direkt hafıza kartına at ana dizine sonra dosya yöneticisi ile gir-kur
yoksa 1 işe yaramazlar. kurarken kartı seç o tüm işlemeleri yapar
sertfika süresi geçmiş derse tarihi geri al öyle yükle
teşekkürler birde şey var kendi wirelessim yok oksden sonra gelecek başkalarının wirelessinden girmeye çalışıyorum ama tam giriyorum mesela bişey indirecem bağlantı kesildi diyor...yada bazen hiç girmiyor.. telefonda bir sorun olabilirmi?
bağlantı yapmak istediğin modemde ip sınırlaması ve veya mac filtrelemesi ve veya dhcp server(otomatik ip atama verme) disable ise-- gene tek tıklamayla bağlanamazsın
quote:
Orjinalden alıntı: dippu
beyler 2 gün önce n95 aldım .. fakat bir sorunum var... kablosus internet bağlantısı yapamıyorum... sihirbazdan kablosuz baglantıları bul diyorum sorun yok buluyo baglan diyorum baglanıyo ( baglantı şifre istemiyo) baglı gözüktügü halde hiçbir siteyi acamıyorum ( google, hotmail,....) sitenin ismini yazıp okledigimde baglanıyor diyo fakat hiçbir veri almıyo sag üstteki 0 kb hiç degişmiyo ve bir süre sonra süre aşımından baglantı sonlandırıldı tarzında bi uyarı veriyo... yapılması gereken ek ayarlar varmı yoksa telefonda bir sorunmu var? şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim ...
arkadaşlar son sürüm ne şu an? şunun için soruyorum; bende 21.0.016 yüklü... radyo dinlerken sesi hoparlöre verdiğimde çok kısık çıkıyo ses. bi arkadaş son sürümde bu sorun çözülmüş diyo da
sıze garminde kullanabilmeniz icin 12 adet araba ıtfaıye ucak yarıs arabası ve bunun gıbı 12 adet arabalar bunları garmin klasorunun ıcındekı ..VEHICLE..dosyasının ıcıne kopyalayın ve garmin biraz senlensin nasıl acıcam dersenız AYARLAR.HARİTALAR.VEHİCLE VE BİR SURU CESIT CESIT ARABALAR DENIZ BOTLARI UCAKLAR MOTOSIKLETLER BUYRUN DENEYİN...http://www.upload.gen.tr/d.php/s1/50j26i6b/Garmin_Yeni_ARA_LAR.rar.htmlNOT(COK ONCE DE BUNUN VERİLDİGİNE EMİNİM SADEC BİLGİ TAZELEMEK UNUTULDUYSA HATIRLIYALIM BEN YENİ BULDUM DA )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishan -- 5 Haziran 2008; 23:46:38 >
arkadaşlar son sürüm ne şu an? şunun için soruyorum; bende 21.0.016 yüklü... radyo dinlerken sesi hoparlöre verdiğimde çok kısık çıkıyo ses. bi arkadaş son sürümde bu sorun çözülmüş diyo da
GARMİNDE MERAK ETTIGIM BIR DIGER KONU DA SOYLE BENIM YOLUM 2 TURLU BIR SAHİLDEN 1 DE CEVRE YOLUNDAN BEN HARITAYI CIZDIRIYORUM AMA O ISRARLA BENI CEVRE YOLUNDAN GOTURUYOR BU SEKLI DEGISTIRMENIN BIR YOLU VAR MI YOKSA SADECE GARMİNİN İNSİYATİFİNE Mİ KALDIK
GARMİNDE MERAK ETTIGIM BIR DIGER KONU DA SOYLE BENIM YOLUM 2 TURLU BIR SAHİLDEN 1 DE CEVRE YOLUNDAN BEN HARITAYI CIZDIRIYORUM AMA O ISRARLA BENI CEVRE YOLUNDAN GOTURUYOR BU SEKLI DEGISTIRMENIN BIR YOLU VAR MI YOKSA SADECE GARMİNİN İNSİYATİFİNE Mİ KALDIK
sen istediğin yeri belirttiğinde haritasında kaç yoldan gidile biliyorsa sana mesafeleriyle birlikte yazıyor.onlardan istediğini seçip gidiyorsun.eğer senin gitmek istediğin yerde tek seçenek çıkıyorsa demek ki o haritada sadece o yol çizilmiş
sıze garminde kullanabilmeniz icin 12 adet araba ıtfaıye ucak yarıs arabası ve bunun gıbı 12 adet arabalar bunları garmin klasorunun ıcındekı ..VEHICLE..dosyasının ıcıne kopyalayın ve garmin biraz senlensin nasıl acıcam dersenız AYARLAR.HARİTALAR.VEHİCLE VE BİR SURU CESIT CESIT ARABALAR DENIZ BOTLARI UCAKLAR MOTOSIKLETLER BUYRUN DENEYİN...http://www.upload.gen.tr/d.php/s1/50j26i6b/Garmin_Yeni_ARA_LAR.rar.htmlNOT(COK ONCE DE BUNUN VERİLDİGİNE EMİNİM SADEC BİLGİ TAZELEMEK UNUTULDUYSA HATIRLIYALIM BEN YENİ BULDUM DA )
Bi rota çizdiysen ve o rota aktifse normal ana menüye gelip istersen harita kısmından bir kere sağ yön tuşuna bas.Kuşbakışı modunda hangi yolu rotana eklemek istiyorsan ok işaretini o yol üzerinde getirip seç yolun ismini göstrerir ok le daha sonra seçenekler kısmında geçişi rotaya geçiş olarak ekle seçeneği var.Onu seçtiğin anda garmin istemiş olduğun yol üzerinden sana tekrar rota çizecektir.
