AMD-ATi'nin ekran kartı üretiminde en önemli partnerlerinden biri olan Sapphire de Radeon HD 3800 serisi ekran kartlarını duyurdu. Firmanın ekran kartları saat hızı ve tasarım anlamında AMD-ATi'nin referans değerlerine sahipler. Şimdi isterseniz kartları yakından görelim.
Sapphire'in hazırladığı RV670 temelli ilk ekran kartları tasarım kadar saat hızı anlamında da AMD-ATi'nin referans değerlerini koruyor genel özellikler şu şekilde;
Güzeller: Kart Kartın soğutucusu Kartın soğutucusu üstündeki kız
Çirkinler:
Ati Ati HD3870 Ati HD3870 Performansı
Acı ama testler yanlış değilse maalesef gerçek bu
INTEL C2D E8200 @ 4.0 GHZ [7/24] + TT BIG TYPHOON -- ASUS P5K-E WIFI-AP P35 -- 2x1GB CORSAIR XMS 675@1000MHZ -- HIS ICEQ4 TURBO HD4850 (700/2200) -- X-FI EXTREME MUSIC -- CREATIVE MEGAWORKS 5.1 -- 500 GB SEAGATE 7200.11 -- 250 GB SEAGATE 7200.10 -- 1.5 TB SEAGATE 7200.11 -- 19" LCD SAMSUNG 971P (S-PVA) -- GIGABYTE 3D AURORA 570 BLACK FULL TOWER -- ENERMAX 625W PRO 82+ PSU -- AIRTIES RT-210 -- SKYSTAR 2 2.6D
Cowon S9 16GB + Sennheiser IE8
For more than 60 years Sennheiser has captured the imagination of sound professionals and music lovers. The new IE 8 continues this spirit , delivering high-fidelity stereo sound
yaf hala internet sitelerindeki testlere inanan var yapmayın arkadaşlar hepsi reklam bi aralar antivirüslerde yapıyorladı şimdide ekran kartlarında yapıyorlar kısaca kimse alıp iki kartı test etmedikçe kendisi göremiycek sonucu
Haber için teşekkürler... Yok ya arkadaş teknoloji almış başını gidiyor. Daha dün gibi hatırlıyorum X1600 ümü bir kaç aylıkken elime aldığımı . Şimdi x1600 ü 16 ya katlayan kartlar çıktı. Acil takviye yapmak lazım
3850 nin pratikte core hızından başka farkı olmayacak gibi 3870 den zira o bellek bant genişliğine o kadarına da gerek yok.Zaten yeterli.2.25GHZ hız abartı olmuş.
Farkı belirleyen core hızı olacak gibi.O da rahatlıkla OC edilebilir.Bence 3870 biraz para israfı
Sapphire tamamen Amd'nin verdiği değerlere sadık kalmış. 3850 modelinin üzerinde gddr3 3870 modelinde ise gddr4 bulunuyor. Tek farkı bu gibi gözüküyor. Ayrıca hem 256 hem de 512 olarak piyasaya çıkacak. Gerçekten kulağa hoş geliyor umarım fiyatlarda uygun olur. Perfonmans için birşey demeye lüzum yok Ati kullanıcıları bunu zaten çok iyi biliyor.
Ati bu kartlarla nvidia yı geçebileceğini sanmıyorum. ati artık geriden geliyo tıkandı galiba ama geriden gelip nvidia gibi birden geçmesi muhtemeldir ama kısa vadede olmaz nvidia şuan 1 adım önde eğer 9 serisinde söylenen başarı elde edilirse o bir efsane olacaktır. ama bilgisayar piyasası ucuzlamaya başladı önce işlemciler sonra ekrankartları anakart ve bellek leride davet ediyoruz hayırlısı bakalım .
15 gün içinde ya bu karttan ya da 8800 gt ya da gts alcam.
karar veremedim :(
Fİyat için bir bilgim yok. Ancak gerçekten almaya niyetliysen 8800GT* vazgeç, çünkü directx 10.1 desteklemiyor. Ancak illaki almak istiyorum dersen karar senin. Bu teknoloji işinde sabretmeyi öğrenmemiz lazım aksi halde zararlı çıkıyoruz.
Söz konusu 3800 serisi için söylenmesi gereken, güç tüketiminin azalmış olmasıdır. Tek olarak çalıştırmak için min. 450W'lık bir güç kaynağı ve CF modu için 600W'lık bir güç kaynağı gerekmektedir.
Saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zargana_11 -- 15 Kasım 2007; 15:49:07 >
15 gün içinde ya bu karttan ya da 8800 gt ya da gts alcam.
karar veremedim :(
Fİyat için bir bilgim yok. Ancak gerçekten almaya niyetliysen 8800GT* vazgeç, çünkü directx 10.1 desteklemiyor. Ancak illaki almak istiyorum dersen karar senin. Bu teknoloji işinde sabretmeyi öğrenmemiz lazım aksi halde zararlı çıkıyoruz.
Söz konusu 3800 serisi için söylenmesi gereken, güç tüketiminin azalmış olmasıdır. Tek olarak çalıştırmak için min. 450W'lık bir güç kaynağı ve CF modu için 600W'lık bir güç kaynağı gerekmektedir.
Saygılar
peki sizce ne zaman gelir türkiyeye fikriniz var mı.tahminen.
Hocam daha bu kart için driver yazılmamış daha çok da umutlu olmasamda kartlar hakkında bir kullanıcının yazısı amd game sitesindeki forumdan kartta ciddi anlamda driver problemi oduğunu söylüyor
At the moment my friend is having troubles with his crossfired 3870's, and it seems to be a driver issue, the drivers included with the cards (7.10) dont even like these cards at all and its preventing him from playing games, they wont switch to 3d mode when you open a game, so he gets all of 3 fps
come on ATI, please release the 7.11's and make this month great with the released of new cpus, graphics cards and so many great games, this month is awesome, a new driver set will make this month even greater hopefully they'll be out by the time i get my second 2900xt next week i love ATI, and have always liked their monthly driver updates, but with so many big releases hitting the shelves, we need drivers