Şimdi Ara

grub ile cdden xp+linux boot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dvd den bootu grub ayarladim

grubun menu.lst ile ile bi kac .ima dosyasi ve slax linuxu da ayarladim
    ama her ne yapti isem grubla xp nin bootunu duzgun calistiramadim.

yillar once grub yerine ezboot kullandigimda bi sorun cikmamisti, ezboot menusunde seceneklerden xp kurulumu sectigimde, ezboot bootsect.bin den cdyi calistirip, standart xp kurulum cdsi asamalarina geciyordu.

ama grubda bootsect.bin i sectigimde cd acilmadi bile, bende internette epey arasitirip bi ton da deneme yaptiktan sonra bıkma noktasına geldim, forumda linux kullanicilari grub u benden daha ii bilir dierek sorayim dedim sorayim dedim.

cd yaratmak icin:
    mkisofs -R -b grldr -no-emul-boot -boot-load-seg 0x1000 -o zz_Grub_Cd.iso BartPE

xp kurulum cdsini dvd yapacagim yerin kok dizininde olacak sekilde yerlestirdim.

grub un dier tum seceneklerde duzgun calisiyor.

menu.lst de yazanlar:

title deneme 1 mavi ekranda kopyalarken takiliyor
    cdrom --init
    map --hook
    chainloader (cd0)/I386/SETUPLDR.BIN
    boot

title deneme 2 mavi ekranda kopyalarken takiliyor
    cdrom --add-io-ports=0x03F601F0
    cdrom --init
    map --hook
    boot

bunlari denedigimde kurulum mavi ekranda basliyor ve bi asamada takiliyor.
    ayrica xp yerine bartpe ile denedigimde de ayni islemi xpkurulumuna benzer bi sekilde bart kuruluma basliyor ama biyerde takiliyor. (bart ve xpkurulum cdsi ayni acilis prosedurunu kullanir)

bootsect.bin(2kb) i gruba koymanin bi yolu var mi???

yada en kesirmeden bu is icin menu.lst e ne yazmam lazim??????

Daha once ezboot ile basari ile bart ve xpsetup cdsini yaptiklarim:
    1: ezboot devreye giriyor

2: ezboot->>bootsect.bin ni devreye dokuyor ve hem xpsetup cdsi hem bart basari ile calisiyor.

Grubda becemediklerim: grub ile bootsect.bin i gosterip acamadigim icin yukarda yazdigim gibi internete buldugum sekilde SETUPLDR.BIN i gosterip acmaya calistim, yari yolda husran oldu.
    2a)->grub->setupldr.bin->XP kurulum cdsi takilan yer:

2b)->grub->setupldr.bin->Bart cdsi takilan yer:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 22 Kasım 2007; 12:35:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: optimarax

*
    Kurulum hangi aşamada takılıyor?

Vermiş olduğunuz yöntemle harddisk bölümleme ekranına kadar geldim fakat kurulumu devam ettirmedim.Yalnız ben XP CD sini kullandım.

yukarda resimleri ekledim, ne yazikki sizinde gordugunuz uzere calisiyor izlenimi verip arada cort ediyor. Linux u menu.lst e yazarken yanlis yapildiginda boot daki dosyalari okuyup sonra normal acilisa gecememesi gibi.
  • quote:

*
    GRUB lu XP DVD si hazırlamak için denediğim ve olumlu sonuç aldığım bir yol.

Sistem disketi olarak formatladığım bir floppy disketin -içine GRUB.EXE yi kopyaladıktan sonra- WinImage ile imajını aldım.Daha sonra XP (32 Bit) CD sinin içindekiler ve floppy imajından NERO ile bootable bir DVD hazırladım.Sistemi bu DVD ile boot edince DOS ekranı geldi.GRUB.EXE yi çalıştırdım.Ve aşağıdaki komutları sırayla yazdım.

cdrom --init
    map --hook
    boot

Bu komutlar MENU.LST dosyasına , GRUB.EXE de AUTOEXEC.BAT dosyasına eklenirse komutları elle yazmaya gerek kalmaz.Sonuç !!! Çalışıyor!

evet hoca, bilgilisin, ilgin ve bilgin icin simdiden cok saol.
    ama ben senin bu dedigin olayida biliyorum,
    bu sekilde hem xp cdsi hem bart calisiyor (zaten ayni olduklarini yazmistim maksat tekrar)
    daha once yazmamistim cunku en temel amacima ters dusuyor,
    amac: bartpe, slax ve bi kac .ima dosyali bir kullanim cdsi hazirlamak.

cunku bu sekilde grub.exe yi calistirdigimizda:

1) menu.lst dosyasinin boyutunu epeeeeyce sinirlandimis oluyor (denedim gordum)
    zaten readme.txt inde yaziyor
    Only the beginning 4KB of the DOS file will be used. The file should be an uncompressed text file.