Edit:İkinci bi yolda eğerki gitmek istediğin yolu haritadan bulamıyorsan.Yine ilk başta söylediğim gibi çizmiş olduğun rota aktifken nereye kısmına gir oradan hangi yolu kullanmak istiyorsan onu bul ve bi önceki adımları uygula yolu seçip seçeneklerden geçişi rotaya geçiş olarak ekle seçeneğini seç.
quote:
Orjinalden alıntı: ishan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crux2005 -- 6 Haziran 2008; 10:38:18 >
Harbiden ya şöyle güzel 3boyutlu sensörle oynanabilen araba yarışı filan yapsalar.Marble maze diye bi oyun var.Süper zevkli birşey el hassasiyeti gerektiren bi oyun. 3farklı tipte top var ve sen telefonu sağa,sola öne arkaya yatra yatıra deliklerin arasından filan geçiyorsun.Baya zevkli birşey 40 bölümlük oyunda 2 günde 39 bölüm geçtim 1 haftadır 40' a geçemiyorum.Yetenek gerektiriyo biraz.Beceremeyince sinirleniyorsun. (El hassasiyetimde iidir ama çakozladım kaldım 39. bölümde)
aksama da garmin deki sesleri kendi sesimiz yapmak veya baska bir ses kullanmak bunun yapımını anlatıcam enteresan olucak ilginc dusunsenize harita daki sesler sizin sesiniz
ıyı guzel bır oyun mus da ama ordan oyle yazarak olmaz sunu upload da biz de deniyelim bakalım
quote:
Orjinalden alıntı: crux2005
Harbiden ya şöyle güzel 3boyutlu sensörle oynanabilen araba yarışı filan yapsalar.Marble maze diye bi oyun var.Süper zevkli birşey el hassasiyeti gerektiren bi oyun. 3farklı tipte top var ve sen telefonu sağa,sola öne arkaya yatra yatıra deliklerin arasından filan geçiyorsun.Baya zevkli birşey 40 bölümlük oyunda 2 günde 39 bölüm geçtim 1 haftadır 40' a geçemiyorum.Yetenek gerektiriyo biraz.Beceremeyince sinirleniyorsun. (El hassasiyetimde iidir ama çakozladım kaldım 39. bölümde)
aksama da garmin deki sesleri kendi sesimiz yapmak veya baska bir ses kullanmak bunun yapımını anlatıcam enteresan olucak ilginc dusunsenize harita daki sesler sizin sesiniz
Ee ben bursada oturuyorum.İş şimdi banamı düşüyor yani.Ben şimdi arkadaşın uyguladığı adımları bursa içinde uygulayacam Battım tüh bedava ya konamadık.(Beleşçi ruh işte )Ama fikir iyi yani.Google maps deki verileri karttaki cities klasöründe topluyor biz bunları nereye kopyalamız lazım nokia maps de gözükmesi için?
Arkadaşlar Garmin 80 doğrudan kurulumunu upload edeli 2 gün oldu.Download edenlerin sayısını alta kopyaladım.
Download edenlerden -HiPPoCrAtEs_ arkadaşımız kuramamış ve yine aşağıda kopyasını sunduğum şekilde gerçekten kurulumu yapan varmı? diye soruyor.
