Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
88
Favori
471.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dh_experience

    Bir konuda madur durumdayım arkadaşlar.

    Ben 06 k 2.... plakalı araç şöförüyüm. Suçsuz olduğum halde tramer komisyon raporu %100 suçu bana verdi. Gerekirse mahkeme yoluna gidebilirim. Bunun için sizden yardım istiyorum.

    Ben %100 kusursuz olduğumu düşünürken beni %100 suçlu (kusurlu) gösteren bir komisyon raporuyla karşılaştım.Kaza kısaca şöyle oldu: Ben (06 k ....) emek kavşağını Konya istikameti yönünde geçmiş ve sağ şeritten ilerliyordum. Köprünün altından çıkıp gelen kamyon (41 F ....) ( köprü altından çıkan araç mecburen yolun ortasından çıkıyor) şerit değiştirken bana sağ arka tarafımdan çarpıyor. Ben kamyonu bana çarpana kadar görmedim çünkü arkamdan geliyordu. Olay kavşağın hemen çıkışında da meydana gelmedi (belki öyle değerlendirilmiş olabilir komisyonca) kavşaktan 300-400 m. kadar ilerideydi. Araçta şahitlerimde var.

    Gerçekten şoktayım ve hakkımı aramak istiyorum

    Bu konuda yardımlarınızı bekliyor ve iyi çalışmalar diliyorum.

    sizce komisyon niçin böyle bir karar verdi. (%100 beni suçlu buldu)

    nasıl bir yol izlemeliyim.


     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...


    Siz şerit değiştirirken aynaya bakmaz mısınız hiç ?




  • meraba arkadaşlar.ben 3 nisanda bi trafik kazası geçirdim bayrampaşa tem bağlantı yolunda haberlere falanda çıkmıştı, beyaz golf. neyse sorum şu; kimi diyor bariyer parasını ben ödicem, kimi diyor trafik sigortası ödicek. Bunu aslı nedir, nasıl olcak bu iş.

    TEşekkürler.
  • geçmiş olsun, ben de bariyerlere vurarak bir kaza geçirmiştim. ruhsatımda yazan adrese karayolları müdürlüğü tutanak fotokopisi ve ilgili hasar makbuzunu gönderdi. yaklaşık 600 tl bariyer onarım parası, 15 günde ödenmesi gerekmetedir, aksi halde durum vergi dairesine bildirilecek aracın farklı birine satışı engellenecektir vs..... diye yazıyordu...

    karayolları müdürlüğü kazadan sonra tutulan tüm tutanak ve evrakları hem bana , hem de trafik sigortamı yaptırmış olduğum sigorta şirketine göndermişler. ben ödeme işini öğrenmek için sigortamı aradığımda öğrendim ki, onlara evraklar bir gün önce ulaşmış ve karayollarına gerekli ödeme yapılmıştı bile..

    yani bariyerler devlet malı olduğu için onarım masrafını trafik sigortası karşılıyor.. sizin sadece kendi trafik sigortanızdan ödemenin yapılıp yapılmadığını kontrol etmeniz yeterli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 6 Mayıs 2010; 20:01:16 >
  • Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Benimde sigorta şirketini aramamda fayda var.
  • iyi gunler kaskom var, park halindeki bir arabaya karsima cikan arabadan kurtulmaya calisirken carptim, carptigim aracin sahibi ile anlasmali olarak aramizda polise basvurmadan rapor duzenledik, karsi tarafin hasari buyuk degil, ama bnm arabam sag far, on tampon ve sag camurluk degisecek gibi gorunuyor, tahminimcede 1500 ila 2000 tl uzerinde bir hasarim olacak gibi, acaba bu sorun olurmu, polise tekrardan muracaat edip zabit tutturmak zorundamiyim, nasil halledebilirim bunu??? KAsko odememezlik yaparmi??? Cevaplariniz ve yardimlariniz icin tesekkurler...
  • kasko şirketi sizin aracınıza kaza sonucu verilen hasarları ödemek zorunda. bu konuda kasko poliçenizde açıklama vardır zaten, orayı okuyun isterseniz. ama bazı uyduruk sigorta şirketleri kendi aranızda tutulan tutanaklarda sorun çıkartabiliyor böyle durumlarda.

    mesela Ankara Sigorta isimli dandik şirket, bu uyduruk şirketlere bir örnektir....

