Şimdi Ara

Windows XP Multi Core hotfix [Microsoft]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
9.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft'tan yapılan açıklamada XP SP2 kullanan çift çekirdek ve üstü (multicore) işlemcilerin işletim sisteminde tam performans göstermediği açıklandı.Ve bu hatanın giderilmesiyle ilgili bir hotfix çıkarıldı

http://support.microsoft.com/kb/896256

Uygulanabilinen işletim sistemleri:

Windows Xp Professional
    Windows Xp Home
    Windows Xp MCE (Media Center Edition)

Uygulanabilinen işlemciler:

Intel: Pentium 4 w/ HT, Pentium D, Core Duo, Core 2 Duo, Core 2 Quad, Multi Core Xeons
    AMD: Athlon 64 X2, Turion 64 X2, Multi Core Opterons

bu hotfixi indirip yüklemenin haricinde göstereceğim registry kaydını da eklemeniz gerekmekte.Bu sayede çift çekirdek veya 4 çekirdek işlemcinizden tam performans alabilirsiniz.

Türkçe İşletim sistemi olanlar :
    http://www.laptopvideo2go.com/drivers/ms_kbs/windowsxp-kb896256-v3-x86-trk.exe

İngilizce işletim sistemi olanlar:
    http://www.laptopvideo2go.com/drivers/ms_kbs/windowsxp-kb896256-v3-x86-enu.exe

1-)Çalıştır komutuna Regedit yazarak.Registry kaydını açın.

2-)HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager klasörü altında Throttle adlı bir girdi bulacaksınız. eğer yoksa sağ tıklayın ve yeni>>anahtar basın ve adını Throttle koyun.

3-)Throttle anahtarının içinde PerfEnablePackageIdle DWORD değeri olacak
    Eğer yoksa,
    klasöre sağ tıklayın,
    Yeni > DWORD PerfEnablePackageIdle ismini koyun
    PerfEnablePackageIdle çift tıklayın
    0 değerini 1 yapın

4-)Registry penceresini kapatın.
    5-)PC nizi yeniden başlatın

Aradaki farkı gözlemleyebilmeniz için aşağıda Battlefield 2 ve Oblivion ile yapılmış bir benchmark testi var. (Bilmeyenler için FPS : Frame per second yani saniyedeki çerçeve sayısıdır.Fps ne kadar yüksek olursa oyununuz okadar akıcıdır.)

Bu patch ile ilgili şahsi fikrim : COD4 ve PES 2008 oyunlarında hızlanma (ortalama 10fps civarında)Windowsunuzda gözle görülen multi-tasking performans artışı...

• Saolasın @ burak padir gece gece ugraşmışsın
  • İyi uğraşmışsın. Teşekkürler.

O resimdeki değerler beni şaşırttı açıkçası yani sonuçlar çok iyi gözüküyor.
  • Hangi işi doğru olduki bunların
  • quote:

Orjinalden alıntı: Santuary

Hangi işi doğru olduki bunların

Harbiden de öyle. Intel "Çift çekirdek alın iki işlemi aynı anda yapın" der. Sonra Microsoft'da aylar sonra patch çıkarır ve derki: "Çift çekirdek işlemciniz mi var; artık doğru dürüst kullanabilirsiniz. Ben sizi bugüne kadar uyuttum".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuanoM -- 16 Kasım 2007; 7:53:31 >
  • şu lan olayı olmasa Anasını satayım pc neymiş dicemde

nese saptırmayalm kızarlar sonra
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Windows Xp 2024 edition?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence daha erken çıkarmışlar micropsoft pardon mikrosoft daha çıkarmaz diyordum ben. 9-11 çekirdekli işlemcilerle birlikte çıkar diyordum.
    Hayret gözlerim yaşardı.
  • Teşekkürler.
    İyide Arkadaşlar Adamlar bu yamayı ta agustosta çıkarmışlar birazda biz geç kalmışız gibi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackboard -- 16 Kasım 2007; 9:53:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakpadir

Gelişmiş Yapılandırma ve Güç Arabirimi (ACPI) işlemci performans durumları gibi işlemci güç yönetimi özelliklerini destekleyen birden fazla işlemcili bilgisayarlar, Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) gerektirir. Windows XP SP2 çalıştıran bilgisayarlarda performans ve davranışları en iyi düzeye çıkarmaya yönelik güncelleştirmeler vardır. Bu güncelleştirmeler olmadan, bu güç yönetimi özelliği olan, mobil, iki çekirdekli işlemcilere sahip bilgisayarlar düşük performans veya beklenmedik davranışlar gösterebilir.

Beyler bu program leptoplar içiin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeanBack -- 16 Kasım 2007; 10:19:16 >

• Emeğine sağlık hemen deniyorum.
  • Her oyunda fps artışı sağlıyor değil mi?Ayrıca şu encode, dvd yazımı felan filan da da performans artışı sağlıyor mu?
  • ulan demek yemiş beni microsoft.aylar oldu şu amd'nin bi performansını alamadım hele diyodum valla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KENSHIN

Her oyunda fps artışı sağlıyor değil mi?Ayrıca şu encode, dvd yazımı felan filan da da performans artışı sağlıyor mu?

Deneyen oldu mu ayrıca?Bize gözlemlerini aktarabilir mi?
  • denedim bi fark göremedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackF!Re

denedim bi fark göremedim

göremezsin tabii mobil işlemcin olursa oda en düşük güç tüketimi seçeniğinde oynuyorsan oyunları o zaman bu işe yarıyor
    yoksa normal işlemciler için değil ki bu
    okumuyorsunuz ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: morcin

quote:

Orjinalden alıntı: BlackF!Re

denedim bi fark göremedim

göremezsin tabii mobil işlemcin olursa oda en düşük güç tüketimi seçeniğinde oynuyorsan oyunları o zaman bu işe yarıyor
    yoksa normal işlemciler için değil ki bu
    okumuyorsunuz ki

ben o yukarıdaki mesajda masaustu pc de denedim diye bir şey yazdımmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 16 Kasım 2007; 13:03:24 >
  • doğrulama istiyo beyler bu yamalar.. yani orjinal windows ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

doğrulama istiyo beyler bu yamalar.. yani orjinal windows ??

Zannetmiyorum. Direk kurulum dosyasi zaten. Kaldı ki 2006 dan beri var. Eve gidip denemem lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: KENSHIN

quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

doğrulama istiyo beyler bu yamalar.. yani orjinal windows ??

Zannetmiyorum. Direk kurulum dosyasi zaten. Kaldı ki 2006 dan beri var. Eve gidip denemem lazım

Evet önce windows doğrulaması yapılacak diyor tani orjinal olmazsa yükletmeyecektir. IE7 MP11 falan gibi bunlar çözülmüştü bu yamada çözülebilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.