41 arkadaştan tek tek rica ediyorum,önerilere uyup ta kuran ve kuramayanlar bu topiğe yazsınlar. (Bu arada Reis hariç bir teşekkür bile yazılmadı, ricamızı kırmayıp cevap verenlerin yazısını teşekkür addecez)
En güncel sürüm... Eskileri problem çıkarabiliyordu bu nasıl bilmiyorum, denemedim. Program imzasızdır ama ilaçlıdır. Herhangi 1 harf veya rakamla kayıt ediniz.
garmin de ses degistirme buyrun arkadaslar ...ALINTIDIR...Tr Forumlarında Bir İlk Daha Garmin Programının Seslerini Değiştirmeye ne dersiniz ?
Şimdi anlatacaklarımı uygulayarak programdaki sesli anlatım terimlerini değiştirerek isterseniz kendi sesinizi koyabilrsiniz.Yapmanız gerekn şu
Aşağıda vereceğim linklteki Garmin uygulamasını pn nize indiriyorsunuz daha sonra programı pc nize kuruyorsunuz daha sonra porgramı çalıştırıp 10 sn kadar bekliyorsunuz kullanıma hazır hale geliyor
Burada yapmanız gereken basit '' Garmin Voice File'' kısmını değiştirmek istediğiniz ses dosyasını gösteriyorsunuz Bu dosyalar MMC kartınızda Garmin Klasörü içindeki Voice klasörünün içindedir..
Diyelimki TR dilini modifiye edeceğiz... Oradan tr dilindeki dosyayı buluyoruz Adı ''Turkce__.vpm'' olacaktır.. Öncelikle bu dosyayı oluşabilecek herhangi bir sorunda yada eski haline getirmek istediğimizde ulaşabilmemiz için bir kenara kopyala yapıştır yaparak yedekliyoruz..
Daha sonra Alttaki ''Sound Samples'' kısmına wav. formatına dönüştürecek hedef klasörü göstermemiz gerekiyor bunun için masaüstüne yeni bir boş klasör açarak adına garmin sesler adını verebilrsiniz daha sonra programdan SPLİT (Yeşil Ok) butonun tıklatarak vpm ses dosyasını editleyebilmek için wav formatına dünüştüreceğiz. Daha sonra çıkan pencerede kaydedilecek yer olarak masaüstünde açtığımız Yeni Klasörü gösterip kaydet diyoruz orada çıkacak Dosya Adı kısmınada örneğin Tr Yeni diyebilriz.
Şimdi Split e basıyoruz ve Ok mesajı alıyoruz.... Masaüstündeki Yeni Klasör'e yaklaşık 97 Wav. dosyasının indiğini göreceksiniz 1 den 97 ye kadar her biri ayrı ayrı bir komutun sesli halidir.. Öncelikle Winampı açınız ve ''Repeat'' tekrarlama seceneğinin kapalı olduğundan emin olunuz yoksa Winamp kilitlenebilir.
Şimdi teker teker dinleyebiliriz bazı sesler boş oluyor ancak devam ettiğinizde sizde komutları dinleyeceksiniz..
Şimdi geldi sıra bunları değiştirmeye örneğin bildiğimiz ve kullanmak istediğimiz başka bir dil var ama garminde yok n yapmalıyız ?
Mesela tr yeni_037.wav adlı dosyada bayan ''Harici Güç Bağlantısı Kesildi '' diyor biz bunu istediğimiz gbi değiştirebilirz yada garminde var olmayan dile çevirebiliriz yada kendi yorumunuz ve sesinizi yapabilrsiniz...Hangi dili istiyorsanız o mesela yukarıda yazan terimin ingilizce cevirisi ne ise onu ingilizce söylerseniz bu ingilzce olmuş olur
Ses edit programları ile bunu yapabiliriz piyasada bir ton ses edit programı var freeware onlardan faydalanabilrsiniz zaten bilen için çok basit.. Editor aracılığ ile sesimizi kaydettik kayıt formatı wav olmalı ve ses bit kalitesi 88 kbps gibi olmalı çünki kaydedeceğimiz yeni dosya çok farklı büyük olursa bu sağlıklı olmaz bizde bunu kalteyi düşürerek bu boyutlara çekeriz unutmayın ne kadar düşük bit o kadar küçük boyut...