    2008 yılında aracım Ankara sigortadan kaskoluydu, bir vatandaşla ufak bir kazamız oldu.. kendi aramızda tutanak tuttuk.. tramer'den sorgulama yapınca hatanın %100 bende çıktığını gördüm. ama benim araç kaskolu hata bende bile çıksa zaten kaskom ödemek durumunda diye düşünürken , bir süre sonra hasarımın reddedildiğini öğrendim.
    neymiş o hasarın o kazada olması mümkün değilmiş.. o tarafsız olması gerektiği halde sigorta şirketinin uşaklığını yapan ekspere de burdan saygılarımı sunarım. tabi bu tamamen Ankara Sigortanın ödeme yapmamak ve işi yokuşa sürmek için çamura yatması durumudur.. zaten benim aracım kaskolu , adamın aracında önemli bir hasar da yoktu, adamla anlaşıp beyanla pekala aracımı yaptırtabilirdim.. ama tutanak tutup suç bende çıkınca başladılar kıvırmaya...

    kısaca demek istediğim şirketiniz sağlam bir şirketse(örnek Groupama Sigorta, ankara'dan sonraki kasko şirketim, bir kaza sonucu aracım perte çıktı.. kiralık araç istedim, aynı gün araç kapımdaydı. ödemeyi fazlasıyla yaptılar, en ufak bir sorun da çıkarmadı Groupama sigorta..) ödemenizi her halükarda yapar. ama dandik şirketler çok uğraştırabilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 10 Mayıs 2010; 22:33:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanyy

    HASAR VE SİGORTA KONUSUYLA İLGİLİ SORU VE SORUNLARINIZI BEKLİYORUM

    Belki daha önce sorulmuştur fakat tüm sayfaları okuyamadım kusura bakmayın...
    Merak ettiğim bazı durumlar var, bilgilendirirseniz sevinirim.

    Mesela araç 2009 ilk kaskosu yapıldı! 1000 TL
    2010 da %30 hasarsızlık indirimi mi olacak! yani 700 TL

    Allah korusun ilk yıl içinde hasar olupta kasko bozulunca indirim hakkı tamamen mi kaybolur (tekrar 1000 TL mi?)
    yoksa ikinci yıla bir alt kademe olan %15 den mi (850 TL) indirim yapılır...




  • poliçeniz hangi şirketten?
  • Toyota Altın Kasko AkSigorta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webcin -- 13 Mayıs 2010; 19:06:11 >
  • iyi çalışmalar arkadaşlar
    bu aralar şehir dışında bulundum
    uğrayamadım
  • Merhaba.
    2 hafta önce arabama kırmızı ışıkta geçen bir araç arkadan vurmuştu ve çok ağır hasar görmüştü.
    Tereddüte düşmüştüm perte çıkıp çıkmayacağı konusunda.
    Aracı Ankarada yer alan yetkili Opel servisi olan OPAL'a götürdüm ( Aracım 2005 model 1.3cdti astra h hatchback)
    Hatta forumda tartışma konusu açmıştım, resimleri de yayınlayıp.
    Aracımın Sigorta sistemindeki bedeli 24600 ytl, opal 21000 tl masraf çıkardı.
    %55 i aştığı için pert olması gerekirdi, bende experin aramasını beklemeye başladım.
    Gel zaman git zaman 1 hafta geçti, bir telefon geldi. Bana söylenen aracınız 3-4 adet özel servise gösterilmiştir, bunlardan bitanesi aracı belirttiğimiz tutarlarda yapmayı kabul etmiştir. Bu servis sigortamızla anlaşmalıdır.

    Bende kızdım tabi öncelikle bana sorulmadan aracım gezdirildiği için ayrıca kesinlikle bunu kabul etmeyeceğimi belirtip götürdükleri servisin özel bir servis olup OPEL'in yetlkili servisi olmadığını, kesinlikle tamir edilmeyip perte çıkarılmasını istediğimi sert bir dille söyledim.
    Şimdi tekrar sigorta şirketi ve exper ile görüşülecek, sizce bunu yaptırmaya ısrar edebilirler mi? Böyle bir yasal hakları var mı?