2) ve en onemlisi:
    bu sekilde yapildiginda haliyle bagzi grub ozellikleri calismiyor:
    or:

title Win98 CTT [find and load]
    find --set-root /Win98.ima
    map --mem /Win98.ima (fd0)
    map --hook
    chainloader (fd0)+1
    rootnoverify (fd0)
    map --floppies=1
    boot

title Caldera Dos 7.03
    find --set-root /calde703.ima
    map --mem /calde703.ima (fd0)
    map --hook
    chainloader (fd0)+1
    rootnoverify (fd0)
    map --floppies=1
    boot

title floppy (fd0)
    chainloader (fd0)+1
    rootnoverify (fd0)
    savedefault --wait=2

tersinden gidersem:
    nefret ettigim easy boot ile hem bart hem ima lari acabilir, slax linux uda bi boot.ima ayarlayip dostan acabilirim.

ama easy boot un 2 sene once yaptigi seyi grub bugun yapabilmeli gibi dusunuyorum.
    zaten grubu kullanarak hd ve usb deki slax, bart, vista, xp yi calistiriyorum.
    yani grub bunlari yapabiliyor ama setupldr.bin i cdboot tan calistiramadigina inanamiyorum bi turlu.

• grub lu bi ima hazirlayip adini grubstpl.ima koyarak autoexec (yada config.sys den de duzgun calisiyor) e setup.ldr yi bulup calistiracak menu koymaya karar verdim.

ama gercekten cok komik olacak, cdyi takinca grub calisacak, barti calistirmak istedigimde seceneklerden barti sectigimde o dos u calistiracak, oda grubu bi daha calistiracak, grub da setupldr.bin i calistiracak.

sol elle sag kulağı kafanın arkasından tutmaya benzedi, şık olmadı ama cozuldu ya artik olsun o kadar.

deneyice gorurum ama bunu yapinca bakalim gercek disket surucuye ulasabilecekmiyiz.

gidip biraz q4 oynayayim, gunlerdir bu sorunu cozmeye calisiyorum.
  • optimarax

bi onceki mesajda yazdigim yontem de fos oldu,
    grubdan cdyi acip->.ima yi calistirip->grub.exe yi calistirip->SETUPLDR.BIN calismadi
    nero ile hazirlanin .ima yi calistirip--->grub.exe yi calistirip->SETUPLDR.BIN calisti.

.ima nin menu.lst i icinde 4kb siniri var.
    offffffffffffffff

easy boot disinda onerebilecegin bi boot cd programi var mi acaba????
    (olmadi 4kb limitle isimizi gorecegiz artik)
  • quote:

*
    title=Turkce
    configfile /boot/grub/menu-tr.lst

title=English
    configfile /boot/grub/menu-en.lst

Sanırım configfile komutuyla 4 KB sınırı sorun olmaktan çıkabilir.

configfile komutunu denedim, su sekillerde:

title=cd menulist
    cdrom --init
    map --hook
    configfile /menu.lst
    boot

title=cd menulist
    cdrom --init
    map --hook
    configfile (cd)/menu.lst
    boot

title=cd menulist
    cdrom --init
    map --hook
    configfile (cd0)/menu.lst
    boot

ama cok sasirmama ragmen olmadi (eger bi sekilde olursa haber verirseniz sevinirim)
    bende daha once yazdigim,
    ezboot->slaxgrub.ima->grub.exe->disketteli menu.lst->cd deki slax

yontemi ile slaxi acip, bart/xp yi acmayide ezboot a biraktim.
    (disket yonteminde dogal olarak gercek disket surucuye ulasilmiyor ama onemli diil)

su anda bu sekilde hazirlamaya koyulmustum bende.