kaydettiğimiz dosyaya yer değiştireceimiz ile aynı adı alacak şekilde ad değiştirme yapıyoruz...(Farklı Klasörlerde çalışın)
Daha sonra işlemleriniz bittiğinde dosyaları ayıkladığınız program ile bu sefer yeni kullanacağımız dosyanın yerini değiştirelim bu sefer ''JOİN'' diyoruz size var olan dosya ile yenisinin yer değiştirlmesini onaylıyormusunuz die soracak tamam deyin ve o işlemden elde ettiğiniz dosya sizin yeni ses dosyanız Şimdi bu dosyayı garmin Klasöründe Voices içine atın işte yepyeni sesleriniz hazır... (((((alıntıdır)))))))bunu ben denemedim arkadaslar deneyımlerını tazarlarsa sevınırım ))))) HAZIRLAYAN ARKADASA TESEKKUR EDERİZ
ben indirdim fakat aldıgım bilgiler bende su an kurulu olan garminden cok farklı olmadıgı bu yuzden tekrar kurmıya gerek duymadım fakat bilenlere danıstım bunu kurmıya deger mi diye cok fark olmadıgı icin gerek gormedim bizlere netice itibariyle bir seyler sunmussun bu yuzden bile tesekkuru hak ediyorsun TESEKKURLER
quote:
Orjinalden alıntı: sonakrep
Arkadaşlar Garmin 80 doğrudan kurulumunu upload edeli 2 gün oldu.Download edenlerin sayısını alta kopyaladım.
Download edenlerden -HiPPoCrAtEs_ arkadaşımız kuramamış ve yine aşağıda kopyasını sunduğum şekilde gerçekten kurulumu yapan varmı? diye soruyor.
41 arkadaştan tek tek rica ediyorum,önerilere uyup ta kuran ve kuramayanlar bu topiğe yazsınlar. (Bu arada Reis hariç bir teşekkür bile yazılmadı, ricamızı kırmayıp cevap verenlerin yazısını teşekkür addecez)
Reis-i Eagles enteresan bir onceki surum bende calısmıstı bu da calıstı ama cekıp de dolastıgımızda durma pozısyonunda bızım de durmamız gerekıyor durmassak o kısım eksık cıkıyor fakat bır oncekı surum oyle diil di demekki telefondan telefona farklılık gosteriyor tabii ki zamanla yukle kaldırlar hasarlara sebeb olabılıyor sık sık demıım de bazen hem tlf hem de kart formatlanmalı dıye dusunuyorum o yuzden tlf larda farklılıklar olabılıyor
sonakrep kardeşim saol garmin 80 için... yükledim ve çalışıyor.. ancak aynı şekilde değil.. her bir klasörün içindekini aynı isimde yer alan klasörün içine attım. yüklü diğer progranmların mevcudiyetini sürdürebilmek için ööle yapmanın gerekli olduğunu düşündüm. soınuçta aynı isimde klasörler veya dosyalar varsa yenisi gelince eskisi gidecektir.. o yüzden dediğim gibi tek tek içindekileri gerekli klasöelr kopyaladım.
sımdı farkettım kı ben oncekı surumde ufak boyut secmıs olmamdan dolayı sorun yokmus buyuk boyut yaptıgım zamnda tlf da bıle acmıyor yanı bozuk verıyor haklıymıssınız yenı surumu denedım o resımlerı verdı
bende bir imei kayıt dışı mağduru olarak aranızdayım, bugün mesaj geldi. sen okadar para ver tlf na garantisi şusu busu imeisi kayıt dışı olsun işe bak ya. değiştireceklermiş telefonu, bi dünya şey yükledim günlerce uğraştım. şimdi bide 3-4 gün bekle otur tekrar yükle okadar şeyi tf na varmı komple telefonu yedek alıp yeni gelecek telefona şlap diye geri yükleyebileceğim bir yol ? windows daki norton ghost tarzı bişey olsa süper olurdu :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytaral -- 6 Haziran 2008; 21:13:17 >
Şu garmini kurmayı beceremiyorum kadıköy civarında olupta yardımcı olacak birisi varsa kendisine 1 gb mini sd card hediye edebilirim teşekkürler.
Lg 50ps300plazma -lg 42rxv plazma-Samsung bd 30 b.d- ps 3 60 gb ntsc- nokia n 95 -İphone 3g 16 gb D smart- redline cs 100x- yamaha r xv 457 - frontlar pioneer s h 509 v - center jamo s 60 - rear pioneer f 30-Sub Cerwin Vega -toshiba projeksiyon- arçelik 160 gb dvd recorder-digiturk hd receiver-teledünya hd receiver.Toshiba hd ep30 ke hdplayer.Logitech harmony 525
anlayan için gerçekten basit benim içinde hiç yapamayacağım zor bir işti fakat enigmaenergy sayesinde programı kurduk ve şimdi gördükten sonra basit olduğunu anladım şu anda bende basit olduğunuı anladım
quote:
Orjinalden alıntı: ilengiz
quote:
Orjinalden alıntı: modakartalı
Şu garmini kurmayı beceremiyorum kadıköy civarında olupta yardımcı olacak birisi varsa kendisine 1 gb mini sd card hediye edebilirim teşekkürler.