    Bu konuda ısrar etmeleri durumunda önce noter kanalıyla ihbarname çekip, ardından dava açmayı düşünüyorum. Tabi mümkün olan her yerde de(şikayetimvar.com gibi) şikayet etmeyi planlıyorum.




  • Arkadaşlar bugün karar çıktı araç pert, 24000 tl de mutabık olduk.
    Aslında 24800 dü değeri ama ses etmedim, suyunu çıkartmayayım dedim.
    Acente ve sigorta şirketiyle bağlantıya geçmiştim, eksperi biraz şikayet etmiştim.
    Sigorta şirketi Anadolu Sigorta, oldukça ciddi bir şirket.
    Acentam Sigortam.net ti, baskı kurdular sanırım ki karşılık gördü.
    Aracımı tamir edip satacaklar, bir garibanı kandırırlar herhalde.

    Aracım servis servis gezdirilmemiş, online olarak teklif alınmış bu arada. Yanlış anlamışım benim hatam olmuş.

    İlgi ve alakanızdan dolayı hepinize teşekkürü bir borç bilirim.


    EMRAH TATAR
  • Hasan bey 2008 Fiat Lineamın tavanını ıslak bezle sildiğim küçük bir bölümünde (yaklaşık 30 cm2 lik) deformasyon meydana geldi.Çok kötü görünüyor.Tavan kumaşının tamiri mümkün değil, kaskodan yaptırmam mümkün mü.3 yıldır aracım kaskolu ve hasarsızlık indirimim hiç bozulmadı, bu sene sadece sürcü tarafı camı kırıldığı için değiştirilmişti 1 ay kadar önce.Hasarsızlığı bozdurmadan yaptırmak istiyorum.
  • hocam muhtemelen kasko şirketinizin autoking gibi bir servisle anlaşması olabilir. eğer varsa böyle küçük birşeyi ücret ödemeden ve hasarsızlık bozulmadan auto king'e yaptırabilirsiniz. bazı sigrota şirketlerinin auto king'le değil de farklı firmalarla anlaşması oluyor. şirketinizin nereyle anlaşması olduğunu muhtemelen kasko poliçenizden bulabilirsiniz veya acentenize sorabilirsiniz.
  • Autoking o bölgeye herhangi birşey yapılamayacağını söyledi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: glace

    Hasan bey 2008 Fiat Lineamın tavanını ıslak bezle sildiğim küçük bir bölümünde (yaklaşık 30 cm2 lik) deformasyon meydana geldi.Çok kötü görünüyor.Tavan kumaşının tamiri mümkün değil, kaskodan yaptırmam mümkün mü.3 yıldır aracım kaskolu ve hasarsızlık indirimim hiç bozulmadı, bu sene sadece sürcü tarafı camı kırıldığı için değiştirilmişti 1 ay kadar önce.Hasarsızlığı bozdurmadan yaptırmak istiyorum.


    maalesef mümkün değil
    nedeni: kasko poliçe teminatlarında bulunmaması
  • cevabınız için teşekkürler hasan bey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: glace

    cevabınız için teşekkürler hasan bey.




    ne demek;)
    vakit buldukça yardım etmeye çalışıyorum
  •  HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...


    Herkeze Merhabalar...


    Ben ara sokaktan yavaş ilerlerken diğer araç ana cadde'den sokağa hızlı bir dönüş gerçekleştirdi ben durmama rağmen hızında etkisi ile karşı taraf duramayıp sol ön çamurluk tarafından vurdu. Karşı taraf suçunu kabulleniyor. Şimdi benim merak ettiğim kurallar çerçevesinde Tramerin nasıl bir karar verceği ? bende hata bulunurmu... ve Tramer nekadar sürede karar verir ?

    Okuduğunuz için tşk ederim :)




  • Hasan bey merhaba aracıma park halındeyken sag on ve arka kapı kısmından vurulmus bunu kaskom karsılarmı şimdiden teşekkurler
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.