• son durum:

bootable ezboot:
    SETUPLDR.BIN
    slax (grub4dos imadan)
    ima dosyalari

bootable grub:
    SETUPLDR.BIN (grub4dos imadan da denendi)
    slax
    ima dosyalari

bootable nero->grubima:
    SETUPLDR.BIN
    slax
    ima dosyalari (haliyle)

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xp Kurulumunda hazır programlar.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • menu.lst ornekleri icin saol, hd den zaten grub cok guzel calisiyor biliyorum.
    sorun cdden calistirmakta

en ilk sorun grubbootable cd de SETUPLDR.BIN i calistiramamakti biliyorsun.

amaçta SETUPLDR.BIN+slax+imalari tek cd açılış menusunde toparlamak.

ezbootta yaramadi, artik biktim, slax la bart i ayri cdye koyacagim, ne yapalim kismet diilmis.
  • quote:

*
    Deneme imkanım yok ama siz deneyebilirsiniz.

grub.exe yle kullanılmak üzere menu.lst

timeout 60

title=windows kurulum
    cdrom --init
    map --hook
    boot

title=slax 5.1.8.1 boot
    cdrom --init
    map --hook
    root (cd0)
    kernel (cd0)/slax/vmlinuz max_loop=255 init=linuxrc changes=slaxsave.dat load_ramdisk=1 ramdisk_size=4444 root=/dev/ram0 copy2ram nopcmcia acpi=off rw vga=773 autoexec=startx
    initrd (cd0)/slax/initrd.gz

title=herhangi bir floppy imajı
    cdrom --init
    map --hook
    root (cd0)
    kernel (fd0)/memdisk
    initrd (cd0)/herhangibirfloppyimajı.ima

eger nero->grub.ima-> ile yaparsan
    title=herhangi bir floppy imajı
    calismayacaktir, (konu hakkinda son bisi daha deneyip bende bitirecem olayi zaten)

• nero ile grubstar.ima dan acilacak sekilde ayarladiktan sonra (grubstar.ima=basit dos+grub dosyalari+autoexec.bat da grub.exe) hazirlanan isonun icinde win98.ima da yerlestirildikten sonra assagidakileri denedim, tahmin ettigim gibi calismadi.

title Win98 [find and load] fd0
    cdrom --init
    map --hook
    root (cd0)
    kernel (fd0)/memdisk
    initrd (cd0)/Win98.ima

title Win98 [find and load] fd1
    cdrom --init
    map --hook
    root (cd0)
    kernel (fd1)/memdisk
    initrd (cd0)/Win98.ima

title Win98 [find and load]
    find --set-root /Win98.ima
    map --mem /Win98.ima (fd1)
    map --hook
    chainloader (fd1)+1
    rootnoverify (fd1)
    map --floppies=1
    boot

daha oncede yazmistim zaten.
    quote:

bootable nero->grubima
    SETUPLDR.BIN
    slax
    ima dosyalari (haliyle)

tabi yukardaki komutlar bootablegrub yapildiginda calisiyor, ama o zamanda SETUPLDR.BIN calismiyor. zaten son durum: yazimda yazmistim.

quote:

son durum:

bootable ezboot:
    SETUPLDR.BIN
    slax (grub4dos imadan)
    ima dosyalari

bootable grub:
    SETUPLDR.BIN (grub4dos imadan da denendi)
    slax
    ima dosyalari

bootable nero->grubima:
    SETUPLDR.BIN
    slax
    ima dosyalari (haliyle)

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

bi de offfffffff çekeyim, karşı daglar yıkılsın

• barti artik easybootla ayarladim

slax i da grubla ayarliyip bu defteri kapaticam, coook vakit aldi.

ben memdisk i bi grub komutu sandim,
    google da aratinca turlu turlu memdisk var,
    bi adres verebilirsen hemen indirip deneyeyim.
    en son denemeden donus yapariz belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 17 Kasım 2007; 22:48:02 >
  • memdisk dosyasini disket imajina koyup nero ile .iso yaratip actim.
    senin yazdiklarini aynen yazdim

tabi yine bi ise yaramadi, eski tas eski hamam.

sorun neronun(easy boot lada grub ima gosterdigimde ayni sey olmustu) zaten bi .ima yi disket olarak gostermesinde, 2. bi ima olmuyor, hatta o yuzden seninde gordugun gibi fd1, fd0 de denedim, kar etmedi. hd acilisina koydugum .ima larda ve cd-boot->grubda koydugum imalarda sorun olmuyor zaten.

artik 2 cd yazmayi yapiyorum zaten (biri easyboot, digeri grubboot), coook saol optimarax, bugun icin 2 cd ile cozmus olayim, artik başka baharda grub un yeni versiyonlarinda bu problem cozulur.
  • sana faydam olduguna sevindim,

nero->grub.ima ile yapmissin belli,

menu.lst ini gonderirsen sevinirim, notlarima ekleyeyim.

