Şimdi Ara

## Lite-On Blu-Ray ROM Sürücüsünü Duyurdu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Lite-On Blu-Ray ROM Sürücüsünü Duyurdu ##


    Gün geçmiyor ki "format meydan savaşlarında" yeni bir gelişme yaşanıyor olmasın. Optik dünyasının önemli isimlerinden Lite-On yeni bir sürücüyü daha anons etti. Firmanın yeni sürücüsü dünyanın ilk Blu Ray ROM sürücüsü olma özelliğini taşıyormuş bu tabi bizim değil firmanın iddiası. Firmanın yeni sürücüsü DH-4O1S, 5.25'lik yuvayı kullanıyor ve PC ile SATA arabirimi üzerinden haberleşiyor. Blu Ray, DVD ve CD gibi medyaları okuyabilen ürün hız konusunda ise BD-R, BD-RW, BD-ROM medyalarını 4x, DVD-R/+R'yi 12x ve CD-R/CD-RW medyalarını ise 32x hızında okuyabiliyor. Siyah ve gümüş rekli kapak alternatifi olan Lite-On'un yeni sürücüsü Cyberlink tarafından hazırlanan medya yazılımı ile birlikte satışa sunulacak. Aralık ayı içerisinde kullanıma sunulması beklenen Lite-On DH-4O1S'in fiyatı ise yaklaşık 180 avro civarında olacak.







  • Sadece medyaları okuyabilen bir cihaz için ücreti tuzlu gibi geldi. Ancak iddia edildiği gibi dünyanın ilk Blu Ray ROM sürücüsü olma özelliğini taşıyorsa pahalı olmasıda normal. DVD yazıcılarda olduğu gibi uygun fiyata düşene kadar beklemeye devam.
  • sadece okuyucu alcak olsam tv altı cihaz alırım bağlar gecerim , bu tip sömürgelelikleri yimeyiz artık önce cd-rw de sonra dvd-rw de okuyucu ve yazıcılar ne oldu bilgiliyiz boşyere hiç okuyucu 5.25 yapmasınlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaan84

    sadece okuyucu alcak olsam tv altı cihaz alırım bağlar gecerim , bu tip sömürgelelikleri yimeyiz artık önce cd-rw de sonra dvd-rw de okuyucu ve yazıcılar ne oldu bilgiliyiz boşyere hiç okuyucu 5.25 yapmasınlar


    +1. Haklısın arkadaşım. Bir dvd ler bu kadar güncel 16x okuma desteğininin olmaması çok kötü. Sırf bule ray alacam diye değmez. Playstation 3 alarım o kadar para vereceğime.
  • birazdaha beklemek gerekecek şuan zaten böyle bir şeye gerek yok.
  • Rom ise sallayın gitsin
  • Daha DL DVD standartı bile tam oturmamışken, acele ederek risk alınmaz BD ve HD sürücü konusunda,
    kendi yazdığı DVD'yi okuyamayan DVD Writer'lar varken... Pehh. ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 14 Kasım 2007; 23:45:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.