucuza yaptırıldığı için yan sanayi parça takılma olasılığı %80 miş oysa benim aracımdaki parçlar orjinal parçalar yan sanayi parçalar dayanıksız olacağından ve aracın değerini düşüreceğinden dolayı orjinalinin takılmasını talep ettim zaten yaptığım araştırmaya göre konuyla ilgili şöyle bi bilgi edindim

    ''Sigorta eşdeğer parça adı altında aracın değerini düşürecek yan sanayi parça temin etmektedir. Bu durum Hazine Müsteşarlığının 06.11.2009 tarihinde yayınladığı genelgenin e) bendinde belirtilen;

    "Mevzuat gereği, zorunlu trafik sigortasında eşdeğer parça uygulaması mümkün iken, bunun da ötesine gidilerek yan sanayi veya çıkma parça tabir edilen parçalar takılarak sigortalı/hak sahibinin aracının değerinin düşülmesine yol açıldığı, Mevzuatın izin verdiği sınırlar dışına çıkılarak araç değerini düşürecek nitelikte parça takılması uygulamasından vazgeçilmesi"
    böyle bir hüküm hala gerçerliliğini koruyor mu mevzuatta yeni bir düzenleme var mı eğer hüküm hala geçerliyse aracın değerinin düşmemesi için orjinal parça takmaları gerekmez mi..

    ancak çoğu sigorta firması yan sanayi parça taktırıyormuş orjinalini taktırmak istersem kendi cebimden ödemem gerekirmiş ben ne yan sanayi parça taktırmayı kabul ederim nede cebimden fark öderim sonuçta madur olan taraf benim böyle bir durumda hangi yasal yollara başvurmalıyım nereye ne şekilde şikayet etmeliyim aracımın kaskosu yok ve 2003 model corolla ..bulunduğum ildeki toyota servisinede gittim sizin bir yaptırımınız olabilirmi diye sordum bize hangi parça gelirse onu takarız dediler kendi sigortacımlada görüştüm yan sanayi para takacaklarını söylemeleri durumunda itiraz dilekcesi yazarız dediler süreç giderek uzayacağa benziyor böyle bir durumda yan sanayi parçayla orjinal parça fiyat farkının çarpan şahsın cebinden ödemesi gerektiğini çarpan şahsa söylersem ve kabul etmezse mahkemeye versem bi sonuç alabilir miyim yardımcı olursanız çok sevinirim..

    maalesef dedikleriniz çok doğru
    konu hakkında hukuki yolunuz açık
    avukatınızla görüşün, lakin sonuç alamazsınız
    en iyisi siz orjinal taktırın farkını karşıdan alınız

    hasan bey karşı hasar tespitinde bulununan ekper biz parçaların tedariğinin bulunmadığı söyledi bizde parçaları kendimiz aldık stopların yan sanayisini aldık tamponunda piyasada yansanayini bulunmadığı için orjinalini aldık taktırdık faturaları gönderdik ödemeyi yapmalarını beklerken başka bi durumla karşılaştık ekper tadadik olmadığını söylemişti ancak varmış ve bunu raporunda bildirmemiş dolayısıyla sigorta şirketi bizim 139 tl ye aldığımız stop lambasını 40 tl ye 356 tl ye aldığımız tampunuda 156 tl olarak tedarik karşılığı fiyatını ödedi burda ekperin bizi yanıltması söz konusu bize tdarik olduğundan bahsetmediği gibi tedariği yok denildi ayrıca eksper raporunda iki stopta kaza esnasında kırılmıştır demesine rağmen sigorta şirketi sadece bir stop lambasını karşıladı.. itiraz dilekçesi yazsak bi sonuç çıkarmı yoksa bu durumdan sonra dava mı açmak gerekir ve kime dava açıcaz eksperemi sigorta firmasına mı?

    eksper size tedariği bulunmadığını,iki stopun da kaza anında kırıldığını belirten bir beyan ile sigortanıza müracaat ediniz_???

    kaskodan ıslem yapıyorum olmadı ben tamponu alıyım faturasını kestırıyım verdıgım fatura tutarıda bana gerı odeme yapsınlar olr mu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: by_bedel