o dvdye win98dos.ima da konsa tam olacakti

benim suru ile dostan kurtarma programim var, hepsi icin linux (linux acemisiyim) ve bart i da kullanabillirim ama dos a cikmak cok hizli ve cok pratik, o yuzden benim icin vazgecilmez.

depe depe bullan artikin.

ayni dvd ye Windows XP Pro setup yerine pebuilder ile xpsp2 kullanarak yaratilan Bartpe yi kurman icin sadece dosyalari degistirmen yeterli, temel kurulumu 200mb civarinda, Bartpe ile xp setup u birarada denemedim, lakin ole bisi istersen xp setup un kurulumunu dostan yapip bart i da grub.ima nin calistirmasina izin verebilirsin. Listede Slax6 yi goremedim, ben cok sevdim slax i, tavsiye ederim. Bende slax6rc6.iso var, simdilik sitede calisma var, calisma bitince ya slax6rc7.iso cikar yada slax6, puppy den daha guzeldi, linux a da yeniden bulasmama bi arkadas ve slax vesile oldu zati, daha cok derin incelemeye baslayamadim ama simdiden sevdim ilk firsatta kurcalayacagim.

hd deki slax icin menu.lst im bunlar, depe depe kullanirsin:

title Slax6 (slaxsave.dat i yukluyor)
    root (hd0,0)
    kernel /slax/boot/vmlinuz vga=769 max_loop=255 init=linuxrc load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 ramdisk_size=6666 root=/dev/ram0 rw autoexec=xconf;kdm changes=slax/slaxsave.dat
    initrd /slax/boot/initrd.gz

title Slax6
    root (hd0,0)
    kernel /slax/boot/vmlinuz vga=769 max_loop=255 init=linuxrc load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 ramdisk_size=6666 root=/dev/ram0 rw autoexec=xconf;kdm
    initrd /slax/boot/initrd.gz
    boot

konumuzun disinda lakin bilgili olduguna siginarak:

slax in grub acilisina raid0 koyamadim, slax icinden de gosteremedim, ozellikle cd deki slax in raid0 gormesi icin ne yapmali (grubda yada dosya olarak)

bi arkadas kernelin sonuna load=firefox;thunar koyarak firefox yukledigi gibi raid0 gosterebilirmiyim? nasil??

• son bisi de, biliyorum grub.ima ile zaten dosa çıkmış oluyoruz, yani tek bir .ima m oluyor, ama benim istedigim obur turlu şeyler yapmak. neyse aklima gelmisken yazayim dedim.
  • resim icin cok saol,

biraz tembellik edip fedora.lst ve pardus.lst icindekileri gondermeni isteyebilirmiyim?

bi de bi soru:
    finnix.lst deki
    title dos
    u cd den denedin mi, calisiyor mu???
  • fedora.lst ve pardus.lst için çok teşekkürler:

DOS.IMZ (FreeDOS imajı)
    yi
    http://www.freedos.org/freedos/files/
    dan
    http://www.ibiblio.org/pub/micro/pc-stuff/freedos/files/distributions/1.0/
    ya geçip
    fdboot.img
    dosyasini indirdim, fdboot.imz ye winimage ile çevirdim, denememi yaparim.

denememi yaparken aşşağıdaki ayarlari uyguluyorum, senin yaptiginla birebir ayni olsun die teyit edelim, sana soru sorarken resim konusunda cimri olmuş gorulmeyelim direrekten bu sefer bol bol resim gonderiyorum, yaptigim ayarlar resimde var, nero ilgili de ufak bi soru. (sayende direkten donecegim gibi buyuk bir his kapladi içimi)

ayrica

Bendeki nero cd-boot

Bendeki Freedos

nero ya konulacak .ima yi xp den bootable yaratarak yaptigini solemistin, zaten gonderdigin resimde bunu gosteriyor.

• vista kullandigini resimden gordugumden,
    cdde bootable yapilacak boot disketini vista32 de hazirladim, adini wboot3gr.ima koydum.

icinede resimdeki gibi menu.lst+grub.exe yi koyarak senin resmindeki bootable imaji elde ettim.

aşşagıdaki menu.lst i kullandim:
    #-----------------------------
    cdrom --init
    map --hook

title dos ima
    kernel (cd0)/MEMDISK
    initrd (cd0)/FDBOOT.IMA

title dos img
    kernel (cd0)/MEMDISK
    initrd (cd0)/FDBOOT.IMG

title dos imz
    kernel (cd0)/MEMDISK
    initrd (cd0)/FDBOOT.IMZ
    #-----------------------------

yapilacak cdnin icinede 4 dosya koydum (denemeler icin baska bisi koymuyorum):
    FDBOOT.IMA
    FDBOOT.IMG
    FDBOOT.IMZ
    memdisk

ama nero ile yaptigim birçok farkli kombinasyonlara ragmen, neronun gosterdigi wboot3gr.ima başarı ile dosu açarken, ekrana grub.exe yazinca hata veriyor ve grub.exe çalışmıyor.

daha onceki denemelerimde kullandigim neroya yazilan .ima dosyam benim cok once win98 de hazirladigim .ima idi, onunla slax ve xpsetup u çalıştırabilmiştim, ama madem sen kendi yonteminle yapmişsin, senin yaptiklarina sadik kaliyorum.

bi onceki mesajimda sordugum, kullandigin nero ayarlarini yazarsan sevinirim.
    bi kismetsizliktir kovaliyor beni., ah 1 kere muaffak olsam.

• Bu yazilar cok karisik kolay yoldan tek DVD ye XP pro ve VISTA yi nasil atabiliriz mumkunse dos danda boot olsun ikisinide sirayla kurmak icin ne lazim?
  • optimarax:
    freedos çalıştı ama bi kaç saat ugrasip başka aksiliklerde çıkınca asabim bozuldu, bugun yarin bi daha ugrasacagim,
    freedos u çalıştıran yontemle aşşagidaki dosya çalışmadi, bi denersen sevinirim,
    sanirsam freedos un linuxla bi akrabaligi var, assagidaki ima da ise bole bi akrabalik yok.
    (benim kullandigim eski win98 imalari idi, nerodaki caldera dos un imajida ayni kapiya cikiyor zaten)
    C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero Home\Nero 7\Core\DosBootimage.IMA

freedos+xpsetup(yada bart)+slax i calistirabildigimde mutlu olacagim, neticeleri bugun-yarin yazarim.

killnOd:
    senin yazdigin gibi bi amacim olmadigindan yardimci olamiyacagim cunku o konuda bi deneme yapmiyorum, ama yukardaki yazilari okursan belki bi yol bulur sende onu yazarsin.
  • geç olsun güç olmasin, hatalari buldum:
    a) nero ayarlari degisiklik yapilmadan yukardaki gibi
    b) label ile ilgili bi sorun yok, label li ve labelsiz basari ile acabildim

File Not Found hatası vermesinin 2 olasi sebebi olabilir. (benim bugune kadar bi çalıştırıp bi çalıştıramamama sebeb olan şeylerde bunlar)

1) ben neroyu ()
    "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero Home\Nero 7\Core\nero.exe" v7.10.1.0
    kisayolunu kullanarak açıyorum, her açtıgımda da ayni klasoru gosterdigimden hizli bi sekilde ctrl+a ve mouse ile transfer yapiyordum, ama bu gece farkettim, klasorde degisiklikler yapildiginda nero bagzi degisiklikleri algilayamayabiliyor, yani F5 e basmakta şiddetli fayda var.

2) menu.lst de yazanlar BUYUK harf olmali. (ahhhh ahhhh)
    dosya adlarinin buyuk yada kucuk harf olmasi gerekmiyor, ama menu.lst de yazim sekli BUYUK harf olunca hersey sorunsuz aciliyor, ayrica klasor isimleride buyuk yazilmali.

or:

title Slax6
    cdrom --init
    map --hook
    kernel (cd0)/SLAX/BOOT/VMLINUZ vga=769 max_loop=255 init=linuxrc load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 ramdisk_size=6666 root=/dev/ram0 rw autoexec=xconf;kdm
    initrd (cd0)/SLAX/BOOT/INITRD.GZ
    boot

Ayrica:
    ---grub dan .ima, .imz, .img dosyalari rahatlikla aciliyor (3unude test ettim)
    ben yillardir .ima lardan gidiyorum.

---bi de disket imajlarini açmak icin memdisk şart diil, memdisklide memdisk sizde rahatlikla açılıyor.

title FDBOOT ima memdisk ile
    kernel (cd0)/MEMDISK
    initrd (cd0)/FDBOOT.IMA

title FDBOOT.IMA grubdan mem komutu ile
    map --mem (cd0)/FDBOOT.IMA (fd0)
    map --hook
    chainloader (fd0)+1
    rootnoverify (fd0)
    map --floppies=1
    boot

ve boyleeeeceeee sayende bi direkten donmus olup icim huzurla doldu.... bi sorum daha olacak, onuda sonraki mesajda yazayim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.