    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: by_bedel

    merhaba hasan bey benimde bi sorum olacak 1ocak 2011 çarşamba günü aracımla kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen bi araç benim aracıma çarptı çarpan şahısla birlikte olay yerinde biraz konuştuk bütün hatanın kendi olduğunu kabul etti yol buzlu olduğu için duramayıp çarptım dedi,birlikte benim sigortacıma gittik tutanak tutturduk hatanın tamamıyle kendisinde olduğunu maddihasar oluştuğunu yazdık imzaladık daha sonra aracımı kendi kaportacıma götürdüm gerekli evrakları ve fotografları bıraktım dosya açtırdık ertesi gun ekper gelmiş arka stop lambalarından birindeki hasarın kaza esnasında oluştuğunu kabul etmemiş ama bütün hasar kaza esnasında oluştu ayrıca çarpan şahısla tekrar görüştüm gerekirse bu konuyla ilgili şahitlik edebileceğini hatanın kendisinde olduğunu belirteceğini söyledi birde zorunlu trafik sigortası olduğu ve kaskoya göre ucuza yaptırıldığı için yan sanayi parça takılma olasılığı %80 miş oysa benim aracımdaki parçlar orjinal parçalar yan sanayi parçalar dayanıksız olacağından ve aracın değerini düşüreceğinden dolayı orjinalinin takılmasını talep ettim zaten yaptığım araştırmaya göre konuyla ilgili şöyle bi bilgi edindim

    ''Sigorta eşdeğer parça adı altında aracın değerini düşürecek yan sanayi parça temin etmektedir. Bu durum Hazine Müsteşarlığının 06.11.2009 tarihinde yayınladığı genelgenin e) bendinde belirtilen;

    "Mevzuat gereği, zorunlu trafik sigortasında eşdeğer parça uygulaması mümkün iken, bunun da ötesine gidilerek yan sanayi veya çıkma parça tabir edilen parçalar takılarak sigortalı/hak sahibinin aracının değerinin düşülmesine yol açıldığı, Mevzuatın izin verdiği sınırlar dışına çıkılarak araç değerini düşürecek nitelikte parça takılması uygulamasından vazgeçilmesi"
    böyle bir hüküm hala gerçerliliğini koruyor mu mevzuatta yeni bir düzenleme var mı eğer hüküm hala geçerliyse aracın değerinin düşmemesi için orjinal parça takmaları gerekmez mi..

    ancak çoğu sigorta firması yan sanayi parça taktırıyormuş orjinalini taktırmak istersem kendi cebimden ödemem gerekirmiş ben ne yan sanayi parça taktırmayı kabul ederim nede cebimden fark öderim sonuçta madur olan taraf benim böyle bir durumda hangi yasal yollara başvurmalıyım nereye ne şekilde şikayet etmeliyim aracımın kaskosu yok ve 2003 model corolla ..bulunduğum ildeki toyota servisinede gittim sizin bir yaptırımınız olabilirmi diye sordum bize hangi parça gelirse onu takarız dediler kendi sigortacımlada görüştüm yan sanayi para takacaklarını söylemeleri durumunda itiraz dilekcesi yazarız dediler süreç giderek uzayacağa benziyor böyle bir durumda yan sanayi parçayla orjinal parça fiyat farkının çarpan şahsın cebinden ödemesi gerektiğini çarpan şahsa söylersem ve kabul etmezse mahkemeye versem bi sonuç alabilir miyim yardımcı olursanız çok sevinirim..

    maalesef dedikleriniz çok doğru
    konu hakkında hukuki yolunuz açık
    avukatınızla görüşün, lakin sonuç alamazsınız
    en iyisi siz orjinal taktırın farkını karşıdan alınız

    hasan bey karşı hasar tespitinde bulununan ekper biz parçaların tedariğinin bulunmadığı söyledi bizde parçaları kendimiz aldık stopların yan sanayisini aldık tamponunda piyasada yansanayini bulunmadığı için orjinalini aldık taktırdık faturaları gönderdik ödemeyi yapmalarını beklerken başka bi durumla karşılaştık ekper tadadik olmadığını söylemişti ancak varmış ve bunu raporunda bildirmemiş dolayısıyla sigorta şirketi bizim 139 tl ye aldığımız stop lambasını 40 tl ye 356 tl ye aldığımız tampunuda 156 tl olarak tedarik karşılığı fiyatını ödedi burda ekperin bizi yanıltması söz konusu bize tdarik olduğundan bahsetmediği gibi tedariği yok denildi ayrıca eksper raporunda iki stopta kaza esnasında kırılmıştır demesine rağmen sigorta şirketi sadece bir stop lambasını karşıladı.. itiraz dilekçesi yazsak bi sonuç çıkarmı yoksa bu durumdan sonra dava mı açmak gerekir ve kime dava açıcaz eksperemi sigorta firmasına mı?

    eksper size tedariği bulunmadığını,iki stopun da kaza anında kırıldığını belirten bir beyan ile sigortanıza müracaat ediniz_???

    kaskodan ıslem yapıyorum olmadı ben tamponu alıyım faturasını kestırıyım verdıgım fatura tutarıda bana gerı odeme yapsınlar olr mu




  • Merhaba,
    Anadolu sigortadan aracıma 2011 yılı başında kasko başlatmıştım, aracımın ön camında çatlak vardı ve orjinal olmayan bir cam ile anlaşmalı yerde değişim yaptırdım.
    Fakat hakkım olan bu değişimi Anadolu sigorta hasar olarak sisteme işlemiş ve başka sigorta firmalarından kasko yenilemesi için fiyat teklifi aldığımda, hasar
    kaydı göründüğü gerekçesi ile hasarsızlık indirimi yapmıyorlar. Anadolu sigorta ile görüştüm, bana söyledikleri şu;
    Biz her halukarda hasar kaydı açarız, kaskoyu yine bizden yaptırırsanız hasarsızlık indiriminiz geçerli fakat başka yere gittiğinizde onların ne yapacağı da bizi
    ilgilendirmez şeklinde cevap aldım. Diğerlerine anlatıyorum bu durumu, onlar da tramerde hasarı görüyoruz yapacak bişey yok diyor.
    İki arada bir derede kaldık. Yine vatandaş mağdur.
    İşleyiş böyle mi? Yani poliçeye uygun hallerde bile hasar kaydı açılır mı? Ya da açıldıysa illaki dikkate alınır mı? Bu olay normal mi? Konu ile ilgili yardımcı olursanız
    sevinirim. Teşekkürler.




  • değişim ücretini kaskonuzdan aldıysanız hasar dosyası açmaları gayet normal ve hasarsızlık indiriminizin iptali de aynı şekilde. Eğer siz kendi cebinizden ödediyseniz kaskoda herhangi bir ücret talep etmediyseniz onlarda size ödeme yapmadılarsa hasar dosyası açamazlar.
  • Mantıklı olan Anadolu Sigortadan kasko yapmaya devam etmenizdir bence. Hasar konusuna gelince. Bu diğer şirketlerde de böyledir. Yani Aksigorta.dan kaskonuz olsa idi ve siz anlaşmalı serviste camınızı değiştirseydiniz yine de hasar dosyası açılacaktı ve tramere kayıt işlenecekti. Bunun olmaması mümkün değil. Sonuçta camcı parasını almak için hasar dosyası açmak ve bunu talep etmek zorundadır parasını alabilmek için.

    Ben iki yıldır Anadolu Sigorta.dan kasko yaptırıyorum. Geçen yıl bir hasar koruma hakkım vardı. Alt korumaları beyanla talep edip değiştirdim. Kasko yenileme zamanı geldiğinde Anadolu sigorta dışındaki tüm sigortalar bu hasarı dikkate alıp daha yüksek fiyat verirken Anadolu sigorta hasar korumayı dikkate alıp hasarsızlık kademesini de yükseltip hasar koruma hakkımı da ikiye çıkardı.

    Cam konusuna gelince. Anadolu Sigorta orjinal camı hasarsızlık kapsamında kabul etmiyor. Yani yılda bir cam değiştirme hakkınız ancak anlaşmalı cam servisinde yan sanayi cam değiştirme şeklinde olabiliyor. Tabi bunun bir formülü var. Orjinal camı talep edip hasar koruma hakkınızı kullanabilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.